• New  Dawn

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    Anonym (Yo-Yo) skrev 2019-12-06 17:14:54 följande:

    Nej absolut har man ett problem som uppstått i allmäntillståndet och i själva attraktionen till sin motpart så har jag all förståelse att det blir ett mer negativt moment än positivt.

    Men som jag har tolkat det jag läst i tråden så framhävs iaf från din sida att själva sexet är mindre viktigt än själva känsla runtomkring som sedan leder/kan leda till ett sexuellt umgänge, dvs all möjlig typ att sexuell beröring/mötande.

    Det jag hävdar (utan att veta) är att de flesta av oss män klarar av att ha några dispyter i veckan och gå vidare utan att det byggs upp en mur inombords.

    För om jag läser mellan raderna så känns det som att någonstans startar ju en kedjereaktion hos många kvinnor där det går från 5ggr i veckan till 4,3,2 och sen så går det månader och vips så är relation död och man har blivit så kallade kompisar istället för älskare.

    Jag klandrar absolut inte kvinnor som att detta är enbart ert fel då vi män absolut är en stor bidragande faktor men den stora skillnaden är att de flesta män klara av att bort se från att man mått lite dåligt och vi kanske har en större insikt i att vi duger som vi är. Det borde alla kvinnor också göra.

    Sen ska man tala om jämställdhet så kan jag tycka att man som kvinna får ibland ställa upp på sin partner. Är man inte sugen eller kåt, men fan ge gubben en hand trall. Samma sak åt andra hållet givet! Man bör ju ställa upp för den andra parten och det finns massvis med sätt så inte gör den andra illa bara man är lite öppen för situationen.


    Man behöver varken har problem med allmäntillstånd eller attraktion för att få minskad sexlust.

    Sexlivet måste ofta ändras efter flera år. Det måste anpassas. Man kan inte förvänta sig att det ska fungera på samma sätt som i början.

    Jag tycker det är ganska vanligt att män bygger upp murar när något blir känsligt och jobbigt. Det finns många sätt att bygga murar på.

    Ett sätt att bygga murar är att förneka problem. Många jag debatterat med vill inte se någon orsak till dåligt sexliv. Nästan INGEN tror att de kan påverka något och väldigt många vill hitta förklaringar som de inte kan påverka....Som tex "sådana är kvinnor"

    Just att tänka att kvinnan är krånglig är en mur för mig.

    Här på familjeliv läser jag ofta att män slutar ta initiativ pga att hon tar för lite initiativ och han blir osäker. Jag tror inte alls att män män som inte får sex tror att de duger ändå. Tvärtom tror jag män påverkas mer av det eftersom att kvinnor har lättare att få sex generellt.

    Jag håller med om att det borde vara lättare att ge njutning. Det skulle nog lätta upp det lite, men jag tror orsaken till att man inte gör det är att man påverkas negativt av att man själv inte blivit kåt och att det känns obekvämt.

    Varför tror du att det inte är så vanligt att man ger ensidig njutning?

    Jag vet många män som inte trivs med upplägget heller för de vill se kåthet från sin partner och nöjer sig inte med en handtrall.

    Jag tror man är fel ute om man tänker att sex ska vara jämställt på det sättet att man "bör"ställa upp. Det blir nästan motsatt jämställdhet.

    Jag tror att både män och kvinnor måste bli bättre på att möta varandra med förståelse för att man fungerar olika. Inget är bättre eller sämre.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-06 17:35:31 följande:

    Därför att sex är väldigt komplicerat för kvinnor speciellt och till stor del känslobaserat. Eftersom det då uppstår problem/friktion i känslorna svarar inte kroppen och sexlust uteblir, kanske tom förbyts till äckelkänslor, nästan incestuösa eftersom man kommit en person väldigt nära. Sånt dödar lust effektivt och skapar i sin tur skuldkänslor och stress eftersom man hela tiden är medveten om den andres lidande och brist. Det snällaste vore ju så klart att avbryta relationen eller göra en överenskommelse att man inte ska ägna sig åt sex alls. Vissa kanske klarar öppna förhållanden men de allra flesta inte eftersom banden då bryts och förtroendet.

    Det går inte att jämföra kvinnors och mäns lust, de är lika olika som fiskar och fåglar ungefär.


