Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Vad är bra med mångkultur?

    Världsmedborgare skrev 2016-10-17 17:06:35 följande:

    Svensk religions kultur av idag, helt tillåten och subventionerad av oss svenskar.
    Och så ifrågasätts jag varför jag inte vill peka ut invandrarna och de problem som finns bland dom.
    Detta nedan gäller Plymouthbröderna, så varför inte förfäras över om den kan sprida sig, och bli rådande i Sverige, lika mycket som nåt annat elände?
    ---------------------------------------------

    Levnadsregler


    Medlemmar får inte bo under samma tak som orena utan måste bo i egna hus. ("Orena" är människor utanför samfundet.)


    All form av föreningstillhörighet är förbjuden. Högre utbildning än grundskola är inte tillåten för flickor. Pojkar kan i undantagsfall få gå praktisk gymnasieutbildning. En kvinna får inte stå över en man. (De flesta bröderna driver egna företag.) Preventivmedel är förbjudna. Radio och tv finns inte i hemmen. Datorer betraktas som djävulens påfund. Husdjur är förbjudna eftersom man inte får slösa kärlek på dem i stället för på Gud. Medlemmarna ska klä sig och leva enkelt. Allt överskott går till kollekten. Tre gånger varje söndag och en gång dagligen under resten av veckan samlas sektmedlemmarna för bön och sång. Den som bryter mot reglerna blir socialt utesluten. Ett av sektens viktigaste mål är egna friskolor.
    Du jämför en liten sekt med en världsreligion?
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-10-24 18:32:06 följande:

    De senaste dagarna finns det ett stort antal svenskar som deltagit i ett drev mot en 15-årig kille som var med i ett TV4 inslag. Det är bara ett bevis på att vidrigheter finns inom alla kulturer alltså även den svenska.  


    Inte ett stort antal svenskar, utan Sverigedemokrater. Sverigedemokrater är knappast representanter för den svenska kulturen även om de skulle önska det själva. Om SD var en etablerad och stor del av den svenska kulturen hade folk inte blivit upprörda av deras tilltag, men det är det VÄLDIGT många som blivit, inklusive jag. Det har skrivits om det i media och delats och kommenterats i sociala medier.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-10-24 20:03:22 följande:
    Alla kan instämma i att hederskultur är något dåligt och detsamma kan sägas om vuxna svenska män som hotar kvinnor med gruppvåldtäkt eller vuxna svenska män som hånar 15-åriga skolelever och skickar rasistiska mejl till dem med uppmaningar om att de ska åka hem. Bägge sakerna är exempel på oacceptabelt beteende.  
    Det är garanterat fler som utsätter flickor för hedersbrott än som hotar svenska kvinnor med gruppvåldtäkt eller som hånar 15-årigha pojkar. Dessutom kritiseras de som gör det senare av resten av befolkningen medan de som lever i kulturer med hederstänk applåderar de som utför dåden. Brodern som mördar sin syster för att hon blivit tillsammans med en svensk kille hyllas av föräldrarna och de gråter när han döms till fängelse. Inte en enda tår spills över den döda dottern - och hela släkten och de andra som lever i samma kultur håller med.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-10-25 08:21:15 följande:
    När man läser inlägg från SDs hatsvans så är intrycket att den är mycket stor och med tanke på att SD förmodligen har mer än 1 miljon sympatisörer så kan hatsvansen bestå av flera tiotusentals människor.

    Det finns många invandrare som är starkt kritiska till och som fördömer hederskultur.

    Glöm inte bort att det finns exempel på svensk hederskultur också. Jehovas vittnen eller Laestadianerna lever exempelvis efter särskilda regler som styr vem man gifter sig med och under vilka omständigheter man får ta ut skilsmässa och gifta om sig. Följer du inte dessa regler så kan du bli utstött från familjen eller från församlingen. En typ av hederskultur det med.
    Jehovas vittnen och Laestadianerna är SEKTER. Islam är en VÄRLDSRELIGION. Nu delar även kristna från Mellanöstern och Nordafrika hederstänket så det har mer med kultur än religion att göra. Kanske inte så konstigt att de stora kvinnoförtryckande religionerna kommer just från denna region.
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-25 12:13:09 följande:
    Vi har hederstänket här bland ursvenskar också. Det är tyvärr en universell grej. Vi är bara mer vana vid "vår" version.
    Javisst. Att kvinnor har bikinitoppar för att brösten är sexualiserade är väl ett utslag av det, men det är h''vetes stor skillnad på det och att inte, i vanliga kläder, få prata med en person av motsatt kön och dessutom riskera livet. Ingen kommer att mörda mig om jag går på badhuset utan bikini-top. Möjligen att jag blir avvisad eller arresterad för förargelseväckande beteende.
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-25 12:13:09 följande:
    Vi har hederstänket här bland ursvenskar också. Det är tyvärr en universell grej. Vi är bara mer vana vid "vår" version.
    Stefan Lövén sa nu när han var i Saudiarabien att vi har problem med jämställdhet i Sverige också, och visst har vi det, men det är ju på en helt annan nivå. Som två olika planeter.
  • K Kalle
    Farfallos skrev 2016-10-26 07:26:59 följande:
    Ja ja, klart att det finns ett hederstänk i Sverige. Vi äter gärna bajs också. I många ätbara saker så finns det levande, ofarliga och naturliga bakterier som faktiskt bajsar, så vi äter bajs.

