Inlägg från: Eureka |Visa alla inlägg
  • Eureka

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Miniime skrev 2018-12-19 18:28:41 följande:

    Från ont i magen/växtvärk i princip varje natt i två veckor till typ ?ingenting?, känner mig knappt gravid längre! Är det normalt? Är visserligen svullen i magen, har ont i brösten och är mer hungrig men mår hur bra som helst *peppar, peppar* Märker också att mitt hår är mer fett och att jag är mer lättretlig än vanligt så något är det ju.. men ibland undrar jag! Någon som känner igen sig?

    Var hos BM idag och fick info om KUB. Inskrivning 17/1 sen KUB redan 25/1 eftersom vi bokat en resa på två veckor innan vi visste om bebis och när vi kommer hem är det för sent.. Så blir dubbla ultraljud, ett till efter resan för att åldersbestämma eller vad det heter..


    Har typ noll symptom. Börjar krypa på lite illamående nu kanske och hunger. Sist hade jag jättemånga och jättestarka symptom, mådde skit. Hade så starka symptom så jag visste att jag var gravid innan jag ens testat, tidigt i cykeln. Det slutade i MA. Så tänker att symptomen inte riktigt går att koppla till hur det står till där inne. Men känner mig inte gravid så man funderar ju. Försöker samtidigt att njuta av det medan det varar ;)
  • Eureka
    Hannipann skrev 2018-12-21 09:10:35 följande:

    Kan man på något sätt begära VUL i samband med första inskrivningen i vecka 8? Eller måste man i så fall förbereda det innan? Har man rätt till ultraljud så tidigt? 


    Det brukar inte erbjudas VUL vid inskrivning, jag tror du får boka detta privat i så fall. Man har alltså inte ?rätt? till det då det inte erbjuds som standard. Lycka till!
  • Eureka
    Miniime skrev 2018-12-26 12:03:07 följande:

    Jag mår oförskämt bra tycker jag! Mår lite illa när jag inte ätit på en stund och magen är uppblåst (utöver julmaten!) men annars fint. Nästan så jag undrar om allt står rätt till.. men tänker sitta lugnt i båten och tänka att jag inte kan påverka något. Får leva på hoppet tills KUB 25/1!

    Någon som vet om man kan be barnmorskan lyssna efter hjärtat vid inskrivningen? Då är vi i slutet av vecka 10..


    Jag mår likadant. Sist mådde jag pyton med massa symptom, slutade i MA. Så försöker tänka att det egentligen inte betyder något alls och njuta av att må bra. Angående hjärtljud så brukar de inte vilja lyssna efter det utan väntar tills efter UL. Lycka till på KUB!
  • Eureka

    Här har illamåendet slagit till rejält! Speciellt om jag är hungrig då mår jag pyton.. Har lite dåligt samvete för att jag är världens tråkigaste mamma just nu men gör mitt bästa. Erbjuds inte heller KUB och det är inget jag kommer göra. Gjorde inte det sist heller. Däremot har de infört två stycken ultraljud på rutin här vilket innebär att första blir runt vecka 13 ungefär. Väldigt tacksamt! Så var det inte sist jag fick barn :)

  • Eureka
    Enmsik skrev 2018-12-31 18:19:02 följande:

    Någon mer än jag som är i vecka 7, 6+1 och inte har många symtom på graviditet?? Hade ont i magen 2 dagar totalt i v.6 på måndagen och fredagen och har ömma bröstvårtor sedan 2 dagar innan plus. Men annars, INGET. Blir nojig men försöker njuta av att må bra... någon mer som känner oro pga att man inte har några känningar alls att man är gravid.