    Jag har läst det där med att kvinnor upplever svårigheter med den där "syskonkänslan", men många av dem som jag har pratat med har tappat mycket av kärleken också, och det är inte ovanligt att dessa kvinnor inte heller ser fram emot semestrar tillsammans med sin man. Ibland tycker hon det är väldigt skönt om mannen åker bort och börjar trivas allt mer själv. Att gå på middag på tu man hand är inte heller så lockande och då anser inte jag att det egentligen finns så mycket kärlek. Det betyder inte att man inteckan tycka om mannen och emellanåt ha både kul och trevligt tillsammans. (Det kan man ju ha med arbetskollegor också, utan kärlekskänslor)

    Viss kärlek kan ju finnas, men inte alls på samma sätt..

    Det Intressanta är att även männen kan ha tappat kärleken. Alltså de bryr sig mindre om kvinnan och visar mindre intresse.Att de då ändå vill ha sex (jämfört med kvinnan) är ju egentligen bara en del av helheten.

    Tänk om det ibland är tvärtom. Mannen tappar kärleken först. Dvs bryr sig mindre, visar mindre omtanke osv och det avspeglar sig i mannens sätt att bemöta kvinnan och ger förändring i sexlivet som kanske allt mer börjar handla om ett inre behov av sex som sådant än något kärleksbaserat. Då kanske kvinnan tappar lusten och det blir det tydliga.

    Kärlek talas det mindre om.

    Nu menar jag inte att det alltid blir som ovan. Det finns många olika faktorer till att lusten uteblir och ibland är mannens känslor så klart starka. Jag vill bara öppna upp för ett större sätt att se på sex och kärlek.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Yo-Yo) skrev 2019-12-06 20:49:51 följande:

    Men om det egentligen inte finns något problem utan att det är du som tror att det finns ett problem så skapar du dig ju ett problem och då är det ju enbart du själv som försatt dig i situationen, sen är det ju inte enbart dig själv som du satt spärrar för, för det är ju även din partner som blir lidande då något förändras från ett normalläge.

    Jag säger inte att endast kvinnor lider av detta men en sak är jag säker på å det är att kvinnor har i största allmänhet mer problem med grubbel och saker som gror i skallen än män.

    Jag tycker det är tänkvärt från båda könens sida att man bör också vara medveten om att på andra sidan sängen ligger någon som inte heller kanske mår så bra pga situationen som uppstår.

    Gör man sitt bästa för sin partners välbefinnande så kommer man antagligen må bästa själv i slutänden


    Fast nu gör du det igen. Förutsätter att kvinnans orsaker till utebliven lust egentligen är "onödig".

    Tänk om vissa män har för lite saker som rör sig i hjärnan ibland. Vem avgör vad som är för lite eller för mycket?

    Jag tycker det är direkt avtändande om en man jag lever med hyschar åt mig när jag pratar, svarar ja utan att lyssna, och inte tar till sig information om att man tex inte mår bra, och tex är orolig och stessad, glömmer bort saker som är viktiga.. men sedan blir jätteförvånad om man inte plötsligt vill knulla.

    Sluta tänk att det som hindrar en kvinna att bli kåt, eller som hindrar en kvinnans sug att ha sex, är onödigt.

    Man skulle lika gärna kunna säga att din lust, eller ditt dåliga välbefinnande pga utebliven sex, är onödig, eller för simpel. Det finns nämligen inget facit.

    Att jag inte blir nedstämd och orolig över vissa saker, betyder inte att det är onödigt att någon annan blir det. Tänk om någon med depression skulle söka sjukvård och då får veta att det är onödigt.

    Om du nu tycker det är så onödiga orsaker till att kvinnor inte vill ha sex. Vad är det för onödiga saker du menar? Vet du om att det är just dessa saker som verkligen är orsaken till utebliven lust?

    Vad finns det för giltiga anledningar till att inte ha sexlust, förutom väldigt tydliga saker som tex magsjuka, feber och förkylning, eller en närståendes dödsfall och liknade.

    Jag håller med om att man ska bry sig om varandras välbefinnande.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Skogshuggaren skrev 2019-12-11 08:15:17 följande:

    Nu har denna tråd spunnit på i några veckor, är det inte så att det börjar utkristallisera sig ett svar på ursprungsfrågan?

