• New  Dawn

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-17 00:46:35 följande:

    Tyvärr speglar ju åsikter verkligheten i hög grad. Kvinnor har ju olika perspektiv beroende på var de kommer ifrån och upplever. Kulturer spelar stor roll t ex.

    Säg att du är född i en våldtäktskultur eller i ett flyktingläger där man inte vågar gå på toaletten efter mörkrets inträde, som är så extremt vanligt problem världen över, då spelar det ju ingen roll att just du är en toppenkille, när så många andra är predatorer som kvinnor och barn fruktar i sin vardag. Nu var detta ju ett lite extremt exempel just i vår del av världen, men inte i resten vilket senaste Musikhjälpen t ex belyste.

    Stora mängder kvinnor i västvärlden har dock riktigt dåliga erfarenheter av män, sex, orgasmbrist osv så det måste ju ligga mycket sanning i det. Något ni som män får ta till er bara utan att ta det personligt om ni inte är skyldiga.


    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-17 13:14:18 följande:

    Jag håller inte med alls i den frågan. För kolla trådar  härinne t ex. Här inne skulle jag säga finns de mest positiva kvinnor jag hört talas om nånsin. Många har helt andra upplevelser och älskar män. Kommer multipelt varje gång, har bästa maken i världen, bästa sexet osv.  Man får snarare komplex härinne som kvinna för att man själv haft så många dåliga upplevelser. Jag lyssnar ju huvudsakligen bland nära vänner och bildar mig uppfattningar utifrån dem och mina egna. Hade jag själv haft positiva finns det inget Metoo i världen som skulle få mig att ändra på det. Ändå hade jag  ju ändå respekterat och lyssnat på andra kvinnors historier och vet hur det ser ut i världen generellt, är intresserad av manlighetsstrukturer och hur vi alla kan förbättra samhället till det bättre osv.

    Jag håller med om att vi inte ska slitas isär men det är männen främst som måste jobba för det eftersom det utgör så stor del av våldet, förnedring av kvinnor, barn och den enorma grymheten vi alla drabbas av. Kvinnor har redan omsorg och vårdande egenskaper i sitt DNA och det vet ni. Kvinnor har ju all anledning att frukta varje man de träffar och måste utarbeta strategier och styrka för att inte brytas ner och gå under. Vi tvingas ju bli hårda och selektiva eftersom män är så opålitliga och farliga och springer omkring med de värsta förnekelseglasögonen och vägrar ta ansvar för strukturerna som ligger till grund för att vi hatar och vill bort ifrån. Män kan oftast inte se längre än till sexuella kränkthet och oförmåga att nå fram till kvinnor. Det finns så mycket större problem än dessa som måste lösas först innan vi kan få det bra tillsammans. Först och främst måste män sluta behandla kvinnor så jävla dåligt och se dem som personliga egendomar och något man tömmer i och glömmer lika fort. Det finns så klart snälla män, men de onda är så många fler och vi är rädda för er och vet aldrig vem som lurar där bakom. Tänk dig in i det för en dag?


    Nej, nu är du för negativ mot män tycker jag!

    Jag tror inte alls att män är så dåliga. Jag tror de allra flesta män vill väl och försöker vara bra.

    Jag tror dock att kvinnor generellt njuter mindre av sex, men orsaken till det är INTE att män behandlar kvinnor illa. Det finns män som beteer sig illa men det är inte någon generell orsak till mindre sexlust.

    Jag tror det är en samverkan av olika saker, och delvis handlar det om kvinnans egen roll, och delvis handlar det om förställningar kring sex, men om man nu ska förstå varför vissa män upplevs så dåliga i sängen, så tror jag det mer beror på att de är osäkra. De är rädda att göra fel, inte duga, och vågar därför inte ta reda på så mycket om känslor. Det är lättast att göra det "basala", lite förspel och samlag, och hoppas att det duger, och om de ska piffa till sexet glömmer de att ta reda på vad kvinnan egentligen känner.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Man 58 år) skrev 2019-12-16 21:24:16 följande:

    Jag har bara plöjt c:a 20 sidor av den här långa tråden men nu kliar det i fingrarna att skriva lite.

