Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Livsbalans skrev 2020-05-24 21:32:26 följande:
    Hittade nog svaret på min egen fråga;

    An ?infertile couple? is classed as a man and woman who live together intimately. Therefore the Czech Republic does not legally offer treatment to single women or same sex couples.
    Jag såg att du hade pratat med Frazze i ÄD 2019 tråden tidigare ang att göra ivfSerums Mensblodtest, som hon gjorde inför sitt sista lyckade försök.  Här kan du läsa mer om det testet. man gör det hemma och skickar provröret i en vadderad påse till labbet i Aten.

    Man behöver bara skaffa :
    en vadderad påse av minsta storlek,
    några frimärken,
    urinprovrör med skruvkork och
    koksaltlösning att späda blodet med lite i röret, så det inte torkar in på väg till labbet.

    Man skickar med ett följebrev i den vadderade påsen med sina kontaktuppgifter och att man vill göra både Locus medicus testet och 10 in 1 testet. All information inkl adress att skicka till hittar du i dokumentet nedan. Om baciller hittas, så kan man få EU-recept av kliniken som kan lösas ut på svenskt Apotek. Jag vet inte vad som gäller nu i Coronatider, men om du har några frågor så kan man kontakta kliniken direkt  info@ivfserum.com

    www.ivfserum.com/infection-screening/
  • UndrandeSökare
    sandraabinger skrev 2020-06-04 20:23:58 följande:

    Jag har får progesteronet Utrogestan istället för Lutinus då jag fick mycket ont i magen och till slut så brände det i underlivet... Någon annan som har använt Utrogestan? :


    Ja, vi är en hel del som gjort immunutredning i Aten som använder/använt Utrogestan eftersom det går att köpa billigt och receptfritt på Apoteken i Grekland.

    Fördelen är ju att de kladdar mycket mindre än Lutinus, och att Utrogestan kan tas både oralt och vaginalt. Dock kan man bli yr i huvudet om man tar dem oralt.
  • UndrandeSökare
    sandraabinger skrev 2020-07-06 18:15:42 följande:

    Det låter ju bra, men längre ner i dokumentet står det ju att det inte går igenom så vilket gäller? Jag har Utrogestan 200 mg och det står fortfarande att det ej ingår i högkostnadsskyddet.


    "Ansökan ska därför bifallas" betyder att ansökan beviljas.
  • UndrandeSökare
    sandraabinger skrev 2020-07-06 18:15:42 följande:

    Det låter ju bra, men längre ner i dokumentet står det ju att det inte går igenom så vilket gäller? Jag har Utrogestan 200 mg och det står fortfarande att det ej ingår i högkostnadsskyddet.


    "Ansökan ska därför bifallas" betyder att ansökan beviljas.
  • UndrandeSökare
    sandraabinger skrev 2020-07-06 18:15:42 följande:

    Det låter ju bra, men längre ner i dokumentet står det ju att det inte går igenom så vilket gäller? Jag har Utrogestan 200 mg och det står fortfarande att det ej ingår i högkostnadsskyddet.


    Fass.se om du söker på priset på Utrogestan 200mg så står det Förmån 156.92kr. Det innebär att varan ingår i högkostnadsskyddet med detta pris. Varor som ej ingår så står det Ej Förmån vid prisuppgiften.
  • UndrandeSökare
    sandraabinger skrev 2020-07-06 22:21:19 följande:

    Okej! Men jag kan inte hämta ut det med förmån iallafall.


    Nej, naturligtvis kan du inte det. Det beror på vilket datum receptet skrevs av läkaren. Eftersom Utrogestan 200mg kom med på högkodtnadsskyddet först den 3 juli 2020 (för bara några dagar sedan), så måste receptet skrivas av läkaren EFTER det datumet för att man ska kunna få det på högkostnadsskyddet.

    Recepten som är skrivna FÖRE detta datum kommer EJ gå på högkostnadsskyddet.

