Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    BF maj 2017

    Bebisbubbla skrev 2016-12-22 14:37:21 följande:

    Någon i den här gruppen som tränar? Tänkte börja om nu igen, då jag äntligen mår bättre. Tränar ni annorlunda nu jämfört med innan/tidigt in i graviditeten? Stretchar efteråt? Står upp och kör spinning? Hittat byxor som inte trycker på magen men ändå funkar bra?


    Jag hade ett brejk mellan kanske vecka 9 och 14-15 nånting på grund av att jag var helt sjukt trött. Det fanns inte en chans att jag skulle orka upp och träna på mornarna som jag brukar utan jag stupade i säng på kvällen och sen sov jag till 07:30

    Men nu den senaste månaden (är i vecka 22 nu) så har orken kommit tillbaka. Jag kör inte på som innan 4-5ggr vecka men 2-3ggr brukar det bli. Plus ett par långa promenader.

    Uppvärmning som vanligt på crosstrainer eller roddmaskin och sen kör jag styrketräning med lite extra fokus på rygg och axlar. Dels för att orka graviditeten igenom och dels för att jag minns hur trött man blev i axlarna och bröstryggen av att sitta och amma och hålla bebisen. Man tänker att det inte kan vara så jobbigt för de är ju så små men det sliter!! Gummibandsträning hemma funkar också bra!

    Jag har bara två par träningsbrallor som sitter bra och det är ett par Nike och ett par från HM som har en mer elastisk mudd typ Nike pro cool Capri. Såna önskar jag hitta flera, eller så får man ta yogabyxor där man kan vika ner mudden
  • Anotherone
    Teresiat skrev 2016-12-22 18:47:16 följande:
    Duktiga ni är! Jag har tyvärr otroligt svårt att motivera mig till träning, foglossningen gör det inte så enkelt heller. Reser mkt i jobbet och all ledig tid går till familjen/sonen så träning blir prio ö.. Efter vi nattat honom vid 20:00 så är jag helt slut... förhoppningsvis kan man släpa sig ut på lite promenader när det är mindre halt och trist väder. Men vi får väl se om jag orkar ;)
    Tack! Motivationen finns absolut där men för mig är det tröttheten som varit det tuffa. Och att både man och barn varit sjuka i omgångar under hösten så då minskar ju antalet tillfällen rejält, man får prioritera annat.
    Jag har ingen foglossning heller så det får jag väl också vara glad för!


  • Anotherone
    jooo skrev 2016-12-23 11:45:12 följande:

    Heeej tjejer, nu har vi varit på RUL. Allt såg finfint ut, vi låg kvar enligt mått på samma dag med bg 20 maj..och vi väntar också en POJKE. Haha som så många sagt verkar va pojkarnas månad i maj. Känner fortfarande inga som helst rörelser..men den lilla röde sig ju allt där inne, så bara att gå och vänta :P


    Grattis!! Roligt med fler pojkar... hoppas att april eller juni får överskott på flickor då så att det jämnar ut sig litegrann

    Minns känslan från första barnet, då hade jag inte känt några rörelser alls när vi gjorde RUL och det var så konstigt att se bebisen röra sig där inne!
  • Anotherone
    ika_109 skrev 2016-12-27 10:06:20 följande:

    Och så har även vi gjort vårt RUL - allt gick jättebra och det såg finfint ut och imorgon har jag enl. appen gått 50 % av min graviditet!


    Vad skönt att allt såg bra ut!!

  • Anotherone

    Fler än jag som blir förvirrade av dagarna nu kring jul? Jag har varit ledig lördag-måndag och jobbar nu ett par dagar innan jag tagit semester över nyår.

    Jag vet inte om det är gravidhjärnan eller vad men jag blev helt paff när jag vaknade imorse och kollade gravid-appen där det stod 22+0.
    Vadå 22+0 tänkte jag, har den fått spunk? Jag byter ju vecka på tisdagar men det är ju bara måndag idag...... not..

