Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Jiana skrev 2020-02-08 17:28:10 följande:
    Jag har bokat tid med gyn i Sverige för att kolla östrogen/progesteron. Men vad gör jag med resultatet? Bara veta om det och påtala för kliniken som gör insättningen? Eller be att få nåt utskrivet redan nu? Jag tror ju jag har nån slags obalans i hormonerna som orsakar trötthet, viktuppgång, nedsatt sexlust etc.
    Trötthet, viktuppgång och nedsatt sexlust kan också vara sköldkörtelproblem.
    Sköldkörteln styr mycket i kroppen.
    Be att din gyn mäter Tsh, T3 och T4 på dig.
    Om du har för högt Tsh så kan du behöva få Levaxintabletter utskrivna.
    Vissa behöver ta Levaxin enbart för att lyckas få barn, och det är viktigt att man inte har för högt Tsh för det kan göra att man inte blir gravid.
  • UndrandeSökare
    Jiana skrev 2020-02-08 18:08:11 följande:

    Planerar för FET i ostimulerad cykel. Men tänker att mina "vanliga" hormoner måste vara ok.


    Man kan lägga till progesteron ändå efter insättning i naturlig cykel för att stötta.
  • UndrandeSökare
    Jiana skrev 2020-02-08 17:52:06 följande:

    Har kollat sköldkörteln flera ggr, är alltid normalt. Men är osäker på om de kollat alla de du räknade upp.


    Kolla upp vad du har i Tsh-värde. Olika kliniker/läkare tycker olika. Vissa säger att Tsh ska vara max 2.5, men vissa säger under 1.0 i fertilitetssyfte.

    I Sverige tyvker vissa läkare att 3-4 är helt ok, men det är för högt.
  • UndrandeSökare
    Fertilitetsresa skrev 2020-02-08 22:43:30 följande:

    NÄR ska man ta dessa blodprover och vad ber jag min (svenska läkare) ta för prover? Eller hur går jag tillväga?

    Min känsla är att jag har för låga värden..


    Man kan ta dem själv om man köper en blodprovsremiss via något av alla de privata provtagningsföretag som finns. Kolla på Werlabs, Blodkollen, Medisera, Mydrop eller Svensk Provtagning.

    Man köper blodprovsremisser genom dem, går till något av deras provtagningsställen och får sen ett sms när provsvaret är klart. Då loggar man in på hemsidan och läser provsvaret direkt på skärmen. Jättesmidigt !

    Det är Östrogen/Östradiol och Progesteron du ska ta.
  • UndrandeSökare
    Snurranfian skrev 2020-02-08 20:25:44 följande:

    Intressant att ni skriver om TSH! Hållt på och jäklas med det i veckan. Jag hade 1.7 i sep... när vi tog prover inför ÄD. Nu när de tog på inskrivning på MVC (som de gör på alla) hade jag 2.7.Gä Googlat som en tok. Utomlands verkar 2.5 va taket i första semestern. I Sverige finns inga nationella riktlinjer. Vissa landsting har 3.2 som max... mitt landsting 4.2. Hörde med min BM som med bestämdhet hävdade att under 4.2 är ok. Kände mig osäker o ringde spec.mvc som sa samma sak. Jag bad om att få höra med en läkare. Spec.mvc ringde upp och hade talat med en obstetriker (förlossningsläkare) på sjukhuset som sa att mitt värde va bra och att 4.2 är det som gäller för insättning av Levaxin. Vet i fasen om jag kan göra mer. Bett om nytt prov när jag ska på mvc nästa gång. Går det upp ännu mer blir jag väldigt orolig....har svårt som det är att lita på sjukvården..


    Nej, tsh på 3-4 i början av graviditeten är inte ok. En vän till mig fick missfall när hennes Tsh steg för högt. Så inför nästa gravidförsök höjde hennes läkare hennes Levaxindos redan innan hon blev gravid.

