Inlägg från: Superfurry |Visa alla inlägg
  • Superfurry

    ivf / äd 2016/ 2017?

    smurfen 11 skrev 2016-11-28 16:01:02 följande:
    Detta med ivf/pgs är jag nyfiken på också, är det nån klinik du hört om som har bra resultat?
    Superfurry, Du läste kanske andra tråden innan denna, så dessvärre är lingonveckan här:/ Hade faktiskt ett pyttehopp denna gång, då den i stort sett aldrig är sen. Blir sååå trött på detta, men kanske är det bara normalt med tanke på åldern. Men nåt missfall vill jag nästan ha! Alltså väldigt tidigt i så fall. Låter kanske dumt när jag säger så, men ovissheten är värst, att inte veta om det ens går...
    kliniken glömde sist nämna att man aldrig ska starta med sprutor på en tisdag, för då blir äggplock på helg när de inte jobbar. Kliniken och jag fick inte kontakt på måndagen, men då det stod i papper man kunde starta cd tre (tisdag då), så väntade jag tills jag fick tag på dom , och då sa dom detta. För mensen kom på söndagen. Dessutom har en läkare varit snorkig och negativ i telefon, plus vår första läkare vi gjorde utredning med, skickar hem oss för hemmaförsök även om jag nyss fyllt 41. Sen vet jag faktiskt inte om de gjort fel med mitt amhprov, då det hade sjunkt så mycket.
    På onsdag ska jag ta nya prover, bl.a amh, ska bli spännande.
    Ja jag läste det i andra tråden nu precis :(

    JA trött som f-n är man på detta... :( Jag förstår helt och hållet. Jag blir lite glad när jag har lyckats bli gravid, även om det försvunnit tidigt så vet jag att det går. Men ja tänk om detta är det längsta man kan gå med det? Alltså att det aldrig kommer till mer än vecka 5? :O

    Så trist! det är så typisk! Vår klinik har också glömt att berätta vissa detaljer, men inget som varit avgörande. detta är ju riktigt avgörande! Men om du fick mensen nu,startar du då på onsdag? Såg också i andra tråden att ni funderar på att direkt gå på PGS/IVF menar du att ni struntar i att köra här hemma och vänder er utomlands direkt?

    Ja usch för sura läkare. Det har man haft sin beskärda del av. och om det var en på kliniken: riktigt dåligt! Ni betalar för att era behandlingar och deras tid! Kan förstå om surpuppor dyker upp hos landstinget men i en privat klinik ska det bara finnas professionell!! tycker jag iaf. håll mig uppdaterad med hur det går!

    Vi väntar som ovan sagt tills slutet av december med sprutstart och om det går åt pipsvängen, ja då får vi bara gå vidare med annat....
  • Superfurry
    Snövitt skrev 2016-11-28 22:25:54 följande:

    Hej,
    detta låter som en tråd för mig.
    Jag är 42 år och försöker få ett barn till.
    När jag var 39 föddes vår dotter efter ett lyckat Ivf.
    Jag har inte alls hållt mig uppdaterad ang ivf, men denna gång måste det ju göras i privat regi.
    Jag ligger i startgroparna med att kolla fakta kring ålder osv på klinikerna osv.
    Kan ni rekommendera eller inte rekommendera några?
    Jag bor i Lund.


    Hej Snövitt och välkommen! Ja vi bor i Malmö :) Vi går på CFC Copenhagen Fertility center och vet egentligen inte varför vi valde den, eller ju den hade bra rykte och har kommit långt i alternativa behandlingsmetoder och forskning :) Jag har faktisk ingen koll på kliniker i Malmö/Lund då vi bara kollade danska kliniker när vi bestämde oss för IVF. Triangeln i Danmark var vårt andra val, sedan finns Storken som också har bra renomé. I danmark får man göra IVF fram till 45.
    Vilken lycka att det fungerade för er första gången! Då hopasp vi på att tvåan också går lätt :)

