Inlägg från: Eureka |Visa alla inlägg
  • Eureka

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Hur mår ni tjejer? Min mage är såååå svullen. Står rakt ut.. Urk. Brösten har svällt dom också haha. När hungern sätter in så är det inte nådigt och jag vill knappt vara runt mig själv. Eftermiddagarna är jobbigast, förmiddagarna är helt ok. Någon som har UL snart eller nått annat kul på gång?

  • Eureka
    Miniime skrev 2019-01-15 22:45:28 följande:

    Fick lämna jobbet idag och åka till akuten pga magsmärtor, har aldrig någonsin haft så ont i magen! Kunde knappt andas och det gick inte att sitta och jag kunde knappt stå. Det var som håll på höger sida vid revbenen fast tusen ggr värre! Kallsvettig och höll på att spy. Ringde 1177 först och när jag pratade med dem kom den värsta vågen av smärta, hemskt! De trodde på gallblåsan och sa åt mig att åka till akuten. Har inte berättat på jobbet än så blev lite smått kaos..

    Blodprov, urinprov och lite kläm på magen. Har bra värden förutom de vita blodkropparna som låg något högt (ev inflammation) så blir ultraljud av gallblåsan imorgon + nya prover. Eftersom smärtan försvann får jag vara hemma och ringa röntgen imorgon. Tydligen kan gallblåsan påverkas av graviditet och hormoner..

    Riktigt obehagligt...! Tror ni man kvalificerar sig för ett tidigare UL och kolla bebisen nu? Har tid 25e annars och inskrivning 17e..


    Men usch! Hur går det med dig? Gått bra idag?
  • Eureka
    Ekskan skrev 2019-01-16 19:52:00 följande:

    Hej, svullen som attan här också, börjar bli svårt att dölja,

    Jag ska på VUL i morgon och UL den 29:e

    Hoppas att allt ser bra ut då! Lite nervös!

    Hur är det med dig?


    Å spännande! Stort lycka till idag, uppdatera gärna sen :). Jag har första UL 1/2 så det närmar sig lite iaf..
  • Eureka
    Ekskan skrev 2019-01-17 13:07:53 följande:

    Tillbaka efter VUL, allt såg toppen ut, hjärtat slog fint och skrutten sprattlade som attan! 


    Å så härligt! Alltid skönt att få se att det verkligen är något där inne. Kan kännas lite smått overkligt ibland ju.
  • Eureka
    Ekskan skrev 2019-01-17 08:56:51 följande:

    Ja det är inte så länge kvar då! 

    Alltså jag kan inte greppa detta med tid just nu, veckorna på jobbet går sjukligt fort men jag tycker inte det närmar sig alla avtalade tiderna i graviditeten, så tiden går med graviditetstiden står stilla....sjukt! 

    Uppdaterar när jag är tillbaka efter lunch! Håll tummarna! 


    Så himla bra beskrivning på tiden haha, exakt så känns det!
  • Eureka
    Miniime skrev 2019-01-16 19:21:49 följande:

    FY VILKEN DAG! Ringde röntgen kl 08 för att boka ultraljud för gallan. De hade fått remissen men inte akut-märkt så hon kunde inte säga om det blev idag men när jag sa att jag fått en lapp med instruktioner från akut-läkaren om att göra ultraljud, gå till labb för nya prover och sedan gå till akuten igen IDAG bad hon att få ringa upp om 30 min. Det gjorde hon inte.

    Jag ringde själv till gyn som blev jätteupprörda över att akut-läkaren inte skickat mig dit redan igår och så bokade de in mig direkt. Fick ta nya blodprover och genomföra VUL: allt ser bra ut! Jag fick se ett pixligt foster och ett slående hjärta! LYCKA.

    Gyn såg till att jag fick tid för gallan. Det ultraljudet visade ingen gallsten.

    Efter ca 7 timmar på sjukhus fick jag träffa en läkare som sa att proverna inte visar något men att de tror på gallstensanfall som kroppen rensat ut själv så jag fick åka hem. Om smärtan kommer tillbaka får jag åka in igen eftersom de är osäkra på vad det är..

    Jag mår iaf bra trots lite sömn och 15 h fasta (FYYY!) och är supernöjd över att ha sett bebisen (och fått ett svart/vit foto på det)! <3


    Härligt att få sett att allt ser bra ut med bebis!! Hoppas verkligen du ska få må bra nu och slippa mer anfall.
  • Eureka
    Ekskan skrev 2019-01-29 10:28:32 följande:

    Nu är KUB ultraljudet färdigt!

    Alt såg toppen ut, så i eftermiddag skall sonen få reda på att han ska bli storebror! ??

    Drar en lättnadens suck, blev även flyttad 3 dagar så BF är nu 11 Augusti istället för 14:e!

    Hoppas allt är bra med er andra!


    Å så härligt! Grattis :)
  • Eureka
    litenlinjal skrev 2019-01-29 11:32:41 följande:

    Har fått se bebis på KUB-ultraljudet nu, kul att se hur mycket som händer (har gjort ett par VUL de tidiga veckorna och ett UL i början av v. 11 innan, så har verkligen fått se utvecklingen!). Fick dessutom lägsta sannolikheten på KUBen, så det känns jätteskönt!

    Nu när jag KUBen har gått bra känner jag att det är dags att investera i lite mammakläder (börjar bli svårt att knäppa byxorna). Eftersom detta är min första graviditet har jag absolut ingen koll. Är det någon som har lite tips på var de har bra utbud på snygga mammakläder? :)


    Härligt att KUB gick bra! Grattis :). Angående mammakläder så tror jag att jag köpte det mesta på hm sist. Inget man använder sen så ville inte lägga en förmögenhet på det.
  • Eureka
    HoppasPåEnTill skrev 2019-01-29 16:42:09 följande:

    Har så svårt att fatta att vi ska ha barn. Inskrivningssamtal och tidigt ultraljud 15/2. Hoppas det känns mer ?på riktigt? då. Det syns tydligt på flickvännen att det är på riktigt men det går inte riktigt in hos mig.

    Har alla här valt att göra KUB?


    Nope har inte blivit erbjuden KUB och kommer inte att göra :). Det är svårt att förstå att det är på riktigt i början! Ett ultraljud gör det hela lite mer verkligt ju :)
  • Eureka
    Glad81 skrev 2019-01-29 17:23:03 följande:

    Vad skönt att ultraljuden gått bra. Har också varit på kub idag. Allt var bra, och det var bättre värden än sist. Även fast jag blivit äldre :). Nackspalten var samma, men bättre värden på b-hcg och papp-a denna gången.

    Så jag var glad och lättad att det var bra. Då ringer min barnmorska och säger att jag har låg produktion på sköldkörteln...... Vet ju att det inte är så ovanligt när man är gravid, men man börjar ju ändå noja. Har inte haft det med de andra barnen vad jag vet. Dom började att kolla alla gravida för fyra år sedan. Så jag är bara kollad med den minsta vi har. Ska in och ta prov imorgon igen. Så får vi se vad de visar.

    Här kommer en bild på skrutten iaf :)


    Så mysigt med alla som fått positiva besked och se sina små på UL. Så grattis till dig också! Kul med bra värden. Hoppas nu att inte sköldkörteln ska ställa till det för dig. Förra gången jag var gravid testade de inte för det, bra att det kompletterats!
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL