Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    BF maj 2017

    Jag gick in i v 19 igår och vi har handlat litegrann. Tidigare än med storasyskonet dock så det kanske är lite tidigt men jag vet inte. Om det skulle hända något med den här bebisen så vill vi fortfarande ha fler barn så jag tänker att vi skulle få användning av sakerna ändå (förhoppningsvis).
    Men vi har köpt en begagnad vagn och ett babyskydd.

    Många saker har vi ju gjort oss av med eftersom blivande storebror hinner fylla 11 år. Spjälsäng och allt som behövs till den finns dock på vinden liksom en del bebiskläder, en bärsjal och en baby björn-sele

  • Anotherone
    Snäckan26 skrev 2016-11-30 11:05:59 följande:
    Vad roligt med en till som har ett äldre syskon , min son blir 11 i Februari och jag har bf 1 maj . När har du bf ? Vad tycker sonen om att få ett syskon ? Det är ju så stor åldersskillnad menar jag =)

    Blivande brorsan här tycker att det ska bli spännande och jag upplever att det kommer att gå mycket smidigare med ev svartsjuka osv just för att han är äldre nu än om han vore typ 3 år .
    Gud vad läskigt, det är exakt samma!
    Min son är född -06 och blir 11 i februari och jag har bf 1/5.
    Nu har vi inte gjort RUL än så det kan ju ändras men ändå

    Han tycker att det ska bli jätteroligt. Vi var inte alls säkra på att vi skulle ha fler barn än ett så även om det blivit syskon för fem år sen eller nu så blir ju åldersskillnaden stor. Han frågar ofta hur jag mår och gillar att få vara med och bestämma. Han plockade även på sig en snuttefilt när vi var ute i affärer för några veckor sen och sa bestämt att den här ska bebisen ha. Så det kommer nog att bli bra

    Fast ändå en omställning, han är ju van att få mycket tid med oss och mycket gör vi alla tillsammans och där får man väl modifiera saker och ting när det kommer en bebis som ska vara med också.

    Det där med svartsjukan tror jag också borde bli enklare, stora barn förstår ju att andras behov kan vara mer akuta på ett annat sätt.
  • Anotherone
    Snäckan26 skrev 2016-11-30 12:41:34 följande:
    Men gud vad häftigt ! Hur stora är oddsen liksom haha . Vi ska göra rul på mån den 5 dec så vi får väl se hur datumdateringen blir . Sonen var förvisso 3 veckor tidig så jag försöker att inte haka upp mig på bf datumet denna gång . Dock känner jag mig ganska stressad över allt vi ska köpa osv , efter rul har vi bestämt att vi ska handla lite . Ska ni kolla kön ?

    Vi känner också att det enda som kan bli lite tufft för sonen är att han är van vid odelad uppmärksamhet , han kommer självklart att få vara med och ta hand om bebisen så mycket han vill men också få ensamtid med oss föräldrar är viktigt att komma ihåg. Jag ska inte amma så för oss är det lättare att kunna göra saker själv med sonen .

    Har du känt några rörelser ? Jag har känt lite men så går det några dagar när jag inte känner något ! Längtar tills man kan känna rörelser utanpå !
    Vi ska på RUL 6/12
    Min man vill gärna veta då han är ett stort fan av att kunna planera. Jag hade gärna sett att det fick vara en överraskning den här gången eftersom vi kollade när vi väntade vår son. Fast jag tänker att för mig är det inte jättejätteviktigt medan jag vet att han skulle lugna ner sig några kilo och få hålla på med sitt fixande i lugn och ro om han visste. Så jag kan offra mig där. Om det går att se så kommer vi att ta reda på det.