    Kvinnors sexlust påverkas mycket mer av yttre faktorer än mäns sexlust. När kvinnor får problem i relationen, tappar attraktionen, blir stressade, trötta, irriterade, sover för lite eller vad det nu kan vara så går det ut över sexlusten. De avstår frivilligt från sex för att de inte har lust.

    Män är (i detta avseende) mer som maskiner. De kan gå genom livets alla problem, vara sura, arga, trötta, stressade, men ändå ha kvar sin sexlust.

    TS var alltså inne på rätt spår redan i sin trådstart.


    Ja, exemplen du ger är definitivt en av orsakerna, och skillnad mellan könen, men jag tror inte det är de enda, minst lika stor är vår föreställning om hur sex ska vara.

    Att det inte syns lika lätt på en kvinnas kön när ju hon är eregerad (våthet är inte lika bra tecken, då det bla kan ligga kvar länge) är också en faktor.

    Jag tror även att synen på kvinnans orgasm också är lite mer komplicerad. Det finns något outalat (eller utalat) att det optimala är att komma av samlag. Även om man kan läsa att det är jättevanligt att behöva klitorisstimulans så betraktas det som extra bra att komma av samlag, och då kan det upplevas liiiite som ett misslyckande att smeka klitoris. Inte för alla, inte jättemisslyckat, men ändå. Att smeka klitoris är ändå något sekundärt som ska passas in under samlaget. Det ska liksom adderas och mycket av kvinnor njutning kallas "förspel", eller "efterspel". Det har dessutom uppkommit en föreställning att det är ännu bättre om en kvinna kan spruta, och mycket av fascinationen av bottnar nog i att det då liknar mannens orgasm. Jag vet att vissa kvinnor njuter extra av det och då är det bra, men när kvinnor och män kämpar för att uppnå det och det ses som det bästa, blir jag lite fundersam.

    I undersökningar har man sett att män onanerar oftare än kvinnor, så det kanske är så att kvinnor (generellt) inte känner den inre driften lika ofta. Däremot kan ju kvinnors lust tändas. Om jag går till mig själv kan min lust tändas även om jag inte alls känner så från början och för mig kan lusten startas om jag inte känner att jag måste och då kan vi båda ta olika typ av initiativ som ofta leder till sex. Ungefär samma fenomen syns bland kvinnor som antingen vill ha dominans från mannen, eller bara behöver att mannen ska initiativ (utan att det handlar om regelrätt dominans). Alltså att kvinnors lust oftare behövet "väckas" av mannen.

    I förälskelseskedet är män och kvinnor mer lika, men jag tror att det beror på att kvinnan då stimuleras väldigt mycket av det som är innan och efter, hångel, kyssar, blickar, uppskattning, uppmärksamhet, glädje, pirr och att all närhet känns väldigt mycket. Med tiden skalas mycket av ovanstående av och sexet som blir kvar blottas då till något som inte ger så jättemycket. (alltså om man jämför män och kvinnor generellt , med fokus på problemet med minskad lust hos kvinnor)
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-12-11 13:56:59 följande:

    Jepp, man mår ju bra av sex så det blir ju bra i de flesta situationer.

    .


    Det där håller jag verkligen, verkligen inte med om. Sex behöver absolut inte leda till att man mår bra. Det kan få en att känna sig tom inombords, eller till och med att man känner sig djupt ledsen. Att veta att mannen är sur och irriterad och ändå vill ha sex är, för mig, något väldigt motbjudande. Känslan att en man bara vill ha sex för att man har en kvinnokropp, eller för att han gillar sex kan kännas sorgligt.

    Om man inte blir (tillräckligt) kåt är sex också något negativt, så nej sex mår man inte bra av per automatik.
    KlantSmurfen skrev 2019-12-11 13:56:59 följande:

    Män blir spontankåta medan kvinnor har responsiv lust så det behövs ofta en aktiv handling för att kvinnor ska få sexlust.


    Jag håller med om att män generellt nog oftare och lättare kan ställa om till sex, och män vill nog generellt ha sex med tätare intervall än kvinnor, men det betyder inte att kvinnor inte blir spontankåta. Det kan dock fungera sämre att ta initiativ för om lusten inte räcker till kan det vara svårt att backa. Om en man slaknar blir det mer givet.
    KlantSmurfen skrev 2019-12-11 13:56:59 följande:

    Är mannen en bidragande orsak till stress och irritation är det förståeligt om de inte har lust att få sexlust. Inte nöjd med sexet är också en förklaring men inte lust att få lust och/eller bristande kommunikation är nog inte en ovanlig orsak.


