Inlägg från: Eureka |Visa alla inlägg
  • Eureka

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Anonym (Aurora) skrev 2019-04-03 18:54:19 följande:

    Hej!

    Jag är 35år och väntar första knodden den 29 augusti. I måndags var jag på rul där allt såg ut som det skulle, doktorn bekräftade vad jag redan visste. Att jag väntar en son. 

    Hittills har jag gått upp 4,5kg (v19+7), hur ser eran viktuppgång ut? Tränar ni något?

    Må väl systrar! 


    Hej!

    Är i vecka 22 och har gått upp ca 4 kg, mest på rumpan tyvärr haha. Har tänkt mycket att jag ska träna, räknas det? Nej men har varit en del sjukdomar som avlöst varandra här, magsjuka och förkylning. Så hinner bara med något pass emellanåt. Sen är jag faktiskt förlamande trött också så prioriterar vila ibland. Blivit några promenader också om det räknas :). Ska försöka med lite mer pulshöjande så fort förkylningen ger sig.
  • Eureka

    Hej!

    Hur går det för er allihopa? Jag var hos BM igår på ett extra besök för att prata lite om mitt planerade snitt och hur gången är. Då fick vi även lyssna på hjärtat som slog så fint precis som det skulle :). Någon mer som ska snittas?

  • Eureka
    Aw920 skrev 2019-04-06 10:41:24 följande:

    Vecka 23 här nu, tycker tiden faktiskt går rätt fort nu. Fick med lyssna på hjärtat förra veckan :)

    Jag kommer också få göra planerat snitt. Kommer få träffa en läkare lite längre fram för att prata om det. Hur långt innan BF tror du att du kommer snittas?


    Förstod det som att jag kommer bli kallad till läkare efter v29 någon gång, och då även få datumet troligtvis. Vissa säger en vecka eller två innan och vissa 40+0!? Så jag vet inte.. eller är inte 40+0 BF? Kanske tänker fel nu. Har du fått någon info?
  • Eureka
    Aw920 skrev 2019-04-06 18:30:39 följande:

    Min BM sa att man förut brukade göra det typ 2 veckor före BF men att nuförtiden vill man lägga det så nära BF som möjligt, någon dag innan bara.

    Kommer också få träffa läkare runt vecka 29 tror jag. :)


    Okej men då är det väl bara att räkna med att det blir väldigt nära BF iaf :). Finns ju både för och nackdelar men skönt att slippa gå över tiden iaf. Har du fler barn eller är det första?
  • Eureka
    Aw920 skrev 2019-04-06 22:39:35 följande:

    Detta är mitt tredje barn :) du då?

    Är tredje snittet också för mig. Dock det första som är planerat. Så det känns väldigt tryggt att veta att det blir så denna gången :)

    I mitt fall kommer jag nog snittas ca en vecka innan BF då jag ju inte får föda vanligt nu.


    Å vill du dela med dig av hur du upplevt att snittas tidigare? Lång återhämtning? Skönt att få det planerat och slippa fundera över det! Det är andra barnet för mig, det är på grund av förlossningsskada som de inte vill att jag föder vaginalt igen. Redan fått riktlinjer att åka in vid minsta känning före snittdatumet, för att de ska hinna snitta ändå antar jag. Blir spännande att få datumet sen!
  • Eureka

    Tack för att ni delar med er av era erfarenheter kring snitt! Känns bra att avdramatisera det hela lite :). Gällande amning har jag inte så höga förhoppningar då det gick sådär sist.. Ger det väl en liten chans men drar mig inte för att ta till ersättning om det blir jobbigt igen.

  • Eureka
    Anonym (Snart fyra) skrev 2019-05-27 12:23:44 följande:

    Hej alla augustimammor! Hur mår ni allihopa? Nu är det inte så långt kvar tills vi får träffa våra små bebisar! Vecka 30 här och vi längtar så!


    Hej!

    Nu har det varit tyst i tråden ett tag, kul med ett inlägg :). Börjar känna mig riktigt stor nu och har svårt att sova bra. Ont i höfter och lite foglossning. Annars är det helt ok. Hoppas på att få datum för snitt snart så jag kan räkna ner ännu mer definitivt. Trött som aldrig förr är jag också. Men är väl inte så konstigt :). Går in i vecka 30 jag också nu.
  • Eureka

    Äntligen fått mitt datum för snitt nu! Jippie.. nu kan nedräkningen börja på allvar :)

  • Eureka
    Aw920 skrev 2019-06-18 15:46:55 följande:

    Åh! Jag har också fått mitt :) så häftig och lite konstig känsla att veta vilken dag det blir. Ifall det inte skulle starta tidigare då. Hur många dagar innan BF fick du ditt? :)


    Ja det känns toppen! Fick exakt en vecka innan BF så det är jag nöjd med. Hur många dagar innan fick du? Känns som att det skall mycket till att dra igång innan det även om allt kan hända såklart. Så det känns tryggt. Gick över 10 dagar sist, skönt att slippa det ;)
  • Eureka

    Hej! Var på MVC nu och det visade sig att mitt SF-mått stått stilla i tre veckor. Någon som har erfarenhet av detta? Sitter och väntar på besked från specialist mödravården om extra kontroller mätningar mm.. suck..

Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL