Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Limarie skrev 2020-02-15 11:17:03 följande:

    Det var en 5 dagars, provet var RD 10. På måndag RD 14 är nästa prov. Men nu är jag mycket mer avslappnad. Sov som en sten inatt. 


    Om du satte in 1 blasto, så är det med största sannorlikhet enbart ett foster därinne. (Du frågade om det var 2 med tanke på hcgvärdet). Det är extremt ovanligt art det delar sig till enäggstvillingar. Men endast vul kan berätta det. Bra att du ska ta nytt hcg och bokat in vul. Synd att du inte kan skjuta upp mötet med Huddinge i nån vecka.
  • UndrandeSökare
    Fertilitetsresa skrev 2020-02-18 05:54:26 följande:

    Minus :(


    Tråkigt att du fick minus, hoppas det går bättre nästa gång. Hur många embryon har du kvar i frysen nu?
  • UndrandeSökare
    Fertilitetsresa skrev 2020-02-18 14:21:51 följande:

    Bara ett :( Så det blir vår sista chans, vi kommer inte gå vidare med ny donator.

    Önskar jag visste vad jag kunde göra för att optimera mina chanser!!

    Första FET hade jag Progynon 2mg x2 + Litinus 100mg x2

    Andra FET hade jag Progynon 2mg x3 + Litinus x3 + Acetylsalicylsyra 125mg/dag.

    Hur medicinerar ni andra som gör FET i STIMULERAD cykel???

    Jag tror jag behöver högre doser!!


    IvfSerums Mensblodtest som man gör hemifrån och efterföljande antibiotikakur för både mannen och kvinnan, var en av de saker jag tipsade Frazze om innan hennes sista lyckade FET i ÄD 2019-tråden.

    För mer info googla ivfSerum Aten infection screening.

    Även hysto, och 10-20mg prednisolon kan hjälpa. Vissa har fått ta Progynon 2mgx2. När jag gjorde FET i stimulerad cykel så använde jag 6st Utrogestan 100mg(progesteron) per dag (2 frukost, 2 lunch, 2 kväll på klinikens ordination). Prata med din klinik och hör vad de kan erbjuda dig.

    Hysto kan man ofta göra på sin klinik. Men om du inte vill resa utomlands för enbart hysto, så prata med Crooked tail, hon gjorde hysto hos Sokolova (privat gyn) i Göteborg i december 2019.
  • UndrandeSökare
    karindefrumerie skrev 2020-02-20 10:48:40 följande:

    Åh vad fint att höra! Grattis!! Vi har också kontakt med Gennet i Prag så det står mellan dom två. Skall på infomöte med Olga i den 2/3 så kanske lättare att bestämma sig då... Tusen tack för tips!


    Om du är intresserad av Gennet så prata med Limarie, hon är gravid nu, på första försöket hos dem
  • UndrandeSökare
    Snurranfian skrev 2020-02-22 19:08:30 följande:

    Alltså Crinone tjejer.... fy satan. Har ni använt det? Jag hade Lutinus först..men bytt till Crinone...men den är ju lika äcklig. Om man inte "rensar" på några dagar har man ju en pingis boll där inne med torrt kladd. Vem fasen uppfann denna skit??


    Ajdå, tycker du Crinone är så dåligt? trist att höra. Jag har fått recept på det men ej testat än. Håller med dig om att Lutinus är jobbigt och rinnigt. Utrogestan (utländskt progesteron) är inte rinnigt och kan tas både oralt och vaginalt (men man kan bli yr i huvudet om man tar det oralt). Om du har möjlighet att få tag på Utrogestan så testa det.
  • UndrandeSökare
    sandraabinger skrev 2020-02-24 08:37:18 följande:

    Just nu känns det sådär, mycket känslor. Ren psykisk terror att ruva :(... är på RD 5 idag. Igår EM fick jag rosa/rött på trosskyddet på EM. Lite ont i magen. Sedan var det lugnt fram tills närmare midnatt då jag fick riktiga smärtor, låg dubbelvikt och fick ta Alvedon. Bara rött på trosskyddet men inga klumpar! ... blöder idag med och har ont i magen, fortfarande inga klumpar.. tänker att det kan vara en Nidblödning, men det känns inte bra alls :(... usch så jobbigt detta är.


    Använder du kortisontabletter vid detta ÄD försök?

    Jag hoppas det blir plus för dig denna gång, men skulle det ändå bli minus, så se till att du får Prednisolon (kortisontabletter) utskrivna innan nästa försök.