    Jag håller med om detta.

    Lust att få lust är svårt och känsligt, då det ofta är mycket känsligt, och mycket skam och prestationsångest kring det.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-12-11 13:57:30 följande:

    "

    När folk börjar ha sex utgår de ju ifrån hur de själva fungerar, den så kallande "heterosexuella normen kring sex" stämmer ganska bra in på hur män fungerar sexuellt så det råkar ligga en hel del på kvinnans egna ansvar att förklara hur hon fungerar.

    kommunikation är viktigt för att det ska fungera och bristande kommunikation är knappast en ovanlig orsak till varför det inte fungerar.


    Ja, det ligger på kvinnans ansvar att berätta hur hon känner och hur hon fungerar. Det är ju lättare om det är något tekniskt, men jag tror det kan ta emot väldigt mycket om det tex handlar om att man inte uppskattar samlag. Jag tror risken är större att man inte ens tänker tanken, utan bara försöker bli bättre på att njuta av samlag och att anpassa sig.

    Jag tänkte aldrig tanken att säga till mitt ex att jag ville att han skulle utstråla och mena att han ville att vi skulle ägna oss åt kravlös njutning och sedan se vad det ledde till. Jag lät bli att ta initiativ om jag var tveksam på min egen lust, för det hade känts jobbigt om han blev besviken och kände sig tillräcklig. Visst, vi skulle antagligen ha gynnats av att jag se det, men jag tänkte inte de tankarna.Tvärtom försökte jag bli bättre. Jag skulle naturligtvis bett honom att ge mig komplimanger men det är ju inte jättekul att be om.

    Kommunikation bygger också på att man vill förstå.

    Om mottagaren avfärdar ens känslor som onödiga kan det tom bli värre.

    Visst, om en kvinna är orolig för att hennes kropp inte duger, kan ju mannen säga att han tycker det är onödigt, eftersom att HAN tycker att hon är fin, men generellt kan det bli väldigt fel om man bara avfärdar något som onödigt.

    Jag tycker för övrigt det är bådas ansvar att ta reda på vad den andre känner och njuter av.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    New Dawn skrev 2019-12-11 16:32:20 följande:

    Ja, det ligger på kvinnans ansvar att berätta hur hon känner och hur hon fungerar. Det är ju lättare om det är något tekniskt, men jag tror det kan ta emot väldigt mycket om det tex handlar om att man inte uppskattar samlag. Jag tror risken är större att man inte ens tänker tanken, utan bara försöker bli bättre på att njuta av samlag och att anpassa sig.

    Jag tänkte aldrig tanken att säga till mitt ex att jag ville att han skulle utstråla och mena att han ville att vi skulle ägna oss åt kravlös njutning och sedan se vad det ledde till. Jag lät bli att ta initiativ om jag var tveksam på min egen lust, för det hade känts jobbigt om han blev besviken och kände sig tillräcklig. Visst, vi skulle antagligen ha gynnats av att jag se det, men jag tänkte inte de tankarna.Tvärtom försökte jag bli bättre. Jag skulle naturligtvis bett honom att ge mig komplimanger men det är ju inte jättekul att be om.

    Kommunikation bygger också på att man vill förstå.

    Om mottagaren avfärdar ens känslor som onödiga kan det tom bli värre.

    Visst, om en kvinna är orolig för att hennes kropp inte duger, kan ju mannen säga att han tycker det är onödigt, eftersom att HAN tycker att hon är fin, men generellt kan det bli väldigt fel om man bara avfärdar något som onödigt.

    Jag tycker för övrigt det är bådas ansvar att ta reda på vad den andre känner och njuter av.


    ... "hade känts jobbigt om han blev besviken och kände sig otillräcklig". .. ska det givetvis stå.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-12-12 21:17:39 följande:

    När jag läser vad jag skrev låter det ganska korkat.

    Sätt det i en situation som stress på jobbet eller liknade.

    "Att veta att mannen är sur och irriterad och ändå vill ha sex är, för mig, något väldigt motbjudande. Känslan att en man bara vill ha sex för att man har en kvinnokropp, eller för att han gillar sex kan kännas sorgligt."

