Inlägg från: Leeandra |Visa alla inlägg
  • Leeandra

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Anatomy skrev 2019-06-17 13:51:03 följande:

    Jag har två dagar kvar till BF. Ska på kontroll imorgon och ev göra hinnsvepning.

    Jag har dock börjat bli rädd för att bebisen ska bli för stor och att den ska fastna eller att jag måste göra kejsarsnitt. Vet att inte inte behöver vara så. Men gör man ingen mer kontroll av själva bebisen? Alltså kollar med ultraljud hur stor den är eller så?


    Jag skulle inte oroa mig så mycket, det är ditt första barn och om du inte har diabetes eller ni har en vana att få stora barn i släkten så kommer ditt barn med största sannolikhet att vara alldeles lagom stort för dig.

    BM brukar ha hyfsad koll på om bebisen är stor och TUL är inte så pålitliga såhär i slutet.

    Sen kan jag förstå att det känns som stor skillnad att föda ett barn på 3 kg eller ett på 4 kg, men jag som har fött barn som vägt både 3, 4 och 5 kg kan ärligt säga att det inte är någon större skillnad. Utdrivningsskedet med barnet som vägde 5 kg var faktiskt trevligare än det med 3 kilos barnet.
  • Leeandra
    Anatomy skrev 2019-06-17 20:34:29 följande:

    Min systers båda har legat runt 4,2 kg. Jag var på CTG för några veckor sedan och den läkaren tyckte inte det kändes som ett stort barn. Snarare åt det mindre hållet eftersom den sent hade plats att göra kullerbytta fortfarande.

    Hoppas i vilket fall på att tappen har mognat sen sist (8 dagar sedan) då var den mjuk men lutad bakåt fortfarande. Har känt mycket tryck nedåt sen i fredags. Trodde det skulle dra igång då men det har varit helt lugnt sen dess.


    Jag tror du kommer få en helt perfekt liten bebis . Lycka till imorgon, .
  • Leeandra
    MelinaG skrev 2019-06-17 23:13:27 följande:

    Nu är vi äntligen hemma igen med vår lilla tjej. Denna förlossning var helt tvärtom min första. Blev igångsatt med håltagning på hinnorna kring 11.30, värkar började 12 och 12.30 var de så oregelbundna och starka att jag trodde att jag skulle gå av. Får spinal av läkare som kommer direkt och från den stunden är jag i himmelriket, inget ont från magen och ner. Efter 1,5h total vila berättar barnmorskan att jag är öppen och ska krysta. Krystar då ut barnet fortfarande helt bedövad, helt sjukt att det inte gjorde ont alls! Moderkakan lossade inte så förlossningsläkaren fick ta ut den med sina händer, men jag kände ju inget ändå :) Förlåt för den långa berättelsen, vill bara peppa med att det kan gå väldigt smidigt :) Alla i personalen skrattade och sa att de har aldrig sett en spinal som tagit så bra att man inte har ont ett dugg.

    Men jag förlorade rätt mycket blod, 1,8liter och hon var stor 5kilo och 56 cm så jag är rätt sliten i efterhand med lågt blodvärde, många stygn och hemorrojder från helvetet! Lycka till ni som är kvar!


    Grattis till dottern, . Nästan lika stor som min 3:a, han var 58 cm.

    Jobbigt att du förlorade så mycket blod, , hoppas du repar dig fort och att du får vila ut nu efteråt.
  • Leeandra
    Anatomy skrev 2019-06-18 20:48:24 följande:

    BF imorgon. Ingen hinnsvepning idag tyvärr då tappen inte var mogen nog. BM retade den dock men jag tror inte det gav något. :(


    Vad synd! Hur känns det idag? Är du lika svullen i kroppen ff?
  • Leeandra
    Anatomy skrev 2019-06-19 08:33:32 följande:

    Ja, det är framförallt mins händer som är problemet. Har ingen känsel i fingrarna och kan inte använda dem speciellt mycket. Kan inte klä på mig byxor och strumpor själv. Inte dela min mat och inte öppna/bära saker.