    Jag började känna rörelser nedåt eller rättare sagt ilningar nedåt/bakåt liksom för kanske 2-3 veckor sedan. Att nu håller "den" på med något fuffens där inne.
    Men små kickar och att jag kunnat känna utanpå, det var första gången i söndags! Så himla mysigt <3


  • Anotherone
    Ankissen skrev 2016-11-30 17:10:49 följande:
    Jag joinar er med ett lite äldre barn. Min son Elliot är född november 05 och lillasyster Ella april 09. Det blir säkert jättebra. Min enda syrra är 11 år äldre än mig och vi har världens bästa relation. Det har aldrig förekommit bråk mellan oss. :)
    Kul!
    Jag har tre yngre syskon som är 2,9 resp. 12 år yngre än mig så jag har växt upp med både och. Det är klart att man inte har lika mycket gemensamt när det skiljer 12 år. Man leker inte samma lekar, har inte direkt samma vänner och när jag var 20 och flyttade hemifrån var min yngsta syster bara 8...
    Men vi har haft en annan sorts relation. Och idag som vuxna när vi båda har familj så är gränserna liksom utsuddade.
  • Anotherone
    FruHolmli skrev 2016-12-01 11:30:19 följande:
    Jag har myyyyyycket äldre barn! :)

    18, 14 och 12! Kommer vara nästan 19, 15 och 13 när bebis kommer.

    Ingen är speciellt intresserad nu! Tror mer det kommer vid födelse.. om de har ens tid!
    Haha..
    Wow, vad häftigt!!!
  • Anotherone
    Snäckan26 skrev 2016-12-05 21:43:03 följande:

    Godafton tjejer , idag har vi varit på RUL och allt såg jättefint ut !! Den ville inte samarbeta direkt utan stod mest på huvudet haha . . MEN vi såg en SNOPP ! För mig blir det andra barnet och sambons första .

    Vi är så tacksamma och lyckliga över vår fina bebis och han kommer att få världens finaste storebror ! Fortfarande samma bf 1/5 .


    Grattis!! Vad roligt med en lillebror <3
    Vi ska på RUL imorgon förmiddag och jag tror vi kommer fråga om könet om det går att se....  Så spännande!!
  • Anotherone

    Det verkar bli många små pojkbebisar här inne, vi ska också få en LILLEBROR!!
    Så himla härligt, jag är så glad!!
    Och allt såg bra ut. Ultraljudsbarnmorskan hade en specialistläkare med sig som var under utbildning just på fosterdiagnostik så vi fick en grundlig genomgång i ca 45 min.

  • Anotherone
    Snäckan26 skrev 2016-12-06 17:03:39 följande:
    Åhh vad härligt !! Grattis till lillebror <3 . Vilken bonus också att få ordentlig information , vår barnmorska hade en elev med sig och pratade tyvärr mest med henne
    Ja det var grymt! Först gjorde den ena alla kontroller (under handledning). Sen skulle ju den andra göra precis allt omigen
    Bf är fortfarande 1/5!
  • Anotherone
    Teresiat skrev 2016-12-06 20:06:31 följande:
    Det gick bra idag! Läkaren scannade bäbis noga. Det var en otroligt pirrig och ansträngande timma då läkaren tog kroppsdel för kroppsdel och det sista hon mätte var huvudet (det var huvudet som var mest avvikande förra gången). Hon stirrade koncentrerat på hjärtat och hjärnan i säkert en hel kvart på vardera organ. När alla mått var tagna tre - fem ggr så visade det sig att måtten på lårben, buk och huvud överensstämde väl... Så den första ultraljudsköterskan måste mätt fel. Sannolikt pga att bäbis låg på ett visst sätt som var svårt att mäta eller liknande. Vårt nya BF är 1 maj. Herre Gud vilken emotionell berg och dalbana. Nu ska jag försöka njuta av bäbis sparkar och berätta för kollegerna jobbet (endast min chef vet). Magen börjar bli omöjlig att dölja..

    Tänker på er andra i tråden som väntar på besked. Håller alla mina tummar för er! Håll oss uppdaterade! Kram!!!
    Jippi vad skönt!!
    Och bf 1/5 är ju bästa dagen <3
  • Anotherone
    FruHolmli skrev 2016-12-07 12:29:32 följande:

    Vi gjorde ul i måndags.
    Finaste lilla flickan visade oss hur hon smaskade på fostervatten. Hela fina läppar såg vi och tungan räckte hon ut! :)
    Allt såg så fint ut och mätningar visade exakta datumet vi har. (Gjort IBF så det ändras ändå inte!) 1/5 kommer en liten prinsessa <3


    Ännu fler 1/5, häftigt!
    Och det är så mysigt med ultraljud, att det är hela små människor som ligger där.
    Vår höll upp handen och spretade med fingrarna, så häftigt!!
Svar på tråden BF maj 2017