Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2020

    sandraabinger skrev 2020-02-02 10:37:40 följande:

    Är det någon här som vet om man kan ta hela dagsransonen av Progynon samtidigt på dagen? :)


    Nej, ta inte allt östrogen samtidigt ! Ta det 3 ggr per dag med 8 timmar mellan varje tablett. Ställ larmet på mobilen så glömmer du inte.
  • UndrandeSökare
    Fertilitetsresa skrev 2020-02-02 10:43:38 följande:

    Nyfiken fråga: Var ligger kliniken Gennet? Det är ett nytt namn för mig.

    Lycka till!!


    Kliniken Gennet ligger i Prag, Tjeckien.
  • UndrandeSökare
    sandraabinger skrev 2020-02-02 21:30:17 följande:

    Tack för svar! :) Jag har 4 st 2 mg per dag. Men har inte fått informationen om att ta en i taget. Har tagit 2 st på morgonen och 2 st på kvällen. Ska prata med Sahlgrenska imorgon och fråga dem då.


    Det är rätt ordination du fått. Ska man ta 3 tabletter dagligen tar man 1 morgon, 1 lunch och 1 kväll. Ska man istället ta 4 tabletter per dag så tar man 2 morgon och 2 kväll. Var noga så du inte glömmer ta några tabletter. Ett bra tips är att använda dosetter, så kan man lättare hålla koll.
  • UndrandeSökare
    Limarie skrev 2020-02-03 22:42:28 följande:

    Vi hade kunnat åka hem direkt men det blev enklare med att ta flyget först på onsdag. Nu kan vi njuta av Prag lite till imorgon trots snö och regn.

    Det är bra att säga till sig själv att man har gjort allt man kan. Och nu är det faktiskt dags att släppa lite kontrollen.

    Mannen får imorgon lämna sina spermaprov. Blir spännande att få de resultaten. Förhoppningsvis är de dock inte så relevanta för oss sen.


    Tänk på att mannen behöver ha avstått från utlösning i 5 dygn (inkl sex, onani) innan han lämnar spermaprov för Sperm dna fragmentationstest. Det sa vår klimik till oss när vi bokade in tiden.
  • UndrandeSökare
    Limarie skrev 2020-02-04 16:57:43 följande:

    Till oss sa de att det ska vara max 2-3 dygn med sista utlösning inför DNA fragtest. Men som vanligt får man på olika kliniker olika besked. De hade bra argument ändå för det så vi gick med på det. Svaret kommer sedan senast nästa vecka.

    Imorgon åker vi hem igen.


    Vad hade Gennet för argument för att det bara skulle vara 2-3 dagar utan utlösning innan Sperm dna fragmentationstest?
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2020-02-05 08:20:34 följande:

    Pratade med kliniken om nästa försök. Vi har 5 kvar i frysen. De har alla BB kvalitet vissa med BBc. Försökte få fram hur mycket de minskar ens chanser när det inte är topp embryo längre. De står fortfarande fast att de är bra embryon.

    De säger att man vid varje transfer av fruset material har 40-45% chans och sätter man in 2 så ökar det endast med 5-6%

    Vill man ha högre odds så måste man göra med färska embryo.

    Våra ligger förpackade i ett strå med 2 och ett strå med 3 vilket betyder att av 5st har vi endast 2 chanser kvar. Varför fryser man de så. För att tvinga fram förskförsök?


    Har du frågat Avaclinic om de ändrat sig nu och kan gå med på att sätta in 2 embryon samtidigt nästa gång (trots ärr på livmodern) nu när du gjort 3 tidigare försök?

    Kliniken fryser nog in flera embryon per strå för att spara plats i frysen tror jag.

    Men de kan nog ta ut ett embryo och sätta tillbaka resten i frysen om du bara ska sätta in ett. 5 embryon kvar betyder ju 5 insättningar om man sätter in 1 i taget, förutsatt att de klarar upptining.
  • UndrandeSökare
    Saphoria skrev 2020-02-06 21:15:52 följande:

    Hej tjejer!

    Hakar gärna på i tråden.

    Gjort 2 ÄD i Sverige 2019 - båda failade...

    Nu kör vi AVA i Riga. Formulären och proverna är inskickade och vi väntar på att kliniken hör av sig om donator!


    Välkommen hit till tråden. Vi är flera här som går på Avaclinic i Riga bla jag, Crooked tail och Lilly2013.

    Har du Katerina eller Veronika som koordinator?
  • UndrandeSökare

    Limarie -Är du på ruvardag 4 idag? Jag har nog aldrig hört om nån som lyckats få plus på gravtest så tidigt. Jag skulle tipsa dig om att vänta till ruvardag 10-12 för säkert besked. Vet att det är jobbigt att vänta.

  • UndrandeSökare
    Saphoria skrev 2020-02-07 11:56:58 följande:

    Ni som går till AVA. Hur lång tid väntade ni innan ni fick matchade donator?


    Tog ca 3 veckor tog hela processen har jag för mig efter att vi hade mailat in alla dokument. Först matchade de våra önskemål på donator med deras databas, och sen mailade de oss 2 förslag på kvinnliga donatorer och 4 förslag på män.

    Sen efter vi valt, och meddelat kliniken, så kontaktade de den valda kvinnliga donatorn för att höra om hon var redo att påbörja processen. Efter ok från henne, så meddelades vi och vi fick klinikens faktura. Efter fakturan var betald, kunde man sen påbörja allt.

    Har ni tagit blodgrupp och resusfaktor på er båda, infektionsprover, och mannen tagit Spermaanalys med morfologi? Samt fyllt i de 2 formulären (patientformulär och donatorsformulär) ?

    Man får EJ se några foton på donatorerna. De mailar denna info om donatorerna: Längd, vikt, hårfärg, ögonfärg, intressen, utbildningsnivå etc Du kan även fråga separat om de lvinnliga donatorernas ålder om du vill. Man kan också be separat om att få en "fantombild" (datorgenererad bild) mailad, på hur en donator med vissa egenskaper (ögonfärg, hårfärg) skulle kunna se ut.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020