Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    LissaE skrev 2018-07-31 12:36:13 följande:

    Hej! Jag har följt den andra tråden i smyg ett tag :) . Har haft en väldigt bra graviditet, med några småkrämpor bara. Lång och slitsam förlossning. Vinsten blev en stor pojke på 4490 g och 57 cm lång. Jag själv är inte värst stor så hans storlek blev lite chockerande. Det är vårt första barn så allt känns nytt. Han är inte bara stor utan han gillar mat också. Han började suga på bröstet 15 minuter efter han kom ut och smackade efter det direkt han kom upp på bröstet. Amningen går fortfarande bra men han vill suga på bröstet mest hela tiden. Igår började vi lite smått introducera nappen och han verkar köpa den. Han föddes den 26/7 (Bf +12). Värmen tar dock kål på mig. Vågar inte ha igång ac på samma sätt som när jag var gravid, är rädd att bebisen blir sjuk. Hur gör ni för att kyla er? Har svårt att få i mig tillräckligt med vätska så känner mig lite vissen på kvällarna.


    Jag har faktiskt inga problem med värmen längre. Vätskan har börjat rinna ur mig, mina fötter har äntligen återfått sin normala form! Vi har dessutom en sval källare som vi hänger i när det är som varmast, annars brukar det funka att sitta ute i skuggan och mysa medan pappa och storebror badar. Vår tjej är inte så jättevarm av sig så hon lider inte nämnvärt av värmen (som sonen skulle ha gjort. Tur att han föddes på hösten).
  • Iowhannah

    Jag levde i villfarelsen att andra barnet skulle vara lättare än första men ack så fel jag hade. Jag tyckte sonen var jobbig i början men det var ju ingenting emot den här! Hon skriker nästan varenda vaken minut, speciellt på kvällarna när man själv är trött och inte orkar :/

  • Iowhannah
    Twoblirthree skrev 2018-07-31 21:28:49 följande:

    Förresten...med min andra tjej så var det riktigt kämpigt i början. Hon skrek mycket och skulle vara nära och tutta jättemycket, var mycket lös i magen ganska ofta och "knorrade" väldigt mycket på nätterna. Man provade ju med allt men inget verkade hjälpa förutom att undvika "rena" mjölkprodukter (mjölk, fil, yoghurt, grädde etc). Däremot gick det bra med tillagad mjölk. Bara ett tips...tror det tog typ 2 månader innan jag fattade att hon va mjölkproteinallergiker.


    Här har vi ingen lös mage, hon har inte bajsat på hela dagen (vet inte om det kom nåt i går heller). Vi ska till bvc på torsdag, jag hoppas verkligen att hon har gått upp i vikt trots att hon äter rätt lite.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-07-31 22:42:15 följande:

    Tyvärr så har jag inga tips då hon kom ut och sov hela nätter redan från start :) Hon har alltid sovit bra och sovit i egen säng. Jag var ju så orolig i början då storebror var raka motsatsen. Jag hade ju förväntat mig att dottern skulle bli lika närhetstörstig som sonen. Men icke. Det är hennes personlighet helt enkelt. Hur vet man om så små bebisar är lösa i magen? Edwards bajs är ju senapsgult och rinnigt. Trodde det var det vanliga när de helammas. Jobbigt när de skriker men samtidigt så känns det skönt att läsa att det är fler bebisar än min som inte är helnöjd hela tiden. Använder ni napp till er tjej? Edward hatar och ratar nappen! Blir helt hysteriskt när vi försöker stoppa in den i munnen... 


    Ja, vi använder napp men jag skulle ljuga om jag påstod att hon älskar den. Hon kan acceptera den när hon är snuttig men inte hungrig. Knappt.
  • Iowhannah
    Kellie13 skrev 2018-07-31 23:31:34 följande:

    va fan e det? Konisering? haha


    Konisering är när man opererar/bränner bort en del av livmodertappen för att få bort cellförändringar. Sedan luktar man dött, ruttet kött i några veckor. Så avslaget är INGENTING i jämförelse!
    Kellie13 skrev 2018-07-31 23:47:57 följande:

    har du klurat ur varför hon skriker? Vi mammor brukar ju komma på sånt!