    ...men det är ju ett förbannat korkat resonemang, för det är ju liksom en jävla skillnad på att äta dessa bakteriers bajs och att t.ex äta hästskit. Och ditt påstående om att det skulle finnas hederstänk i Sverige är ungefär lika korkat som mitt påstående om att vi äter bajs. Det är visserligen sant, men med tillgång till lite mer än en sexårings normala förnuft så fattar man ju att det haltar hejdlöst.

    En och annan psykiskt sjuk människa kan känna sig kränkt eller vanärad av närstående människors val och som följd av det slå ihjäl frugan, men detta är inget inget som någon i hans omgivning kommer att stötta eller försvara eftersom det inte finns ett hederstänk i vår kultur. Agerande i den andan är i 99 fall av 100 istället ett verk av en psykiskt sjuk person. Det finns däremot exempel på fall där hela familjer (med rötter i Mellanöstern, Iran, Afghanistan, Pakistan, Indien m.fl) har hjälpts åt att plåga eller döda en flicka/kvinna, och det är då ett tecken på kulturer med hederstänk. Detta har vi inte i Sverige. 

    Det är alltså inte fråga om att de i Mellanöstern har sin version av hederstänk och vi har vår. Att påstå det är som att på allvar påstå att Svenskar äter bajs.
    Ja, och dessutom, om man på sant kulturrelativistiskt sätt tycker att det är skitsamma ( ) - att vi har lika mycket problem med jämställdhet här måste man ju tycka att allt det jämställdhetsarbete som gjorts sedan förra sekelskiftet har varit ganska onödigt. I så fall hade de ju en form av jämställdhet redan då. Varför införa rösträtt för kvinnor, lika lön för lika arbete, förbud mot att avskeda gravida kvinnor och gifta kvinnor om det är skitsamma?
  • K Kalle
    nevermind skrev 2016-10-26 09:14:20 följande:

    En sak till: mötta en lärare som sa att elever med föräldrar från Kina och Iran är de som pluggar bäst. Sitter ner och gör det de ska och flamsar inte runt. Kan ju hoppas att det smittar av sig.


    Beror på en annan syn på auktoriteter och en annan barnuppfostran. Att återinföra anag, som ju är tillåten i dessa länder, eller någon form av totalitärt system så att folk lyder, tycker jag inte vore bra. Däremot hade det varit underbart om vi återinförde respekten för kunskap och respekt för människor som kan mer än oss.
  • K Kalle
    K Kalle skrev 2016-10-26 09:17:28 följande:
    Beror på en annan syn på auktoriteter och en annan barnuppfostran. Att återinföra anag, som ju är tillåten i dessa länder, eller någon form av totalitärt system så att folk lyder, tycker jag inte vore bra. Däremot hade det varit underbart om vi återinförde respekten för kunskap och respekt för människor som kan mer än oss.
    Inte "anag", "aga" ska det så klart vara!
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-26 10:26:36 följande:
    Ingen vettig människa har sagt att vihar LIKA MYCKET problem nu som då, men vi har fortfarande lååång väg att gå innan vi kan kalla oss verkligt jämställda. Vi har många blinda fläckar och gamla normer vi måste ta itu med.
    Visst har vi det! Men de har f*n så mycket längre väg att gå i Pakistan, Afghanistan och Saudiarabien, för att bara ta några exempel. Kulturrelativister verkar inte se detta. Det jag menar är att om man kan relativisera kvinnoförtryck i andra länder kan man ju relativisera kvinnoförtrycket för 100 år sedan också.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?