    Väldigt handikappande, . Hoppas din lilla inte dröjer alltför länge nu. Jag börjar också bli otålig trots att jag inte har några besvär.
  • Leeandra
    Teresa B skrev 2019-06-20 07:51:03 följande:

    Bäbis är här! Kom nästan på minuten ett dygn efter att igångsättningen startat. (1-2 dygn tar det i regel för en omföderska).

    För mig var det UNDERBART att bli igångsatt, eftersom jag då fick vara på förlossningen hela tiden. Förra förlossningen kämpade jag lite för länge hemma själv. Så var jag ju också väldigt klar med att vara gravid i v. 43...


    Grattis! Vad härligt att allt gick och kändes så bra .
  • Leeandra
    franksmatte skrev 2019-06-20 01:17:23 följande:

    Väntan känns så oerhört lång och man är bara less på det, sen så vips så är det igång och när man väl har fött så saknar man den där kulan efter 2-3 dagar, hur e det möjligt? Helt slut efter förlossning och hemkommen så sa jag ta till sambon "wow det hör vill jag göra igen, skall vi skaffa fler"? Han bara titta konstigt på mig..haha ha. Ni som blivit sydda där nere hur står ni ut med smärtan efter ni kissat? Jag är sydd på inre blygsläpparna vid urinröret och varje gång jag kissar så hamnar ju det urin där och det bränner och svir något enormt.


    Ha, ha - vad roligt . Förstår att din karl tittade lite konstigt på dig . Tycker mest att jag saknar min vanliga vältränade mage när bebisen är ute, ist för den överjästa bulldegen .
  • Leeandra

    Glad midsommar allihop! Här kom vår Saga väldigt punktligt på BF-dagen igår sent på kvällen, .

    4,3 kg och 53 cm lång liten sötunge, .

  • Leeandra
    Syndrom skrev 2019-06-20 21:43:56 följande:

    De senaste kvällarna när jag lagt mig har jag haft som lätta kramper där mensvärken sitter, de gör inte ont men är väldigt tydliga. Kanske ett tiotal med några minuters mellanrum. Så något fuffens har kroppen för sig, kanske, kanske slipper jag gå över asalångt  

    Natten mot lördag kommer mannen hem från sjön, då går jag in i v. 40.

    Glad midsommar alla gravida och alla som fått era små bebisar 


    Hoppas verkligen att kroppen värmer upp nu så att det blir bebis tidigare,

    Min kropp tränade hyfsat ordentligt sista veckan innan det drog igång, började med att slemproppen gick en vecka innan och sen både molvärk och sammandragningar som tryckte nedåt fram tills vattnet plötsligt gick på onsdagkvällen och så mer sammandragningar som jag tillslut fattade var på riktigt .

    Skönt att mannen kommer hem också
  • Leeandra
    Syndrom skrev 2019-06-22 15:51:47 följande:

    Grattis, vad härligt med en punktlig bebis ^_^ Du hade inga värkar som gjorde ont då?

    Min mamma är superglad att slippa jouren nu när mannen kommer hem, hon har varit så nervös, haha. Ska bli väldigt skönt att han kommer och kan rådda allt med sonen, foglossningen har eskalerar senaste dagarna.

    Någon slempropp har jag inte sett till, varit hård i magen i 6 månader men det har plötsligt gått åt andra hållet. Sover sämre. Molvärk. Massa positiva saker om man ska tro mina miljoner googlingar, har ju ingen erfarenhet av en förlossning som startar själv så övertolkar allt ^_^


    Ha, ha förstår att din mamma varit nervös .

    Jag tycker det låter som goda tecken, att magen sätter fart brukar vara ett väldigt gott dessutom.

    Jag kände ju att sammandragningarna tog väldigt mycket nedåt, men de gjorde inte ont förrän sen eftermiddag på dagen D och runt 18.30 började de bli intensiva så jag tror inte att det började kännas något förrän jag verkligen var i den aktiva fasen. Sen föddes ju dottern 23.11 så det gick ju hyfsat fort och det var förmodligen tack vare en veckas uppvärmning .

    Hade ju varit så häftigt om allt satte igång av sig själv den här gången .
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2