Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    BF maj 2017

    Bebisbubbla skrev 2017-01-16 13:50:03 följande:
    Jag vill också spara en hel del. Min sambo har bra semester och är ledig jul/nyår/påsk/midsommar osv. I mitt jobb arbetar man 365 dagar om året. Aldrig stängt oavsett högtid eller helgdag. Därför känns det som att jag kommer ha nytta av att kunna plocka ut dagar senare.
    Det är smart tänkt!
    Särskilt eftersom rätten gentemot arbetsgivaren att vara ledig (tex. på somrar och lov) är knuten till att du har dagar kvar. Så för mig har dagarna ett mycket större värde som just dagar längre fram, än vad jag tänker mig att de har i pengar under f-ledigheten.

    Det finns många arbetsgivare som inte har koll visserligen men också de som har strikta rutiner så det är lika bra att planera i förväg.
  • Anotherone
    Bebisbubbla skrev 2017-01-18 10:24:58 följande:

    V23 nu och gått upp 6 kilo hittills. Svårt veta vad som är rimligt och vad man kommer sluta på. Hur ligger ni andra till? Och ni som varit gravida förr, brukar det öka massa på slutet?


    Jag är i v 26 nu och har gått upp 8kg vilket jag tror är ungefär samma som vid den här tiden i min förra graviditet.
    Var hos barnmorskan igår och hon påpekade ingenting om det så det är väl inom ramen. Förra gången hamnade jag på plus 14kg totalt så tanken är väl att hålla sig där omkring även denna gång.

    Försöker äta nyttigt men inte lika strikt åt low-carb-hållet som jag annars gör. Mer frukt, mer mejeri och någon extra smörgås har det väl blivit mot annars. Tränar fortfarande, senast imorse var jag på spinning. Och försöker gå ett par långa promenader per vecka.

    Vikten var tillbaka på utgångsläget efter bara ett par veckor förra gången, däremot såg ju kroppen inte ut som innan. Och kändes inte som innan heller... men det får ta den tid det tar känner jag!
  • Anotherone
    Bebisbubbla skrev 2017-01-26 09:35:36 följande:
    Jag har inte sökt heller. Har inte ett fysiskt ansträngande arbete eller risker i arbetsmiljön som gör att jag kan söka. I mitt jobb kan dom även placera om så det blir lugnare. Skulle aldrig bli beviljad ersättning.
    Samma här...
  • Anotherone

    Förskola och vård/omsorg är väl typiska sådana yrkesgrupper där de flesta verkar få godkänt. Jag hjälpte min lillasyster att fylla i pappren i våras, hon jobbar på småbarnsavdelning.

    Det du måste vara väldigt noga med är att beskriva i detalj hur en dag ser ut. Vilka moment förekommer och hur ofta? Såsom tex lyft, jobba mycket upp och ner på golvet, vridningar, utåtagerande barn som kan utgöra hot etc.
    Och vad är det som gör att du inte klarar av dem under din graviditet?
    Det är också jätteviktigt att din chef noga anger att det inte finns någon omplaceringsmöjlighet. Min systers chef hade bara skrivit "nej" i rutan och då kom alltihop i retur från Försäkringskassan. Men sen utvecklade chefen och skrev att man att man gjort en komplett omplaceringsutredning och att det inte fanns några vakanta tjänster på avdelningen med äldre barn och då gick det igenom till slut och hon blev beviljad 100%.

  • Anotherone
    FruHolmli skrev 2017-01-31 09:42:38 följande:
    Jag är i V.27+0, så V.28 även.
    Jag är i trimester 2 enl app ännu. :)
    Preglife appen räknar att vi går in i trimester tre nästa tisdag, dvs när vi är i v 28+0. Vi ligger ju lika du och jag, du har väl också bf 1/5?
  • Anotherone
    Bäbiiiis skrev 2017-02-01 11:10:01 följande:

    Jag har verkligen inte mycket att gnälla över. Lite lite foglossning om jag går promenader. Magen börjar vara ivägen när jag ska böja mig framåt så jag är rätt osmidig nu. Kan inte använda magmusklerna heller om jag ska resa mig ur sängen eller soffan. Hård i magen pga järntabletter och tröttare än normalt. Men inget av det är extremt så det är ok. Jobbigast är nog att det är så långt kvar till maj. Jag är ju så otålig och vill ha min bebis NU!


