Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2020

    bellis2 skrev 2020-03-16 23:53:57 följande:
    Jag vet det men denna sträcka verkar ändå fungera. Ny tabell från 25/3 och vår resa är inplanerad till Ryssland i slutet på maj. Sedan ändras det från dag till dag så vi får väl se.

    www.travelnews.se/flyg/norwegian-staller-in-85-procent-av-verksamheten/

    Provrörsbefruktningar pausas på grund av coronaviruset

    Profilbild Michael TollavMichael Toll


    Publicerad: mindre än 3 tim sedan

    IVF, där ägg plockas ut, befruktas utanför kroppen och sätts in i livmodern igen, pausas.


    Detta på grund av coronavirusets utbredning.


    ? Vi följer utvecklingen noga och kommer att återföra äggen när läget kring det nya coronaviruset har stabiliserats, säger Lotta Wassén, verksamhetschef för gynekologi och reproduktionsmedicin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.


    Exakt vilka negativa effekter coronaviruset kan ha på graviditeter, särskilt i tidiga stadier, är inte utrett. Enligt European Society for Human Reproduction and Embryology, ESHRE, finns rapporterade fall av kvinnor som har testats positivt för covid-19 och som samtidigt födde friska spädbarn, fria från symtom.


    Men rapporterna baseras på begränsade uppgifter och måste därför tolkas med försiktighet.


    Med tanke på osäkerheten kring coronavirusets effekter rekommenderar ESHRE därför en försiktighetsmetod. Alla patienter som överväger eller planerar en IVF-behandling bör undvika att bli gravida just nu.


    IVF-behandlingar pausas på grund av coronavirusets utbredning.
    Foto: NORA LOREK / TT / TT NYHETSBYRÅN
    IVF-behandlingar pausas på grund av coronavirusets utbredning.
    Inväntar att läget stabiliseras

    Men enligt Sahlgrenska sjukhuset handlar det inte om något totalstopp av IVF.


    ? Nej, alla IVF-behandlingar stoppas inte. Vi gör IVF-behandlingar men återför inte äggen när stimuleringarna är klara utan fryser dem. Vi följer utvecklingen noga och kommer att återföra äggen när läget kring det nya coronaviruset har stabiliserats, säger Lotta Wassén.


    Patienter som redan har påbörjat en behandling ombeds alltså att skjuta upp graviditeten genom att man fryser ner de befruktade äggen och att man väntar med att föra tillbaka dem i livmodern tills man vet mer om coronavirusets effekter.


    Enligt ESHRE handlar det också om att undvika ?ytterligare stress på sjukvårdssystemet som redan är överbelastat på många platser?


    ? Vi följer deras rekommendation, säger Lotta Wassén på Sahlgrenska sjukhuset.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/1nbb7J/provrorsbefruktningar-pausas-pa-grund-av-coronaviruset

  • UndrandeSökare

     


    Coronavirus: UK lockdown could be indefinite until a vaccine is found, warn scientists advising government

    ?We are essentially waiting for a vaccine,? experts say. ?A vaccine is not five months away. We know it?s at least 12 to 18 months away. So we will have difficult choices to make?


    The UK could face indefinite lockdown without a vaccine against coronavirus, scientists have warned.


    Their modelling of how the disease could sweep through the country, kill more than 250,000 Britons and overwhelm the NHS forced Boris Johnson?s change in tack today.


    The scientists, from Imperial College London?s Centre for Global Infectious Disease, said the world was now in uncharted territory with the strict measures on limiting social contacts and quarantining households only able to ?buy time? rather than stop the virus spreading.


    They estimated the new measures may mean the NHS can cope but would still lead to up to 20,000 deaths.

    www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-lockdown-uk-vaccine-cure-covid-19-nhs-government-scientists-a9404636.html




    Antal smittade, döda och tillfrisknade av Corona:
    www.worldometers.info/coronavirus/

    Här inleds tester på människor med en kandidat till coronavaccin.


    ? Vi känner oss alla så hjälplösa. Det här är en fantastisk möjlighet för mig att få göra något, säger tvåbarnsmamma Jennifer Haller, 43, som var först att få sprutan. Ett färdigt vaccin väntas dock dröja minst ett år. Totalt ska 45 friska försökspersoner delta i testet av den nya vaccinkandidaten. De ska få två doser var, med en månads mellanrum.


    Nyhetsbyrån AP var med på Kaiser Permanente Washington Research Institute i Seattle när Jennifer Haller var först nu att få en spruta.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/1nbGQM/har-blir-hon-forst-att-fa-ett-testvaccin-mot-corona

  • UndrandeSökare
    sandraabinger skrev 2020-03-17 22:22:20 följande:

    Vi skulle ha gjort nästa insättning i v.17. ser inte ljust ut just nu. Försökte få tag på Sahlgrenska idag men de hade inga telefontider kvar för dagen. Ska ringa imorgon bitti och se om jag kommer fram.. inte nog med att vi fick missfall på förra insättningen, nu kanske vi inte ens vet när nästa insättning bli. Så fruktansvärt trött på

    Covid-19 nu alltså.


