• New  Dawn

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    Anonym (Janna) skrev 2019-11-28 10:04:11 följande:

    Ts kan ju läsa tråden här på FL som handlar om en kvinna som har brutit flera revben och är ledsen och förvirrad för att hennes man tjatar på henne om att få sex.


    Jag tycker inte att det har ett dugg med saken att göra. De flesta män skulle inte tjata på sin kvinna om sex, om hon brutit flera revben! Det finns ingen anledning att svartmåla män på det sättet.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Sixten) skrev 2019-11-28 17:31:11 följande:

    Det jag har hört är att det är en liten del män som anses attraktiva av majoriteten av kvinnorna, som inte har några problem med att hitta kvinnor. Medans om man är medemåttig eller under, så är det betydligt svårare. 


    Löjligt påstående. Gå runt i ett vanligt kvarter och du kommer att se två namn på de flesta dörrar och de kvinnor som bor där i de flesta fall valt en man de attraherats av.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Nix) skrev 2019-11-28 17:20:52 följande:

    Håller med. Så många kvinnor förväntar sig att partnern ska GE dem orgasmer och tar inte gör sig, berättar vad de gillar, smeker själv etc. Inte konstigt att de har kasst sex. Har heller aldrig träffat på totalt egotrippade män, jag tar för mig själv


    Kvinnor måste ju visa och berätta hur de njuter och av vad, och inte vara rädda att röra sig själv om det förbättrar njutningen, men för mig är det så att om sexet bygger på att jag själv tar ansvar för orgasmen kan det lika gärna vara. Mannen måste vara engagerad i min njutning annars kan jag lika gärna onanera.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Janna) skrev 2019-11-28 18:40:15 följande:

    Nja, jag håller inte med sig där. Fenomenet tjat-sex är utbrett och gäller ofta frekvensen på sex - när den är för låg blir det tjat. Det är ju både män och kvinnor som ägnar sig åt tjatsex. Men många är dom kvinnor som efter graviditet och barnafödande vill ha lägre frekvens på sexet under ganska lång tid, varpå mannen börjar tjata. Och så är den negativa spiralen igång. Kan vara ett svar på Ts fråga? Att ha brutit flera revben och bli utsatt för tjat-sex kanske är kanske extremt. Men på FL och IG kontot @mansbebisar så är det ett vanligt fenomen att diskutera, att män tjatar och surar om de inte får sex.


    Jag tror att samtal om sex ofta känns som tjat när lusten är låg och sexlivet bristfälligt. Jag tror tyvärr att många män är dåliga på att kommunicera på ett bra sätt om sex och därför uppfattas det som som tjat, men jag tror det t är extremt få män som skulle tjata om deras kvinna hade brytit flera revben. Det är bedrövlig beteende och det var det exemplet du gav, och det anser jag är ett dåligt exempel.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Nix) skrev 2019-11-28 19:45:57 följande:

    Varför tar de inte ansvar för sin egen orgasm? Man kan väl inte förvänta sig att mannen ska fixa den åt en?


    Ansvar för sin egen orgasm.... Varför tar män som har erektionsproblem inte ANSVAR för sitt stånd.... Förväntar de sig att kvinnan ska fixa det åt dem...?

    Ja, du kanske är en en kvinna som nöjer dig med att smeka dig själv eller "tar för dig" av männen oavsett vad han gör, men precis som att män kan ha problem att få stånd och att komma, så kan kvinnor ha det, och i synnerhet kan detta vara ett problem om sex förväntas centrera runt samlaget, och särskilt om samlag inte är det lättaste sättet att få orgasm i.

    Jag har, i många, många år varit en kvinna som "tagit ansvar för min egen orgasm" (duktig flicka) och däremed smekt mig till orgasm under samlag, och han fokuserade på sin njutning, men jag skulle ALDRIG i livet kunna tänka mig att uppskatta ett sexliv under de premisserna i dag. Jag skulle aldrig sänka mig så lågt att ens tänka tanken att min orgasm är mitt ansvar och hans orgasm är hans ansvar.... Det är så tråkigt att jag torkar ihop av bara tanken. Det ska vara helt och hållet gemensamt ansvar att båda uppnår njutning, och trivs med sexlivet. Det är ett absolut minimumkrav.

