Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Vad är bra med mångkultur?

    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-28 12:03:46 följande:
    Jasså? Har de? Har du något som helst bevis för detta?
    World Value Survey
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-28 12:03:46 följande:
    Jasså? Har de? Har du något som helst bevis för detta?
    Plus hur det faktiskt ser ut i de länderna. Du kanske inte vet att jämställdheten inte är särskilt långt kommen i dessa länder.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-10-31 21:38:28 följande:

    Det är rätt intressant att lyfta blicken.  I exempelvis England finns det fortfarande många flick- respektive pojkskolor (på samma sätt som det gjorde i Sverige en bit in på 60-talet). Många engelska badhus har separata tider för kvinnor och män. Englands könssegregerade skolor och bad tider beror INTE på krav från muslimer eller andra religiösa samfund utan på grund av att många engelsmän vill ha det på det viset. Det bor ca 20 000 engelsmän i Sverige och jag antar att du inte oroar dig för den kulturella påverkan som dessa engelsmän kan ha på oss svenskar? 


    På det anrika Liljeholmsbadet i Stockholm har badbassängen reserverats för damer på måndagar och för herrar på fredagar och så har det varit sedan -30 talet. Jag antar att du inte oroar dig för den kulturella påverkan som bl.a. svenska pensionärer i 90-årsåldern kan ha på det svenska samhället bara för att de gillar att bada könsseparerat?


    Jag har faktiskt svårt att förstå varför separata bad tider för kvinnor och män 1-2 timmar per vecka är så känsligt för många i vårt samhälle. Om det leder till att kvinnor och män som annars skulle stanna hemma kommer ut och träffar andra människor och eller om separata bad tider leder till att fler människor lär sig att simma så för det något gott med sig. Separata bad tider leder inte att samhället skakas i sina grundvalar, det har ju bl.a. Liljeholmsbadet visat.


     


    Nu är ju inte heller England lika jämställt som Sverige.
  • K Kalle

    1) De flyktingar som kommer till Sverige kommer att inte att förändra den jämställdhet som råder i Sverige.

    De har de ju redan gjort. Organisationen Varken hora eller kuvad har gjort undersökningar som visar att uppemot 80% av de som bor i våra förorter utsätts för hedersförtryck:

    "Organisationen Varken hora eller kuvad, VHEK, presenterade i fredags en studie baserad på en enkätundersökning riktad till 1200 skolungdomar i Göteborgs förorter. Studiens syfte var mäta förekomsten av så kallad hedersproblematik.


    Resultaten är nedslående och visar på en stark hederskultur där framförallt flickors liv begränsas. Åtta av tio flickor beskriver att deras liv är hårt kontrollerat av föräldrar, men bara 15 procent av de tillfrågade pojkarna säger samma sak.


    Åtta av tio pojkar anser däremot att de har ett ansvar att hålla koll på sina systrar. Mer än 75 procent av flickorna får bara umgås med andra flickor. Men mer än 90 procent av pojkarna får umgås med båda könen."

    www.gp.se/ledare/vardagsf%C3%B6rtrycket-f%C3%A5r-inte-f%C3%B6rtigas-1.3911833


    2) Kvinnor och mäns lika rätt är reglerad i lag och exempelvis föräldraförsäkringen är uppbyggd så att föräldrarna ska dela på tiden med barnen när de är små. Sverige är också ett av de länder i världen som är bäst på integration.

    Ja vi har nått långt vad gäller jämställdhet och vårt lika värde är reglerat i lag. Lagar kan dock förändras. Om fler människor med värdekonservativa åsikter bor i landet kan lagstiftningen mycket väl påverkas på lång sikt. Hur tror du själv att Sverige skulle se ut om värdekonservativa KD hade riksdagsmajoritet?

    3) Därför tror jag de invandrare som kommer till Sverige kommer att anpassa sig till den jämlikhet som råder (på samma sätt som det svenska samhället har utvecklats i en mer jämställd inriktning).

    De har de inte gjort så bra hittills. Se bland annat länken ovan.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-11-01 07:37:04 följande:
    Vem är det nu som spelar dum?
    Försök istället förstå att vi ursvenskar har den tiden bakom oss, medans den grupp som nu kastar sten, lever mitt i den verkligheten, nog måste du förstå likheterna med det?

