Inlägg från: Leeandra |Visa alla inlägg
  • Leeandra

    Gravid BF juni 2019, del 2

    isa94 skrev 2019-05-22 12:32:40 följande:

    V. 38 idag (37+0) och 20 dagar till BF.

    Var hos bm idag går upp i rasande fart tycker jag, lägger på mig en del vätska senaste veckorna, gått upp typ 5 kg på 6 veckor.. först tre kg på 2 v. Sedan 2 på två och sen två på två.. men allt såg bra och normalt ut, så ska inte vara någon fara,

    Min prinsen ligger fortfarande rörligt i magen, men med huvudet neråt och det är ju ett plus. Hade verkligen hoppas på annat besked kring det, åtminstone ruckbart.. han låt lite ruckbart, men så fort hon kände lite så hoppade huvudet upp igen och blev rörligt.

    Så vid minsta misstanke/osäkerhet på om det är flyttning eller vatten som har runnit måste vi direkt in till förlossningen för att kolla så att han inte trasslar in sig i navelsträngen eller att en hand kommer framför huvudet..

    någon som har koll på ifall det är ökad risk till att få över tiden om han fortfarande är rörlig i magen


    Bara mitt första barn var fixerad innan BF, de andra har varit rörliga fram tills allt satt igång. En gick jag över med 13 dagar, tvillingarna kom 2 veckor tidigt och de andra två kom på BF + 1, så det rörlig betyder inte att du går över tiden.

    Eftersom det är första barnet ( har jag för mig ) kommer förmodligen din lilla att hinna fixera sig innan det är dags, det är ju ännu 3 veckor kvar till BF.
  • Leeandra
    LillaMy08 skrev 2019-05-23 10:27:57 följande:

    Nja, tror att delar av den släppte för 1-1,5 vecka sen. Vet inte om hela släppt nu heller, men det var mycket mer än förra vecka i alla fall.

    Jag har BF först 12 juni så det är 3 veckor kvar. Var inte alls beredd på det här, var helt inställd på att gå över. Nog för att det kan jag ju fortfarande göra men känns som att det är på gång lite tidigare än jag tänkt :)


    Låter ju annars som att något är på gång - så spännande . Slemproppen kan ju gå i omgångar och det kan handla om mängder .
  • Leeandra
    KSRG8887 skrev 2019-05-23 12:24:10 följande:

    Varit på vårt tredje tillväxtultraljud nu, bebisens tillväxt får inte godkänt. Har gått från -16% till -20% och nu -27%. Fick gå förbi förlossningen för CTG och nu inväntar vi besked från läkaren om när vi ska tillbaka för ev. bedömning om igångsättning.

    Allt ser bra ut med bebisen, enda avvikande är mitt blodtryck som är aningen förhöjt. Inte alls inställd på ev. igångsättning nu, 4 veckor kvar till BF 19/6 och jag hade tänkt jobba till den 14/6 (om jag fortsätter må bra och ingen bebis vill ut tidigare). Jag hoppas vi får vänta ytterligare någon vecka minst förutsatt att bebisen fortsätter må bra.


    Jobbigt att bebis inte växer ordentligt, . Hade ju varit skönt att få bli fullgången iaf.

    Håller tummarna för att bebis fortsätter må bra och du också.
  • Leeandra
    LillaMy08 skrev 2019-05-24 03:41:01 följande:

    Visst var det något på gång! Igår kom hon till oss i full fart. Öppen 5 cm när vi kom till förlossningen, 2.5 h senare låg hon på mitt bröst. Världens finaste lilla tjej. 3 veckor tidig, 3130 g och 47 cm. Vår skatt :) lycka till nu allihopa, vilken fantastisk upplevelse det är med första mötet.


    Stort grattis! Första bebisen i tråden . Njut nu av varandra .
  • Leeandra
    värmlandsjänta skrev 2019-05-24 08:27:28 följande:

    stort grattis!! :) blev också ännu mer peppad nu, så tack för det! gick in i vecka 40 idag. 40 av 40 hoppas jag ;)


    Spännande, bara en vecka kvar till BF
  • Leeandra
    Omstart2019 skrev 2019-05-24 21:44:47 följande:

    Fy vad jag har ont i ryggen om dagarna nu. Och i magen (vid magsäcken typ). Inte alls nån bra kväll.


    Usch, låter inget roligt . Det hjälper inte med lite rygg-yoga? Tycker det är guld värt att få räta ut kroppen och få allt på plats igen.

    Snart bara en vecka kvar för dig iaf, .
  • Leeandra
    Canama skrev 2019-05-26 12:38:03 följande:

    Kan du redigera trådstarten men BF listan? Skulle va bra med den på första sidan så kan man följa hur nära alla har :D

    Här är de mest bara lugnt. Ha skaffat mig en pilatesboll som jag studsa på igår, de va riktigt skönt framför TVn, har annars svårt att få de bekvämt.

    Sovit skit inatt och vakna av en sur uppstötning i munnen. Mums.

    Sambon åker utomlands om en vecka (borta två dagar). Living on the edge!


    Vågar han verkligen åka bort nu?! Skulle ju kännas hemskt att missa bebisens ankomst.

    Jag tyckte det var lite stressigt sist när jag fick ringa hem mannen från jobbet ( 45 min bort ) och han hann bara vara hemma en halvtimme innan dottern var född.
  • Leeandra
    Canama skrev 2019-05-26 14:34:59 följande:

    Det är väldigt viktigt för framtiden att han åker så vi tänker att vi chansar. Såklart, är förlossningen redan igång så stannar han. Risken att bebisen kommer 10 dagar innan BF när de är första barnet är ju inte så stor egentligen, oftast går man ju över. Vi får se helt enkelt :D


    Jag föddes ju 3 veckor tidigt ( första barnet ) och mitt första barns förlossning startade 3 dagar innan BF så man vet ju aldrig .

    Men vi får hoppas att bebis håller sig lugn just när han är borta
  • Leeandra
    Syndrom skrev 2019-05-26 18:16:21 följande:

    Min man är borta från v 37 till 39 i jobb, sonen kom i v. 43 så är inte orolig att denna ska komma för tidigt, men andra är desto mer oroliga ^_^ Kommer säkert gå jättebra för er :)


    Sist var jag & familjen iväg till Legoland i v. 37 och då var alla andra mer oroliga än jag också ( min man var dock med )

    Men förutom den eventuella risken att få barn när mannen är iväg så tycker jag det känns jobbigt att vara ifrån sin karl när det snart är dags. Men du kanske tycker det känns annorlunda?
  • Leeandra
    Canama skrev 2019-05-26 18:24:54 följande:

    Både jag och min sambo är födda innan BF så hoppas de inte går i släkten haha! Vi tittade även på möjligheten att jag skulle följa med för då är vi ju åtminstone tillsammans. Men de skulle innebära inga flyg och längre restid så såklart. Som sagt, vi får se! Ska hålla er uppdaterade nästa söndag-måndag :D


    Ja tack, jag vill ha en lägesrapport då
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2