    Jag kan inte tänka mig något tråkigare sex än om jag själv fick ta eget ansvar för njutning, samtidigt hade det känts orimligt och konstigt om mannen tog helt ansvar för min njutning.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Nix) skrev 2019-11-28 22:38:53 följande:

    Det är ju ett gemensamt ansvar, gemensam njutning. Jag får tex inte orgasm av enbart penetrering men får skönast orgasmer av klitorisstimulans i samband med penetrering. Jag kan ju inte ligga och förvänta mig att mannen fixar allt. Jag menar att många kvinnor vägrar att tex ta på sig själv under tiden - det finns mängder av trådar om det. Det är ju ett gemensamt samspel


    Fast du skrev INTE att det var ett gemensamt ansvar. Du skrev att kvinnan skulle ta ansvar för sin orgasm. Hade du från början skrivit om gemensamt ansvar hade jag hållit med.

    Du läste inte vad jag skrev och nej jag tycker inte att kvinnan ska förvänta sig att männen fixar allt, det är lika fel som att kvinnan förväntas ta eget ansvar för sin egen orgasm.

    Det är möjligt att du blir lika kåt om mannen bara finns tillgänglig med stånd, men jag tror att sex är mer än så för de flesta, och sex där man bara tar ansvar för sitt, är för vissa varken skönt eller upphetsande. En del av sex handlar ju om att man ska bibehålla kåthet och det kan vara svårt om allt bygger på det man gör själv

    Allt löses inte av att kvinnan smeker sig själv. Det kan vara dödstrist att göra det om mannen inte bryr sig eller känns delaktig. Om man är på varsitt hörn mentalt och sköter sitt, kan jag personligen vara utan.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Nix) skrev 2019-11-28 22:46:10 följande:

    Ett exempel - många kvinnor kommer ju inte av enbart penetrering, de behöver klitorisstimulans också. Många vill komma under själva samlaget och inte innan eller efter. Är det då självklart mannens uppgift att penetrera och Samtidigt smeka för att ge kvinnan orgasm? Varför?

    Med egenansvar menar jag att man inte kan förvänta sig att andra parten ska fixa ens orgasmer, man kanske får

    smeka själv under tiden, använda vibrator tillsammans etc.


    Fast det är bara ett exempel, dvs att kvinnan vill komma just under samlaget och det är ingen självklarhet att det är just så. Finns ju många sätt att komma.

    På din fråga om det är självklart att mannen samtidigt ska smeka kvinnan under samlag så är svaret nej. Det är inte självklart och inget man kan "förvänta sig"

    Du vill få det till att det är ovanligt att kvinnor smeker sig under samlag men det är ett vanligt sätt. Däremot kan det för vissa innebära svårigheter för kvinnan att hinna komma innan samlaget är över, alternativt att det kan vara svårt för mannen att hålla tillbaka sin orgasm, alternativt svårt att bibehålla ståndet. Det kan också bli lite avtändande situation när det bli för mycket anpassning, så det kan finnas olika typ av problem med upplägget som gör det svårt. Helt andra problem än att kvinnan inte "tar ansvar"

    Varför överhuvudtaget måste man ens prata om EFTER, FÖRE eller under samlaget. Tänk om mannen kommer FÖRE... Tar han ansvar för sin orgasm då, eller tar han inte ansvar... eller hur ser du på det?

    Och om nu kvinnan kommer lättast av att bli penetrerad av en dildo, eller fingrar, tunga, hade du då kommit på tanken att manen skulle "ta ansvar" för sin egen orgasm och runka under tiden? Det hade du aldrig kommit på tanken om, och just det är problemet. Den tanken hade ALDRIG i livet slagit dig, och just det säger en del om den allmänna synen på sex, för jag tror få hade kommit på att mannen skulle ta ansvar för sin orgasm i det läget.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    blueblue skrev 2019-11-29 05:46:13 följande:

    Men att ta ansvar över sin egen njutning är inte samma sak som att utföra den själv i alla lägen.