    Smurfen! lycka till med snack ikväll. Jag var jätterädd och hade ångest när vi skulle prata och det var inte så skoj under tiden då det var tunga saker att diskutera, men när vi var färdiga var både jag och sambon lättade och vi hade en plan, så det var ju värt "ångesten". Good luck!
  • Superfurry
    Snövitt skrev 2016-11-30 10:11:01 följande:
    Tack Superfurry!
    Ok, kanske ska kolla upp de danska också då. Jag känner mig inte särskilt bekväm med språket dock.. Men självklart är målet och resultatet det som avgör.
    Får jag fråga hur gammal du och ni andra är?
    Jag är 42 år och var 38 när jag gjorde mitt första landstingsfinansierade försök.
    Hur nöjd är du hitintills med CFC?
    Jag skulle vilja ge RMC 9/10. Väldigt skickliga läkare, men inte jättetrevlig personal överlag. Men det brydde jag mig inte så mycket om då, jag tycker på nåt sätt att man har rätt att ställa högre krav på att de är hjälpsamma och tar sig tid vid frågor osv när man själv betalar nära 40000:- totalt första gången.
    Det är en tung post för oss just nu, hur tänker ni i gruppen kring kostnaden för detta?
    Ja ok, jag är ganska bra på danska då jag har bott med danskar när jag jobbat utomlands :) Men de är faktisk riktig bra på svenska och deras sida finns på alla nordiska språk och engelska, vilket de dessutom är riktigt bra på. Vi är nöjda med dem, det enda man kan klaga på lite grann är att ibland så känns det som bebisfabrik där. Man kommer in och fem minuter efter är man ute och tack och hej liksom. Men de tar sig tid till frågor om man önskar och svarar snabbt på mail och samtal.

    Det vi gillar med dem också, är att de har mycket forskning och använder sig av lite speciella behandlingsprotokoll. Exempelvis har vi haft problem med att äggen slutar dela sig (aldrig kommit till ET) :( och nu inför sista försöket ska de göra en speciell behandling för oss där man ger äggen små elchocker och en speciell vätska de ska ligga i. Detta har gett bra resultat i tidigare fall där paren haft ägg som inte delar sig. Detta får vi gratis. De använder sig också av spindel apparat analys där man ser att kromosomerna i ägget är som de ska vara. Vi har fått 9 av 10 eller 10 av 10 på alla ägg under de två försök vi gjort därför tycker de att det är konstigt att de inte delar sig.. Men ja detta är bara några få saker de gör :) De har också akupunktör i kliniken man kan gå till (jag går till en annan dock).

    Jag är 41 nyss fyllda och vi började försöka när jag var 37. Har blivit gravid naturligt fyra ggr. Men fått tidigt missfall alla ggr vecka fem. En gång spontantgravid, två ggr under Pergotime behandling och nu sist spontantgravid i oktober efter att ha börjat på akupunktur. När vi gjort IVF så har vi som sagt fått få men riktig bra ägg, men de slutar dela sig
    :(

    Jag skulle ge CFC 8 av 10 :)

    Vi har lånat pengar så ja för oss var det också en stor konstnad. Jag har gjort av med i princip alla mina besparingar på detta också :( Det är inte gratis, men vi tänker att et är värt alla pengar om det lyckas!
  • Superfurry
    Maran73 skrev 2016-11-30 16:47:08 följande:

    Hej alla! Hoppar in här om ok då ni är mer el mindre i samma situation som jag. Vet inte om jag stött på er i andra trådar men har iaf hängt med superfurry ett tag i en annan (till synes död) IVF-tråd. Är 43 år och väntar på IVF nr två i slutet av januari, i Riga. Förra ggn slutade med två st blastocyster som vi gjorde PGS på, båda var tyvärr genetiskt defekta. Hemmaförsöken innan dess har resulterat i två MF. Försökt sedan juli -15. Har en son på 18 men min man har inga barn. Vad mer... jo, har bestämt att detta bli sista försöket m egna ägg, om det inte funkar så kör vi på ÄD. Känns som att mina ägg är för dåliga och tiden bara går! Vill inte vara för gammal och ÄD kan ju också kräva fler försök. Äter DHEA nu f att öka mängden ägg att köra PGS på, bara att hålla tummarna! Kul att du blev gravid superfurry, även om utgången blev sisådär så är det ju ett gott tecken ändå. Är iaf vad min gyn säger till mig.


    Hej Maran! Ja vad kul, ja det var den tråden jag startade när jag gjorde mitt andra försök i juli :) Välkommen!

    Vad synd att det inte gick sist :( Vi ska köra sista försöket och startar med sprutor i slutet av december. Får se hur det går annars funderar vi också på ÄD känns trist men vad gör man? Mina ägg känns också kassa och gamla :(
    smurfen 11 skrev 2016-11-30 17:56:09 följande:
    Bara trevligt med fler! Funderar också på pgs/ivf, och fick som svar idag från Riga att med mitt amh på 0.6 så är det tveksamt om jag lyckas få till några femdagars sa hon. Snyft tänker jag. Möjligheter bara försvinner. Hade hoppats lite på pgs. Precis, tiden bara går...Vilket amh har du Maran? Jag sitter här med ångest. Ska ev starta med sprutor ikväll!, vanlig ivf här i sverige, men då jag förstått att chansen är mindre än 10% så är jag tveksam. Då går 36 papp down the drain ???? Vad skulle ni gjort? Hoppat direkt på ÄD? För jag antar man inte får tillbaks pengar om stimulering inte funkar? Här i Sverige skulle vi få tillbaks om det inte leder till ägguttaget. Ja gud...Kan snart doktorera på detta.
    Ja! spindel aparat googla det! Det är bara CFC som har det i norden (tror jag) och de använder det när de gör ISCI och även vid vanlig IVF på ägg från kvinnor äldre än 37. Där kan man se dna:t i ägget och man ser att den ser komplett ut. När man gör ISCI så ser man när man sprutar in spermien att DNA:n inte blir skadad av nålen. Det är avancerade grejer men jag är glad att det finns. Enligt den har jag ju fått höga poäng på mina ägg. Som jag förstår det så görs detta bara på ägget inte embryot/blastocyten.

