Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    BF maj 2017

    Ankissen skrev 2017-01-03 15:48:44 följande:
    Jag ska inte till bm förrän 10/2 och antar att hon mäter då. Är i v.21 nu så jag kommer nog vara runt v.26 då. Jag har inte varit hos bm sen min inskrivning. Känns som lång tid men det är kanske glesare när man är omföderska.
    Jag vet inte om det har med det att göra men jag har ungefär samma intervall som du. Först inskrivning, och sen var vi där i v 20 (19+6).
    Nästa besök är om ett par veckor när jag är i v 25+0. Så from nu är det väl varje månad och sen tätare på slutet.
  • Anotherone

    Vi kör en favorit i repris så det blir Emmaljunga City Cross med liggkorg här. Jag vill ha en rejäl fyrhjuling och sen tänker jag att vi kanske byter till något smidigare (typ Urban Jungle)  när barnet blir äldre (och tyngre).
    En av makens kollegor skulle sälja en som var två år gammal för 2000:- inkl en massa tillbehör så vi slog till. Babyskydd beställde vi under black friday så det har vi också.

    Sen finns spjälsäng, skötväska, åkpåse, babygym och en del kläder på vinden sen första barnet. Men han är född -06 så det behöver gås igenom och uppdateras en del kan jag tänka!

    Så vi har basgrejerna plus det på vinden då, men i övrigt har jag inte shoppat särskilt mycket.

  • Anotherone
    Axioria1 skrev 2017-01-05 12:25:54 följande:

    Tycker de är svårt med namn. Vi har börjat skriva en lista med potentiella namn. Men kommer nog bestämma oss helt hundra först när vi ser bebisen.


    Samma här, jag kan inte bestämma innan jag sett hur han ser ut! Det var samma med första barnet, då hade vi ett par olika som vi testade men dag 2 var det klart!

    Svårare nu tycker jag med nr 2, för nu måste ju namnet klinga någotsånär bra ihop med storebrors namn också. Men vi har en lista vi med
  • Anotherone

    Hej!
    En liten uppdatering, är i vecka 24+0 imorgon och tycker att tiden rusar! Om fyra månader (+- nån vecka) så har vi liksom en BEBIS hemma!!

    Jag mår superbra fortfarande, njuter för fulla muggar. Bebis rör sig varje dag och har väl inte direkt något mönster ännu känns det som, däremot blir han väldigt aktiv på kvällen när jag ska sova.

    Har fått smak på kaffe igen och det är till och med gott! Har fått in träningsrutinen igen och kör fortfarande frivändningar med 20kg-stången, får se hur länge det funkar
    Tycker att det börjar bli jobbigt att hitta en skön sovställning, och det är inte bara att vända sig om hur som helst. Jag har tappat magstödet känner jag så jag måste tänka till när jag tex. reser mig från soffan eller så. Någon som känner igen?

    Förra veckan var sista gången det gick att ha vanliga jeans + gummisnodd i gylfen. Så nu är det mammabyxor som gäller. Dock funkar vanliga linnen och sånt fortfarande.

  • Anotherone
    FC89 skrev 2017-01-09 19:37:40 följande:

    Håller med om att magen kommit snabbt helt plötsligt! Nu börjar det kännas på riktigt. Här är det andra barnet så vi har precis bytt vår crescent infinity som jag älskat till en donkey. Storebror kommer fylla 2 strax efter BF så behövs vagn till båda. Tänker också sjala och sen använda ergobaby i början. Älskade att bära både i sjal och ergobaby 360 kan verkligen rekommendera det!