    Om man skulle koka ner det politiskt korrekta i den här tråden (och det gäller för många andra liknande trådar) så blir det:

    * Män som saknar sex i sin relation kan aldrig ha rätt. Om en man lider av brist i sin relation så är det både per definition hans fel och och dessutom har han fel i sin känsla och upplevelse av hur relationen ser ut.

    * Sex får aldrig ha mer betydelse i en relation än något annat. Vad som är viktigt i en relation definieras av kvinnan. Mannen kan ju faktiskt inte definiera detta eftersom han alltid har fel.

    * Hur mannen än försöker närma sig kvinnans sexualitet så är han på förhand dömd att göra fel. Om han fokuserar på sin egen njutning så är det fel (på den punkten är vi nog alla överens) men om han fokuserar på kvinnans njutning och orgasmer så ställer han kvävande krav på kvinnan och detta dödar hennes sexlust.

    * En kvinna kan aldrig ställas till svars för att sexlivet i en relation är dåligt. Det är alltid mannens ansvar att vara uppmärksam och följsam och följa kvinnans minsta vink. Kvinnan behöver däremot aldrig fråga sig vad mannen vill. Det är ointressant eftersom hon alltid kan vara säker på att mannen tacksamt ställer upp när kvinnan så tillåter.

    osv. ...

    Visst, raljant och draget till sin spets, men när man tar ett steg tillbaka och betraktar vad som verkligen skrivs så kan man inte frigöra sig från den här bilden.


    Vad menar du när du skriver att män som saknar sex i relationen kan aldrig ha rätt?!?. Vad menar du?

    Hur kan du ens tänka att det handlar om rätt eller fel. Om mannen saknar sex är det ju hans uppfattning. Om kvinnan tycker det är onödigt med sex, eller att sexet är dåligt, är det hennes uppfattning. Handlar inte någonstans om rätt eller fel.

    Vad menar du med att sex aldrig får ha mer betydelse än annat? Det är ju individuellt vad man tycker. Du kanske tycker att sex är viktigare än allt annat och då hade du tex inte kunnat vara min partner för om du tyckte sex var viktigare än mig som person, eller viktigare än kärlek, hade det inte funkat. Då kunde sexet kvitta för mig och dig hade jag tröttnat på. Däremot tycker jag att sex är viktigare än städning, viktigare än träning och viktigare än semesterresor. Sömn är något som ibland måste prioriteras högre än sex, för jag funkar inte annars. Der här var bara några exempel och varje person kan tycka olika och det kan också variera över tid. Om du, tex, tycker att sex är viktigare än allt annat måste du hitta någon likasinnad.

    Nej, män är inte dömda att göra fel. De kan fokusera på både sin egen njutning och på kvinnans njutning, med gott resultat, massor av sex, och utan minsta kravkänslor. Däremot är det bra att tänka på att känslor som krav och prestationsångest ofta uppstår när man har problem med sexliv och lust.

    "ställas till svars"... *Ryser lite*. Vad är det för syn på sex? Ska hon ställas till svars för varför hon inte har lust. Ska en man "ställas till svars" om han inte får ett rejält stånd?

    Nej mannen ska inte följa kvinnans minsta vink och hans ska inte heller köra över henne, precis som hon ska göra mot honom.

    Klart att kvinnor ska ta reda på vad mannen vill, men ofta vet kvinnan att mannen är missnöjd med henne (i situationer där mannen är missnöjd med sexlivet och kvinnan har låg sexlust) och då kan det problemet överskugga allt annat.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Postman skrev 2019-11-25 23:01:52 följande:

    Håller inte alls med att det år så det fungerar, jag tycker du är helt ute och cyklar, för vissa ja men för vissa helt nej och gråzoner däremellan.

    Det är väldigt enkelt att bara skuta över och säga att män egoistiska och ganska enformiga älskare. De allra flesta män vet mycket väl hur kvinnor fungerar och det är många gånger ett en överdriven fixering vid kvinnornas njutning och kön. Jag tror det mer är dags att kvinnor slappnar av och tar ansvar för sin egna orgasm. Det gör att samspelet skulle bli långt mer avslappnat än att bara peka finger åt män att "haaa, det är ert fel".


