• New  Dawn

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    KlantSmurfen skrev 2019-11-29 18:19:25 följande:

    Har jag slrivit någon stans att det bara är radikalfeminister som diskuterat?


    Fast problemet är att du fokuserar på vad några extrema radikalfeminister ev sagt eller skrivit. Det intressanta med orgasmglappet är ju det faktum att det faktiskt existerar. Kvinnor har svårare att få orgasm vid heterosexuellt sex. Lite samma som att man inte kan diskutera problem med invandring om man bara fokuserar på vad extrema rasister sagt. Tröttsamt, men ack så vanligt.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    blueblue skrev 2019-11-30 08:38:17 följande:

    Nej jag ställer mig på knä med min kuk i hennes ansikte, tar ett tag i hennes hår och för in den i hennes mun


    Det låter inte som något bra upplägg för er eftersom att din fru inte vill ha sex så ofta.( Nu säger jag inte att det är dåligt att göra så generellt)

    Min man gör också så ibland men det bygger ju på att jag ofta tar eget initiativ att suga och att han vet att jag älskar att göra det. Samma för mig. Min nuvarande man visar så mycket att han stormtrivs när han ser mig njuta och då är det lätt för mig att visa vad jag vill, eller tom vara öppen med att jag inte vet hur mycket jag vill... Bara prova liksom...
    blueblue skrev 2019-11-30 08:38:17 följande:

    Man ska njuta av sex och är det en besvikelse så är det väldigt tråkigt. Ska vi träffs och prata pm det!


    Jag hoppas att du missade detta inlägg som jag skrev...

    Om du tycker synd om mig för detta är du helt fel ute.
    New Dawn skrev 2019-11-29 15:24:37 följande:

    Tack

    Ja det finns fler kvinnor än män som har svårt att komma vid onani, men skillanden är betydligt större vid sex.

    Idag kan jag be om saker på ett helt annat sätt eftersom att det inte finns några krav på att det ena ska leda till det andra. Jag kan lägga min nuvarande mans hand mellan mina ben även om det bara leder till en mysig stund...och jag kan börja suga min man även om jag inte vill ha sex. Det är helt annorlunda, helt okomplicerat och det gäller även om orgasmer uteblir, även om erektioner kommer och går. Fokuset ligger på njutning närhet och att ha kul, och det öppnar upp en frihet runt sex som ger oss både mycket sex, väldigt skönt sex, och samtidigt en helt annan nivå av ickesexuell njutning som jag aldrig tidigare ens varit i närheten av.


    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (anelle) skrev 2019-11-30 12:57:09 följande:

    I min relation skojbråkas det nästan alltid under sexet vem som ska ge den andra parten njutning med mun/hand utöver penetrering, det är ju njutningsfullt i sig att ge och se någon annan njuta. Sedan kommer man ju i sin upphetsning i ett tillstånd när man blir ganska ego och vill ha mer, det kan vara både jobbigt och skönt att få längta lite till eller få det man just då behöver. Men fokus under sex borde väl ligga på den andra partens njutning för båda , då brukar det bli bra för båda.

    Jag tror att rubriken att avstå sex, är det ett frivilligt val eller är det symptom på att paret inte adresserar sina problem och tar ansvar för sin relation/sex, det är ju rätt skönt att skylla på den andre?

    Jag tror inte skillnaden alltid är kopplad till sexuella brister men för kvinnor kan det vara andra saker som påverkar lusten att ha sex, saker som män (eller ens de själva) inte kopplar ihop och då måste man prata om det. Ibland fattar man inte ens själv att de hänger ihop så det är inte så enkelt.

    Att få uppskattning och närhet i vardagen är viktigt för mig. Detta gäller i en relation. Är det bara fysiskt sex o kåthet i tillfälliga förbindelser är det något annat. Att bara få uppmärksamhet och intresse från mannen när det är dags för sex är inte så upphetsande då är jag inte ?in the mood?.


    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Janna) skrev 2019-12-03 11:14:51 följande:

    Istället för att länka skulle du kunna argumentera för din ståndpunkt på ett lättförståeligt sätt. Vad tror du att orgasmglappet i heterosexuellt sex beror på? Vad drar de sidor du länkar till för slutsats(er)? Vad pratar sexterapeuten om i tjugo minuter? Det är ganska få som orkar klicka vidare på länkar tyvärr. Vi är nyfikna dock, på att höra vad du tycker!


    Exakt! Du skrev det jag tänkte skriva
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-12-03 10:51:17 följande:

    Jag har kritiserat de som hävdar att orgasmglappet beror på ojämlikhet, patriarkala strukturer och att män är egoistiska skitstövlar som bara tänker på sig själva, det är någon/några i tråden som utgår ifrån den teorin.

    Samma sak med male gaze en.wikipedia.org/wiki/Male_gaze

    Jag har citerat & länkat till sidor bla psychologytoday.com där man diskuterat orgasmglappet och vad det kan bero på, de kommer inte fram till samma slutsats. Ibland får man ta dessa studier med en nypa salt men när flera studier säger ungefär samma sak så är det i alla fall närmare sanningen.

