Inlägg från: Leeandra |Visa alla inlägg
  • Leeandra

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Tiddelipom skrev 2019-06-13 07:57:38 följande:

    Jag har legat inlagd i natt för observation pga högt blodtryck igår. Idag verkar det bättrat sig lite... tråkigt att jag missar mina stora barns avslutningar men samtidigt lite skönt att slippa den stressen.


    Hoppas det lugnar ner sig med blodtrycket. Förstår vad du menar, mina barn slutade i tisdags och det var en sån lättnad när allt var över.
  • Leeandra
    franksmatte skrev 2019-06-13 09:50:30 följande:

    Berätta jag att dom skickade hem oss 04 inatt, jag hade inte öppnat mig något på dom 2 timmarna jag var på observation är i latensfasen, dom hade problem med att diagnosera mig som förstföderskor eller omförderska för jag hade värkarbete sist innan snittet men kommer antagligen som förstföderska. Jag fick några smärtstillande tabletter, kommer inte ihåg vad dom hette men blev väldigt trött och somnade hemma. Nu känns inget av alls när jag vaknade.


    Nej, vad jobbigt! Din bebis trivs lite för bra i magen.
  • Leeandra
    Tiddelipom skrev 2019-06-13 10:03:04 följande:

    Jag ska visst bli igångsatt så tji fick jag. Blandade känslor, men skönt att ha målet nära. Hoppas på en bra förlossning. Är lite rädd nu...


    Oj då! Lycka till !
  • Leeandra
    franksmatte skrev 2019-06-13 17:52:05 följande:

    Japp, börjar bli smått trött på detta nu, har sovit idag på dagen helt slut efter natten oc så börjar det komm värkar nu igen.. Denna gång skall jag gråta mig igenom det och var hemma så länge som jag kan, jag vill inte bli hemskickad igen.


    Ja, hoppas det blir fart snart så att du inte blir för trött . Var det så här sist också?

    Min första förlossning tog 40 h från första värk men det var egentligen bara de sista 8 h som var jobbiga. Det som gjorde det så segt var ju bristen på sömn helt klart. Men ut kom han till slut .
  • Leeandra
    franksmatte skrev 2019-06-13 22:23:38 följande:

    Sist så fick jag mensvärk vid 22.00 gick och la mig, gick upp för att kissa vid 01.00 då gick vattnet när jag stod bredvid sängen sen kom värkarna, vid 06.00 åkte vi in och då upptäckte dom sätes och så blev det kejsarsnitt vid 10.00. Vi vet inte hur öppen jag var då ingen kontrollerade det för att bebisen var i sätes, så jag har inget att jämföra med. Bm trodde jag var 5cm öppen utifrån värkarna men det kan ju hon ha sagt för att vara snäll och inte avskråmma mig från fler graviditeter.


    Ja, det var ju ett helt annat förlopp. Förmodligen stämmer BM:s uppfattning ändå, det brukar ju bli lite mer fart när vattnet har gått.
  • Leeandra
    värmlandsjänta skrev 2019-06-14 00:53:03 följande:

    vad tråkigt att den inte verkade funka. heja dig! snart söndag. vad tyckte du om hinnsvepningen?

    för mig funkade hinnsvepningen eller så var det en slump, för ca 12h efter så startade värkarna. sen knappt 24h efter det så var hon ute :) i tisdags kväll kom hon och är bara helt perfekt. varit inställd på att kanske inte känna omedelbar kärlek/lycka, men så blev det som tur va inte <3

    förlossningen var i stort sett komplikationsfri men jag fick "panik" vid två olika tillfällen och tyckte utdrivningsfasen kändes som en evighet... sen släppte inte moderkakan så blev opererad, men allt gick bra.

    är på bb än men åker hem i morgon.

    är sprängfylld av hormoner eller något för jag kan verkligen inte sova nu såhär 2 dygn efter. är det något vanligt fenomen eller bara jag?


    Grattis till dottern ! Helg normalt att vara speedad som en Duracellkanin efteråt .
  • Leeandra
    Syndrom skrev 2019-06-14 12:21:04 följande:

    15 dagar kvar. Eller igångsättning om exakt en månad. Eftersom jag inte öppnade mig en millimeter efter fyra igångsättningsförsök sist så tror jag inte nåt lär hända spontant. Var uppe på toa typ 800 gånger inatt, jäkligt oskönt med foglossning som känns som att blygdbenet ska sitas i tvådelar. Men men, 30 dagar kvaaaar till 54 timmars pinvärkar :P

    Grattis till alla bebisar ^_^


    Härligt att du är positiv iaf . Brukar man inte säga att förlossning nr 2 tar halva tiden av den första ( på ett ungefär ). Då är det kanske bara 27 h pinvärkar att se fram emot .

    Inga andra känningar? Det här med att springa på toa sjukt ofta brukar ju vara ett bra tecken
  • Leeandra
    franksmatte skrev 2019-06-15 06:07:42 följande:

    Igåeär åkte vi in vid 11.00 för jag hade haft värkar o h grät och orkade inte mer. Fick en jätte bra barnmorska, besvikelsen att jag bara var 1 cm öppen fortfarande trots 2 dygn i latensfasen. Hon ordnade med ett rum till oss med två sängar jag fick två sprutor i magen en för att ta bort värkarna och en med morfin och en sömntablett. Vid 20.00 kommer en ny sköterska och hon kollat tappen och då har jag öppnat mig 3 cm och fick flytta in i ett förlossningsrum :)

    00.12 föddes våran Bob 4085g 52 cm. Jag hann typ få edan i en kvart och skulle gå på toaletten då skrek jag på Hjälp, krystvärkarna var redan igång. Så "aktivfas 4 timmar" supertråkiga latensfas äen varade i 2.5dygn.

    Bob är född (41+4 ) bf+12


    Vad skönt att du blev väl omhändertagen ! Grattis till Bob . Hoppas du får vila ut lite nu också!
  • Leeandra
    MelinaG skrev 2019-06-15 08:05:34 följande:

    Åh, grattis! Skönt att det är över nu även om det tog så lång tid, verkligen bra kämpat.

    Själv är jag nu inne i vecka 43 :( BF + 14. Känner mig besviken och samtidigt orolig att något ska vara fel eftersom det inte kommer igång. Bara 26 timmar kvar nu tills vi äntligen ska in på kontroll och förhoppningsvis igångsättning.


    Tror absolut inte att något är fel, tror fin bebis trivs väldigt bra i magen. Hur känns det inför igångsättning?
  • Leeandra
    Syndrom skrev 2019-06-15 09:48:08 följande:

    Om jag överanalyserar så har jag lite lite svag mensvärk ibland. Det är allt. Barnmorskan trodde det var en stor bebis igen (4,2 kg sist på bf +17, men då sa de att det verkade vara en normalstor runt bf) så känns ju ännu mindre roligt att gå över tiden nu , haha.

    Du skulle ha till midsommar va? Kul med nån mer som använder tygblöjor här i tråden förresten ^_^


    Får väl hoppas att du slipper vänta så länge den här gången också. Pratade häromdagen med en annan mamma som gått 2 v över tiden med första men sen fått de andra två barnen 2 v tidigare, så det kan ju vara väldigt olika.

    Jag är beräknad till den 20:e så vi får se om den blir en midsommarbebis, . Nu har slemproppen börjat lossna i omgångar, så kroppen förbereder sig iaf på att något ska hända .

    Jag kör tygblöjor i kombination med blöjfritt, fungerar himla bra! Nu ligger alla prydligt vikta på sin hylla och väntar på att bli använda
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2