    Postman skrev 2019-11-25 23:06:24 följande:

    Jag instämmer i detta, bra beskrivet.

    Jag vill påstå att män många gånger kan vara nästintill sjukligt fixerade vid vad kvinnan/kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne på allehanda bästa sätt.


    Jag undrar vad du menar med "överdriven fixering vid kvinnans njutning" och att de är "sjukligt fixerade vid vad kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne" ?

    Jag skulle vilja veta några exempel på det.

    Jag har iofs läst vissa män som blir väldigt "fixerade" vid vissa saker, och vill prata om hur gärna de vill ge fontänorgasmer, eller hur gärna de vill att kvinnor ska komma av just g-punkts stimulering, av samlag osv.... Det jag tänker är dock att jag nästan får en känsla att det handlar lika mycket om deras egen njutning, triggers och deras roll som god älskare.

    Fast jag vet inte... Kanske skulle mitt engagemang för min mans njutning ses som "överdriven" eller "sjuklig" för dig, för jag vill verkligen ge honom riktigt, riktigt sköna upplevelser. Kanske skulle du se min man som sjukligt fixerad vid min njutning... Jag vet inte
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-17 16:55:35 följande:

    Dessa inlägg var i stort ett svar på Postmans inlägg om att kvinnors dåliga erfarenheter var en myt, skapad av negativa kvinnor!!

    Det var en reaktion på hans sätt att förminska och förneka kvinnors rätt till sina upplevelser, och hade inte med trådämnet (varför kvinnor avstår sex) i huvudsak att göra. Men min syn på män är tyvärr så här oavsett din bild, eller om du delar den. Jag behöver inte bli tillrättalagd i denna.

    Varför kvinnor avstår sex har andra många andra orsaker naturligtvis förutsatt att de inte är rädda för sina män. Mina åsikter i ämnet har jag redan skrivit tidigare i tråden tror jag. Som jag ser det är vi för olika biologiskt och det är inte lätt att ändra på. Kvinnor tappar främst lust när spänningen avtar och bekräftelsen inte längre tillgodoses, sen kan män vara hur goda som helst. Det är inte där skon klämmer.


    Tja, man kan ju uppfatta det olika, men jag tyckte nog det lät som du svartmålade män i stor utsträckning.

    Du kan ha träffat dåliga män. Det säger jag inget om. Du har rätt till dina erfarenheter och dem säger jag inte emot. Jag tror bara inte det är generellt.

    Varför behövs "spänningen" för kvinnor kan man ju undr.... Kanske ibland för att sexet som sådant inte ger tillräckligt....
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Man 58 år) skrev 2019-12-17 17:02:13 följande:

    Jag redovisade inte mina åsikter utan sammanfattade mitt intryck av vad som skrivits av andra i från, antingen i klartext eller sånt som man kan läsa mellan raderna.

    Bra att du inte känner igen dig, för då hör du inte till dem som fört fram sådana här åsikter.


    Jag tycker din sammanfattning är väldigt svår att förstå och jag kan inte relatera till det du skrivit för jag förstår knappt vad du menar. Om nu folk tycker att män har fel. VAD har mannen fel i? Du skriver att mannen inte kan definitiera vad som är viktigt i en relation för han anser ha fel. Vad är det han tycker som anses så fel menar du?
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (kvinna) skrev 2019-12-17 18:18:46 följande:

    Med "ställas till svars" menar han antagligen att hon ska ta lika mycket ansvar för sexlivet som han, men du ska som vanligt märka ord och alltid tolka allt till det värsta. Jag håller med honom, förutom att det ofta är den som har mer lust som skuldbeläggs oavsett om det är en kvinna eller en man. Det är den som har mer lust som ska kommunicera och göra allt för att fokusera på behoven hos den som inte har sexlust, medan den senare knappt har något ansvar.


    Jag tycker att "ställas till svars" låter väldigt jobbigt och negativt, och det är bla den tonen och inställningen som jag tror ställer till det. Precis som jag kritiserade allt för negativ syn på män nyligen. Svartmålande och generellisering av att män är så dåliga, är jag också emot.

