Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    BF maj 2017

    jooo skrev 2016-11-16 14:03:45 följande:

    Hur många av er har berättat på jobbet efter kub? Jag berättade och spridit sig som en löpeld. Nu nojjar jag över att nått ska hända bara för så många vet :O ångrat att ja inte väntade till rul..suck på mig!


    Min chef visste redan innan samt en nära kollega. Övriga fick veta veckan innan kub faktiskt. Vi går alltid igenom kommande veckas planering och då var jag tvungen att vara borta ju, så då berättade jag.
    Sen har det börja sprida sig men långt ifrån alla vet.
  • Anotherone
    FnR96 skrev 2016-11-17 20:49:40 följande:

    Har ni något speciellt sug än?

    För tre veckor sen så hade jag ett sjukt sug efter kaffe varje dag, vilket var lite jobbigt. Innan graviditeten så drack jag aldrig kaffe om det inte bjöds.

    Nu i v 14 så ÄLSKAR jag mjölk. Alltid varit en mjölk drickare men nu är det överdrivet tror jag. Känns som att jag inte kan leva utan mjölk :'D

    Någon som känner igen sig?


    Lustigt att du skrev just kaffe för det är exakt det motsatta för mig. Jag dricker normalt sett inte heller så mycket kaffe, kanske bara en kopp om dagen. Och jag känner inte direkt avsmak för kaffe eller doften eller så. Men hittills sen jag blev gravid så kanske jag druckit det vid.... två? tillfällen.

    För någon månad sen hade jag cravings på syrligt, skivat grönt äpple som legat i frysen, äppeljuice och sura godisar. Sen var det clementiner och citrus. Just nu inget särskilt, annat än att jag kan känna ett sug efter att dricka ett stort glas mjölk på kvällen. Så det verkar vi ha gemensamt
  • Anotherone
    FnR96 skrev 2016-11-18 10:06:58 följande:
    Jag la märke till att sen jag blev gravid så klarade jag av att äta hur surt som helst. Inga grimarser, jag bad sambon köpa det suraste han kunde hitta. Sen limefrukten brukar jag sitta och suga på, jätte gott :) och ja, juice. Men skönast är att jag inte har sug efter godis alls! :D
    Nej det har inte jag heller. Inte för att jag är någon godisgris annars heller men det har minskat. Och när man och son gärna tar fram lite chips och dip på fredagarna så är inte det heller lockande längre.
    Utan det har varit just sura godisar och kanske 2ggr per vecka så då har jag köpt litegrann och sen är det bra liksom.
  • Anotherone

    Jag förstår att du är orolig och det är väl inte så konstigt när du förlorat din mamma också. Som sagt så är sannolikheten för jordbävningar, att ens mamma går bort, att ens barn har kromosomfel och att man är med om en flygplansolycka små. Ändå händer det....

    Har du varit på inskrivning? Skulle du kunna ringa din barnmorska och prata lite med henne, så kanske du känner dig lugnare sen?

    Vi har också gjort KUB eftersom vi fyller 36 i år så då är vi en riskgrupp i Stockholm. Och vi fick ingen dålig bedömning, men inte 1:20 000 heller vilket min man tyckte var jobbigt. Han är helt övertygad om att alla andra får friska barn och bara för det så kommer vi att få det barnet som har en sjukdom typ.
    Han är lite mer pessimistiskt lagd än vad jag är men så har han alltid varit.

    Det är ju tyvärr lite så med graviditet och förlossning att det finns mycket som kan hända innan man väl har barnet i sin famn. Och det är nog något man får leva med, sånt är livet. Men försök att tänka att de allra allra flesta barnen föds friska och krya!! Statistiken säger ju ändå det!!

    Och försök att inte ta ut katastrofer i förtid, jag vill inte heller förlora min fina lilla maj-bebis men jag vet (vis av erfarenhet) att saker och ting kan hända. Och även sen när barnet är fött så är det än ständig oro. Och om man visste, som blivande förälder och även sen som förälder precis allt som man som människa kan drabbas av i form av sjukdomar och annat så skulle man ju aldrig skaffa barn! Men så kan man inte gå runt och tänka

    Toxoplasmos behöver man inte oroa sig om man inte har katt. Man ska ju undvika att tömma kattlådan tex. om man är gravid. Och listeria är det få som drabbas av i Sverige, håller man sig till Livsmedelsverkets kostråd och undviker livsmedel som potentiellt skulle kunna innehålla listeria så klarar man sig från det också.

  • Anotherone
    Ananasen83 skrev 2016-11-18 13:36:17 följande:

    @anotherone Jag pratade med min barnmorska innan jag bestämde mig för att göra kub-testet. Velade fram och tillbaka och vet att det kan göra en ännu oroligare men är nu i efterhand glad att jag gjorde det. Det var också härligt att få se Räkan vinka till oss på skärmen och att allt såg bra ut so far. Vi fick inte heller så höga tal men de räknar det som låg risk och då försöker jag också se det så även om det är svårt.

