• Skorpion76

    Den heltäckande slöjan är inte acceptabel!

    Om du är muslimsk kvinna kan du vara helt utan slöja, men du kan också välja att ha antingen hijab, niquab eller burka. Hijab är den vanligaste slöjan som täcker håret, öronen och halsen. Niquaben täcker allt utom ögonen och biurkan täcker till och med ögonen. De kvinnor som inte bär slöja menar på att religionen inte sitter i slöjan medan de som bär sllöja menar att det är deras rättighet att få bära slöja. Jag som inte är muslim yclr att hijaben är aceptabel. Den finns i många olika färger och mönster och kan till och med vara väldigt snygg. Det är till och med så att jag känner att jag skulle kunna bära en sådan om den inte hade varit så enormt starkt förknippad med religionen islam, men när det kommer till niqab och burka tar det stopp. Dessa slöjor är enligt mig inte acceptabla eftersom det är oerhört svårt att kommunicera ordentligt med en person som man inte kan se ansiktet på. Det är omöjligt att se miner och andiktsuttryck på en person som bär en heltäckande slöja och i vårt svenska samhöllet bygewr vår samvaro mycket på att vi kan just kommunicera med varandra.


    Novice Pethead
  • Svar på tråden Den heltäckande slöjan är inte acceptabel!
  • Skorpion76
    hipsterpappan skrev 2016-12-21 08:02:19 följande:

    En som med fara för sitt eget liv vågar ta kampen mot religiöst kvinnoförtryck är Mona Walter. Efter att ha brutit med den islamska kvinnosynen är hon en av dom modiga som inte räds att ifrågasätta samhällets fega agerande när det gäller hedersförtryck.
    dagen.se/debatt/mer-an-en-myt-erik-ullenhag-194442


    Det är starkt gjort. 
    Novice Pethead
  • hipsterpappan
    Skorpion76 skrev 2016-12-28 08:44:56 följande:
    Det är starkt gjort. 
    Visst är en röst som talar från insidan värd att lyssna på. Att vi här tjaffsar om sjalar eller täckta armar hos medicinsk personal som nu senast gav DO huvudbry är bara ytan på isberget. Men tyvärr blev första länken fel.
  • Skorpion76
    Wench85 skrev 2016-12-20 13:21:07 följande:
    Men det ÄR ju förbjudet! Olaga tvång exempelvis - att tvinga någon att bära slöja är inte lagligt. Att låsa in någon i sitt rum eller i hemmet är olaga frihetsberövande (exempelvis dömdes en pappa för att vid tre tillfällen låst in 5-åringen en timme när hon inte stannade kvar i sitt rum efter läggdags för cirka två år sen). Att spionera på är ett vagt begrepp, det är inte i sig olagligt att prata om vad andra människor gör, men om det exempelvis är olaga förföljelse, trakasserier eller ofredande är det olagligt.

    Så vad är de du saknar i dagens lagstiftning när du säger att ovan borde vara förbjudet?
    Precis!
    Novice Pethead
  • johey

    Slöja - ja, heltäckande slöja - nej

    Att förbjuda vanlig slöja är lika fel som att tvinga på heltäckande

  • hipsterpappan

    Nej tidigare har flera kvinnliga statschefer från EU vägrat att spöka ut sig.

  • Pentagram
    hipsterpappan skrev 2017-02-13 14:25:06 följande:

    Nej tidigare har flera kvinnliga statschefer från EU vägrat att spöka ut sig.


    När de besökt Iran? De har inte haft på sig slöjan när de träffat iranier på ANDRA ställen än Iran, men det är ju inte relevant som jämförelse.

    Anyway, vad har detta med trådämnet att göra? Att det är lag på slöja i Iran kan ju knappast vara ett argument för att det skall vara förbjudet i Sverige.
  • johey
    Pentagram skrev 2017-02-13 14:57:55 följande:
    När de besökt Iran? De har inte haft på sig slöjan när de träffat iranier på ANDRA ställen än Iran, men det är ju inte relevant som jämförelse.
    Det är det där med Alternativ Fakta igen
Svar på tråden Den heltäckande slöjan är inte acceptabel!