    Jag tror att det behövs mycket mer förståelse för varandra. Dels individuella olikheter och dels mer könstypiska skillnader. Grunden för att lösa konflikter är en vilja att förstå den andre, och då funkar det inte med inställningen att någon ska ställas till svars. Då bakbinder man varandra.

    Jag tror att både den med mer och mindre lust brottas med skuldkänslor och rädslor.

    Hur man benämner saker säger en del om synen och problematiken. När jag läser orden "ställas till svars" blir det så tydligt hur de underliggande hur surdegarna, bitterheten och anklagelserna pyser fram. De som hindrar förening.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-17 18:14:43 följande:

    Min bild av män är generell för mig. Även om de allra flesta jag har i min närhet inte är onda till min vetskap har de brister som gör att jag har svårt att respektera dem i mångt och mycket och ofta slås av deras för mig totalt ofattbara sätt att känna, fungera och resonera. Våra olikheter är bara så astronomiska. Sen högaktar jag många män och har älskat flera. Men alla har haft väldigt liknande brister varför jag bestämt hävdar att vissa av dessa egenskaper är och varit könsbetingade. Men det är en annan diskussion!

    Bra fråga?!

    Spänning är ju lika med "oförutsägbarhet! Något kvinnor behöver i stor utsträckning, och får mycket av från män inledningsvis, då de gör sitt yttersta för att vara lyhörda och intressanta. Sen tappar de flesta denna drivkraft och nyfikenhet och tror att de kan kvinnan, fort de etablerat en relation och känner sig säkra. Kvinnorna reagerar då instinktivt med att tappa lusten för den typ av sex som erbjuds, medan männen i större utsträckning fortsätter vara nöjda med vilken typ av sex som helst bra de tar dem till orgasm.

    För kvinnor är alla stegen före sexet, det viktigaste. Som att få känna sig sexiga och åtråvärda, prioriterade, längtade efter osv. Sex är bara efterrätten liksom eller kanske tom avec:en. Jag tror inte att det är enbart det tekniska delarna av sexet som män behöver bättra sig på, eller att ta större del av ansvaret hemma.

    De borde studera sensualism, och hitta sin inre sådan, läsa kvinnliga romaner, visa intresse för kvinnors kroppar och psyken  och sätta uppvaktning och förnyelse högst på agendan. Män blir tråkiga och är oftast väldigt osensuella och ospännande i sina relationer. Sen kan de vara världsledare, filmmoguler, sexiga rockstjärnor eller stjärnadvokater osv i sitt yrkesliv, men totalt ospännande inför sin kvinna.  Alltför många män söker ju också hellre spänning hos en lyxeskort, på fotbollsarenan eller gymet än att ge det till sin fru.

    Det finns mycket dolt som aldrig kommer fram i ljuset. Kommunikationen är en annan sak som kanske brister och är  genomgående kass eftersom man inte pratar samma språk. Jag tror inte att det egentliga anledningarna är så lätta att tala om alla gånger.


    Vad är det för "brister" de flesta i din närhet har, som får dig att inte kunna respektera dem?

    Vad i deras sätt att fungera är ofattbart?

    Jag skulle inte palla att leva att liv där sex hela tiden var spännande eller oförutsägbarhet. Jag får ofta lust att ha sex av den enkla anledningen att det är så sjukt skönt. Behövs ingen spänning eller oförutsägbart alls. Bara vetskapen att jag kommer att få njuta kan få mig att längta efter sex.

    Däremot är annan närhet och bra kommunikation grunden för att överhuvudtaget trivas i en relation.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Postman skrev 2019-12-17 18:54:56 följande:

    Ja just det, precis som du nämner...prat om fontänorgarsmer, g-punkter, slicka och det kvinnliga könet i allmänhet osv i all oändlighet som jag menade.

    Män gör inget annat än studerar kvinnors kroppar, pratar om sex och allehanda sätt att tillfredsställa en kvinna på och som jag skrev så är det nästintill en osund fixering. Ge dig ut på en chatt eller sexforum...det enda många män söker är en kvinna att tillfredsställa i all oändlighet. Det blir då lite konstigt när man här läser från kvinnor att många män inte är genuint intresserade utav att tillfredsställa sin kvinna. Det blir motsägelsefull i min värld för jag ser och hör annat.


