Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    BF maj 2017

    Lajjnaa skrev 2016-09-22 22:00:39 följande:

    Hur kommer det sig att många kan få så tidigt vul?

    Jag skulle oxå verkligen vilja titta nu (är i v.5-6) i och med att jag har haft cellförändringar och gjort operation för det.

    Ps. Är helt ny på denna sida :) hoppas man får några att prata med .


    Beroende på var du bor finns privata kliniker man kan vända sig till, det var någon mer som tipsade om det tror jag.
    Jag bokade själv ett tidigt ul på Vasamamma i Stockholm ( http://www.vasamamma.se/) .
    För mig var det viktigt att få veta att allt såg bra och att det bara var en, jag tror min man hade behövt förbereda sig om det hade varit fler
    Jag var så pass långt gången (7+3) så jag behövde inte gör vul utan vanligt ultraljud gick alldeles utmärkt.

  • Anotherone
    pimpim78 skrev 2016-09-27 12:39:58 följande:

    Hoppas så att någon kan hjälpa mig , känner mig så ledsen.
    Hade Pos på äl test clearblue 4 sep och den 5 sep på morgonen hade vi mys. Det var enda gången den hör månaden. Det tog sig och vi fick ett plus.
    Jag hade väldigt tidig äl då jag plussade på äl sticka redan på dag 9 och normalt har en cykel på 27 dagar.
    Nåväl har haft symtom som spända bröst och och lätt illamående samt behövt springa och kissa hela tiden. Dessa symtom har bara försvunnit och det enda jag har kvar är ett lätt svidande / molande kring livmoder.
    Rädd för MA.
    Testade i dag med clearblue veckoindikator som visade gravid 1-2 veckor och jag är enligt senaste mens i v 5 dvs 4+4 men vet ju att äl va kring den 5 sep.
    Vad tror ni ?? Är testet normalt för tiden eller har det stannat av ?
    Den här väntan är terror alltså. Vet inte vad jag ska ta mig till ...... hoppas någon kan hjälpa mig bringa klarhet i det här !!! Kram till er


    Du behöver skilja på hur man räknar graviditetens ålder och det värde som Clearblue visar. Clearblue Digital visar hur lång tid som har gått sen befruktningen skedde. Vecka 4+4 talar om att det är 4v och 4 dagar sedan din sista mens. Så det kan mycket väl stämma eftersom befruktningen sker någonstans emellan två menstruationer.
  • Anotherone
    Teresiat skrev 2016-09-27 12:50:26 följande:

    Hade inskrivning idag. Lyckades få ett ul trots att man egentligen inte ska få det fören RUL. Bäbisens hjärta tickade och den mätte 9+0. Enligt appen är jag på 8+6, så det känns ju bra att den vuxit som planerat.. Har ny bm sedan sist och hon verkar toppen! Vi bokade tid för RUL och hon kommer även skicka remis för tillväxtultraljud i v 30. Sonen var vägde 4 kg och jag har hört att nummer två typ alltid blir större... Då jag hade 29 h lång förlossning med sonen så känns det bra om man håller lite koll på att det inte ligger en femkilos bäbis i magen när det är dags att föda...


    Mysigt!
    Jag gjorde ett UL för ett par veckor sedan i vecka 8 (7+2, 7+3 nånting) och fick då se en liten figur med hjärta som slog.
    Efter vår inskrivning tog det bara några dagar innan det damp ner kallelser för både KUB och RUL så det är bokat och klart. Jag kommer också att få göra tillväxtultraljud kring v 32 eftersom jag också fått ett stort barn, så det blir både ett extra UL och glukosbelastning för att utesluta grav-diabetes.
  • Anotherone
    Teresiat skrev 2016-09-27 14:12:55 följande:

    Anotherone - vad har dina barn vägt tidigare? Föddes de vaginalt? :) Känns otroligt skönt att de lyssnar på än när man vill ha tul och tar än på allvar..


