• New  Dawn

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    blueblue skrev 2019-11-25 11:06:16 följande:

    Kan detta bero på att mäns sexuella peak är passé när kvinnans inträffar? Det blir o synk???

    Jag som man emellan 30-40 skulle vilja ha sex 4ggr i veckan som när jag och min sambo träffades istället för 1ggr i månaden som vi har nu. Hon säger öppet att hon inte har nått behov vilket jag accepterat. Frågan är om det är lika accepterat om hon hamnar i situationen att hon blir mer sugen och jag då befinner mig i en sitts där jag inte vill?


    Så din sambo har alltså varit tydlig med att hon inte har behov av sex. Ändå lever du kvar i relationen och dessutom har ni sex en gång i månaden!

    Hur i hela världen kan sex överhuvudtaget ge något för dig?... Och du pratar om frekvensen...
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Tecum skrev 2019-11-29 11:41:59 följande:

    Det är inte jag som hittat på orgasmglappet, det är ett vedertaget begrepp som tar upp en viktig sak men tyvärr mest används för att klanka på män och anklaga  dem för att inte bry sig om kvinnans njutning.

    Jag förutsätter inte alls att kvinnor som har svårt att komma är bittra och tjuriga. Varför ska du alltid vända allt till det värsta hos de du diskuterar med? Jag VET, av egen erfarenhet, hur svårt vissa kvinnor har att tala om sex  och hur de vill ha det. De har svårt att även formulera det för sig själva, de låter det hellre vara och nöjer sig. Inte sällan har de även svårt att onanera. Sex är ett så känsligt ämne fortfarande och ger upphov till låsningar på olika plan. Men faktum kvarstår, det är svårt för mannen att förändra om han får intrycket att hon är nöjd.

    Sen finns det ett antal kvinnor som ÄR bittra och skyller allt ont på mannen, det beror inte bara på utebliven orgasm utan andra tillkortakommanden som hon tar ut på den som finns närmast till hands. 


    Jag tycker att orgasmglappet är ett sätt att snabbt beskriva skillnader mellan könsskillnader när det gäller sexuell njutning.

    Det du beskrev i inlägget jag citerade var medveten passivitet och tjurighet och jag svarar på det du skriver.

    De flesta studier visar att kvinnor inte alls har svårare att onanera. Onani är ett mycket mindre problem. Där är de mycket mer lika mellan könen.

    Som sagt så finns det olika orsaker till att kvinnor har svårare att njuta av heterosexuellt sex och en av orsakerna är att mannen tror att hon kan berätta men inte gör det. Sex är känsligt, det håller jag med om, och just därför är det ofta inte någon qick-fix som , utan hänger ihop med förväntningar, känslor, rädslor, hämningar, okunskap, oro, kärlek, normer, fysisk funktion osv
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    blueblue skrev 2019-11-29 12:14:06 följande:

    Men nu vinklar du detta åt ett annat håll för att få din åsikt igenom.

    Mäns problem med erektion är som du skriver o kontrollerbar och det kan även kvinnor uppleva men det är inte det vi diskuterar. Vi pratar om folk i fungerande förhållanden som har ett orgasmglapp pga oförmågan att ?utbilda? sin partner.

    Kvinnors uteblivna orgasm kan inte jämföras med mäns erektionsproblem. Det du i så fall säger är att kvinnor överlag som inte lyckas komma vid sex har ?erektions problem? vilket jag har svårt att tro.


    Jag tror att kvinnors oförmåga att komma handlar väldigt mycket om erektila besvär än du tror, men lika väl om känslomässiga problem.

    För att tydliggöra vad jag menar tar jag några exempel.

    Jag bad ibland mitt ex att slicka mig, men bara det faktum att jag var tvungen att be honom om det gjorde att jag tappade lusten. Det gjorde då att jag "slaknade". I grunden var det en känslomässig reaktion. Dvs jag var lite besviken att jag var tvungen att be om det. Ju oftare jag var tvungen att be om det desto mer tappade jag min erektion. Dvs min känslighet på klitoris och i hela könet. Svullnaden och den sköna känsligheten gick ned ganska snabbt. och även om han gjorde helt rätt tekniskt så kom jag inte. Viket gjorde honom frustrerad och mig stressad. Klitoris krympte mer och mer.