    Kände i stort sett inget förens denna veckan (9) nu. Så har också nojjat lite. Förra graviditeten hade jag superstarka symptom redan innan jag plussat och kraftigt illamående. Slutade i MA. Hoppas det kan lugna något, då symptomen egentligen inte är ett mått på hur det står till där inne. Låter klokt att försöka njuta av det! Men förstår din oro, hoppas som sagt det kan lugna något :)
  • Eureka
    Enmsik skrev 2018-12-31 22:40:35 följande:

    Ja vi har ett tidigt VUL i v.9 så då får vi se om allt är bra hittills. Vad skönt att det kan vara så också med symtomen. Men hag glömmer hu bort ibland att man är gravid bara för att man inte känner av det så mycket förutom när jag kommer åt brösten. Annars får jag stanna upp och tänka att jag faktiskt är det. Men just nu känns det overkligt innan man säkert vet att det är något där inne. Haha ;D


    Det är det som är lite segt såhär i början, att det känns så overkligt. Man ska leva som gravid fast man inte känner sig som det! Men om några månader känns det med råge, så passa på att vila om det går :). Snart är det någon som lever loppan där inne. Spännande med VUL, uppdatera gärna efter det! Jag har första UL v 13 så får vänta lite längre :). Hoppas hoppas att det skall gå vägen denna gång.
  • Eureka

    Så ledsen för er som det inte gått vägen för denna gång! Har tyvärr varit där själv nyligen. Hade ett MA sist och vågar inte lita på kroppen förens jag sett ett tickande hjärta denna gången. Har ultraljud 1 februari så är ju en liten väntan. Stor kram!

  • Eureka
    lillagullefjun skrev 2019-01-04 10:56:15 följande:

    Beklagar alla er som fått drömmen om augustibebis krossad, lider verkligen med er och kan inte ens föreställa mig hur det känns! <3 Hoppas att ni alla har stöd runt omkring er, försöker vara snälla mot er själva och ta hand om er. Och självklart att ni får era plus snart igen! <3

    Jag går själv in i vecka 8 idag och har första besöket hos barnmorskan på tisdag 8/1 och VUL inbokat onsdag 9/1. Är förväntansfull men samtidigt (som många av er andra) nervös och orolig! Vill så gärna att detta ska gå vägen. Har massa graviditetssymtom, men framför allt extrem trötthet, yrsel och ett vidrigt(!!!) illamående (måste ta Postafen i nödfall, funkar ibland och ibland inte), men även större och ömma/känsliga bröst, konstiga drömmar, lite molvärk (fast var faktiskt värre tidigare), väldigt känslig för dofter, avsmak för kaffe, förstoppad, osv. Hoppas verkligen att jag kommer må bättre senare i graviditeten och helst snart, för det är verkligen inte kul att må såhär, men är som jag sagt tidigare samtidigt väldigt tacksam så länge graviditeten fortskrider som den ska!

    Ha en fin helg allihop, kram!


    Har också sjukt konstiga drömmar, haha vågar inte ens berätta dem för någon. I stort sett slutat helt med mitt älskade morgonkaffe då jag bara mår illa av det.. Brösten ska vi inte ens prata om! Vecka 10 nu och vill minnas att jag fick må lite bättre efter v12 sist, så hopp finns iaf! Jo just det halsbrännan är ny för denna veckan också. Spännande med UL, håller tummarna att allt ser bra ut. Uppdatera gärna :)
  • Eureka
    NervösaNatta skrev 2019-01-08 16:55:58 följande:

    Hej alla preggos!

    Har varit lite off senaste, jag ligger hemma sjuk från jobbet.

    Hostar som en tok och finns inte direkt något jag kan ta för hostan.

    Vaknar flera gånger per natt och hostar och går å kissar. Är i 7+2. Magen molar å värker till och från.

    Har varit på hälsosamts och ska nu i sista veckan på Januari ta alla prover inför inskrivning. Min kommun är lite konstig, man tar alla prover hos sin barnmorska mm men alla ultraljud sker på sjukhuset. Någon annan som har det så?


    Samma här med prover hos BM och UL på sjukhuset. Tror inte det är ovanligt :)
  • Eureka
    NervösaNatta skrev 2019-01-14 11:25:43 följande:

    Idag hände det som inte får hända!

    Missfall, japp så nu lämnar jag gruppen tack för mig.

    Lycktill allihop!


    Så tråkigt att höra. Stor kram!
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL