Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Hej hej, hur går det för alla?

    Edward blir 2 månader idag. Stora killen, var på bvc igår och han är 61.5 cm lång och väger 6450g. Han fick rotavaccin också, har inte märkt av några biverkningar som tur är.

    Jag börjar skönja något som kan likna rutiner :) Känns skönt att man kommit så långt även om dagarna inte alltid följer samma mönster. Men jag gillar att han intresserar sig mer och mer för omvärlden mer än tidigare vilket innebär att jag inte behöver agera tutte 24 timmar om dygnet längre. Ammingen fungerar jättebra och det var länge sen jag gav honom ersättning för att få avlastning så det känns också bra.

    Hur mår ni och era bebisar?

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-09-14 22:03:22 följande:

    Vi var på BVC idag och fick tråkiga nyheter. Alice har gått upp ynka 100 gram på två veckor så nu måste vi tvångsmata henne var tredje timme dygnet runt -_- Hon mår bra och ser bra ut så jag vet inte vad som är fel riktigt. Så jäkla typiskt, just som vi hade fått in bra rutiner med nattsömnen och allt.

    Hon brukar somna vid 22/2230 och vakna för mat vid 03/0330 (senare ifall hon har varit vaken mycket under dagen), så vi har ju fått bra med sömn iaf. Får se hur det blir med det nu. Min sambo har åtagit sig att ta alla nätter ett tag framöver nu eftersom jag är rätt skör och inte skulle palla att sätta larm på var tredje timme, bara tanken på det ger mig panikkänslor :/


    Hmm låter jobbigt. Räcker det inte med att mata oftare på dagen/kvällen? Men skönt att din sambo känner sig ok med att gå upp på nätterna. En klar fördel med att flaskmata.

    Dessutom har ni ju koll på hur mycket hon får i sig med flaskan. Jag ammar ju så fort han verkar hungrig/gnällig/snuttig. Ibland äter han länge och ibland somnar han snabbt. Helt omöjligt att veta hur mycket han får i sig. Men å andra sidan så har han gått upp 1kg på några veckor så han får nog i sig mer än nog.

    Hur ofta äter hon på dagarna då?
  • jennie08
    Kellie13 skrev 2018-09-14 21:06:47 följande:

    jorå det går väl bra kan jag tycka. Milo är inte vaken från kl 4 till kl 12-13 längre tack o lov utan somnar efter en stunds amning på natten. Milo har oxå fått det vaccinet och märkte väl inte heller så mkt biverkningar, förutom diaree en dag o det var typ 4 dagar efter han fått vaccinet, jättekonstigt. Men det där med amningen är ganska lika som innan, fast han har oxå börjat intressera sig mer för andra saker. Nu kan han tex sitta en stund i sin babysitter o titta på teletubbies vilket inte gick för 2 veckor sen. Då hinner man diska eller annat hehe som man inte hann med förut.


    Åh vad skönt att ni får sova lite bättre på natten. Det gör så mycket när man får sova lite iaf.

    På nätterna äter Edward bara för att äta vilket är skönt för hans storebror ville gärna ligga och gosa en timme vid bröstet vid varje amningstillfälle. Då var jag ett vrak, så jäkla trött. Men nu känner jag mig ganska pigg faktiskt. Det är skönt.

    Däremot så har storasyskonen varit hemma i omgångar med förkylning, feber och sånt skit. Glad så länge jag och Edward slipper det.

    Härligt när man hinner fixa med lite annat och inte bara sitter och ammar. Edward gillar inte babysittern så mycket men han kan sitta där en stund iaf. Jag märker att han vill bli underhållen mer än förut. Då ville han ju bara äta på en gång när han vaknade men nu tittar han på allt runtomkring och vill gärna att man pratar och sjunger med honom. Titta på leksaker som rör sig är en hit.
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-09-15 10:33:15 följande:
    Dagtid äter hon var tredje timme, samma tider som sonen vill äta dessutom. Men hon har lite problem med magen och det kan vara det som spökar, hon äter inte alls så mycket som hon borde göra för sin ålder (enligt BVC). Man skulle ha en babyvåg hemma så man kunde ha koll, BVC säger att det bara är att svänga förbi där och väga men för oss, som har en halvtimmes bilresa in till stan, är det verkligen inte så bara.

    Har ni andra fått tillbaka mensen än? Jag hade avslag i ca fem veckor och sedan kom mensen lite mer än två veckor efter. Jag hade förväntat mig en syndaflod, det hade jag när sonen var bebis (det bokstavligen rann längs benen så fort jag tog av mig trosorna), men nu är det inte ens lika mycket som en vanlig mens. Jättekonstigt. Och här hade jag laddat upp med flera paket nattbindor liksom...
    Jag såg faktiskt en babyvåg på mediamarkt när vi var i spanien :) Den var dyr!
    Ger du Sempers magdroppar? Jag märker stor skillnad på sonen när han får det och när han inte får det. Men om hon inte får i sig så mycket varje gång ni matar kan ni inte då ge lite mindre men oftare? 

    Jag har inte fått någon mens än och hoppas att jag slipper det. Om 2 veckor ska jag sätta in en hormonspiral och bm sa att det är vanligt att man inte får blödningsproblem om mensen inte kommit igång när man sätter in den. Så jag hoppas att jag slipper blöda alls. 

