• Solros80

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Lilly2013 skrev 2019-05-12 08:43:58 följande:

    Märkligt..

    har ätit ungefär samma mediciner vid både ivf ok ÄD alla gånger med små variationer.

    Brukar känna mig svullen, öm i brösten, lite trött och allmänt off men jag har ändå mått bra men känt att det känns annorlunda i kroppen.

    Denna gången ingenting, kände absolut ingenting av nedregleringssprutan och nu känner jag ingenting av progesteron och östrogenet. Brösten e helt små och tomma liksom och jag har till o med gått ner i vikt. Ändå äter jag ju kortison med. Extremt märkligt.

    Känner mig helt ogravid, vilket e skönt men också väldigt skrämmande.

    När jag varit spontant gravid så tycker jag mig ha känt det väldigt tidigt. En underlig känsla i kroppen som man inte riktigt vet vad de e men som man sen kopplat ihop med de positiva graviditetstestet.


    Lyckliga dig som får vara gravid och inte känna av de besvärliga symptom. Jag förstår din dock din oro. Jag blev också stressad av det mesta jag kände eller inte kände under min första graviditet.

    Själv är jag helt uppsvälld av alla mediciner jag har fått i mig under flera IVF det senaste året, men ED medicinerna har slagit rekord och fått mig att gå upp i vikt i raketfart. Såhär mycket vägde jag inte ens när jag var höggravid med dottern.

    Nåväl, imorgon är det dags för återföring och går det vägen så har det varit värt vartenda kilo :)
  • Solros80
    Lilly2013 skrev 2019-05-12 08:43:58 följande:

    Märkligt..

    har ätit ungefär samma mediciner vid både ivf ok ÄD alla gånger med små variationer.

    Brukar känna mig svullen, öm i brösten, lite trött och allmänt off men jag har ändå mått bra men känt att det känns annorlunda i kroppen.

    Denna gången ingenting, kände absolut ingenting av nedregleringssprutan och nu känner jag ingenting av progesteron och östrogenet. Brösten e helt små och tomma liksom och jag har till o med gått ner i vikt. Ändå äter jag ju kortison med. Extremt märkligt.

    Känner mig helt ogravid, vilket e skönt men också väldigt skrämmande.

    När jag varit spontant gravid så tycker jag mig ha känt det väldigt tidigt. En underlig känsla i kroppen som man inte riktigt vet vad de e men som man sen kopplat ihop med de positiva graviditetstestet.


    Lilly2013, tror att jag blandade ihop dig med Frazze i mitt förra inlägg. Ursäkta! Du har väl inte fått svar på din gravtest än? Men jag hoppas ändå att du kan släppa oron. Det brukar ju vara så olika från gång till gång. Jag har gjort 6 misslyckade återföringar och kände många grav symptom trots negativ testsvar, och så har jag varit gravid och inte känt något.

    Men jag förstår dig mycket väl, så himla svårt att låta bli att analysera när man är i vår sits. Snart sitter jag själv där och kommer definitivt inte att kunna låta bli att fundera, oroa mig och analysera. Hoppas innerligt att våra ansträngningar får rätt resultat denna gång!
  • Solros80
    Frazze skrev 2019-05-13 07:37:14 följande:

    Jag förstod nästan att du menade mig här

    Jag har ju haft istället för att känna att något växer i magen då istället haft magkatarren från helvetet med akutbesök etc. Men det verkar vara kortisonet som gör mig så dålig. Nu ska jag förhoppningsvis få svar från Marina idag hur jag ska fasa ut dessa piller. Östrogenet är avslutat nu och då är det dags för kortisonet. Sen kanske jag kan få må lite bättre!

    Jag ska hålla tummar och tår för dig att det blir en liten bebis för dig oxå i Januari, februari då. Min är beräknad 16 Dec om nu allt går vägen. Önskar att jag kunde få känna lite växtvärk bara! Men igårkväll och inatt så har det dratt en hel del i de där "banden" som går ut i ljumskarna och utåt sidorna etc. Minns ej vad de heter Jag får utgå från att allt är bra! Bara 4 veckor kvar till kub! 9+0 idag!

    Stort lycka till idag nu! Känns som en riktig lyckodag tycker jag


    Så du har också haft den typen av biverkningar av medicinerna. Jag misstänkte att det kunde vara fler än jag. Det är därför som den här tråden är så himla bra. Ni kan många gånger lugna och besvara frågor mer än läkarna kan :)

    Igår kväll hade jag lite tryck över bröstet och trodde att det bara var en muskel men min man frågade läkaren och vi fick veta att det kan vara pga kortisonet. läkaren halverade den dagliga dosen och la till nån injektion som förtunnar blodet. Sen har jag också haft lite magbesvär och fick veta att det kan bero på att jag har tagit trombyl på tom mage. Nu vet jag att man får ta det efter maten.