    Skönt i och för sig med röda dagar och några korta veckor på jobbet framöver men det blir kaos i hjärnan haha!!

  • Anotherone
    Anonym SE skrev 2016-12-27 19:43:13 följande:

    Är det bara jag som inte valde att ta reda på kön? Tror dock det är en pojke. Har inga belägg för det bara en känsla =)

    Har inte heller känt några rörelser är nu 19+1


    Hade jag fått bestämma hade vi inte kollat. Men min man ville hemskt gärna veta så därför tog vi reda på det.
  • Anotherone
    Emmaa90 skrev 2016-12-28 10:20:58 följande:

    Jag har rul på måndag. Vi har bestämt oss att inte ta reda på kön. Dock så lider jag av nyfikenhet haha! Jag ska hålla mig.. man får ju en så fin överraskning på förlossningen


    Ja och den önskar jag att jag kunde fått den här gången. Vi visste att vårt första barn var en pojke så jag hade gärna varit ovetandes nu.
    Men om det betyder så mycket för min man så kan jag offra mig känner jag. Nu vet vi att det är en lillebror och det förtar ju inte känslan på något sätt egentligen. Vi vet fortfarande inte hur han kommer se ut, vem han blir lik eller hur han är som person.
  • Anotherone
    Axioria1 skrev 2016-12-28 12:13:17 följande:

    Vi är nyfikna så vi valde att få veta kön både när vi gjorde NIPT och vid rutinultraljudet. Men de är ju en helt ny individ så de känns inte som vi vet så mkt i alla fall.

    Ska bli spännande att se skillnader i utseende och personlighet jämfört med vårt andra barn. För de är nästan som att jag har svårt att föreställa mig att bebisen kommer se annorlunda ut. Vet ju att de inte kommer se lika ut men har svårt att visualisera det hela. Sen känns de även spännande att det blir en helt ny person att älska känns ju som kärleken till vårt andra barn kan va svårt att matcha även om jag logiskt sett förstår att de finns oändligt med kärlek över till flera individer.

    Så de känns superspännande! 
     


    Det har jag också jättesvårt att tänka mig! Särskilt som vi har en son och väntar en till pojke, då tänker jag ju att så här ser en pojkblandning utav dig och mig ut liksom

    Vid det tillfälle då jag gjorde nipt hade vi inte bestämt oss för att kolla könet än så jag kryssade aldrig i den rutan, men vi såg tydligt på RUL sen istället.

  • Anotherone
    Bebisbubbla skrev 2017-01-02 15:42:08 följande:

    Hej :) nytt år och har idag tänkt på hur lyckligt lottade vi alla är. Kommer ni ihåg när man kämpade med ägglossningstester, kollade temp, letade streck på stickor och hoppades varje månad. Det kändes som en evighet och ett konstant letande efter gravidsymtom. Nu är vi alla mer än halvvägs och i vår kommer bebisarna :)


    Fint skrivet, det kommer att bli ett toppenår!!
  • Anotherone
    Paincake skrev 2017-01-02 20:44:00 följande:

     Är det fler än jag som (förmodligen) ska föda med kejsarsnitt?


    Mitt första barn föddes med akut snitt. Jag vet inte ännu men om mitt barn beräknas bli lika stort som storebror var när han föddes (5kg+) så kommer jag att få planerat snitt eftersom man tydligen inte vill sätta igång någon som blivit snittad innan. Jag ska göra tillväxt-UL i slutet på februari så efter det vet jag förhoppningsvis mer om hur de tänker.

    För egen del så testar jag gärna vaginal födsel OM barnet är normalstort och OM förlossningen inte drar ut på tiden som det gjorde förra gången. Men jag har samtidigt svårt att tänka mig att jag och min man ska få ett barn som väger 1,5kg mindre än vad första gjorde
Svar på tråden BF maj 2017