    Så igen, det har inget med kultur, religion, identitet, eller bakgrund att göra, det har med den verklighet folk lever i, vilket vi lätt kan se om vi bara lyfter blicken bortom Sverige och tittar till hos de länder som dras med fattigdom och annat elände.
    Befinner man sig på botten i samhället, så är man väldigt begränsad vad gäller möjligheter att göra sig hörd, och då är det vanligt att protestera med våld. 
    Jag försvarar det inte, jag bara konstaterar att så ser det alltid ut, har alltid sett ut, överallt, och utan minsta samband med kultur, religion eller va fan du vill.

    Och som jag sagt många ggr tidigare, allt handlar om välfärd.
    När folk får en dräglig tillvaro med en hyfsad välfärd, ja då försvinner all den här problematiken av sig själv.
    Kvar blir möjligen nån pöbel som fördriver tiden med att ställa till bråk i alla möjliga sammanhang, kriminella helt enkelt.
    Trots mer än väl dräglig tillvaro finns ojämställdhet i exempelvis Saudiarabien, Dubai, Kuweit, Indien mm. Ojämställdhet ar inget med rikedom att göra.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-11-02 08:49:46 följande:
    Mat hör till samhällssystemet, utan minsta tvekan den allra viktigaste delen.
    Med allt från brukande av jorden, till sista ledet som konsumerar det som produceras.
    Och i det är 100% av alla invånare deltagare, vilket inte kan sägas om någon annan del i ett samhälle/samhällssystem.
    Mat är inget samhällssystem. Mat PÅVERKAR samhället. Inte samma sak.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-11-03 13:23:59 följande:
    Livsmedelsindustrin är Sveriges fjärde största industrigren och EUs största. Den skapar sysselsättning i Sveriges alla län.
    Precis. Den påverkar samhället, men vilka rätter man har som tradition att äta är inget samhällssystem. Det verkar inte som du vet vad ett samhällssystem är.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-11-03 12:44:07 följande:
    Samhällssystem = Hur ett samhälle är uppbyggt och organiserat.
    Precis. Mat är inget samhällssystem. Mat påverkar dock samhällsystemet som så mycket annat.
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-11-26 11:39:42 följande:
    Ahaaa. Så med din logik då, så accepterar man i Sverige våldtäkt, mord, läktarvåld, övergrepp på barn och trafficking? Jag menar, sådant förekommer ju, så uppenbarligen måste vi ha accepterat det...
    Om vi accepterat det hade vi inte haft lagar mot det. Det finns å andra sidan länder där kvinnans vittnesmål är värt hälften av en mans och där någon måste ha sett våldtäkten för att det ska räknas som våldtäkt (och räknas det inte som våldtäkt har kvinnan haft sex utanför äktenskapet och kan straffas för det).
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-11-26 14:18:20 följande:

    Tack och lov har den engelska kvinnan nu friats och har nu återvänt till Storbritannien.


    Det finns ytterligheter i alla kulturer, även inom den svenska. Det finns exempelvis svenskar som använder antidemokratiska metoder för att förändra samhället i den riktning de vill och exempelvis sprayar hakkors på moskéer eller försöker bränna ner flyktingförläggningar. Men det är väl inte egenskaper som du förknippar med den svenska kulturen? De allra flesta muslimer är inte fundamentalistiska i sin syn på islam och det är därför lika fel att beskriva den arabiska kulturen genom att lyfta fram extrema exempel som att beskriva den svenska kulturen genom att fokusera på fylla, ohämmad sex, självmord, hakkors och mordbränder.


    Ser det likadant ut i Saudiarabien och Sverige? Har kvinnor samma fri-het och rättigheter där? Eftersom du inte verkar tycka att det finns skillnader.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2016-11-30 02:45:50 följande:

    Till er mångkulturalister som hänvisar till svensk lag och inte tror lagen kan anpassas efter annan kultur...