    Jag äter alltid Levaxin dagligen och min Endokrinläkare har sagt att ofta behöver man höja Levaxindosen i början av graviditeten.

    Du kan ta prover själv och följa utvecklingen via tex Werlabs. Googla så hittar du rabattkoder så blir det billigare.

    Äter du Levaxin nu?
  • UndrandeSökare
    Hedblomster skrev 2020-02-09 11:30:37 följande:

    Hej! Någon som har personlig erfarenhet av klinikerna Gennet, Reprofit eller Reprogenesis i Tjeckien? :) Har sett Gennet nämnas i tråden tror jag? Eller om någon besökt någon annan klinik i Tjeckien och vill berätta :)


    Limarie här itråden gjorde FET med embryodonation hos Gennet i Prag nyligen.

    Sen hade jag mycket kontakt förr med 2 olika kvinnor som fick barn via Gennet. Embryodonation(dubbeldonation) i ena fallet och ivf med egna ägg i andra fallet.

    Reprogenesis känner jag inte till.

    Reprofit i Tjeckien vet jag en kvinna som fick barn hos genom äggdonation för några år sedan. Jag vet att de har babygaranti, men du måste kontakta dem personligen för att kolla upp om du uppfyller deras krav för att beviljas den.

    Vilken klinik går du hos nu? Och vilken klinik vill du byta till?
  • UndrandeSökare
    Snurranfian skrev 2020-02-09 12:41:49 följande:

    Jag vet att de säger så utomlands. Men så är det inte i Sverige. och även om jag tar prover via Werlabs hjälper det ju mig tyvärr inte eftersom läkare i Sverige anser att under 4 (med undantag för vissa landsting som har 3.2 som gräns) är bra. Så då sitter jag med värden som jag vet men ingen gör nåt åt. Sen är det skillnad om man lider av hypotyreos sen tidigare... då håller de mer koll på värdena.Jag lider inte av det och äter inte levaxin. Men jag tänker kräva att de kollar mitt TSH igen på mvc. Går det upp mer ....då får jag väl tjafsa mer än jag redan gjort. Jag har pratat med 3 BM (inkl på specialist mvc) och en förlossningsläkare... Alla står fast vid referensvärdena som är sätta. Sen ser man annorlunda på saken i andra länder...så är det.


    Testa att boka besök hos någon privat läkare eller gyn, ibland har man tur och hittar nån mer hjälpsam på en annan ort än den man själv bor på. Ibland kan man behöva åka långt och betala ur egen ficka för att få rätt hjälp. Det har jag själv gjort i de fall inte Landstinget velat hjälpa mig.
  • UndrandeSökare
    Saphoria skrev 2020-02-10 16:20:41 följande:

    Hej tjejer! Idag har vi fått en donator i Riga! Yaaaay!


    Så bra, hur många donatorer fick ni förlag på att välja bland?
  • UndrandeSökare
    Saphoria skrev 2020-02-10 18:34:27 följande:

    2st! Valde den som var yngst då båda hade barn sen innan.


    Alla kvinnliga donatorer har barn sen innan, har kliniken sagt till mig, men de talar aldrig om hur många barn donatorn har.

    Vi valde också den yngsta. Vi fick 13 ägg, 12 befruktades, alla 12 levde på dag 3, och på dag 5 lät vi göra PGS på våra embryon, och 7 av 8 blastos var normala kromosommässigt.
  • UndrandeSökare
    Limarie skrev 2020-02-14 15:25:30 följande:

    Nu har svaret kommit... tog provet igår RD 10

    Och det är 472. Då behövs väl knappast en uppföljnings HCG nästa vecka? Och jag undrar om det kanske ändå är 2 som växer? 


    Grattis till plus. Ta ett nytt hcgblodprov nästa vecka för att se att det ökar som det ska. Satte du in 1 eller 2 embryon? 3 dagars eller 5 dagars?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020