    Jag minns att min mens blev mer riklig efter 1:a förlossningen men att det inte ändrade sig särskilt mycket efter andra. Men det är ju skön att du inte blöder så mycket :)
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-09-18 08:51:16 följande:

    Det verkar som att det var magknip som störde. Vi har kört med Minifom sedan i fredags och märkte skillnad redan dag två. Hon äter mer och sover mer än tidigare, min teori är att hon tar ikapp allt hon missade när hon hade så ont av gaser. Nu får hon ut all luft, även om en del nätter krånglar ibland, och hon är allmänt gladare och nöjdare :) Dock skippade vi att mata var tredje timme dygnet runt för det gick inte. När hon sover på natten så får man inte ens in flaskan i hennes mun, och får man det så äter hon 20-30 ml innan hon slocknar igen.

    Hoppas vi får godkänt hos BVC på måndag!


    Skönt att hon verkar mer tillfreds och slipper ha ont. Jag hade också skippat att mata var tredje timme på natten (om det inte var akut). Jag kör på med Sempers magdroppar men borde kanske testa med minifom. Lite svårt bara när han äter så oregelbundet.
  • jennie08

    Edward börjar också upptäcka saker. Dels har han upptäckt sina händer och sitter och suger och smackar hela tiden. Sen har han upptäckt att han ibland blir lämnad själv på filten/babysittern och då kan man skrika till lite argt så kommer det någon. Mycket praktiskt enligt honom. Haha Så nu är det mycket bära för själv vill han absolut inte vara.

  • jennie08
    LissaE skrev 2018-09-21 10:30:21 följande:

    Min kille fortsätter att växa, 7 1/2 v vägde han drygt 7,5kg och 63 lång. Bjässe! Hur stora är era nu? :)

    Han fick rotavaccin och har varit extra ledsen över magen sen dess. BVC ville också att jag skulle utesluta mjölkprodukter under 2 veckor för att se om kräkningarna blev mindre. Sen har jag börjat med magdroppar till honom. Tycker så synd om honom när han ligger och gnäller över magen hela nätterna. Han skriker sällan över den. Han har varit lös i magen hela tiden och är fortfarande men sen vaccinet så verkar han ändå få kämpa med bajsandet mer. Typ halvt förstoppad men lös. Har era fått vaccinet? Några biverkningar?

    Så jäkla surt för två nätter innan vaccinet så sov han 2.5-3 timmar mellan amningarna och nu puppar han var 30:e minut (som tröst för magen antar jag - tar inte napp).


    Usch, stackarn. Låter jobbigt för honom. Testa med Sempers magdroppar, de fungerar bra för min son. Edward fick rotavaccinet förrra veckan men vi märkte inte av några biverkningar alls.

    Min kille är också lite mer gnällig sen 2-3 dagar tillbaka och sover lite mer oroligt men jag tror att det är en utvecklingsfas. Läste att det ofta inträffar när de är 8 veckor och att de just kan bli lite gnälliga och gärna vara i famnen osv.

    När vi var hos BVC sist så var Edward 7 veckor och 4 dagar och då vägde han 6,5 kg och var 61.5cm lång :)
  • jennie08
    Lillflickan skrev 2018-09-21 12:43:54 följande:

    Hur mycket är era små vakna? Min sover fortfarande nästan hela tiden. Tyvärr inte utan hjälp, det hade ju varit för smidigt. Rullande, skumpande vagn eller i famnen ska det vara. Sover som tur är bra själv på natten och vaknar bara några gånger för att äta.


    Min kille är mer och mer vaken på dagarna. Nu har han varit vaken i ca 2 timmar men man ser att han är riktigt trött just nu och skulle behöva sova lite. Som tur är så somnar han numera själv. Han somnar ju såklart när jag ammar men vaknar oftast när jag lägger ner honom men då brukar han somna om själv. Däremot så gillar han inte alls att ligga själv (typ i sovrummet) utan på dagarna sover han i soffan när vi är hemma.
  • jennie08
    Kellie13 skrev 2018-09-21 19:57:13 följande:

    Milo är vaken väldigt mycket för att bara vara 2 månader. Idag har han varit vaken sen kl 6 på morgonen o sover fortfarande inte, samma sak igår. Men vanligtvis så sover han mellan 2-3 timmar på dagen o vaknar 2-3 ggr på natten. Är inte det väldigt lite? Fattar inte hur han orkar hålla sig vaken!


    Han kanske tar powernaps när du ammar?
  • jennie08

    Här går det också bra. Edward har blivit en otroligt nöjd liten kille som gärna ligger på en filt eller i babysittern och tittar på allt och alla. Han älskar när vi pratar och sjunger tillsammans. Så gulligt när han typ ?sjunger? med. Han jollrar så fort man tittar på honom och är för det mesta glad. På natten äter han forfarande ganska ofta, vaknar som en klocka varannan timme men äter oftast bara 10-15 minuter för att sen somna om. Det hjälper lixom inte om jag försöker trycka in det andra bröstet också för att få i honom mer mat, han vaknar efter två timmar ändå.

    Rutiner har vi inte riktigt fått till utan vissa dagar sover han mycket och ofta och vissa dagar sover han färre gånger eller ffa kortare tillfällen. Men vi chillar mest om dagarna så det spelar ingen roll.

    Annars händer det inte så mycket :)

Svar på tråden Julibebisar 2018