    Han var på strax över 5kg och nej han föddes inte vaginalt...
    Så om det är stor bebis på gång här igen blir det planerat snitt, jag tänker inte acceptera igångsättning med tanke på mitt akuta snitt förra gången och att föda vaginalt funkade inte då så jag tror inte det funkar bättre nu.
    Då vill jag hellre ha ett snitt för det vet vi hur det går till och hur processen efteråt ser ut och allt sånt.
  • Anotherone
    pimpim78 skrev 2016-09-27 14:11:43 följande:
    Precis, det är jag med på. Och om befruktningen skedde för 1-2 veckor sedan som testet visar så innebär det ca den 13 september.
    Jag hade Pos äl test den 4 och sex den 5 på morgonen ..... vi har bara haft sex en gång denna månad då min man rest mycket i jobbet...... då skulle det innebära att spermier levt i 8 dagar innan befruktning ....
    nåväl , borde sluta hålla på så här men efter så många försök blir man nog lite knäpp. Ringde Sophiahemmet i dag och fått tid för vul på torsdag .... de är så himla bäst alltså !!!
    Vad skönt att du fick en tid så snabbt! Det kan också vara lite svajigt i början just med avläsningen på CB digital eftersom hcg-nivåerna är så individuella och att spannet på var hcg "bör" befinna sig dag för dag efter befruktningen är väldigt stort.
  • Anotherone

    Jag ringde till MVC ungefär två veckor efter att jag testat positivt. Var på inskrivning i vecka 7+0. Men den barnmorskan funkade inte alls för oss så vi fick tid för ytterligare samtal veckan därpå hos vår nya barnmorska. Då hade vi ju fått allt konkret kring provtagning, hur ofta vi ska träffas, fosterdiagnostik mm från den första så då pratade vi bara mer allmänt. Kändes mycket bättre!

    Nu är jag i vecka 9+1 så nu är det fritt fram att gå och lämna blodprovet inför KUB, och det ska vi göra sista veckan i oktober.

  • Anotherone

    Vi tog stick i fingret för HB och blodsocker. Och sen var det mest prat om graviditeten, känslor kring det, hur upplägget ser ut framöver med träffar hos barnmorskan, fosterdiagnostik mm.
    Blodprov fick jag inte göra på plats, däremot fick jag med mig en massa remisser eftersom jag ska gå till lab och ta blodprov inför KUB-testet.

  • Anotherone
    jooo skrev 2016-09-28 13:09:24 följande:

    Blev ni erbjudna vul så tidigt som v 5 på mvc? Här erbjuds man först i v 13.


    Vi blev inte erbjudna via mvc men jag valde själv att göra ett ultraljud för ett par veckor sedan. Jag ville se så att allt såg bra ut och framför allt så att embryot växer på rätt ställe. I vecka 13 tror jag heller inte att du behöver göra vul utan då går det bra med vanligt ul.
  • Anotherone
    Fjäderängel skrev 2016-09-29 09:23:53 följande:

    Någon mer som har börjat få foglossning?!


    Jag trodde det ungefär när jag gick in i vecka 7, jag fick superont i ena skinkan och det strålade ner i  benet. Hade svårt att sitta längre stunder och det gjorde ont när jag skulle ta mig upp från tex. soffa eller säng.
    Men det gick över efter ca 14 dagar. Så antingen var det foglossning men en mild variant (som jag kanske får tillbaka längre fram) eller så var det något helt annat.
  • Anotherone
    Teresiat skrev 2016-09-29 15:03:19 följande:

    Ja det är ju en mäktig känsla och alltid bara skönt att konstatera :) jag tycker mina symtom har tilltagit liiiiite. V 5 till v 8 kände jag verkligen NOLL.. Nu i v 10 har brösten svällt, förstoppad och lite molande känsla i livmodern varannan dag typ. Men i övrigt mår jag prima. Man får vara glad att man slipper illamåendet :)


    Ungefär samma här.
    Inget illamående men ömma bröst, lite så att det liksom "drar" i livmodern då och då plus att jag har varit sjukt trött de 2-3 senaste veckorna.
    Jag mådde inte illa alls när jag väntade mitt första barn heller så det är jag tacksam för, jag vet av vänner och bekanta hur förjäkla jobbigt det kan vara!
Svar på tråden BF maj 2017