Inlägg från: Eureka |Visa alla inlägg
  • Eureka

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    tjockobbe skrev 2019-06-20 15:40:04 följande:

    Det behöver inte betyda någonting! Men du kommer troligtvis få ett tillväxtultraljud för att kontrollera. :)

    Fick hem en kallelse till ultraljud idag, då jag ligger på övre kurvan och nu gått över den. Med mina andra barn har jag varit på den normala och närmat mig övre mot slutet så barnmorskan har jämfört.

    Jag är rädd för en stor bebis men vet att det inte behöver vara det.


    Fick tid för tillväxtultraljud och träffa läkare på tisdag, så det känns ju bra att de kollar upp iaf :)
  • Eureka
    Akira Öken skrev 2019-06-20 20:10:11 följande:

    Skönt! Och det är ju som tjockobbe skrev, att det inte behöver betyda något alls. Min barnmorska sa att det är svårt att mäta exakt och att det kan bli olika vid olika mätningar.


    Tack för att ni svarar och avdramatiserar. Inte hänt förut så blev lite förvånad. Känns som jag växer om jag säger så ;). Får väl se vad experterna säger på tisdag :)
  • Eureka
    Hoppasnu123 skrev 2019-06-21 05:49:52 följande:

    [quote=79704291][quote-nick]Eureka skrev 2019-06-20 14:31:57 följande:[/quote-nick]Hej! Var på MVC nu och det visade sig att mitt SF-mått stått stilla i tre veckor. Någon som har erfarenhet av detta? Sitter och väntar på besked från specialist mödravården om extra kontroller mätningar mm.. suck..[/

    Vår hade bara växt ytterst lite mellan två besök så fick göra ny kontroll veckan efter.. då hade måttet ökat lite. Känner du rörelser å så? Tänker att måttet beror mycket på hur bsrnet ligger just då..

    men dom brukar va bra på att kolla upp så allt är bra:)


    Jag känner bebisen som vanligt och hjärtljuden var som de skulle. Känner dock själv att magen känns liksom lite platt när jag ligger ner. Känns som hon ligger snett där inne. Världens kula när jag står och sitter dock. Blir väl bra att mäta med ultraljud på tisdag för att vara säker att allt är bra.

    Hur mår ni annars i tråden? Jag har ont av foglossning och kramp på nätterna. Börjar bli tungt nu. En vecka kvar att jobba för mig! Hoppas ni får en fin midsommar!
  • Eureka

    God morgon! Är det någon här som har koll på hur det funkar vid snitt, blir man sjukskriven? Misstänker inte. Tänkte fråga läkaren på spec-mvc imorgon också när vi ändå ska dit. 49 dagar till BF idag och sista jobb-måndagen på läääänge :)

  • Eureka
    Anonym (Snart fyra) skrev 2019-06-24 19:57:06 följande:

    Jag har snittats 2 ggr tidigare men inte varit sjukskriven. Återhämtade mig mycket fortare än efter min vaginala förlossning med ettan! Ska snittas igen nu, väntar på datum. Men någon gång vid månadsskiftet juli/augusti:)


    Hoppas också på bättre återhämtning än efter min förra vaginala :). Men spännande! Då borde du få datum snart? Jag fick exakt en vecka före BF. Inte långt kvar nu!
  • Eureka
    Persi91 skrev 2019-06-26 11:55:58 följande:

    Vecka 36 här och har precis blivit sjukskriven pga återkommande smärtsamma förvärkar. Så nu är det bara vila som gäller fram till BF. 

    Igår fick jag en blodblandad flytning... ringde upp till förlossningen men de se att det förmodligen är lugnt. Någon mer som haft det? 


