Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2020

    KajsaMia skrev 2020-01-25 18:21:41 följande:

    Och om man kör med färska ägg, så kan man också frysa dem ifall man i förväg vill planera ett syskonförsök, eller då måste man försöka igen med en annan donator? Hur görs detta? Kan man liksom förfoga över dessa ägg som blir kvar som klinikerna erbjuder (har man egentligen något antal ägg, som kliniker lovar att man kan försöka med?)? 


    Det beror på om den klinik du vänder dig till använder sig av eggsharing eller inte. På kliniker i Sverige används oftast eggsharing om jag förstått det rått. Det innebär att äggen från en äggdonator delas mellan 2 mottagande kvinnor/par. Så om donatorn får ut 10 ägg, så får paren 5 ägg vardera.

    Vissa kliniker utomlands delar också äggen mellan 2 par, medan på andra kliniker får man alla ägg från ett äggplock på den donatorn.

    Det vanligaste är att man INTE i förväg garanteras ett visst antal ägg/embryos. Men allt detta varierar från klinik till klinik. Kolla upp det med den klinik du ska välja.

    Ja, om man valt en klinik som inte delar äggen, så får man alla ägg från ett äggplock. De befruktas med egne mannens spermier (eller spermadonator om man tex är ensamstående kvinna eller egne mannen saknar spermier eller har fel på dem etc).

    Man kan sen välja att odla embryona till dag 3 eller 5 och endera sätta in 1 eller 2 färska embryon, och frysa resten inför framtida försök. Färsk insättning kallas ET (embryo transfer).

    Eller så kan man välja att frysa alla embryon direkt och sen tina upp och sätta in 1 eller 2 i taget, det kallas FET (frozen embryo transfer).
  • UndrandeSökare
    KajsaMia skrev 2020-01-28 11:31:09 följande:

    Summorna man måste betala på Olga verkar vara verkligen höga. Trots detta lär det finnas många som ändå åker dit, undrar om det är flest som väljer dem för sitt första besök, eller om man först testar andra kliniker. Skillnaden är så stor. Men om de är kunniga så visst är det värt priset sitt. Jag läste mig vidare på deras sida och jag undrar vad som menas med äggdonator med utökad profil, de menar alltså katalog med foton  från barndomen eller nånting mer? 

    Har några andra kliniker embryogaranti? För den garanti verkar förekomma mer sällan än garanti på ägg vilken förutsätter bra kondis på mannens spermier?


    De 2 kliniker jag känner till som har babygaranti är Reprofit i Tjeckien och Olga i Ryssland.

    Men Reprofit skriver inget på sin hemsida om garantin utan du måste maila dem direkt och ta reda på om du/ni uppfyller deras krav för att få garanti.
  • UndrandeSökare
    Limarie skrev 2020-01-28 14:33:26 följande:

    Donatorn fick avbryta. EevaLiisa ringde, koordinatorn. Inget vi är ledsna eller så. Och tyvärr har de inga ägg i äggbanken kvar. Så det går inte heller. Så nu är detta kört. Väntan sedan i oktober, massa med energi för att få pengarna från FK, pengarna för läkemedel osv.

    Hon sa att de ska leta efter en ny donator men de har egentligen ingen riktig donatorbank som i Tjeckien eller Ryssland. Därför fått vi en donator som inte ens passade mig.

    Tidigast kan vi göra ett nytt försök i april. Nice.

    Alltså efter allt vi har upplevt kan jag absolut inte rekommendera Ovumia! Kommer längre fram skriva ett inlägg separat där jag skriver ned allt så att man kan få en samlad bild.

    Jag hatar denna process. Vi blir aldrig ruvare! Nu håller vi på i ett år och ändå inte ett enda embryo.


    Beklagar att er äggdonator fick avbryta, och att de inte har några ägg i äggbanken heller. Förstår att du är mycket besviken på den finska kliniken och att ni inte känner att ni blivit bra bemötta av dem

    Kommer ni ändå göra nytt försök i Finland med ny äggdonator i april 2020 ? eller kommer ni lämna dem direkt och byta klink nu till Gennet i Tjeckien istället och göra dubbeldonation (embryodonation) hos dem? Eller blir det någon annan klinik?

    En nackdel med Tjeckien är att det då blir anonym donation, och att man därför inte kan få ut några pengar för det av F-kassan. Men fördelen med Gennet är att ni förhoppningsvis blir bättre behandlade där och får en smidigare behandling. Jag vet några som lyckats på Gennet med embryodonation (de köpte färdiga frysta blastos ur deras frys). De lyckades få en lillebror på andra försöket hos Gennet. Har också hört gott av andra som haft kontakt med den kliniken.

    Det var kanske tur i oturen att du redan hade kontaktat flera andra kliniker ang en plan B. Lycka till oavsett vad ni väljer att göra nu !
  • UndrandeSökare
    Limarie skrev 2020-01-29 20:43:40 följande:

    Visst är min plan unik. Du får gärna kopiera den. Synd bara att embryoadoption inte finns i alla länder. Men hör med några kliniker och fråga om du kan stå hos de i standby. Gennet verkar vara en mycket erfaren klinik men de har aldrig varit med om ett sånt fall som vi nu har. De har verkligen jobbat på där nu.


    Lycka till i Tjeckien hos Gennet nu på måndag. Jag tror säkert ni kommer kunna älska barnet även om det kom till via 2 donatorer (dubbeldonation). Jag och min man gör också dubbeldonation.