    Sahlgrenska gör inga insättningar alls så länge Coronaviruset härjar nu har de redan gått ut med. Se artikeln jag klistrade in längre upp på denna sida ang Sahlgrenska.

    Ja, det är jättetrist att denna pandemin dök upp. Nu måste vi vänta tills de har ett vaccin färdigt. Men en bra sak är att de nu ska börja testa att ge Covid-19 sjuka en antiviral medicin som heter Remdesivir. Det är en ännu ej godkänd medicin, men den har visat god effekt mot Sars och Mers. Så förutom självisolering så ser Remdesivir och senare vaccin ut att vara våra största hopp just nu.

    Så tvätta händerna och försök hålla er friska !
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2020-03-19 16:46:06 följande:

    AVA Riga ville att jag skulle ha spiralen i minst 3 månader. Blev först besviken, då jag trott att vi kunde åka i slutet av april. Men som läget ser ut nu i världen verkar det ju spela mindre roll.


    Verkligen trist för oss alla att behöva vänta nu, men det finns inget annat vi kan göra.

    Jag läste att forskare i England räknat ut att vi behöver ha kvar karantänen nu i världen i 12-18 månader tills vi har ett fungerande vaccin klart. Annars om vi släpper på restriktionerna kommer miljontals människor att dö. Om vi släpper på restriktionerna kommer ca 250.000 människor att dö enbart i Storbrittanien. Har vi kvar karantänen i världen kommer ca 20.000 att dö i Storbrittanien.
  • UndrandeSökare
    Snurranfian skrev 2020-03-20 17:00:52 följande:

    ..och det är ju bara inte möjligt för samhället. Då finns inte många företag kvar.


    Väldigt många företag kommer gå i konkurs nu under månaderna framöver, och många kommer bli arbetslösa tyvärr. De branscher som kommer klara sig bäst är bland annat matföretag som gör hemleveranser och Apoteksföretag, samt företag som tillverkar toapapper, skyddsutrustning, etc ...Nu får vi inrikta oss på att jobba hemifrån (de som kan). Samt skaffa oss hobbies som kan utföras inomhus.

    Vårdpersonal, poliser och annan viktig samhällspersonal får naturligtvis fortsätta jobba så länge de inte blir sjuka.

    I Norge blir det nu förbjudet att åka till sina sommarstuga (lämna kommunen).

    I Danmark har nu beslutat att man får inte samlas i grupper på mer än 10 personer, det blir förbjudet att gå på gym, frisörbesök, etc

    I Sverige avråder Folkhälsomyndigheten från resor inom Sverige. De vill inte att svenskarna reser inom landet och sprider viruset till områden där det inte är så stor spridning just nu.

    I London stängs tunnelbanan ner.

    Fler och fler restriktioner kommer att följa nu eftersom det är enda sättet för att inte totalt översvämma sjukvården.

    Det finns 3 olika saker som som är viktiga och som alla måste balanseras mot varandra:

    Stoppa epidemin (så att inte för många dör)

    Hålla ekonomin(iallafall se till att se till att befolkningen får mat)

    Skydda vården för att bli helt översvämad (för då kommer ännu fler att dö).
  • UndrandeSökare
    Snurranfian skrev 2020-03-20 19:52:14 följande:

    Personligen tror jag mer på att isolera riskgrupperna och att hjälpa dem med mat osv. Det ÄR inte rimligt att isolera varenda en. Flockimmunitet är nog enda lösningen utan vaccin. Om vi inte håller ekonomin uppe kommer vi få dras med ekonomiska sviter i år efteråt. Tycker inte heller att folk ska göra nöjesresor nu.. men att inte gå till frisör o tandläkare mm är extremt. Väntar man på att viruset ska försvinna medan vi sitter inne? Om vi skyddar riskgrupper och sjukvårdspersonal främst kommer det inte bli så hög belastning på sjukvården.... i alla fall lägre. Att hålla barn hemma, som knappt blir sjuka, känns bakvänt. Men det är jag det!


    Flockimmunitet genom fri smittspridning skulle döda miljoner av människor i onödan har de engelska forskarna på Imperial College räknat ut. Det räcker inte att bara skydda riskgrupperna. Så att isolera och skydda så många som möjligt tills att det finns ett vaccin (så vi kan få immunitet genom vaccinering istället) är den vägen som Sverige och många andra länder nu valt.

    Det innebär att de kommer prioritera att rädda människoliv och låta smittspridningen gå så pass långsamt så att sjukvården inte blir helt överbelastade. Det kallas att platta till kurvan, att försöka få smittspridningen gå så sakta som möjligt. Annars med fri smittspridning går den upp som en raket, och vården slås ut helt. Blir det så, då kommer det inte finnas någon hjälp för de som kommer med brutet ben eller som ska föda barn eller fått en stroke.

    Ja, genom att välja att prioritera dessa två (vården och människoliv genom långsam spridning) så kommer ekonomin få ta mycket stryk (det har den redan gjort rejält mycket om man ser på börsen). Tyvärr är det så här det blir vid en pandemi när inget vaccin finns tillgängligt. UR har en mycket bra och informativ dokumentär om Spanska sjukan 1918-1919, på sin hemsida. Se gärna den.