    Sex är ju ett samspel Och det blir ju oftast bättre ju mer man lär känna en person.

    Jag kan då också tycka att det tillhör att man berättar vad man som kvinna/man tycker om så motparten får möjligheten att utföra detta på ett tillfredsställande sätt.

    Ibland så får man jobba lite mer för sin egen skull och ibland tar man bara emot.

    Sen det du nämner om erektionsproblem är ett lågvatten inlägg.

    Det har inget med viljan eller suget att göra. Läs på lite om det innan du uttalar dig.


    Jag förstår vad du menar. Nej att ta ansvar för sin orgasm behöver inte betyda att man gör allt själv, men jag tycker helt enkelt att det är fel inställning, för det handlar om ett GEMENSAMT ansvar och inte ett EGET ansvar.

    Sex blir ofta bättre när man känner någon, men det kan också bli sämre, särskilt efter 1-2 år. Det läser vi ju ganska ofta här, från både män och kvinnor. Vissa tycker det blir sämre tidigare än så.

    Självklart ska man berätta och visa vad man gillar. Om du tror att jag har någon annan uppfattning har du verkligen missuppfattat mig.

    Vad gäller erektionsproblem så handlar det om att kroppen inte reagerar som man vill. Det kan vara exakt samma orsak till att det inte funkar för en kvinna.

    Det är den absolut vanligast anledningen att jag inte kommer, nämligen att min kropp sviker mig. Svullnaden och känsligheten avtar och då blir stimulansen mer lik nötning än njutning och då kan jag inte göra något även om stimulansen egentligen är perfekt. Varken min man eller jag kan göra något just då. Kanske lite senare, men så länge mitt kön är "slakt" händer inget.

    Du skriver om att erektionsproblem inte handlar om lust eller vilja. Nej men är det alltid det som sviker för kvinnor? Det blir så lätt fokus på vilja och ansvar om en kvinna inte kan komma, eller inte kan njuta av sex, men ett helt annat fokus på mannen om han slaknar. Återigen en helt annan inställning till manlig och kvinnlig sexualitet.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-11-28 23:32:16 följande:

    Om man tycker att det är jätteroligt att runka pulla och alltid fixat sin egen orgasm kanske man har såna funderingar.


    Ja, typ... Eller så är det tvärtom. Hon har kanske alltid haft män som varit intresserade av hennes njutning, så hon vet inte hur tråkigt det är när det blir ett eget ansvar på riktigt. (och inte ett gemensamt ansvar)
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Tecum skrev 2019-11-29 10:07:34 följande:

    Bra inlägg, diskussionen om eget ansvar för orgasm höll på att spåra ut helt. Samlag och annat sex med en partner är en gemensam angelägenhet, då är ansvaret gemensamt. Det egna ansvaret innebär precis som du skriver att tala om eller visa vad som är bra och ffa vad som INTE är bra eller vad som behöver förändras. Det går inte att ligga tyst och vara missnöjd och sedan gnälla över orgasmglappet och att män bara tänker på sig själva. Om sen den andra inte tar till sig av förslagen till förändring, då finns det anledning att klaga och ifrågasätta hela relationen.


    Fast nu reagerar ju du på att du inte vill ha "eget ansvar" för din njutning och sexlivet.

    Jag diskuterar gärna skillnader i möjligheter att få orgasm för män och kvinnor. (kalla det orgasmglapp om du vill) Det är en viktig diskussion för att förstå varför det är så att kvinnor mer sällan får orgasm än män. Orsakerna ligger på flera plan och ibland behöver människor tänka om och det handlar inte bara om vad man säger till sin partner.

    Du förutsätter att kvinnor som inte kan komma bara är tysta, bittra och tjuriga. Tänk att det, för de allra flesta kvinnor, är en stor sorg att inte komma, en stress och en press, och de flesta VILL så gärna kunna berätta hur mannen ska göra, men det funkar inte. Tråkig inställning till kvinnors sexualitet. Inte hade du uttalat dig på liknande sätt om en man hade erektionsproblem, eller svårt att komma.
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?