Inlägg från: Leeandra |Visa alla inlägg
  • Leeandra

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Canama skrev 2019-06-04 03:55:39 följande:

    Grattis omstart2019!

    Nu är mannen hemma igen! Stod på flygplatsen och grät, haha! Hormoner... Så nu ska jag fortsätta med vanliga livet. Har tagit det extra lugnt för att inte sätt igång nått. Men nu ska jag börja med promenader igen, studsa på pilatesboll, äta ananas, kanske lite sex hehe. Hänga upp gardiner ska jag också göra, visst känns väl de som en såndär typisk grej man sysslar med när förlossningen sätter igång? Vad mer kan man göra? :D (jag vet att ingenting antagligen spelar någon roll men känns som man vill göra NÅNTING iallafall)


    Ha, ha du får det att låta som en amerikansk film där vatten helt dramatiskt går och sen är det ilfärd till sjukhuset och så är bebisen ute på en halvtimme . Jag har iaf lyckats få 6 barn utan att äga en enda gardin .

    6:e barnet tog 4 h och då var jag ff osäker på om det var på riktigt de första 2 .

    Men att äta ananas, ut och gå och ha sex låter som ett väldigt trevligt tidsfördriv .

    Här är det springa och jaga bort en envis rovfågel från hönsgårdarna, dricka kallt vatten i mängder och stå dubbelvikt i jordgubbslandet och rensa ogräs i väntan på att mannen ska komma hem .
  • Leeandra
    Zary skrev 2019-06-04 15:02:37 följande:

    Det är nytt sen i torsdags. Har alltid varit en aktiv akrobat men nu är det knappt nåt. Hon rör sig dåligt på utraljuden oxå så det är inte bara jag som inte känner henne.


    Då förstår jag att det känns lite oroligt om hon varit väldigt aktiv innan. Här är det mer i intervaller, lugnt i flera timmar och sen det motsatta.

    Men annars är ju allt fint så hon kanske bara laddar lite inför slutspurten .
  • Leeandra
    Canama skrev 2019-06-04 16:06:14 följande:

    Haha nja, jag förstår nog att de inte riktigt är som på film! Min syster fick dock sitt första barn väldigt snabbt så man vet aldrig.. Hade sjuuukt svårt att promenera idag, spände och drog som tusan i magen. Ha inte haft sammandragningar på hela graviditeten men antar att de va sammandragningar jag kände. Visste inte om jag skulle komma hela vägen hem men de gick sakta men säkert!

    Jag är avis på dig som kan stå böjd i jordgubbslandet. Jag har inte kunnat böja mig framåt/neråt på typ två månader. Tar så ONT i en punkt stor som en tennisboll ungefär. Barnmorskan tror jag har bråck :/.


    Låter som sammandragningar, här blir magen stenhård emellanåt och känns dubbelt så tung att bära på.

    Bråck låter inget vidare, . Jag har ett ljumskbråck som bara syns när jag är gravid, men jag har aldrig känt av det. Jag gillar annars helst att sitta på huk, men just jordgubbslandet har liksom löpt amok och plantorna är överallt så jag vill inte gärna sätta mig på jordgubbsblommorna
  • Leeandra
    BernieLollo skrev 2019-06-04 16:37:55 följande:

    Nu ni, 1 juni 11:23 kom våran dotter! 52 lång och 3515 gram. 6 dagar före bf. Helt pangkry och äter som en häst.


    Grattis, vad härligt !
  • Leeandra

    Klockan är bara 07.30 och vi har redan över 20 grader ute, jag kommer att smälta bort idag! 26 grader ska det bli som värst och strålande sol. Måste vara en gravidgrej att i smyg längta efter en riktigt ruggig och regnig dag såhär i juni

  • Leeandra
    Linda2barnsmamma skrev 2019-06-05 07:40:46 följande:

    Ja håller med dig., bor i sovrummet på dagarna.. De tär hemskt med denna värme.. Haha. Ja längtar till fredag när regnet ska komma.. Haha

    Har du haft några känningar av något?! Här kommer bara SD o förvärkar som sen försvinner som vanligt. Känns hopplöst just nu... Men så får man tänka att de ändå är 10 dagar kvar.. Så den lilla har ju tid på sig o bråka.. Haha


    Sitter själv och svettas i vårt sovrum nu medan lilltjejen sover middag, skönt att få vila benen lite efter förmiddagens sysslor. Ikväll när barnen kommer hem ska vi iaf åka till stranden och svalka av oss .

    Inga känningar att något är på g här, men det förväntar jag mig inte innan BF heller. Brukar å andra sidan inte få så mycket förvarning heller, först händer ingenting och sen händer allt .
  • Leeandra
    Zary skrev 2019-06-05 11:39:18 följande:

    Uppdatering från spec mva: Nu har det bestämts att lilla tjejen ska få komma ut. Så nu väntar vi på plats på förlossningen där vi ska få bli igångsatta... kanske...

    Det var prat om igångsättning igår oxå men sen ändra de sig i natt och sen ändra de sig igen imorrse. Har varit en emotionell jo-jo här så vi vet inte säkert förrens jag fått medicinen.


    Usch, vad jobbigt att inte veta säkert. Hoppas ni slipper vänta så länge till på besked.

    Kram!
  • Leeandra
    Anatomy skrev 2019-06-05 19:35:00 följande:

    V.39 imorgon. Mått 36 idag och huvudet fixerat. Bara att vänta och vänta.. 31 grader här idag så har bara varit en pöl av svett. Njöt verkligen i bilen på väg till BM. :)


    Här är det v. 39 idag . Premiärbadade i havet igår och det var fantastiskt skönt. Vattnet var så kallt att jag hade normal kroppstemperatur i en hel kvart efteråt .

    Hade också velat ha en fixerad bebis, men den här verkar ännu ligga ganska högt tyvärr .
  • Leeandra
    Linda2barnsmamma skrev 2019-06-07 09:02:02 följande:

    Upp för kontroll nu.. Vakna av att ja börja blöda, blandat med lite vatten.. Så hoppas de e nått på g nu.. :)


    Spännande! Hoppas att bebis är på gång nu
  • Leeandra
    Linda2barnsmamma skrev 2019-06-07 11:58:50 följande:

    Dom kunde inte se exakt vart blödningen kom ifrån, men eftersom de va så stora o mycket klumpar så tror dom på kanten av moderkakan då den låg så lågt från början.. Men är kvar för observation, vet inte hur länge.. Är dock bara öppen 1 - 2 cm så kanske får åka hem

    Fick tabletter mot blödning förut så får väl se under dagen.. Är ju hellre hemma än ligger här..


    Jaha, oj! Lät ju lite läskigt. Det finns ingen risk att moderkakan börjat släppa hoppas jag?

    Förstår att du hellre är hemma än på sjukhus.
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2