Inlägg från: Leeandra |Visa alla inlägg
  • Leeandra

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Omstart2019 skrev 2019-05-26 20:41:29 följande:

    På väg hem den evighetslånga vägen från förlossningen efter en kontroll. Jag har upplevt mindre rörelser senaste dagarna, särskilt idag, men ctg-kurvan såg fin ut!

    Leeandra: Ja det hade nog absolut hjälpt att sträcka ut ryggen, men jag har inte lyckats eftersom magen är i vägen. Antar att det finns många bra rörelser som jag inte känner till, som passar gravida.

    BernieLollo: Vad spännande, har det hänt något mer??


    Skönt att allt såg fint ut, lite oroligt när de rör sig mindre.

    Det finns jättebra pass på Youtube, både korta och långa. Vet inte hur det är med svenska inlägg men på engelska finns det en uppsjö av övningar för gravida med fokus på rygg och bäcken. Söker du på Prenatal yoga for back pain tex så lär det dyka upp en hel del .
  • Leeandra

    Är det bara jag som har svårt att fatta att det snart ska komma en bebis?! Tycker alla verkar så redo . Färdigpackade med tvättade bebiskläder, sängar och skötbord och räknar dagar till BF. Jag har inte gjort något alls.

    Jag tycker att jag borde förstå det här med tanke på att det är mitt 7:e barn, men den här graviditeten känns som den mest overkliga av allihop. Kanske är en liten ninja jag väntar på ?

  • Leeandra
    Ninjara skrev 2019-05-27 17:58:00 följande:

    Inte bara du som har svårt att förstå. Är så koncentrerad på maken och hans sjukdom för närvarande. Han ska in på op i morgon. Så hade jag inte haft stor bulle framtill så hade jag knappt fattat att jag var gravid överhuvudtaget. Har visserligen fixat mycket men känns så overkligt för närvarande ändå.


    Oj, så jobbigt! Och så nära inpå att ni ska ha barn också. Hoppas att det blir en lyckad operation och att han ( och du förstås ) är pigg till förlossningen.
  • Leeandra
    BernieLollo skrev 2019-05-27 19:33:34 följande:

    Det var falskt alarm, gick över efter en promenad... Men var hos BM imorse som bekräftade att det åtminstone går framåt. Parveln hade fixerat sig och magen sjunkit. Så nu ska jag bara blanda en god förlossningsdrink och fortsätta vila <3


    Det är ju skönt att bebis har fixerat sig . Här ilar det som attan i underlivet och strålar ut i vänsterbenet så att det viker sig emellanåt men jag är helt säker på att BM kommer säga att bebis är rörlig iaf när jag ska dit på onsdag.
  • Leeandra
    Ninjara skrev 2019-05-27 22:23:34 följande:

    Det tror jag nog att det blir. Maken är en av dom där 2% som kan jobba medans han gör cellgiftsbehandling. Denna op skulle han vara vaken för men endå lite nervöst för mig.


    Ja, alltid lite oroligt att gå och vänta på att det ska vara färdigt också. Skönt att han mått så pass bra hittills, . Hoppas han blir frisk permanent nu.
  • Leeandra
    Ninjara skrev 2019-05-28 09:00:06 följande:

    Blev ingen op. Min makes läkare kan inte bestämma sig... 3 gången nu som det blir uppskjutet. Läkarna hade tydligen vetat det i en vecka... SUCK!!!


    Nej, men! Hur sjutton kan de ställa in så här nära inpå?!

    Och 3:e gången tom! Nu blir ju oron inför op värre än själva op i dig själv
  • Leeandra
    KSRG8887 skrev 2019-05-28 19:24:38 följande:

    Väldigt overkligt att det snart ska komma en bebis. Är färdigpackade och har förberett så gott det går. Blev lite tvingade att packa färdigt när vi skulle in på ny storleksbedömning och beslut om ev. igångsättning igår.

    TUL utfört på specialistmödravården på universitetssjukhuset istället för vårt lilla lasarett igår. BM bedömde att bebisen är större än vad man bedömt i torsdags - absolut liten men inget alarmerande. Så absolut inte tal om igångsättning just nu, otroligt skönt! Blir dock dubbla besök varje vecka för att följa upp mitt blodtryck som ligger på gränsen till för högt.


    Åh, så skönt! Ska du gå hos specmvc varje vecka nu också eller är det mest dig de vill ha koll på?
  • Leeandra
    KSRG8887 skrev 2019-05-29 04:07:44 följande:

    Behöver bara gå till barnmorskan varje vecka nu fram tom v.39 då jag ska tillbaka till specmvc för vidare planering. Sätter det inte igång av sig själv så planerar de in igångsättning då man inte fick gå över tiden med högt blodtryck.


    Vad skönt att slippa åka så långt då. Hoppas att bebis är lite otålig att komma ut på egen hand, .
  • Leeandra
    Linda2barnsmamma skrev 2019-05-29 21:26:55 följande:

    Beasmith86 hade snitt idah va? Ja hoppas det gick bra för dom och att dom har det mysigt med varandra nu

    Ja är så avis på de som börjat få sina små nu. Ja e så less på detta.. Bebis beteer sig som en galning där inne dygnet runt just nu, och SD kvälls o nattetid e skit jobbiga. Haha

    Men dock har foglossningen känts bättre i 2 dagar.. Eller ja har mått bättre o sovit bättre också.. Men ska inte säga för mycket..

    Hur mår ni nu? :)

    Leeandra, har du börjat förstå att du ska få en till litet bebis nu eller? Hihi


    Nix, det verkar inte gå in trots att det är ett väldigt liv inne i magen - som att en Alien ska hoppa ut . Tycker det känns så lustigt när jag ätit mat och hela magen rör på sig .

    Men med tanke på att det är mycket korta skolveckor nu och tidigt sommarlov så kanske jag går hjälpa boinstinkten lite på traven och börja förbereda något iaf .
  • Leeandra
    isa94 skrev 2019-05-30 07:48:45 följande:

    Nu orkar jag verkligen inte..!! Nu får prinsen gärna ta och brås på mig själv. Är första barnet och kom 12 dagar tidigt, vilket är IDAG!

    Kan inte sova på nätterna och vaknar konstant under nätterna, när jag försöker röra mig så krampar höften totalt, igår och nu inatt har jag inte äns kunnat röra mig för att höften totalt låst sig och göra ont, så i panik och smärta har jag fått väcka sambon som fått försöka vrida mig försiktigt.. men i alla vridningar hugger det även till satan i blygdbenet, så benen måste vara ihop i alla rörelser för att jag inte ska avlida totalt.

    Och detta med att behöva kissa iaf en gång i timmen även under natten...

    Nää fy, trotts inte jag skulle säga det. Men nu vill jag inte vara gravid längre...! Och som att han ändå är färdigpackad i magen så fattat jag inte varför han behöver vara kvar där för..

    (Nu blev det långt och gnälligt inlägg :( )


    Stackare, låter sjukt jobbigt! Förstår att du vill att bebis ska komma nu. Hoppas att det inte dröjer så länge.
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2