Inlägg från: Leeandra |Visa alla inlägg
  • Leeandra

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Ninjara skrev 2019-06-09 20:03:51 följande:

    Hej hemkommen sent i går. Fick en liten son i tisdags kl 20:11 på 3098 gram. Fick ligga kvar till i går mycket pga mitt blodtryck.

    Värmlandsjänta: Dom försökte köra hinnsvepning på mig fredags förra veckan. Gjorde för ont MEN den bm var lite för pang på gröten. Fick samma behandling under och inför igång sättningen kändes i princip inte alls då. Skillnaden var att dom på förlossningen tog det långsammare så man han slappna av mm.


    Grattis till grabben! Skönt att ni äntligen fått komma hem, . Har ditt blodtryck lugnat ner sig nu?
  • Leeandra
    Anatomy skrev 2019-06-10 12:46:40 följande:

    Dock är huvudet helt fixerat och har trängt ner väldigt bra.


    Men det måste ju vara positivt iaf . Hoppas att bebis sätter fart nu .
  • Leeandra
    värmlandsjänta skrev 2019-06-10 13:02:49 följande:

    grattis till er som fått sina små! och heja oss som fortfarande väntar :)

    ville bara uppdatera om att jag fick göra en hinnsvepning hos BM idag och det gick jättebra! tappen var lite bakåtställd fortf men hon kom iaf åt och det gjorde inte ont. BM kände till och med huvudet!! så fränt. om inget händer under veckan blir det igångsättning på fredag (bf+14)


    Håller tummarna för att det får igång något nu, .
  • Leeandra

    10 dagar till BF idag och nu har boningsinstinkten slagit till rejält . Är full av maniskt sprittande energi så nu ska jag tvätta bebiskläder och tokstäda

  • Leeandra
    norrlanningen123 skrev 2019-06-11 18:29:38 följande:

    Har BF om 12 dagar och var på besök hos barnmorskan idag. Mitt SF-mått har inte ökat på 3v sedan förra besöket. Före det har det varit en stabil tillväxtkurva men nu har det stått helt still i 3 veckor.

    Fick ingen extra koll eller tillväxtultaljud. Någon här som har varit med om något liknande? Jag blir ju orolig att moderkakan har slutat fungera som den ska och att han inte får näring genom den. Barnmorskan sa att det är normalt att det saktar av lite sista veckorna. Att det kan sakta av kan jag förstå, men inte helt stanna av?


    Upplever du att magen sjunkit sen sist? Ibland gör ju det att det inte händer något med magmåttet. Jag hade sist ett ganska högt magmått av motsatt anledning, att min bebis ännu låg så högt.

    Ska du tillbaka nästa vecka och kolla igen?
  • Leeandra
    norrlanningen123 skrev 2019-06-11 20:58:10 följande:

    Den kanske eventuellt har sjunkit lite sen sista besöket men det är lite svårt att säga. Hoppas ju att det beror på det. Fick en ny tid om 14 dagar så barnmorskan tyckte inte det var alarmerande och jag vill ju lita på henne till 100% även om jag vet att hon inte har ultraljud i ögonen och omöjligt kan veta att allt är ok bara för att det oftast brukar vara det. Finns ju gånger då det inte är ok. 

    Om jag hade varit barnmorska hade jag skickat alla en gång för mycket än en gång för lite på extra koll. Bara för att vara på den säkra sidan. 


    Tror inte att det är någon fara alls, blir du väldigt orolig får du be om en tid nästa vecka tycker jag. Jag kommer precis från min BM och mitt magmått hade minskat en enhet på 2 veckor och min kurva har planat ut. Lillungen har sjunkit ner lite men är ännu rörlig, annars hade måttet kunnat sjunka ytterligare sa BM.

    Jag är inte orolig alls.
  • Leeandra

    8 dagar till BF här, . Var hos BM idag och allt ser jättefint ut så nu sa jag att jag vill vara ifred och boa in mig i min bebisbubbla hemma, . Om jag inte fått barn den 4/7 skulle jag höra av mig.

    Har haft mycket sammandragningar dag och natt och har äntligen tvättat både bebiskläder och tygblöjor så nu känns det som att det är på riktigt . Nu tokstädar jag och försöker få ut de sista plantorna i trädgårdslandet innan det kommer en liten bebis.

    Har inget att klaga på alls, mår jättebra. Kör yoga varannan dag för att hålla bäckenet på plats dock, tycker att det blir lite instabilt om jag tex varit tvungen att köra långt till stan och storhandla mat.

    Är dock sjukt nyfiken på den här lilla bebisen så blir inte ledsen om den tittar ut snart .

  • Leeandra
    franksmatte skrev 2019-06-12 14:15:19 följande:

    Har tid 11.30 hos barnmorskan imon, då skulle vi eventuellt prata om hinnsvepning och det blir sista besöket innan igångsättning vad jag tror. Är v. 42 (41+1) nu. Bad killen köra runt fingrarna igår, hans min var obetalbar när en bit av slemproppen kom ut på hans fingrar. "vad sa du att det hette sa du?" sen vad han inte intresserad mer och kände la sig smutsig hahahaha. Jag vågar inte säga att jag känner något för det har jag sagt i 3-4 veckors tid att "snart är det på G" med andra ord så har jag noll koll.


    Ha, ha, men så roligt ! Kräsmagad karl . Håller tummarna för att han fick igång något
  • Leeandra
    franksmatte skrev 2019-06-13 01:02:58 följande:

    Är på förlossningen är bara 1 cm öppen skall få avvakta 2 timmar för att se om jag öppnas mer annars blir det hemgång, 3 värkar på 10 minuter har jag.


    Hoppas, hoppas att det är på riktigt nu!
  • Leeandra
    franksmatte skrev 2019-06-12 20:26:09 följande:

    Han är jätte mesig ibland. Jag tror det är något med en grej han var med om då en tjej fick mens under oralsamlag och han upptäckte att han såg ut som GB glass gubben i ansiktet efteråt. Det kan vara något på gång sitter och klockar min "mensvärk"s om kommer och går lite oregelbunden i längd och styrka men med 8 minuters mellanrum.


    Alltså, det här är ännu roligare . En risk man får ta - även om det måste vara en väldigt ovanlig upplevelse! Tycker han borde ha blivit härdad om något,
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2