    Du behöver kontakta läkaren och be om ett NYTT recept på Utrogestan nu EFTER den 3 juli om du vill kunna få ut det på högkostnadsskyddet.
  • UndrandeSökare
    Zwillinge86 skrev 2020-07-09 21:40:13 följande:
    Tack ska kolla in kanalen. Jag har aldrig kollat B-12 så där vet jag inte hur jag ligger till, men järn har varit lågt sedan förra året då jag fick 3 täta missfall. Fick inte upp det och bad om ferritinprov men nekades och gav upp. Sen tog VC-läkare järnprov i våras när jag sökte för mellanblödningar och spottings och det var då jag fick veta att jag fortfarande hade låga värden. Fick järn utskrivet och nytt prov efter några månader som var bra. Vad om ferritinprov samt T3 och T4 då hon ändå kändes angelägen att lösa mina besvär, men samtliga värden inom referens och hon släppte mig.... Har inte orkat jaga någon ny kontakt, främst pga att allt detta jagande och fixande i kampen för att få barn är det som stressat mig mest. Kämpar för att vara mer chill i dessa sista syskonförsök.
    Min privatläkare säger att om ferritin är under 50 så har man järnbrist (jag vet att riktvärdena i vissa landsting är mycket lägre), och min barnmorska sa till mig senast " att du ska inte ha järnbrist om du ska bli gravid" så jag har alltid sett till att jag ligger bra i järn, och gör jag inte det så ser jag till att fixa det. Om inte tabletter fungerar för dig så finns det även järndropp, det har jag tagit flera gånger. Så se till att du ligger bra i ferritinnivå innan du blir gravid är mitt tips.

    Samt kolla upp dina prolaktinnivåer.
  • UndrandeSökare
    bellis2 skrev 2020-07-10 15:53:23 följande:

    Järndropp, menar du injektioner på sjukhuset? För det ska man inte ta vid IVF.


    Inte injektion utan infusion.

    Det är inga problem att ta det INNAN ivf så man ser till att man ligger bra i nivå innan man blir gravid.
  • UndrandeSökare
    bellis2 skrev 2020-07-10 18:21:49 följande:
    Endokrin ville inte alls ge det innan heller. Det krävs en hel del för att få det utskrivet så du måste ha fått det privat.
    Jag har fått det utskrivet av BÅDE min Endokrinläkare och min privatläkare.
  • UndrandeSökare
    bellis2 skrev 2020-07-10 20:25:00 följande:

    Märkligt att det kan vara så olika.


    Inte alls märkligt om man vet hur vården funkar här i Sverige. Men om du vill ha järndropp, vänd dig privat om du inte får hjälp på Endokrin.
  • UndrandeSökare

    Olgakliniken ska tydligen chartra plan för att flyga dit folk (deras kunder/patienter) från Sverige till Ryssland nu. Verkar desperat men tydligen enda sättet att få dit folk nu under Coronapandemin när vanliga flyg blir inställda.

  • UndrandeSökare
    bellis2 skrev 2020-07-12 11:01:15 följande:

    Jag har undvikit att skriva något om det pga dig och din ton i dina inlägg under denna tid. Först skrämde du upp en massa genom att säga att de inte kommer iväg förrän om flera år och nu detta.

    Det är helt otroligt vilken service de har gett sina patienter. Vilken klinik har kunna chartra plan? Vi känner oss naturligtvis mycket säkrare på detta sätt. De har ordnat specialvisum, plan. De har hjälpt till precis med allt. Vaddå desperata. Massvis med patienter som behöver komma iväg och klart att de vill att deras verksamhet ska kunna flyta på.


    Sanningen kommer alltid fram oavsett om du säger nåt eller inte, finns alltid många fler som vet vad som pågår och berättar !
  • UndrandeSökare
    Sofia95 skrev 2020-07-27 19:21:55 följande:

    Ja, helst skulle jag vilja sätta igång nu direkt! Men vi flyttar också nu under augusti, så det är säkert bra att inte allt sker exakt samtidigt.

    Vi behöver ta virusprover. Vet nån av er förresten exakt vilka det är? Jag hörde HIV och syfilis, men hann inte skriva upp alla. Jag mailade efter samtalet och frågade om vi kan ta dem nu medan vi väntar, eller om det måste bli efter nästa samtal. Det skulle även kunna bli så att kallelse till RMC här i Linköping kommer före samtalet hos deras beteendevetare, isf kör vi det som är först :) övriga prover sa hon inte något om att de behövdes ta nya.


    Inför ÄD fick jag bland annat ta ta blodprov för Hiv, Syfilis, Hepatit B, Hepatit C och AntiHbc. Men maila din klinik så får du en exakt lista av dem, det är olika exakt vilka prover olika kliniker vill ha !