    Ett annat problem var att vi började samlaget redan när jag var "halvslak" . Dvs jag hade inte fått tillräckligt med känsel i könet, så jag kände inte så mycket alls. Erektionen i mitt kön sjönk ytterligare och då kom känslan av nötning, som gjorde att det blev ännu svårare att njuta, trots att jag smekte mig själv och gjorde rätt rent teknikt. Visst kunde jag sagt att jag ville att vi skulle vänta, men ibland blev jag ju kåtare och fick ökad känsel, så jag hoppades ändå på det. När vi väl börjat ville jag ju inte göra honom besviken, så jag lät honom komma helt enkelt. Fel kanske, ja, men ibland avbröt jag och avslutade på annat sätt, men upplevde ibland att han blev besviken av det, så jag lät ofta bli.

    För mig har det väldigt sällan handlat om teknik. Jag tycker det är svårt att smeka mig i flera olika samlagställningar trots att jag själv vet exakt hur jag vill bli stimulerad. Även med vibratorer blir det svårt. Jag kan inte beskriva varför jag inte får till känslan, varför jag tappar "trycket". Jag kan inte ens lära min nuvarande man just det.

    Om jag skulle ha gett mitt ex några råd så vore det att låtsas att han tyckte om att röra mig mer, att spela mer engagerad. Jag skulle be honom säga att tyckte att jag var fin, vacker och sexig, men att be om det går inte. Det blir liksom inte samma sak att höra det då. Jag skulle behövt be mitt ex att säga att det inte spelade någon roll om jag inte kom, utan att det viktiga för honom var att jag njöt. Jag skulle be honom säga att jag inte behövde bli kåt när han smekte och kysste mig, men sådana saker blir inte desamma, om man kommit med färdiga citat som han sedan ska rabbla upp.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Janna) skrev 2019-11-29 11:10:19 följande:

    Det är väldigt intressant att diskutera ansvar över sin egen orgasm. Om vi nu ska bena ut vad orgasm-glappet består i så är det att majoriteten av alla kvinnor i hetersosexuella relationer får orgasm en tredjedel av gångerna som dom har sex (i Sverige gäller detta). Medan männen får orgasm nästan varje gång (80-90 % av gångerna de hade sex). Detta är det s.k. Orgasmglappet. I homosexuella relationer får kvinnorna orgasm i samma utsträckning som männen. Man har försökt komma fram till varför det ser ut som det gör. I undersökningar gällande onani så har man sett att kvinnor och män får orgasm lika ofta och efter lika lång tid: man snittar på mellan 2-4 minuters onani innan man får orgasm, hos bägge könen. Så vad är det då som händer i sängkammaren i heterosexuella relationer? Några förslag på anledningar: Normer kring hur sexet ska se ut (penetration) och att fokus ligger på mannens orgasm, sen är sexet slut. Oförmåga från kvinnans sida att ta det där extra ansvaret för sin orgasm, vilket ofta dödar stämningen i rummet (Kan du vänta in mig älskling? Kan jag använda min vibrerande dildo samtidigt? Kan du slicka mig istället?). Fler förslag?


    Jag tror det mesta beror på att synen på att sexakten är väldigt fyrkantig och samlagscentrad. Förspel är ett ord som bör raderas.

    Jag tror att man paradoxalt missar både den fysiska funktionen hos kvinnan, samtidigt som man missar att känslor bakom, styr lust och funktion.

    Jag tror också att sex väcker mycket rädslor och därför blockerar bra samtal. (Rädslsn att inte duga, Rädslan att förlora varandra tex)

    Andra saker som ställer till det är kärleksproblem, samt prestationsångest.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-11-29 13:10:45 följande:

    Det kan bero på att det är radikalfeminister som står bakom begreppet, det inte svårt att lista ut hur de tänker. Även om siffrorna är korrekta utgår man ifrån de två viktigaste budorden i den rosa bibeln när man ska hitta på vetenskapliga fakta  om orsakerna bakom orgasmglappet.

