Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    BF maj 2017

    Pedagog200701 skrev 2016-11-10 15:47:32 följande:
    Jag kommer inte att ta sprutan. Min BM frågade i fredags och jag sade bara nej. Hon gjorde ingen stor grej av saken och ifrågasatte inte.
    Tack för svar! Jag är inte jättesugen eftersom jag verkar ha bra immunförsvar och klara mig rätt bra. Men de flesta verkar ändå råda gravida att ta den. Jag får se om min BM tar upp det nästa gång vi ses helt enkelt.
  • Anotherone
    Axioria1 skrev 2016-11-08 16:39:29 följande:

    Idag har jag med fått göra kub. Och de fanns en liten krabat därinne som levde runt. Så de var lite svårt att mäta nackspalten men till sist så lyckades det.

    Fyller snart 37 så hade räknat med att siffrorna kunde bli lite sämre men tvärtom var de superligan risk. 1/20000 på alla tre trisomier. Så jag blev otroligt lättad.

    Sen så blev jag tårögd av att få se den lille bebisen där inne. Så häftigt det är att se när man ännu inte känner sparkarna.


    Grattis till jättefint resultat!!
    Jag och min man blev också tårögda och fnittriga på samma gång, det är så svårt att greppa att den lilla lilla bebisen ligger där inne och gottar sig <3
  • Anotherone
    Paincake skrev 2016-11-10 18:16:06 följande:

    Jag ska också ta vaccinet men får vänta till v 16, dvs tre-fyra veckor till. Hoppas bara jag inte blir sjuk innan dess.

    Hur mår ni i övrigt? De flesta har väl kommit förbi v 12 nu, right?

    Själv har illamåendet kommit tillbaka och aptiten är borta, magen är fortfarande svullen, brösten svämmar över sina bredder och jag är orimligt trött.

    Till råga på allt har företaget jag jobbar på gått i konkurs och alla har blivit uppsagda - de flesta med bara en månads uppsägningstid. Så nu letar jag jobb. Det går visserligen rätt bra, har varit på en intervju (får besked imorgon) och ska på en på måndag, men läget är inte optimalt om man säger så...


    Vad trist med ditt jobb. Sånt har tyvärr en förmåga att hända när det minst passar men jag hoppas du får ett nytt inom kort!!

    Jag är i v 16 nu (15+3 idag) och mitt enda symptom är ömma bröst. Illamående har jag sluppit helt både den här graviditeten och min förra vilket jag är grymt tacksam för. Sen har svullnaden på kvällstid blivit mer bestående, magen fylls liksom ut mer och mer hela tiden, så mysigt <3
    Men inga rörelser än. Jag har känt hur det ilar nedåt/ bakåt så jag antar att hen rör sig där inne. Men jag känner liksom inga puffar eller så. Gissar att det dröjer några veckor till.
  • Anotherone
    jooo skrev 2016-11-13 09:17:15 följande:

    Jag är här..Har också bett om inträde men får inget insläpp och inget svar på mailet. Tror jag mailade FruHolmli. Men hon kanske är aktiv alls längre?

    Tycker jag är inne i en bara väntan period nu. Bokat rul den 23 december. Har inga känningar knappt alls. Snarare känslan av att vara ogravid. Vill bara att veckorna ska springa fram. Efter RUL kommer vi börja planera, titta på kläder, barnvagn osv. Längtar <3 när har ni andra RUL?


    Mysigt med RUL precis före julafton!!
    Jag har mitt den 6/12, men jag har bf 1/5 så jag ligger kanske någon vecka före dig.


  • Anotherone
    FnR96 skrev 2016-11-15 12:31:18 följande:

    Hur är det med illamåendet för alla nu? Jag mådde illa som satan fram tills v 11. Sen var det bra ett tag, men nu i slutet av 13 och nu v 14 så har jag börjat må illa igen.. :'(


    Jag har nog tur för jag verkar vara en sån som inte mår illa alls. Jag kände aldrig av något illamående med mitt första barn och har inte mått illa den här gången heller. Men jag får väl någon annan krämpa längre fram istället....
  • Anotherone
    Paincake skrev 2016-11-15 11:29:28 följande:

    Äsch, glukosbelastningen gick sådär. Ligger visserligen inom normalvärdet men högt. Har därför godis- och kakförbud. Helvete..


    Aj då...
    Jag har bra blodsockervärde men eftersom både jag och min syster fått stora barn så ska jag få göra tillväxt-UL i vecka 32-33 nånting.
    Mitt första barn vägde drygt 5kg och varken barnmorskan på MVC eller de på förlossningen anade något, mitt SF-mått och allt sånt såg helt normalt ut.
  • Anotherone
    hope88 skrev 2016-11-15 20:40:05 följande:
    Skönt att du öndå ligger inom normalvärdet! Jobbigt med godisförbud :( men du klarar det! Lyxa till med massa god frukt :)
    Fast fruktsocker påverkar blodsockret i princip lika mycket som rent socker (godis) gör så det är kanske inte heller det bästa. Tyvärr.
    Min pappa har diabetes så jag försöker medvetet att hålla mitt blodsocker jämnt (även om jag varken har diabetestendenser eller instabilt blodsocker) och då ryker tyvärr både frukten och godiset. Små mängder är ok men inte mer än så.
  • Anotherone
    JoJoNo skrev 2016-11-16 09:09:38 följande:

    Kub-test om en liten stund. Jättenervös!


    Lycka till, det kommer att gå bra!!
  • Anotherone
    Stina91 skrev 2016-11-16 10:08:41 följande:
    Jag har också disbetes typ 1. Och det är såå jobbigt just nu när jag är gravid! Det som är bra är att jag går på kontroller varannan vecka, så dom håller extra koll på mig och lilla bönan. Men som du säger, blodsockret påverkas i princip lika av frukten. Jag har dock ett blodsocker som ligger som att jag inte har diabetes :) Men det är mycket att tänka på!
    Förstår att det är tufft men bra att de håller koll!!


  • Anotherone
    JoJoNo skrev 2016-11-16 13:32:23 följande:
    Gick inte bra 1:2. Ska göra moderkaksprov om en timme. Är så oerhört ledsen.
    Men nej vad jobbigt. Jag ska inte säga att jag vet hur det känns för det gör jag inte men jag kan bara tänka mig....
    Lycka till med moderkaksprovet och vi håller tummarna!!!
Svar på tråden BF maj 2017