    Jag har kvar min Moby från första barnet. Han totalvägrade, jag tror han hann bli för gammal och rörlig innan vi testade och han hade inte alls någon lust att ligga nära i en sjal.
    Men nu tänkte jag vi skulle testa direkt, förhoppningsvis gillar lillebror sjalen bättre!
    Enda kruxet är väl att den här bebisen föds sent på våren, och jag minns att man blev rätt varm av allt tyg. Storebror är född på vintern så där hade vi inte haft det problemet riktigt.
  • Anotherone
    JoJoNo skrev 2017-01-10 14:02:16 följande:
    Blev erbjuden tid tidigare till kurator men vi bor i Småland o har 35 mil tur o retur till Lund. Funkar inte att köra det varje vecka. Fick prata med en i Växjö på kvinnokliniken men hon bara satt o tittade på mig. Men ringde dit idag o bad om en annan. Får se om det funkar. Jag har gått på mkt kbt o rehabilitering genom åren pga utmattning, reumatismen och ångest. Vill inte träffa en kurator som inte kan hjälpa mig med tex den ökade ångesten nu. Känns som jag kunde mer om hur man ska hjälpa människor som mig än vad förra kuratorn kunde. Hon kunde typ inget. Som sagt bara tittade på mig. Får se hur det blir.

    Tack för all omtanke från er alla! Vi tar en dag i taget. Kunde sova nu på FM iaf. Skulle nog behöva vara hemma helt ett tag men sån stress när man måste betala av ivf varje månad o då funkar det inte att inte jobba.
    Usch vad jobbigt, kan inte ens ana hur det är för er just nu...
    Och att inte veta. Vi får hålla tummarna och hoppas att bebisen mår så bra det bara går!!! Och att du får stöd snarast!
  • Anotherone
    Ankissen skrev 2017-01-11 11:05:07 följande:
    Jag har knappt mått illa alls med något av barnen. Lite lättare eller svårare för att äta bara under de tidigaste veckorna. Nu vill jag bara äta. Helst hela tiden. Lite jobbigt det med för det blir sånt fokus på maten hela tiden och på att man helst ska få i sig nyttiga saker. 
    Jag vill också äta hela tiden.... skitjobbigt. Det kom efter helgerna så tur i oturen att det inte var precis vid jul när hela huset var fullt av julgodis och halvätna Aladdin-kartonger

    Jag försöker verkligen tänka att jag ska ge bebisen bästa möjliga förutsättningar i magen och det är inte godis och socker jag äter eller blir sugen på utan det kan lika gärna vara sånt som är "nyttigt". Men jag gillar inte heller att det blir sånt fokus på maten.
  • Anotherone

    Jag har inte köpt så mycket en men de fåtal bodies som vi har hunnit köpa eller få är långärmade.
    Vi tänkte att vi också måste hämta ner det vi har på vinden från första barnet och kolla vad som behövs. Plus då att storebror föddes i kalla februari medan den här bebisen kommer i skiftet april/maj någonstans så deras garderober lär ju inte synka. Lillebror kommer behöva vinteroverall sen i helt andra storlekar än vad storebror hade osv.

  • Anotherone
    Bebisbubbla skrev 2017-01-14 12:53:18 följande:

    Hur tänker ni med föräldrapeng och föräldraledighet? Känns som att det finns smarta drag att göra om man vill kunna vara ledig så länge som möjligt. Typ första året ta 3 dagar i veckan istället för max osv. Hur gör ni?


    Vi kommer snåla så gott det går första året, eller ja hela ledigheten. Möjligen ta ut fullt första månaden för att inte få värsta chocken. Men efter det dra ner till 2 dagar per vecka typ. Jag får utfyllnad från jobbet och har även tänkt ta 1 mån semester (= lön + semesterdagstillägg) så det borde inte vara några problem. Jag kan även tänka mig att börja jobba förmiddagar ett par gånger i veckan lite längre fram så att vi får in pengar den vägen istället för att ta fp-dagar.

    Med första barnet tog vi inte mer än 100 dagar första året vilket gjorde att vi kunde unna oss långa sommarlov ända till dess att han gick ut första klass, vi hade massor av SGI-dagar kvar. Siktar på samma upplägg den här gången.
Svar på tråden BF maj 2017