    1. Kvinnor är oskyldiga förtryckta änglar som är bättre än män.

    2. Män är egoistiska rövhål och allt är deras fel.

    Radikalfeministisk fakta:

    Kvinnor kan inte få orgasm av penetrerande samlag.

    Radikalfeministisk fakta:

    Heteronormativa penetrerande samlag är en konsekvens av patriarkala strikturer.

    När man ska lösa problemet utgår man från det tredje men kanske det viktigaste budordet:

    3. Förstör för män.

    Lösning:

    Motarbeta patriarkala strukturer.


    Nu tycker jag att ditt inlägg är väldigt omoget, och jag tvivlar på ett vettigt svar men jag provar.

    Du beskriver att siffror kring orgasmglappet stämmer men skriver sedan att det är "radikalfeministisk" fakta att kvinnor inte kan få orgasm via samlag. Menar du att sk radikalfeminister inte kan komma endast via samlag, eller förnekar radikalfeminister att kvinnor kan komma av endast samlag.

    Jag kan ju berätta att du har helt fel i detta påstående och kan bla referera till att utpräglade feminister stått bakom uppropet not pee, som tvärtom försvarar kvinnans sk fontänorgasmer som kvinnor kan få just av samlag eller annat penetreing av g-punkten.

    Det är helt klart att det finns kvinnor som kommer av samlag endast.

    Problemet med orgasmglappet handlar om att kvinnor inte kommer av heterosexuellt sex lika ofta som män.

    Jag undrar vad du menar med punkt 3 "förstör för män". Vad i hela världen menar du? På vilket sätt vill man förstöra för män? Tycker du att orgasmglappet gynnar män eller vad är det frågan om?
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    blueblue skrev 2019-11-29 14:45:28 följande:

    Jag är ledsen att behöva skriva det här men ditt problem är att ni antagligen inte kommunicerar sånt här utanför sexet och du tror att män är tankeläsare.

    Sen i stundens hetta så skulle jag nog säga att du kanske i bland ska ta kommandot. Ibland behövs inte ord utan att man visar! Gränsla hans ansikte eller ta tag i huvudet på honom å pressa det mot musen och till slut fattar man hur en person funkar.

    Det duger inte att göra det en eller två gånger, du måste själv vara aktiv och till slut så fattar den andra parten.


    Om din kvinna inte verkar vilja suga dig skulle du då ändå dra ner hennes ansikte till din kuk?

    Jag brukade sätta mig på honom, men inte när han verkade oengagerad, och om jag var osäker på att han verkligen ville slaknade jag. Jag kunde inte hjälpa det. Tyvärr. Jag ville kunna men det funkar mycket, mycket, mycket bättre för mig när mannen visar att han vill ge mig njutning och så var det även i min tidigare relation.

    Kanske låter konstigt för att tappa erektionen för en sådan bagatell att någon bara verkar ställa upp halvt motvilligt, men så fungerar jag, och även en hel del män.

    Varför förutsätter du att jag inte gjort om det flera gånger, dvs att initiera olika typer av njutning, som oralsex eller andra smekningar... Du har helt fel för det blev bara sämre ju fler gånger jag behövde göra det. Blev mer och mer besviken över att det aldrig skedde spontant, vilket sänkte lusten att be om det.