    Riktigt svårt val Smurfen!! Jag vet själv inte vad jag hade gjort i ditt fall. usch ja.... Men när jag tänker efter så hade jag nog velat försöka iaf nån gång med egna ägg och se hur det går....  

    men efter dessa tre försök så provar vi inte mer med mina ägg. Detta det är helt säkert. Tänker som Maran, man vill inte bli för gammal... 

    Lycka till med vad du än bestämmer! <3
  • Superfurry
    Snövitt skrev 2016-11-30 22:15:14 följande:
    Låter ändå som goda utsikter för dig, du kan bli gravid och nu med den speciella behandlingen är det din tur att också få bra resultat!
    Om du är nöjd med din akupunktör får du gärna delge namnet/företaget, jag har aldrig testat, men tror att det kan hjälpa mentalt om inte annat..
    Ja, sant! men det stannar inte vilket tyder på kass kvalitet på äggen :/ men klart  bättre än inget! 
    smurfen 11 skrev 2016-12-01 09:46:22 följande:

    Superfurry, vi kollade bl.a på er klinik igår kväll och försökte läsa danska?, läste om Spindelapparaen. Verkar ju snarlikt pgs. Vi bestämde oss för att inte starta ivf här, utan inväntar mitt amh och fsh som kommer när som. Om det är kasst så får det bli äd. MenVi vill gärna testa egna ägg, men ska hitta klinik där de kan hjälpa till mer än på vår. Dessutom är vi inte supernöjda med bemötandet. Kanske blir det er klinik! Känns bra kommit till beslut. Hade sån ångest igår...Vet du ditt amh Superfurry?


    Ava klinik svarade så. Men en klinik i Finland nämnde inte ens amh, kanske glömde hon. Får se vad mitt amh säger nu. Inte dåligt du fick ut så många ägg, men synd det inte gick vägen. Hoppas på ert försök nu då!

    Jo ju närmare äd man kommer desto mer lockande blir det. Jag tänker att jag iaf får bära barnet, till skillnad från adoption, som ändå är försent. Tror också man känner när det är dags gå vidare. Nu känns det bra när sambon och jag pratat igår. Men finns så många kliniker man blir tokig. Hoppas få komma igång i januari.

    Ja vad bra!! De är bra och faktisk ändå prisvärda. kollade ni Triangeln också? De har också bra rykte. Men triangeln har inte spindel aparat. Jag hade 1,7 sist jag kollade detta var ett och ett halv år sedan så det kan ha förvärrats :/ jag försöker att inte tanka på det, då får jag prestationsångest. Jag har bra FSH för min ålder så jag tanker på det. Och så tänker jag på att jag har fått bra score på äggen. Så känns det inte så hopplöst. 

    Jag har haft problem med cystor som blockerat min högra äggstock. där har jag en cysta som har växt sig större de två gångerna vi gjort IVF och blockerat högra äggstock så dem har bara fått ägg fån vänster sida. Jag tänker att om cyst h-vetet inte växer nu så får vi ägg från båda sidor och då kanske det blir fler ägg. Anyways det jag försöker säga är att jag försöker hålla mig positiv för att inte ramla in i det hålet jag var i efter sista försöket. Det var inte skoj då :( 

    Så med det vill jag kanske säga: tänk positiv jobba med din akupunktör på att öka äggkvalitet, ät sunt, drick ingen alkohol, slappna av och ja allt man kan själv göra för att öka sina chanser. Det vet jag att du redan gör då du sagt det innan så du är redan på god väg.

    Vad glad jag blir att du och sambon fick er en snack och att det känns bra! Jag tänker också att fördelen med äd är att man kanske får några små till frysen så att det kan bli syskon sen. Chansen att man får nåt till frysen med egna gamla ägg är ju ganska dålig..... Så visst finan det många fördelar med äd. Det är nog också billigare än adoption och som du skrev, man får själv bära barnet....

    Men ok så beslutet ligger nu i att ni provar en omgång med egna ägg?
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2016-12-01 19:40:17 följande:

    Fått mina svar!