    Det är fint i Prag, passa på och gå och titta på det astronomiska uret på torget med olika männoskoliknande figurer som kommer ut vid klockan vid olika tidpunkter under dagen. Bron med sina pampiga statyer och slottet är också värt värt att se !
  • UndrandeSökare
    Smulantobe skrev 2020-01-29 21:47:12 följande:

    En liten rapport från mig och från dagens besök hos Ovumia i Helsingfors!

    Vår plan är alltså att min syster ska donera ägg och idag var vi på Ovumia alla tre: syster, min man och så jag. Det gick bra och vi fick klartecken på att köra igång, redan i nästa cykel faktiskt (februari). Ovumia har bra erfarenhet av donation från syskon sedan tidigare, så här fanns ingen av den försiktighet och tveksamhet som vi stött på hos svenska kliniker när jag lyft frågan - väldigt skönt! Men ändå bra med samtal med kurator (?) både enskilt och tillsammans, om inte annat för att få bekräftat att vi tänker samma.

    Så nu har både jag och syster fått behandlingsplan! Jag får Primolut-N för att skjuta upp mensen i några dagar så att jag hamnar i fas med min syster, sedan östrogen för att bygga upp slemhinnan. Sedan Lutinus (inte min favorit direkt. . .). Vet inte hur ni andra har gjort, det här är ju vårt första ÄD-försök? Men nu kör vi på det här helt enkelt!

    Känns hoppfullt igen!


    Om du inte gillar Lutinus, så fråga om du inte kan få recept av Crinone av din klinik istället. Det är också progesteron och finns receptbelagt i Sverige. Med hjälp av EU-recept av kliniken så kan du lösa ut medicinen på svenskt apotek.
  • UndrandeSökare
    Limarie skrev 2020-01-30 13:08:12 följande:

    Uppdatering:


    På gång:
    Fertilitetsresan 4/2 Ovumia Finland
    Limaria ED nr 1 egentligen v.6 (Ovumia Finland) men nu 3/2 Prag, Gennet
    Smulantobe ET nr 1 (Ovumia Finland) feb/mars

    sandraabinger ÄD - FET nr 1 v8 Sahlgrenska

    CrockedTail FET ?/? (AVA Riga)

    Syskon2018 FET jan?
     
    Ruvar:
     
    Gravid:
     
    Barnet fött:

    Har vi glömt någon?
    Du har glömt mig !

    Du har även glömt Lilly2013, hon ruvar nu. Hon gjorde FET på Avaclinic i Riga 24/1-2020.
  • UndrandeSökare
    Jiana skrev 2020-01-30 17:45:47 följande:

    Du får gärna lägga till mig. På gång med första besöket 17/2.


    Blir det Ovumia eller Gennet för dig/er? Eller är Gennet plan B precis som Limarie gjorde?
  • UndrandeSökare
    Smulantobe skrev 2020-02-01 12:27:22 följande:

    Hej tjejer, ska boka resa för ET och lite osäker på hur man ska tänka med datum. Om vi har plock den 21/2 och ska sätta in 5 dagars, blir det ET den 26/2 då? Eller hur räknar man egentligen, hur har ni andra gjort? 


    Fråga din klinik hur du ska göra.

    Ska du göra bara äggdonation? Eller både äggdonation och spermadonation? Ska ni använda mannens spermier så kan du ju boka en resa över för endast honom på den dag när äggplock är bokat.

    Vår klinik sa dock att vi fick ej boka några biljetter alls innan äggplocket var helt bekräftat från klinikens sida, (dvs när äggdonatorn varit på sista ultaljudet innan plock), så räkna med att man måste boka biljetter med kort varsel. Tyvärr blir flygresor dyrare ju kortare tid innan man bokar, men båtresornas priser brukar inte förändras, så kolla på båda och jämför priserna.
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2020-02-01 17:08:38 följande:

    Jaha då var det över igen för denna gången.. minus som vanligt.

    Börjar verkligen misströsta, embryona vi har kvar är ju nu lite sämre oxå. Använt de bästa först.. 5 kvar i frysen som ligger 2 och 2, ett ensamt. Tänker att det är till 2 FET till sen e denna resan över.

    Eller struntar man i allt åker till Olga med Baby garanti och satsar fullt ut på det. Kostar ju ändå ca 20000 med resan varje gång i Riga.

    Tröttsamt med alla beslut och tankar på både de ekonomiskt bästa och bästa för oss


    Beklagar att du fick minus denna gång

    Synd nu när du hade gjort hysto innan, och dessutom tagit antibiotika inför transfer också. Det är inte så lätt. Men ge inte upp, fortsätt kämpa ! Tänker du ta blodhcg på måndag? Eller nöjer du dig med att testa med urinstickor? Maila din koordinator i Riga på måndag och hör om Dr Lakutin har något tips inför nästa gång.
  • UndrandeSökare
    UndrandeSökare skrev 2020-02-01 19:45:23 följande:

    Beklagar att du fick minus denna gång

    Synd nu när du hade gjort hysto innan, och dessutom tagit antibiotika inför transfer också. Det är inte så lätt. Men ge inte upp, fortsätt kämpa ! Tänker du ta blodhcg på måndag? Eller nöjer du dig med att testa med urinstickor? Maila din koordinator i Riga på måndag och hör om Dr Lakutin har något tips inför nästa gång.


    Ursäkta !!! skulle vara ledsen smiley !
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020