    TRYCKFRIHETSFÖRORDNINGEN 250 ÅR
    Politiker vill stoppa kränkande satirbilder
    Publicerat måndag 28 november kl 04.50
    Leif Walterum: Man behöver sätta en gräns
    (1:25 min)

    Var tredje politiker i Skaraborg tycker att det ska vara förbjudet att publicera bilder som kan vara kränkande för religionsutövare.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6571406

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Uppdrag Granskning - Anpassning av Svensk lag till islam (2005)
    Innan upplysningstiden präglade religionen även starkt Sverige och andra västerländska och nordliga länder. Efter upplysningstiden har istället vetenskapen varit det centrala och så vill jag att det ska förbli. Vi har märkt ett ökat kunskapsförakt och en ökad skepsis mot forskning de senaste åren. Trump är en del av detta. Med starkt inflytande från kulturer som är starkt präglade av religion kan detta få en extra skjuts, som i ditt exempel. Detta är jag väldigt rädd för. Jag vill ha ett samhälle där vetenskapen ha en stark ställning, där religionen tillhör den privata sfären, där kvinnor och män är jämställda och där homosexuella har samma rättigheter som andra.
  • K Kalle

    Värt att upprepa:

    DN: "Arbetsförmedlingen får böta 60 000 kronor för att ha gjort sig skyldig till diskriminering av en muslimsk man som hade fått sin ersättning indragen efter att ha vägrat skaka hand med företagets kvinnliga vd.


    Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna är nöjd: ?Det innebär att alla personer i Sverige som är aktivt troende har en större möjlighet att hävda sin tro i sitt dagliga liv. Att man inte tar religionen som en intäkt att dra undan rättigheterna.?


    Rättigheterna? Vilka rättigheter pratar DO om? Att diskriminera den kvinnliga vd:n för att hon är kvinna? Är det dessa rättigheter DO välkomnar?"

    Hur kommer det sig att "vi" så lätt viker oss just när det gäller mäns och kvinnors lika värde? Om det gällt att slå barn eller att vägra hälsa på judar, hade DO då stöttat vederbörande?

  • K Kalle
    staffe5 skrev 2017-04-30 22:13:02 följande:

    Det svenska kosmopolitiska och multikulturella experimentet är över för denna gången, det funkar så länge andelen invandrare ligget på max15-20 %, men låt oss vara ärliga de allra flesta vill leva i ett Sverige där den övervägande delen består är människor som man känner gemenskap med och som man kan se sig själv i. De flesta svenskar känner t ex ingen som helst gemenskap med muslimer som har helt andra traditioner, värderingar och normer....De flesta fattar faktiskt inte varför de överhuvudtaget vill leva i ett modernt, sekulariserat och jämställt land som Sverige...


    Förmodligen för att det moderna, demokratiska, öppna, sekulariserade och jämställda samhället har lett till ekonomisk framgång som de vill ha del av...
  • K Kalle

    "Mångkultur" blir det bara om alla i ett land är öppna och tolererar andra kulturer. Om en kultur inte tillåter sina döttrar att vara tillsammans med killar från någon annan kultur eller att de anammar seder från en annan kultur, ja då är inte den kulturen för mångkultur.

    Problemet med mångkultur är att olika kulturella sedvänjor kan krocka. det demokratiska och sekulära svenska majoritetssamhället funkar inte bra med ett starkt religiöst och odemokratiskt klansamhälle. Bara som ett exempel.

  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-12-14 12:08:30 följande:
    Det finns inga perfekta samhällen, så du får leva med att det alltid kommer att finnas personer som inte följer lagar och regler.

    De enda större problem vi har idag i Sverige, det är problemen den organiserade brottsligheten ställer till med, och där har vi mycket att skylla oss själva.
    Löser vi det, så löser vi mycket annat, inkl många av de problem som finns hos vissa invandrargrupper, eftersom dom utgör en rekryteringsbas, detsamma gäller f.ö svenskar som lever i marginalen av samhället.
    Var tredje kvinnomord hade hedersmotiv (detta gäller vad man vet alltså. Många dödsfall kan ha varit mord maskerade som självmord), men det tycker inte du är ett stort problem??? Att både pojkar och flickor som lever i dessa klankulturer får sin frihet begränsad VARJE DAG. Det är inget problem???
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2017-08-17 02:11:20 följande:
    Ja, dels det och att dessa sedan ändå gör som de vill och behöver inte anpassa sig, för det är ju bara "rasister" som ställer sådana krav och sådana har vi officiellt inte i regeringen.
    Justa ja, det vill ha välfärden med leva efter sina egna regler - utan att koppla att det är den kultur de så mycket ogillar, som har lett till välståndet de vill åt...
  • K Kalle

    Just ja, de vill ha välfärden men leva efter sina egna regler - utan att koppla att det är den kultur de så mycket ogillar, som har lett till välståndet de vill åt...

Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?