    Jo jag förstår vad du menar. Jag tänker på en man som skrev i en tråd att han ville stimulera sin kvinnas bröst i flera timmar, och blev brydd och störd att hon inte gillade det. Han tyckte att hon "borde" gilla det, eftersom att han gillade det. Kanske var det tillspetsat, eller rent av ett troll, men det är väl lite sådana typ.

    Det som gör det osunt, är ju inte fascinationen i sig. För om en kvinna gillar det mannen vill göra, kan det ju leda till bra och skönt sex för båda, men ibland känns det som att, (trots all iver att tillfredsställa kvinnans kropp) så verkar det nästan mest handla om hans egen kåthet. Vissa män kommer med en flod av alla dessa förslag trots att kvinnan är ointresserad. Då blir det ju bara negativt och det kommer tillslut inte ens att handla om kvinnlig njutning. Precis som att analsex inte handlar om njutning om man inte njuter av det.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (kvinna) skrev 2019-12-17 20:00:11 följande:

    Du anstränger dig verkligen för att läsa in sådant som inte finns där. Jag tror inte att alla brottas med skuldkänslor eftersom jag i andra trådar läst flera inlägg av personer utan lust som inte känt sig ett dugg skyldiga.


    Jadu...vilket exempel. Håhå....Och du skriver att jag läser in saker. Snacka om att du läser in saker. Bara för att du läst några trådar här på familjeliv där några utan lust inte uttrycker skuldkänslor här skulle det betyda... Ja, vad....Att alla som har låg lust inte känner skuld. Nej. Har någon sagt det? Har jag? Oavsett hur många det gäller tror jag inte på skuldbeläggande.

    Jag har läst många, många inlägg där den med mycket lust inte känner sig skyldig, och dessutom verkligen anklagar den med mindre lust för att inte ta ansvar. Finns mängder åt båda håll. Jag skulle tvärtom säga att de flesta som skriver om bristande sexliv ser sin partner som problemet. Båda kön. Både höglustare och låglustare. Så jag tycker det är för mycket skuldbeläggande. Jag tror dock att der är vanligt att människor innerst inne mår dåligt av att, både vara den som inte har lust, och att vara den som blir avvisad, men det kanske inte alltid är så att de delar med sig av alla känslor, men nej ALLA får inte skuldkänslor. Det har jag aldrig påstått och skulle aldrig uttrycka mig så.

    Jag tycker jag känner igen dig. Jag får en känsla att mina inlägg får ditt hjärta att slå lite extra .
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    blueblue skrev 2019-12-17 20:52:45 följande:

    Men det är ju grejen att den med mindre lust har ju sällan förståelse för den som har mer lust. Här är ju problematiken att den med mer lust ska alltid bara den som stryker på foten i en relation oavsett man/kvinna och där i ligger ju problematiken. Det är inget givande eller tagande utan ett en vägstyre som den andre hälften bara får finna sig i.


    Menar du på fullaste allvar att den med mer lust har mer FÖRSTÅELSE. Det tror jag INTE!

    Om ni den men mindre lust ställer upp för den med mer lust, är det den med MINDRE LUST som "stryker på foten".

    Givande och tagande bygger på förståelse och äkta vilja.

    Att någon motvilligt ställer upp lär inte fungera i längden...

    En man som inte har lust och inte får stånd kommer antagligen med tiden känna sig otillräcklig och orolig om han gång efter gång tillfredställer kvinnan med mun, tunga och leksaker. Troligen kommer kvinnan inte heller tycka det känns lika roligt efter ett tag. En man kommer antagligen inte uppleva det så upphetsande med en kvinna som bara ställer upp, och gör kvinnan det med sin egen kropp utan att vara redo, blir det negativt på både ett fysiskt och psykiskt sätt.

    Jag tror verkligen, verkligen(!) det är ovanligt att den med hög lust har FÖRSTÅELSE för den med mindre lust. I alla fall brukar jag sällan se något uttryck för denna förståelse.
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?