    Jag har länkat ett klipp där en sexterapeut pratar om trådens ämne i nästan 20 min.


    Vad kommer de till för slutsats i psykologytoday?

    Jag reagerar på det du själv skriver här i tråden.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Kvinna36) skrev 2019-12-03 10:33:42 följande:

    Jag som kvinna avstår ibland från sex för att mitt behov är att få orgasm. Om jag inte får en orgasm regelbundet (flera gånger i veckan) klättrar jag längs med väggarna. För mig har sex men en man inget men en orgasm att göra. Tvärtom är det väldigt osannolikt att jag får mitt grundläggande behov av orgasm uppfyllt när jag har sex. Efteråt måste jag ändå hitta tid att ge en orgasm åt mig själv. Då kan jag lika bra skippa all den där onödiga tiden som det går åt till att sex och bara fixa det själv. 

    Jag är alltså singel och har ingen partner som jag måst ta i beaktande. Om jag varit i ett förhållande skulle jag inte avstå från sex. Då skulle jag ta min partners behov i beaktande. Jag tycker även att närheten som kommer med sex är viktigt i ett förhållande.

    Men som singel har jag bara mig själv att tänka på och då är det enklare för mig att sköta behovet ensam.


    Varför får du inte orgasm vid sex med någon annan? Varför är det osannolikt?
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-12-03 12:10:30 följande:

    Du har reagerat på att jag har kritiserat feminism, det övriga jag skrivit/citerat verkar du inte ha reagerat på.


    Jag reagerar på ditt fokus och inlägg om orgasmglappet. Du har inte skrivit någon annan reflektion än det icketsägamde inlägget om hur du tycker/tror att radikalfeminister resonerar.

    Du har lagt upp mängder av länkar, men det enda du skriver själv om just orgasmglappet är inte direkt imponerande, och med tanke på den reflektionen är det omöjligt att veta vilka slutsatser och reflektioner du får av alla länkar du kommer med.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    blueblue skrev 2019-12-03 16:42:08 följande:

    Jag tycker inte synd om dig och det var inte därför jag svarade som jag gjorde på ditt inlägg.

    Anledning till mitt svar va snarare att det tycks verka som om du inte tar/tog ett tillräckligt stort initiativ vilket för min del är något som de flesta bör jobba på.

    Att jag själv som man tar ett initiativ och visar vad jag gillar är ju mitt eget ansvar och inget jag kan klandra min partner för om henn inte vet.

    För många årsen så träffade jag en tjej som gillade att små bita i kuken och klämma på bollarna hårt under av sugning, det sa jag nej tack till! Fick en konstig blick och ett svar att: ja ha! Det gillade min förra kille!

    Det jag vill säga är att det är mitt ansvar att tala om vad som känns bra för mig, inte motpartens ansvar.


    Du har helt fel i vad du tror. Jag har alltid, både nu och förr, tagit mycket initiativ, men jag måste känna att mannen är intresserad, annars tappar jag lusten. Jag tappar lusten om jag måste upprepade gånger måste be om saker. Det funkar inte för min lust. Då "slaknar" jag och får svårt att komma.

    I min förra relation funkade samlag bättre och att jag då smekte mig, för då stimulerade jag min själv, och det funkade lite bättre även om hans engagemang var sisådär.

    Så då ligger allt ansvar på dig alltså. Varför väljer du då inte att trycka ner din kvinnas huvud mot din kuk oftare, som du föreslog för mig att göra?

    Jag ser det som ett gemensamt ansvar att både jag och man njuter av sex och trivs, så jag håller inte med dig. Jag känner ansvar för min mans njutning... Tänk det du....
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Kvinna36) skrev 2019-12-03 17:32:22 följande:

    Jag vet inte varför men jag kommer nästan enbart i en viss ställning när jag slipper och spänna mina lår på ett visst sätt. Den här ställningen passar inte ihop med penetrerande sex. Det är inte heller en sexig ställning och det tar minst 15 till 20 min i den ställningen för mig att komma.

    Mitt behov är bara jobbigt att få och passa ihop med en annan person. Jag har sökt upp om saken o tydligen är jag inte den enda kvinnan men det är inte vanligt.


    Varför måste ni ha penetrerande sex överhuvudtaget? Det behöver man ju bara ha om man ska skaffa barn. Allt annat sex har njutning som syfte, så då behöver du inte anpassa dig alls till någon annan. Det funkar utmärkt att ängna sig åt smekningar leksaker, mun och oralsex endast... Eller något annat... och du kan välja fritt hur du vill ligga.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    KlantSmurfen skrev 2019-12-03 23:12:17 följande:

    helt omöjligt


    Ja, men snälla. Du valde att endast fokusera på radikalfeministers eventuella tankar, trots alla länkar så jag undrar om du ens om du läst det du länkar till...

    Vad är din åsikt om länkarna?

    Varför får kvinnor mer sällan orgasm än män tror du?
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?