    Vad menar du att jag skulle säga. "Ge mig oralsex men inte för att jag ber dig om det utan för att du själv kommer på det nu"... Omöjligt. För känslan skulle bli densamma.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Tecum skrev 2019-11-29 14:10:34 följande:

    Mycket bra inlägg, här är du något på spåret! Min fru är likadan, hon ber ogärna mig att göra något sexuellt, det är liksom avtändande för henne. Medan för mig är det supersexigt, hon visar att hon vill ha något och jag slipper att vara drivande hela tiden. Helt motsatta behov alltså. Det är fascinerande och skrämmande med alla dessa blockeringar och mentala spärrar, rädslor som du skriver, som finns i samband med sex. Man förväntas njuta och göra att partnern njuter. Och stressen som skapas och gör att man vill prestera men som får motsatt effekt. Den stressen saknas i samband med onani och därför går det ofta så lätt då. Men det finns de som har svårt att komma vid onani, även om du inte tror det.

    Du skriver att man ska vänta med samlag tills kvinnan har fullt "stånd". Ja visst, men jag som 60+ har lyckligtvis inga problem att få erektion, men att behålla den en längre tid är värre. Förr kunde jag hålla på i timmar...Så då behöver kanske kvinnan anpassa sig och man får köra med "efterspel" istället så att hon får sitt. Håller gärna med om att radera ordet förspel och att akten inte är slut för att den ene kommit. Samspel är ordet som gäller...


    Tack

    Ja det finns fler kvinnor än män som har svårt att komma vid onani, men skillanden är betydligt större vid sex.

    Idag kan jag be om saker på ett helt annat sätt eftersom att det inte finns några krav på att det ena ska leda till det andra. Jag kan lägga min nuvarande mans hand mellan mina ben även om det bara leder till en mysig stund...och jag kan börja suga min man även om jag inte vill ha sex. Det är helt annorlunda, helt okomplicerat och det gäller även om orgasmer uteblir, även om erektioner kommer och går. Fokuset ligger på njutning närhet och att ha kul, och det öppnar upp en frihet runt sex som ger oss både mycket sex, väldigt skönt sex, och samtidigt en helt annan nivå av ickesexuell njutning som jag aldrig tidigare ens varit i närheten av.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Janna) skrev 2019-11-29 14:46:01 följande:

    Och på 1970-talet så ansågs det tvärtom som så att riktiga kvinnor fick orgasm genom penetrativt sex, annars så var dom inte riktiga kvinnor utan frigida. Och dom män som inte lyckades få sina kvinnor att komma med kuken var inga riktiga män. Läs t.ex. Åsa Mobergs bok om sitt eget orgasmlösa äktenskap där både hon och hennes man kämpade i många år för att få henne att orgasmera på ?rätt? sätt utan resultat. För övrigt upptäcktes inte kvinnans g-punkt förrän på 1980-talet och är numera fastställt som mer ett område än en punkt. Och kvinnans klitoris kartlades inte förrän på 1990-talet! Halleluja! Kanske inte så konstigt att en klitorisfixering har tagit vid sedan dess? :)


    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Janna) skrev 2019-11-29 14:46:01 följande:

    Och på 1970-talet så ansågs det tvärtom som så att riktiga kvinnor fick orgasm genom penetrativt sex, annars så var dom inte riktiga kvinnor utan frigida. Och dom män som inte lyckades få sina kvinnor att komma med kuken var inga riktiga män. Läs t.ex. Åsa Mobergs bok om sitt eget orgasmlösa äktenskap där både hon och hennes man kämpade i många år för att få henne att orgasmera på ?rätt? sätt utan resultat. För övrigt upptäcktes inte kvinnans g-punkt förrän på 1980-talet och är numera fastställt som mer ett område än en punkt. Och kvinnans klitoris kartlades inte förrän på 1990-talet! Halleluja! Kanske inte så konstigt att en klitorisfixering har tagit vid sedan dess? :)


    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-11-29 14:20:19 följande:

    "Jag undrar vad du menar med punkt 3 'förstör för män""

    Missade du att jag skrev radikalfeminister?

    jo, det verkar vara ett av delmålen med hög prioritet.


    Jag tror inte ett skit på att diskussion om orgasmglappet syftar till att "förstöra för män" . Löjlig tolkning. Det handlar ju om att jobba på förbättring för kvinnor, och förhoppningsvis tycker även män att det skulle vara bättre om kvinnor oftare kom vid sex.
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?