    Har ju helt plötsligt 1.1 i amh vilket är bra! Hade 0.6 för två månader sen då läkaren ringde, hela tiden trott de förväxlat mig och kanske är det så!

    Prolaktin ligger på bästa nivå ever! FSH 6.6 osv

    Bara tvungen berätta detta! Nu finns det hopp för ivf!även om jag vet ägg är sämre men kanske finns det ett guldägg nånstans.


    Nämen!! Så gött :D :D :D  superglad för dig Smurfen! Superbra värden, för vår ålder då ;) Kööör så det ryker!

    Snövit, lycka till med val av klinik! Vad kostar en enpack versus trepack hos dessa kliniker? Hos CFC kostade det 39 tusen danskar för trepacks, om jag inte minns fel, ca 56 tusen svenskar....
  • Superfurry
    Snövitt skrev 2016-12-01 20:27:20 följande:
    Härligt smurfen!
    Jag har inte satt mig in i värden osv än men detta låter ju bra.
    Exakt och allt som behövs är egentligen 1 guldägg.
    När jag gjorde min ivf 2012 har jag för mig att det bara blev 4 ägg, de valde ut det bästa som blev min dotter och de andra klarade sig inte till frysen. Därför vi inte kan fortsätta hos Rmc, tror det var du som frågade det tidigare.
    Nej, inte alls valt klinik, min man är i Stockholm denna vecka så vi har inte pratat så mycket om detta mer än skickat efter journalanteckningar och provsvar från förra gången samt planerat gå till vår vårdcentral här där vi bor och ta blodprov osv. Sen kom en kompis på att om man anmäler sig som blodgivare tar de alla tester som rör blodsmitta. Allt för att minimera kostnader när vi går till vald klinik första gången. Jag tror Cura är bäst, annars blir det nog Nordic, det lutar åt att vi väljer någon av dem i Malmö, iaf första försöket. Är dock tveksam till att min man vill lägga pengar på ett andra försök.
    ok, en kompis gjorde sin behandling på Cura för några år sedan och hon var nöjd :)

    Smurfen, ja vad jag vet har vi inte betalat för spindel apparat så det ingår nog i behandlingen :)

    Maran jag kör om tre veckor när mensen kommer, ca 25 december. Kör korta metoden :)

    Trevlig helg!
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2016-12-03 13:04:21 följande:
    Japp, nu är det bara och smida medans järnet är varmt. Ok, så spindeln ingår, är nog så, för jag hittade ingen prisinfo på deras sida. Mejlade dom med frågor, men fick bara tillbaka att vi ska mejla våra uppgifter så ringer de upp, hoppas det inte tar evigheter bara. Borde kanske hört av mig tidigare till dom.
    Vi hoppas få köra igång nu i december, men mer troligt är i januari, då mens ska dyka upp innan nyår, hinner nog inte med förberedelser innan.

    Ni som gjort ivf, vad sa kliniken om era chanser?
    hej!

    Vår klinik har inte sagt nåt om våra chanser. Dock sa dem att om sista gången misslyckas, alltså om äggen inte delas ännu än gång, så ska vi nog ge upp IVF och prova äggdonation. Vi gjorde IVF första gin och ISCI sist. 

    De brukar ringa upp ja så får man prata med en läkare. Där är tre läkare och det är alltid dem man får prata med, inte nån sekreterare, så det känns tryggt :) Man kan ställa alla frågor direkt till dem. Det är också dessa läkare som gör ägguttag och en av dem är Svend Lindberg, chef i kliniken och en mycket kunnig och känd läkare inom fertilitetsbehandlingar.
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2016-12-04 20:21:58 följande:
    Hej!
    Ok, jo samma tänk här, vanlig ivf kan mycket troligt vara bortkastade pengar. I alla fall när man är äldre. Synd de inte gör detta i Sverige. Vi gör ett försök på det, kanske två, beroende på utfallet, funkar det inte så blir det också troligen äd.  Får man tillbaks några pengar då, eftersom det inte går till insättning? En klinik i Finland jag mejlade om pgs, sa ca 50 % chans med pgs. Kan man få bruttolöneavdrag även om man gör detta utomlands, vet du det? Och om en svensk läkare eller bm skriver ut läkemedl går det väl på högkostnadsskyddet?
    Jag är rätt taggad inför detta med pgs eller äd, så hoppas verkligen nåt ger frukt! Kollat flyg och ska prata med nån klinik eller två i veckan. 
    Oj! Jag har faktisk inte ens tagit reda på om man får nåt av pengarna tillbaka om det inte blir nån insättning. Vi har ju inte kommit till insättning. Hmmm det kanske man ska kolla upp?
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?