    Vi har väl typ kommit fram till att hon har ont i magen. Hon bajsar knappt alls och när hon gör det så går det segt och man måste hjälpa till :(
  • Iowhannah
    Kellie13 skrev 2018-08-01 09:51:28 följande:

    ok jobbigt det där. Milo har oxå lite problem med magen nu, asså han e inte så jättepåverkad av det. Han äter o e ganska lugn men han har svårt att sova så man märker att det e magen som stör honom. Ska köpa laktulos idag.


    Vi har gett en kaffesked olja innan varje mål sedan i går kväll och nu på eftermiddagen så bajsades det rejält! Sedan dess har hon varit väldigt lugn och nöjd :) Vi fortsätter med oljan och pratar med bvc i morgon helt enkelt.

    En annan grej: vi har redan varit tvungna att byta nappstorlek i flaskorna! Hon är inte ens två veckor gammal och använder nappar som är från tre månader. Förut åt hon kanske 20 ml innan hon somnade, nu hinner hon iaf få i sig runt 60-70 ml innan sovpaus.
  • Iowhannah

    Blir alla erbjudna rotavaccin? För när sonen var bebis så var det aldrig någon som sa nåt om det, och då var det ändå vinter och högsäsong för såna sjukdomar.

  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-08-01 20:37:42 följande:

    Vi fick info om det idag från BVC som var hemma hos oss på besök.


    Vi fick inte ens ett hembesök den här gången! Och dessutom verkar de ha bytt ut all personal så hon som vi hade så stort förtroende för finns inte kvar. Så sämst! Vi får se i morgon om vi får någon info om rotavaccinet.
  • Iowhannah
    mammalovis skrev 2018-08-01 23:03:33 följande:

    Grattis Iowhannah och alla ni andra som fött. Kul att ni lyckades få ett syskon nu. Vi följdes åt här för några år sedan när våra söner väntades. Här är lilleman drygt 2,5 år och älskar att klättra och springa iväg, så vi har full sysselsättning. Det är första gången jag inte har en liten bebis när yngsta är 2,5 år, så det känns lite konstigt ... men ändå skönt. Jag har ändå 3 barn nu, så det är full rulle. Vi får istället se till att träffa barnens yngsta kusin som föddes igår.


    Tack så mycket! :) Ja, det är inte helt lätt med en nyfödd och en 2,5-åring, speciellt inte i den här värmen. Det går ju inte att åka till någon lekpark eller nåt utan att vilja dö, sonen får underhålla sig själv lite. Som tur är så är vi hemma båda två så det är alltid någon som har tid med honom och han slipper förhoppningsvis att känna sig undanskuffad, vilket var min största rädsla. Men det är jobbigt, han är väldigt känslig och reagerar starkt på lillasysters skrik. Vi försöker förklara varför hon skriker och vi bekräftar hans känslor så mycket vi kan men det är väldigt lätt att känna att man inte gör tillräckligt.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-08-02 06:02:55 följande:

    Jag börjar bli riktigt less på avslaget. Det kommer nästan ingenting, men det kommer hels tiden. Fem veckor snart. När ska det ge sig så man kan slippa bindor i värmen?

    Vi verkar inte heller få något hembesök den här gången. Något de tagit bort? Eller är det för att det inte är första? Eller för att det är underbemannat nu på sommaren kanske? Får fråga på nästa besök.

    Vi hade också en bra BVC-sköterska sist som jag gärna haft kvar, men han har gått i pension. Så vi hade en annan till sonen sist som också var bra, men hon har flyttat. Så vi får en ny som vi tydligen haft till sonen men aldrig träffat. Första besöket var dock med en annan pga semestrar. Får se vem det blir idag.

    Jag har dåligt samvete konstant mot äldre sonen. Är rädd att han känner sig utanför. Har mest varit vi två förut. Nu är han mycket med farmor och mannen. Jag tycker jag inte hinner annat än mat. Mata bebis, göra frukost, mata bebis, fixa mellanmål, mata bebis, fixa lunch... Önskar att mannen var lite mer aktiv med matandet av alla större än bebis. Så less på mat. Tänk om man kunde ta ett piller eller nåt och slippa hålla på med att fixa mat och äta. Så skönt det vore och så mycket annat man skulle hinna!


    Det dåliga samvetet slipper man nog inte undan tyvärr. Jag umgås mycket med vår son men har ändå dåligt samvete gentemot honom :/

    Du får säga till din man att ta mer ansvar för utfodringen! Kanske ni kan ta varannan dag? Om han ändå är hemma, menar jag.
Svar på tråden Julibebisar 2018