    Det kan också vara bra att kolla upp med blodprover i god tid innan så man inte har järnbrist eller andra vitamin-eller mineralbrister. Min läkare i Grekland rekommenderar alla kvinnor att ta Folsyra, Omega3 och D-vitamin både innan och under graviditet. Jag brukar regelbundet ta järnprover på min VC för att hålla koll på järnvärdet och blir det för lågt så får jag järndropp. Men börja med att ta ferritinprov (järndepå) så får du se hur du ligger till.
  • UndrandeSökare

    Zwillinge och Sofia -Ja, det stämmer att Werlabs för många år sen hade ett paket med "infektionsprover inför ivf/ÄD". Men det är borttaget för flera år sen tyvärr.

    Jag frågade Werlabs varför det togs bort ? och de sa då att " De var enligt svensk lag skyldiga att ha personal anställda för smittspårning om de skulle ta Hivprover, och eftersom de inte ville hålla på med smittspårning på Werlabs, så tog de bort paketet. "

    Jo, tyvärr är nog fortfarande många gyn på semester nu Men om.du kan vänta i någon/några veckor med proverna, så hinner gynekologerna komma tillbaka från sina semestrar. Vi valde att resa till kliniken månaden innan och ta prover där.

  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2020-07-31 19:02:08 följande:

    Tittar in här igen för att kolla läget med er :) Har skummat igenom alla inlägg sedan sist;

    Stort grattis glommernamnet!

    Tråkigt med strecket som försvann GrodanS77 :/

    Jag har följt Lettlands uppdateringar över vilka nationaliteter som släpps in i landet, nya listor släpps varje fredag. Jag är inte exakt med på hur de räknar, men siffran måste vara under 16 för att man ska få resa dit. Sverige har legat markerat med rött (150, 70, 60, 40 de senaste veckorna), men har sjunkit stadigt och är idag nere på 20! Det innebär förhoppningsvis att vi som gör behandling på AVA Riga kan fortsätta vår behandling snart :D


    Bara nyfiken vilken sida du kollat på? Har du någon länk?

    Jag mailade Avaclinic och de skickade en länk till mig och där står att Sverige låg tidigare på 43.3 och nu 31.5. Landet måste ligga under 16 Covid-19 smittofall per 100.000 innevånare i minst 14 dagar i rad för att karantän inte ska krävas vid ankomst (14 dagar på hotell).
  • UndrandeSökare

    Crooked tail - Tänkte bara så du inte möjligtvis blandat ihop Switzerland (som nu ligger på 20.0) med Sweden (som ligger på 31.5) på den senaste listan jag sett?
    Eller om du hittat någon nyare lista så lägg gärna ut en länk.

    Men det är bra att det minskar Hoppas utvecklingen fortsätter åt rätt håll nu när Tegnell uppmanade svenskarna igår till fortsatt distansarbete hemifrån åtminstone till den 31 dec 2020

  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2020-07-31 20:55:09 följande:
    Ah, du har nog rätt. :( Tidigare idag var den engelska listan på ryska, så jag kollade på den Lettiska och trodde ?veice var Sverige. Såg nu att de uppdaterat den engelska och där ser jag ju att Sweden ligger på 31,5. Aja, det är väl bara att vänta då :/
    Men om det fortsätter att minska i samma takt, så kommer Lettland förhoppningsvis ta bort karantänkravet mot Sverige i slutet av Augusti.
    Så du kan nog redan nu kontakta Sokolva och kolla upp hur lång väntetid/kö det är nu hos dem för hysto nr 3 ? Fråga också Ava hur lång tid de vill att du ska vänta efter hysto 3 tills nästa insättning (om du inte redan frågat dem).
  • UndrandeSökare

    Clexane är blodförtunnande sprutor som används utomlands.
    i Sverige motsvaras det av Innohep, Fragmin eller Klexane.
    Klexane stavas med C utomlands och med K i Sverige enligt Fass.se

    Trombyl är blodförtunnanande tabletter men de är svaga i jämförelse med sprutor.
    Bästa effekten enligt min grekiska läkare är att kombinera blodförtunnande sprutor och blodförtunnande tabletter eftersom de samarbetar.

    Trombyl kan förhnindra blodproppar men inte lösa upp befintliga proppar, medan sprutorna kan lösa upp redan bildade proppar.

    Om man fått förkylning nu så kan det vara Covid-19 man smittats av med tanke på att det är pandemi just nu i världen och dessa länder har värst smittspridning just nu:
    1. USA
    2. Brasilien
    #. Indien
    ¤. Ryssland
    5. Sydafrika
    Källa:
    www.worldometers.info/coronavirus/

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020