    Det låter ju som att du har börjat känna av graviditeten nu. Jag tror och att du är för nära målet för att behöva oroa dig Frazze.

    Själv är jag klar med återföringen nu, så nu håller vi tummarna och hoppas på det bästa.
  • Solros80
    Lilly2013 skrev 2019-05-13 08:14:22 följande:

    Godmorgon

    Nä så e det.. gravtest på fredag. E inte så jätte orolig, känns tryggt att ha fått lite till frysen för första gången och det e så skönt att må bra. Det som e stressande e min ålder jag har sagt e att inte längre än till 45 ovh det fyller jag i höst.

    Det som e konstigast är ju just brösten som e som de inte varit nära en hormon på flera år, tycker de borde reagera lite iallafall.

    Hoppas du får samma positiva resultat idag som vi fick, hur det en går så e Ava en fantastisk klinik

    E det första gången för er här ??


    Jaså grav test är på fredag, det borde ändå vara lite tidigt att döma än. Har varit gravid 3 ggr tidigare och om jag inte minns fel så har brösten börjat ömma i samband om gravtest, nån dag före eller till och med efter. Det kommer att komma ska du se, det är vad vill vill tro i alla fall :)

    Ja det är vår första försök i Riga, har gjort 2 IVF med 6 återföringar i Sverige. Vi återförde 2 embryon idag och har testdag 23/5.
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-05-14 14:53:10 följande:

    Hallå alla! Nyss hemkomna från Riga, allt gått jättebra och jag är nu ruvare för andra och kanske sista gången. Ett toppenfint embryo (5AA) klarade upptining strålande och nu hoppas vi att ?krabaten? boar in sig ordentligt! Testdag nästa onsdag. <3


    Välkommen hem Maran73! Jaså de har olika graderingar på embryon. Va roligt att det är ett så fint embryo som ni har fått tillbaka. Jag hade ingen aning om att det finns olika graderingar på embryon. Undra om man kan fråga i efterhand vad det var för kvalité på våra?

    Själv fick jag en lite dramatisk hemresa. Åkte förbi sjukhuset på hemvägen för att vara den säkra sidan med tanke på de bröstsmärtor jag har haft och det visade sig att jag hade förhöjda värden på propp i lungan. De ville inte göra den röntgen som man egentligen behöver för att inte skada embryot. Men de tror att jag kan ha haft en propp i benen som har förflyttat sig till lungan. Nu har läkaren sänkt min Östrogen dos från 3 per dag till 2 per dag eftersom de tror att det är Östrogenet som är orsaken, sen har jag fått blodförtunnande injektion utöver trombylen. Undra om sänkning av östrogendosen får en negativ effekt på resultatet nu när jag är i början av ruvandet? Men jag har förstås inget annat val än att följa läkarens ordinationer.

    Nu håller vi tummarna för oss alla och hoppas på det bästa.
  • Solros80
    Lilla Gs mamma skrev 2019-05-14 18:32:42 följande:

    Hej!

    Undrar om någon kan ge lite perspektiv: har tagit nedregleringssprutan i onsdags och väntar på blödningen, men inget händer! Bara lite, lite molande värk. Är orolig att hela planeringen går i stöpet. Hur har det varit för er?


    Hej lilla Gs mamma!

    Jag har tagit nedregleringsspruta en gång och det ledde till ganska stora förändringar i min cekel. Mensen kom någon dag senare än vanlig, de första dagarna hade jag väldigt små blödningar, sedan fick jag mycket rikligt blödning i någon vecka och därefter små blödningar i någon vecka. Jag kan inte alls mycket om det här men misstänker utifrån egen erfarenhet att det inte är ovanligt med menstruella förändringar.
  • Solros80

    [quote=79625741][quote-nick]Lilla Gs mamma skrev 2019-05-14 19:37:43 följande:[/quote-nick][quote=79625705][quote-nick]Solros80 skrev 2019-05-14 19:23:58 följande:[/quote-nick]Hej lilla Gs mamma!

    Jag har tagit nedregleringsspruta en gång och det ledde till ganska stora förändringar i min cekel. Mensen kom någon dag senare än vanlig, de första dagarna hade jag väldigt små blödningar, sedan fick jag mycket rikligt blödning i någon vecka och därefter små blödningar i någon vecka. Jag kan inte alls mycket om det här men misstänker utifrån egen erfarenhet att det inte är ovanligt med menstruella förändringar.[/

    Tack, snälla, för ditt svar. Jag funderar för de sa på kliniken att blödningen skulle komma 5-6 dagar efter att jag tagit sprutan och jag har bokat VUL utifrån det. Det är väl bara att vänta och se, men nervigt. Det är så mycket som står på spel.[/

    Jag hoppas att den dyker upp snart! Fråga kliniken om du ändå ska på vul eller om du ska invänta mens och få nytt datum för vul så att du inte gör den i onödan. De tar full betalning för vul sedan 1/4, 1500 kr. Ja, den här processen är minst sagt påfrestande.