    Det var inte riktigt så jag menade. Om du är sur, irriterad eller arg över något kanske du vill ha en kram eller liknande av din pojkvän så det känns bättre (kanske inte om det är din pojkvän du är arg på) ser du honom bara som en manskropp eller är det något annat som gör att det känns bättre?


    Jo, det förstås. Om Mannen är stressad för något på jobbet är nog den känslan mycket sällan något som upplevs motbjudande. Jag tänker mer om mannen upplevs arg och irriterad känns det inte bra. Om han är arg för något på jobbet, men älskar mig och blir glad, tillfreds och kåt med mig, är det ju det humöret jag möts av och då är det inget problem.

    Det jag tänker på är mer att vissa män kan vara på dåligt humör, kanske bete sig olämpligt, vara ointresserade, tjuriga, fälla sårande kommentarer, men ändå vill ha sex, oftare än en kvinna. Jag har upplevt detta tidigare, och det känns väldigt obehagligt. (En kvinna är oftare inte i det känsloläget om hon är på det humöret)

    Att en man vill ha sex med en kvinna behöver rent krasst inte betyda något alls. Det har vi kvinnor lärt oss genom uppväxten. Vi har alla mött män som varit intresserade av våra kroppar och vet att det ibland beror på deras grundläggande lust, och har extremt lite med oss att göra.

    Visst kan de tända på oss, men det skulle lika gärna kunna göra på väldigt många andra kvinnor också.

    En kvinna som tänder på en man tycker i mycket högre utsträckning om mannen, att han är intressant, attraktiv...och det är mer sällan kvinnan kan tänka sig så väldigt många andra män.

    Det blir mer en typ av bekräftelse, en komplimang att kvinnan vill ha sex.

    Nu är det ju så klart så att de flesta män i relationer också älskar och attraheras av sin kvinnor och att sex är en del av det. Tyvärr behöver inte sexlust vara ett tecken på detta, så kvinnor behöver i större utsträckning få den bekräftelsen på annat sätt från mannen också.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-12-12 21:18:40 följande:

    När man generaliserar en jämförelse mellan kvinnor och män så är det ju inte antingen eller, och det finns alltid undantag. Att män har lättare för att bli spontankåta än kvinnor betyder ju inte att kvinnor inte blir men efter några år i en relation kan skillnaden bli ganska stor.


    Ja, individuella skillnader när det gäller spontankåthet är ju inget hinder för att det generellt ändå antagligen är vanligare för män.

    Det där med spontankåthet och nyförälskelse är nog dubbelt. På ett sätt skulle man kunna tänka att kvinnan oftare blir "spontankåt" i början av en relation, men om man verkligen skulle granska vad paret gör så blir det lite tveksamt hur många gånger det verkligen rör sig om "spontankåthet". Tvärtom är det mycket mer förspel i vardagen i början. Allt från kommentarer, blickar, uppmärksamhet, smekningar, hångel och komplimanger, tålamod och intresse... Så mycket av gångerna i början rör det sig kanske inte så mycket om "spontankåthet"... Egentligen....Men ja, förälskelsehormonerna påverkar ju.

    Det är generellt svårare att ta initiativ om man behöver mer tid. Det är jobbigt att backa.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-12-12 21:19:10 följande:

    Jag tror att man ska låta bli att fokusera på själva sexet.

    Spånar:

    I början av relationen är det mer nytt och spännande och man anstränger sig mer för att partnern ska få intresse men efter ett tag har det en tendens att övergå till vardagsrutiner och annat tråkigt och man tar varandra lite för givet, speciellt om man har ungar så det där som skapar lust hos kvinnor avtar ju med tiden.

    Om man försöker hålla gnistan vid liv i förhållandet utan krav på sex blir det nog mer sex.

    "Lust att få lust är svårt och känsligt, då det ofta är mycket känsligt, och mycket skam och prestationsångest kring det."

    vilket kan leda till låsningar. Om man bestämmer att man inte ska ha sex på ett tag men kelar, smeker och pillar så är det nog lättare att "släppa till" så långt.


    Ja, kravlös närhet och njutning skulle nog hjälpa många att oftare komma nära varandra på ett sätt där sexlust kan väckas.
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?