    Jag vet ju att du har rätt och att det är väldigt liten risk för de flesta saker. Ibland känns det lite bättre bara man får skriva av sig lite och bara få dela oron med någon. Längtar till UL strax innan jul och hoppas att allt ska vara fortsatt bra då.

    @FnR96 Jag är beräknad nästan samma datum som dig, men kan ju ändras på UL. Men sen verkar ju få barn födas den planerade dagen

    Kram till er för att ni svarade. Det känns lite bättre nu. Känner mig inte lika ensam.


    Ingen orsak, kram tillbaka!! Vi har ul den 6/12 igen och hoppas få se en frisk och livlig krabat <3
  • Anotherone
    Ängamat skrev 2016-11-20 20:11:20 följande:

    Jag har följt den här tråden sen jag fick reda på att jag var gravid, men har varit lite för feg för att skriva något, utifall något skulle gå fel.
    Nu är jag i vecka 15, och har slutat kräkas, men har fortfarande väldigt dåligt aptit. Har varit på KUB och allt såg jättebra ut, så nu känns det som jag törs vara med i tråden :)

    Första barnet för mig och min sambo, och jag kommer (nog) att hinna fylla 30 innan det är dags.


    Härligt! Välkommen och grattis
  • Anotherone

    Jag går in i vecka 18 imorgon och nånting känner jag ju men jag kan inte säga att det är sparkar. Utan det är mer att det ilar och stökar bakåt nedåt liksom så jag antar att det är bebisen men den är väl inte så stark att den kan sparkas så hårt ännu
    Jag har också moderkakan i framvägg och jag vet att det var samma sak med första barnet. Då kände jag riktiga fosterrörelser först efter RUL så det måste ha varit i vecka 20-21 nånting. Ytterligare några veckor tog det innan maken kunde känna utanpå magen.

    Nu har vi ju en väldigt engagerad blivande storebror som frågar varje kväll om jag känt något, så mysigt!!

  • Anotherone

    Krya på dig! Jag var superförkyld hela höstlovet men det är bara att vila och dricka mycket. Jag avstod från Alvedon och sov mest hela dagarna....

    Jag har RUL 6/12 så vi har bara 2v kvar nu!! Ska bli jättespännande! Jag har sett lilla bönan i vecka 8 och sen gjorde vi KUB i vecka 14 men det händer ju så mycket så det ska bli roligt att se hur stor h*n har hunnit bli nu.

    Intressant med viktdiskussionen, så jag var tvungen att kolla imorse och jag har gått upp 2kg hittills. Förra gången vet jag helt ärligt inte hur exakt viktuppgången fördelade sig, om det var i början eller i slutet men jag gick upp totalt 14kg då.

  • Anotherone
    Axioria1 skrev 2016-11-22 16:09:04 följande:

    Jag längtarvoxå efter RUL. Är en månad prick kvar nu, fick tid den 21 dec. Känns som en evighet kvar, men hoppas på att börja känna massa regelbundet fladder i magen innan dess.

    Mår fortfarande illa trots att v 16 börjar i morgon, men hoppas de snart ger med sig.

    Har ni funderat på gravidförsäkring än? Jag klurar på om jag ska skaffa en betalvariant (plus några gratis) innan RUL för visst är de så att de inte täcker ev fel som hittas på RUL annars? Någon som har koll?


    Jag tecknade Trygg Hansas gravidförsäkring, den som kostar, för några veckor sen. Jag har för mig att även om man tecknar den tidigt så kickar den inte in förrän vecka 21 eller nåt så det spelar ingen roll om de upptäcker något på RUL eller inte, jag tror inte det omfattas.
    Jag kan ha fel men jag tror det var så.


    Det bästa är ju att den övergår till att omfatta barnet när barnet väl är fött, eller snarare så täcker den en viss del av kostnaden för barnets första år. Så det är ju liksom win win!
    Förra gången tog vi gratisvarianten vilket blev lite struligt för vi blev inlagda med vår son när han var nån vecka gammal för att han kräktes hela tiden och då ville Trygg Hansa ha ett antal intyg från behandlande läkare sen att han verkligen verkligen inte hade något medfött fel på magen.

  • Anotherone
    Axioria1 skrev 2016-11-23 15:59:24 följande:

    Här har magen också kikat fram. Är dock inte bara bebis utan även en del godis.

    Har ni börjat använda tightare toppar och liknande som framhäver bebiskulan eller "gömmer" ni kulan än så länge? Själv har jag inte kommit förbi spärren att dölja kulan. Får för mig att de inte "borde" synas så mycket än... Så jag kör lite bylsigare kläder men de döljer säkert ingenting. Särskilt inte på eftermiddagen så jag fortfarande är väldigt uppblåst.


    Jag tänkte eventuellt börja ha lite tightare kläder på mig efter RUL. Än så länge har jag kört min vanliga stil med lösare linnen/toppar och kofta. Men jag har ju tightare grejer i garderoben, har bara inte varit bekväm med att visa magen offentligt så. Men efter RUL så smäller det haha
Svar på tråden BF maj 2017