Inlägg från: Leeandra |Visa alla inlägg
  • Leeandra

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Anatomy skrev 2019-06-22 17:45:37 följande:

    Du och jag kvar nu va? Jag har haft molvärk och sammandragningar utan längre paus i snart 7 timmar. Men hade så förra fredagen utan att något hände så vågar inte hoppas än. Ingen slempropp men dålig i magen igår och idag.


    Jag tycker verkligen det låter som att något är på g, dålig i magen blev jag två dagar innan det var dags den här gången. Sen händer ju saker ibland på ett ögonblick, jag vaknade ju 23.30 av att det var blött i sängen och när jag reste mig så forsade det ut a la Hollywoodfilm - så det var ju lite oväntat.
  • Leeandra
    Syndrom skrev 2019-06-23 11:21:08 följande:

    Så här på håll låter det som en rätt glassig förlossning  Känns allt bra så här efteråt? Innan har jag tänkt att jag gärna tar ett snitt igen, hellre stygnen på magen än i fiffi liksom, men nu tycker mina hormoner att en vaginal förlossning vore rätt fräckt. 


    Jo, känns fint . Inte öm eller så, inga bristningar. Blöder inte jättemycket heller, kan göra det mesta jag vill med bebis i bärsjal på magen.

    Tycker det är en sån otroligt häftig upplevelse att föda barn men nu var det definitivt sista gången och det känns också väldigt bra.

    Hoppas ändå att det drar igång snart för dig,
  • Leeandra
    Linda2barnsmamma skrev 2019-06-23 10:37:03 följande:

    Ni som fått era bebisar... Saga är 2 veckor idag och ja blöder fortfarande stora mängder. As jobbigt. Hur är era blödningar / avslag?! Ja blödde först 4 dagsr bara för att sen försvinna, sen kom de tillbaka när hon va 10 dagsr med en störtskur som inte vill ge med sig..

    Va lite nervös för att de kunde va infektion i livmodern, men har ej ont mer en som Mensvärk och de luktar inte illa, mer en vanligt alltså.. Haha

    Men visst, nu kan man ju få infektion ändå utan massa symtom... Urk. Det värsta med hela barndelen är eftervården.... Pratas för lite om det idah...


    Jag har alltid haft avslag i 3 veckor ( utom med tvillingarna - då var det 6 veckor - så drygt! Var kanske för att det var två sår som skulle läka och mycket bebis att bära på ) och det brukar blöda hyfsat mycket de första 2-3 dagarna, sen ganska måttligt i 10 dagar till och sen komma lite små skvättar då och då den sista veckan. Så länge du inte har ont, feber eller det luktar vidrigt tror jag att de flesta variationer är normala.
  • Leeandra
    Anatomy skrev 2019-06-25 13:27:08 följande:

    Hinnsvepning trodde jag skulle göra ont men det gick bra. Har haft slem/blod under hela dagen idag men molvärk och sammandragningarna är borta.


    Det känns ju ändå som att det är supernära nu! Snart blir det bebis !
  • Leeandra
    Linda2barnsmamma skrev 2019-06-25 18:38:06 följande:

    Ja blöder fortfarande färskt blod... Så vidrigt. Vet inte om ja ska ringa upp för rådgivning iom att blödningen slutade o sen kom tillbaka som en fors o inte slutat en..

    Tyngdkänslan är också jobbig, men de e mer som att det är urinröret som är svullet o känns av i öppningen, som om den sjunkit ner lite?! Har inte vågat tittat efter en. Haha

    Känner ni av Tyngdkänslan eller e de bara ja?


    Ingen tyngdkänsla här iaf, var ganska svullen i underlivet de sista två dagarna av graviditeten men så fort lillan var ute så försvann det.

    Det skadar ju inte att ringa och höra, då slipper du gå och fundera på det.
  • Leeandra
    Syndrom skrev 2019-06-26 13:58:47 följande:

    Rörligt huvud på BF-3 så ingen hinnsvepning aktuell här. Nästa besök BF+4 så får se då :)


    Ändå spännande! Mina barn har ju varit rörliga fram tills det satt igång, så jag vet att det inte behöver betyda något, .
  • Leeandra
    Marie19 skrev 2019-06-26 20:20:08 följande:

    Läst hela tiden men hoppar in först nu.

    Har bf imorgon. Börjat bli så orolig för att barnet inte ska vara friskt.

    Haft superbra siffror på kub, allt varit bra hela tiden och jag har två friska barn - så ingen fog för min oro egentligen .

    Någon som har liknande tankar om oro?


    Jag hade absolut sådana tankar till och från den här gången. Kanske för att det var 7:e barnet ( ska det gå bra en gång till? ) och för att det skulle kännas extra tufft när jag redan har så många barn att ta hand om men mycket därför att det var en sån annorlunda graviditet jmf med de andra. Men sen kom hon ju till slut, frisk och välskapt .

    Jättevanligt att oroa sig för det mesta, både som gravid och som förälder.
  • Leeandra
    Linda2barnsmamma skrev 2019-06-26 21:27:36 följande:

    Det har gått lite mer åt det mörka hållet nu. Så kanske börjar bli lite bättre. Ja kanske blöder mer pga att delar av moderkakan lossnade då dagen innan.. Kanske är några fler sår där inne en vad det ska vara.

    Tänkte på om de kan bero på mitt framfall ja har att de stoppar upp blödningen för att sen när ja tryckt tillbaka urinblåsan komma ut efter. Kanske... Haha

    Men återkommer det klarröda eller att de börjar lukta o ja får ont i magen så ringer dit o hör med dom :) det är ju ändå bara drygt 2 veckor sen hon föddes så blödningarna kan ju komma o gå..


    Min Saga är en vecka nu och jag tycker att blödningen kommer och går, även utan framfall. I princip inget på flera timmar och sen kommer det en skur, lite jobbigt om jag inte är hemma.
  • Leeandra
    Anatomy skrev 2019-06-27 18:42:18 följande:

    BF+8 idag. Har inte hänt mer än att jag fortfarande har mycket slem som kommer. Har kontroll imorgon igen och ev ny hinnsvepning.

    Mer mer och mer orolig att det ska bli igångsättning..


    Hur går det för dig idag?
  • Leeandra
    Anatomy skrev 2019-06-28 18:18:47 följande:

    Vattnet gick i morse. Varit på kontroll nu och värkarna är för glesa så ska hem och vänta. Ny tid imorgon 15.00 om inget hänt i natt. :)


    Men vad spännande! Håller tummarna för att det drar igång nu .
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2