    Vid den pandemin dog barn och unga, eftersom de äldre hade tidigare haft Ryska snuvan som barn och överlevt den, och hade därigenom fått immunitet i stor grad mot Spanska sjukan. Då fanns heller inget vaccin och 35.000 svenskar dog.

    Ja, jag kan förstå att vissa kan tycka att man borde prioritera ekonomin först, för om pandemin härjar i 12-18 månader så finns det risk att vi hamnar i liknande situation som 1930-talets depression. Läs gärna på om 1930-talet om du vill. Men ekonomin kommer att återhämta sig igen. Vissa företag kommer naturligtvis vara borta, men även människoliv. Livet är aldrig rättvist, men när en pandemi kommer så förändrar det hela spelplanen. Nu handlar det om överlevnad och då är allt annat underordnat.
  • UndrandeSökare

    I Iran rapporterar de att 15% av alla döda hos dem av Covid-19 är UNDER 40 år. Så människor i arbetsför ålder kommer att dö av detta. Ingen är säker från döden. Läste nyligen om en fotbollstränare som var 21 år som dog av Covid -19. I Kina dog tex den viselblåsande ögonläkaren som bara var 34år. Detta är bara några exempel, men fler kommer att följa.

    Patienter under 65år på intensiven

    Folkhälsomyndigheten har uppgett att i stort sett alla som dör eller behöver intensivvård är över 80-90år. Men siffror som SVT ragit del av visar att hälften av alla smittade som intensivvårdats i Sverige pgr av Covid-19 är UNDER 65år. Även i USA visar siffror att 47% av de som intensivvårdats har varit under 65år. I Holland har hälften av alla som vårdats på intensiven varit under 50år.

    Miljontals måste stanna hemma i USA

    Alla som bor i delstaterna New York och Kalifornien, totalt ca 60 miljoner människor, beordras nu stanna hemma från sina jobb pgr av coronaspridningen.

    De enda som undantas från påbudet är de som anses ha samhällsbärande arbeten. Myndigheterna kommer se till att de nya reglerna följs, meddelar New Yorks guvenör Andrew Cuomo.

    Omkring 14.000 människor i USA har bekräftats smittade, varav drygt 200 har dött. New York är värst drabbat med över 7000 bekräftade fall, följt av Kalifornien med runt 1000 fall.

    WHO vädjar till världens unga

    Ungdomar bör inte ta för lätt på Coronaviruset.

    -Ni är inte odödliga.

    Det budskapet kom WHO med på fredagen under en virtuell presskonferens i Geneve.

    -Även om ni inte blir sjuka, så kan de val ni gör vara skillnaden mellan liv och död för någon annan, sa WHO's chef.

    WHO chefen varnade också för att viruset kan sätta även unga på sjukhus i veckor -eller i värsta fall bli deras död.

  • UndrandeSökare
    Sus4nne skrev 2020-03-27 15:56:06 följande:

    Jag gjorde insättning i måndags 23/3 med en blastocyst och idag så har jag haft rött blod på papperet vid toalettbesök samt beigebruna flytningar. Vi har gjort 7st insättningar tidigare och jag har aldrig någonsin börjat blöda eller få färgade flytningar såhär tidigt?! Jag har i princip aldrig börjat blöda förrän några dagar efter jag slutat med Lutinus och progynon. Blev därför så chockad imorse när det helt plötsligt var blod på papperet och det inte längre var vita Lutinus flytningar. Kan detta vara en nidblödning eller är det försent för det? Eller är det helt enkelt kört nu?


    Man kan råka skada sig med Lutinuspinnen när man sätter in Lutinus. Var det en enstaka röd blödning ? Det kan också bero på hormonbrist om man blöder, hör av dig till din klinik är mitt förslag.
  • UndrandeSökare
    Viktigt ! För er som väntar barn nu, kolla upp vad som gäller på sjukhuset där ni bor !
    Partners portas från BB ? på grund av corona
    Uppdaterad 25 mars 2020Publicerad 16 mars 2020

    På Östra sjukhusets BB införs nu restriktioner på grund av coronaviruset. Yohanna Larsson beräknas bli mamma på torsdag, och kommer att få lämna sambon Amanda efter förlossningen.
    ? Det känns för jävligt, säger hon.


    Bara nyförlösta och nyfödda får nu befinna sig på Östra sjukhusets BB. De nya reglerna är en åtgärd för att minimera spridningen av covid-19 på sjukhuset. För att en partner eller en annan anhörig ska få närvara själva vid förlossningen, får den inte ha några symtom på viruset.


    ? Vi kommer vara noggranna med det, säger Nils Crona, verksamhetschef för förlossningsvården.


     Yohanna Larsson sitter nu i frivillig karantän för att inte riskera att få ens en förkylning. Hör henne berätta i klippet ovan.


    På grund av viruset kommer Yohanna Larsson inte att få vara med på BB efter sambon Amandas förlossning. Foto: Privat/TT
    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/partners-portas-fran-bb-pa-grund-av-corona
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020