  • Solros80
    UndrandeSökare skrev 2019-05-14 21:55:39 följande:

    Jag beklagar att det blev så illa för dig pgr av östrogentabletterna. Tyvärr är blodpropp en känd möjlig konsekvens av östrogentabletter. Har du känd blodkoagulationssjukdom? Eller har någon av dina släktingar haft blodpropp eller stroke tidigare?

    Se till till att du får kontakt med Koagulationsavdelningen på sjukhuset. Om man haft blodpropp i benet så är man riskgrupp, och behöver då ta 2 Fragminsprutor per dag till 6 veckor efter förlossningen enligt mina läkare. Detta eftersom effekten av 1 Fragminspruta sitter endast i 18 timmar alltså är man utan skydd några timmar per dygn och behöver då ta 1 spruta på morgonen och 1 på kvällen, plus 1 Trombyl per dag. Jag har en blodkoagulationssjukdom.


    Tack undrande sökare! Nej jag har inte haft besvär med kosgulationen tidigare, däremot finns ärftlighet i släkten. Både mamma och mormor har tyvärr haft propp och stroke. Läkaren tittade på injektion dosen jag har fått, det är inte fragmin utan något i stil med fraxeparin. Hon tyckte att den dosen i samband med trombyl och sänkning av Östrogen var adekvat och tillräcklig i nuläget. Jag har mejlat över provresultat till Ava Riga, får se vad deras läkare säger.

    Jag själv tror att proppen kan ha berott på att jag bara hade trombyl från början. Injektion fick jag fick efter att jag fick besvär. Det kunde ha haft en förebyggande effekt om jag fick den från början.
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-05-14 21:49:59 följande:

    Tack detsamma! Men attans vad läskigt! Har du haft känningar från vaderna? Ja att östrogenet är boven låter för mig mer troligt än kortisonet, men är som sagt inte läkare. Vi tar rätt höga doser östrogen så det kan säkert räcka med 4 mg per dag, finns inte annat att välja på tyvärr, din hälsa får du ju inte riskera! <3

    Ja du kan absolut fråga om graderingen, den har de i journalerna. Tummar hålls så de vitnar!


    Tack Maran! Ja lite jobbigt var det men jag tror inte att det ska vara nån större fara nu. Läkaren här tyckte att de blodförtunnande jag har nu är väldigt bra skydd och tillräckligt.

    Jag hade lite ont i vaden förra veckan men tänkte att det var träningsvärk så jag tänkte inte mer på det. Jag tog inte bröstsmärtorna och andningssvårigheterna på allvar heller. Tänkte att det säkert var nån muskel. Det var tur att min man tog upp det med läkaren. Ja det är lite konstigt att det första han gjorde var att halvera kortison dosen, men så fort jag informerade de om att mina prover visade förhöjning på propp i lunga sänkte han Östrogen dosen. Han kanske misstänkte annat i första svängen, men han sa faktiskt att hjärtslagen är lite konstiga och att han egentligen hade velat göra olika prover om vi haft mer tid. Han var också tydlig med att vi ska söka sjukvård snabbt om jag får de besvären igen. De upprepade att jag ska hålla de uppdaterade på hur jag mår och hellre fråga för mycket än för lite vilket känns tryggt.

    Men det här visar att vi ska ta kropoens signaler på allvar. Alla vi som genomgår de här behandlingarna får olika mediciner med olika biverkningar. För det mesta flyter det på bra men det finns undantag och då ska man hellre kolla upp en extra gång för att kunna släppa det och fokusera på att må bra sen.
  • Solros80
    Lilly2013 skrev 2019-05-15 08:47:58 följande:

    Usch fy va läskigt..

    vilken tur ni åkte inom skjuthuset. Tror inte det kommer påverka, vi äter massor av extra hormoner så allt klarar sig säkert helt perfekt


    Ja man får hoppas det! Kollade en extra gång med kliniken också men doktorn står fast vid att jag ska hålla mig vid 2 per dag.

    Nu har vi fått svar på gradering av våra embryon och det var tydligen två 3AB. Trean kan inte stå för dagar då våra var blactocyster. Någon som har koll på hur graderingsskalan ser ut eller hur man ska tolka 3AB?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019