    Det kan nämligen vara kvinnans kropp/immunförsvar som försöker stöta bort ett embryo som försöker fästa och då kan kortison lugna ner kroppen och göra att embryot kan fästa i lugn och ro. Bara ett tips.

    Lycka till och hoppas allt går bra !
  • UndrandeSökare
    Saphoria skrev 2020-02-24 14:01:53 följande:

    Hej tjejer!

    Fått est datum för återföring på Ava nu. Ev blir det återföring den 2/4!

    Fick medicinerna hemskickade. Fått uterogestan istället för Lutinus. Vad är era erfarenheter kring det? Tog ni dom oralt eller vaginalt?


    Avaclinic i Riga vill endast att man tar Utrogestan vaginalt, har de sagt till mig. Tar man dem oralt kan man bli yr i huvudet är min erfarenhet.

    Fördelen är att de är mycket mindre rinniga och kladdiga än Lutinus.
  • UndrandeSökare
    Smulantobe skrev 2020-02-25 13:27:29 följande:

    Varit lite borta från tråden ett tag, ni vet ibland behöver man tänka på något annat... Som en del av er vet så donerade min syster ägg och det gick bra (många o fina ägg), men tyvärr klarade sig inte ett enda till dag 5:(. Så varit deppiga dagar här och mycket att processa. Dom/vi misstänker manlig faktor. Dr rekommenderade inte DNA fragmantation test eftersom det inte skulle ge ny info nu, men är det någon som vet om det finns några andra tester man borde ta? Jag har accepterat att det nog kommer bli dubbel-donation men för min man kom allt detta som en chock så vi vill göra det vi kan för att förstå situationen bättre. Och vill ju gärna stötta honom i hans processandet så gott jag kan. Tack för råd!


    Beklagar att inget av era embryon överlevde till dag 5.

    Hur många ägg blev det och hur många befruktades? Hur många levde på dag 3?

    Har din syster barn sen tidigare? Hur gammal är hon?

    Jag och min man åkte till Avaclinic i Riga och gjorde sperm dna fragmentationstest där. Jag vet att man kan boka tid och flyga dit över dagen endast för det testet (tar 1 timme med flyg från Arlanda). Man får svaret via mail efter 24 timmar.

    En vän till mig och hennes man som hade haft liknande problem som er åkte till den kliniken endast för det testet. Så man behöver inte göra donation hos dem. Googla på Avaclinic Riga så hittar ni deras svenska hemsida inkl prislistan.Tänkte om ni ändå vill göra testet och er klinik ej vill hjälpa med det.
  • UndrandeSökare
    sandraabinger skrev 2020-02-28 05:17:54 följande:

    Ja det var inte billigt! :/ ... nej blödningarna har inte avtagit och negativt på sticka idag RD 9. Så nu har jag faktiskt gett upp :(


    Jag beklagar att det blev minus. Har du kontaktat kliniken? Vilket datum har du testdag enligt kliniken?

    Fråga om du kan få prednisolon inför nästa försök är mitt tips.
  • UndrandeSökare
    Limarie skrev 2020-02-28 19:02:11 följande:

     Nu kan jag uppdatera er om att ultraljudet gick bra idag. Hjärtat slåg på v 6+2. Embryonet var 7,2 mm.

    Sedan såg hon att det fanns en stående blödning bakom hinnsäcken. Hon sa att det är vanligt efter IVF och co. Hon undrade om vi hade en plan B i fall det blir en aktiv blödning (hittills har jag ju ingen). En plan B har vi inte och jag kontaktade kliniken och de tyckte inte vi behövde det. 

    Jag ska dock vid blödning ta extra Progynon tänker jag, gyn här sa att höja till 4mg x3 i alla fall och att ta Tranexamsyra. Har ni fått en plan B förut? 

    Så vi är jätteglada men glädjen blev lite dämpad då BM gjorde mig lite rädd för den sannolikt kommande blödning. Hon sa att den kan förtränga embryonet om den blir för stor men att det inte är farligt så länge embryonet är frisk och blödningen avstannar. (Var hos dr Sokolovas barnmorska)


    Grattis till vul med hjärtslag. Då kan du med lugn hand avboka ÄD i Finland och i Sverige tänker jag. Eller?.

    Vid blödning sa Avaclinic i Riga åt mig att kontakta kliniken direkt, så det gjorde jag vid blödning, och då sa de åt mig att höja Östrogendosen från 3 tabletter per dag till 4 tabletter per dag. Endast det, jag höjde och då slutade det blöda. Det är väldigt vanligt med blödningar vid äggdonation.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020