    Inte jag heller. Jag har haft superjättejobbig nästäppa sedan jag var förkyld på höstlovet men det är typ det enda. Nu fick jag en annan spray häromdagen som det är kortison i så nu hoppas jag att det ska funka. Renässans är ett skämt (den är ju inte avsvällande överhuvudtaget) och barn-nezeril funkar på dagtid. Men till natten har jag behövt ta starkare grejer....

    Och så har jag börjat få känningar (sammandragningar?) när jag går långa och lite snabbare promenader. Att det stramar till i nedre delen av magen en stund, tills jag tar det lugnare. Då går det bort. Men magen blir inte hård utan det är just bara att det spänner liksom. Så jag får väl dra ner på tempot lite helt enkelt.


  • Anotherone
    ika_109 skrev 2017-02-01 15:43:03 följande:

    Var på 25 veckors kollen och mätte magen och kollade värden och allt såg fin fint ut, så mysigt att höra flingans hjärta :)


    Så härligt!!
    Jag har nästa BM-besök den 14/2 <3
  • Anotherone
    Axioria1 skrev 2017-02-01 17:26:22 följande:

    Om jag oxå ska klaga så...

    Täppt i näsan mest hela tiden. Ena näsborren som är lite trängre är värst. På kvällen när jag lägger mig går de inte att andas. Får nästan panikkänslor. Så har använt alldeles för mkt nässpray. Har iaf "bara" använt barn nezeril. Renässans är som någon tidigare skrev ett skämt. Men nu försöker jag va på nässpray rehab. Så jag kör med en nose-buddy för att skölja näsan. Sen Physiomer och sen renässans. Och ibland funkar de nääästan till morgonen. Har annars funderat på kortisonsprayen.
     


    Jag fick tips om Rhinocort Aqua av läkaren på MVC och den är receptfri, Apotea hade bästa pris när jag beställde häromdagen;
    http://www.apotea.se/rhinocort-aqua-n%C3%A4sspray-32-mikrog-dos-120-doser

    Om du vill testa?
  • Anotherone
    annadenise skrev 2017-02-06 13:44:00 följande:

    V.28 idag:). Är det någon mer som ska ha planerat snitt?


    Jag hade ju den planen när jag blev gravid, att jag skulle begära det. Men min BM har hittills inte alls varit med på noterna. Utan nu är planen att jag ska göra tillväxt-UL om en månad så får vi se om bebisen håller måttet eller väntas bli stor. Storebror är född med akut snitt delvis pga sin storlek (han vägde över 5kg) och man vill tydligen inte sätta igång någon som varit snittad innan. Så om bebisen väntas blir stor kommer jag att få planerat snitt.
    Annars tänker man sig att jag ska kunna föda vaginalt om han är normalstor och kommer i tid.
    Den som lever får se!
  • Anotherone
    annadenise skrev 2017-02-07 12:31:45 följande:

    Jag är helt förälskad i bärsjalar. Jag fick tips av en kompis när min son var 8 veckor,och både han och jag gillade det direkt.

    Nu till min fråga. Denna gång skulle jag vilja börja bära i sjal direkt,redan på bb och även lära mig amma i sjal. Har någon erfarenhet av att bära i sjal direkt efter att ha gjort kejsarsnitt?

    Jag har hört vissa säga att det går bra medan andra säger att man bör vänta tills såret läkt?(När man bär i sjal så fördelas ju vikten bra och de blir inte "tungt"att bära bebis)


    Jag blev akut snittad med min första son och använde sjal tidigt, helt klart innan snittet förmodades ha läkt. Nu blev han inget "sjalbarn" han totalvägrade och ville inte alls sitta så tight mot mig i en sjal
    Men rent praktiskt var det inga problem. Första dagarna var man ju rätt orörlig rent generellt, behövde tänka på hur man tog sig upp och ner från sittande och från sängen och så. Men säg att jag testade första gången 5-6 dagar efter snittet?
Svar på tråden BF maj 2017