    Nu närmar det sig! Hade små blödningar och mycket sammandragningar runt v37 förra graviditeten. Vart inlagd några dagar men det var ingen fara sen. Håll koll på det, kommer det som färskt rött blod så ring igen!
  • Eureka
    Hannipann skrev 2019-07-02 11:40:20 följande:

    Hallå allihopa! Gud vad spännande att läsa igenom denna tråd. Min graviditet blev lite tyngre än jag väntat så jag har inte riktigt fokuserat på att vara inne på familjeliv och uppdatera mig om hur det går för er :) 

    Jag har precis börjat må bättre... i vecka 33+6. Det trodde man ju inte direkt. Hela första trimestern präglades av illamående och nedstämdhet, insåg inte hur deppig jag var förrän det gick över. Andra trimestern var migrän veckovis, hade något uppehåll någon dag emellanåt. Tackar gudarna för Sumatriptan som jag i stort sett käkat varje dag. Läkarn sa att det var ok. Annars hade jag nog varit sängliggandes. Lyckades istället arbeta 100% under denna tid. Man är ju knäpp alltså. 

    Men just nu, i tredje trimestern, älskar jag att vara gravid! Foglossningarna gör sig påminda men inte värre än att jag får "värma upp" lite på morgnarna och inte gå för fort eller långt. Bebis håller på som tusan om dagarna och jag känner att jag har sällskap vart jag än går. Har även börjat sy egna kläder för inga passar haha. Så härligt! Okej, det är lite jobbigt med värmen, men en golvfläkt och korsdrag så är man hemma sen. 

    Ni som har fått planerade snitt, vad har detta berott på? Har inte hittat i tråden riktigt men såg att ni iallafall var två? Hur känns det att veta exakt vilken dag ni ska få träffa era barn? Känns så himla overkligt! 

    /Hannipann


    Hej!

    Låter som du haft det riktigt tufft. Skönt att du får må lite bättre nu! Hoppas det håller i sig sista tiden nu :). Har du långt till BF? Jag ska snittas pga tidigare förlossningsskada med komplikationer. Så inte mycket att välja på. Känns lite skumt att jag redan har en planerad dag, att åka in och liksom plocka ut henne. Försöker se det positiva i det hela, att allt går att planera med barnvakt osv. Kan såklart dra igång innan men ska nog mycket till. Har snitt en vecka innan BF och gick över 10 dagar sist. Men visst känns det lite märkligt att ha en exakt dag så! Blir ju väldigt konkret att räkna ner till. Bara drygt 5 veckor kvar nu!
  • Eureka

    Har fått grym magkatarr och halsbränna. Var inne på apoteket och skulle köpa omeprazol men killen där sa att jag inte får äta det som gravid. Står ju att det är ok på janusinfo? Någon som vet? Vad tar ni? Han skickade med mig Novalucol men hjälper ju inte.. Har problem 24/7 så behöver ju något långtidsverkande.

  • Eureka
    Hoppasnu123 skrev 2019-07-05 22:28:28 följande:

    Konstigt! Jsg ha ätit omeprazol.. min apotekare hade varnat om de varit farligt.. han informerar om allt.. de står u ok både på janus och Fass. Skulle inte klarat mej utan dessa! .


    Han kan ju inte haft koll på läget då.. men onödigt att avråda mig från dem så jag får lida ännu en natt. Suck. Han sa också att de inte kommer hjälpa mot mina besvär ändå då det är kopplat till graviditeten. Ööö va.. Nä får ta ett annat apotek imorgon. Tack för svar!
  • Eureka
    Stradi skrev 2019-07-06 22:23:59 följande:

    Min BM gav tipset om omeprazol men sa att den inte skulle tas längre än .. ja hur länge det nu är står i packsedeln. (Dagar i rad) Men behövde bara ta några dagar innan det hjälpte. Och då hade jag haft halsbränna i stort sett varje dag i typ 6-7 månader.(plus massa problem redan innan graviditeten) Nu händer det bara nån kväll här och där att jag får halsbränna, då brukar jag ta en tablett samt lite fil eller banan. Ibland vatten med citron i om inget annat hjälper. Hoppas du får iordning på det


    Provade ett annat apotek igår och de sa samma. Att någon vårdpersonal måste rekommendera det först. Typ barnmorska eller läkare. Tycker det verkar lite överdrivet när det står på både 1177, janusinfo och FASS att det är ok ;)
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL