Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2020

    UD; Försiktighet vid utlandsresor

    Utrikesdepartementet uppmanar nu svenska medborgare att noggrant tänka igenom om utlandsresor behöver genomföras.

    Det meddelar UD i ett pressmeddelande

    "WHO har konstaterat att spridningen av det nya Coronaviruset är en Pandemi. Med det exceptionella läge som råder bör alla som planerar en utlandsresa noga tänka igenom vilka risker som finns och om resan behöver genomföras," meddelar UD.

    UD skriver att alla har ett ansvar att följa utvecklingen och fatta beslut och uppmanar främst dem som tillhör en riskgrupp att vara extra uppmärksamma.

    Norges utrikesdepartement avråder från ALLA utlandsresor som inte absolut är nödvändiga under en månads tid. Det meddelar den norska regeringen.

    -Situationen förändras snabbt i många länder, och därför avråder vi från resor som inte är absolut nödvändiga till alla länder, säger norska stadsministern Erna Solberg. Norska UD uppmanar även alla medborgare som är på resande fot att återvända till landet snarast.

  • UndrandeSökare
    bellis2 skrev 2020-03-14 11:47:29 följande:

    Undrar vad detta innebär. Läste att Ryssland begränsar flygen från EU men kommer vi som har medicinska skäl få åka dit? Har ställt frågan till vår koordinator.

    Vår behandling är i slutet på maj (valde så för att låta kroppen vila lite) men är ändå orolig. Allt var redan klart med vår donator också.


    Det betyder att Ryssland håller på att stänga sina gränser och ingen från EU kommer att få resa dit sen.

    Jag tror vi tyvärr får räkna 2020 som ett förlorat år pgr av Coronapandemin. Läs på vad WHO och andra säger.

    Detta är inget som kommer försvinna på bara nån månad. Viruset kommer att drabba majoriteten av jordens befolkning och smittan kommer fortsätta tills ca 75-80 procent är immuna mot den (antingen genom att de fått Corona och överlevt, eller genom vaccination, men vi har inget vaccin än).. Folkhälsomyndigheten säger att detta kommer vara med oss under mycket lång tid.

    Om Sverige stänger sina gränser (som Danmark, Italien, Kina och fler länder nu redan gjort) så kommer ingen av oss att ens få lämna Sverige, så då behöver vi inte ens tänka på att åka någonstans alls varken för äggdonation eller av nån annan anledning.

    Länsstyrelsen planerar nu för att sätta Stockholm i Karantän. Björn Olson progfessor i infektionssjukdomar säger att Sverige kommer att vara i samma läge som italien är nu, redan om 2 veckor. Kolla hur många smittade och döda italien har nu så förstår du.

    Detta är bara början av pandemin, det kommer bli värre innan det blir bättre nu. Så tvätta händerna, undvik sjuka människor och försök hålla er friska !
  • UndrandeSökare
    bellis2 skrev 2020-03-14 15:23:01 följande:

    Jag är väl insatt i vad som händer runt om men det är nu flera länder börjar stänga sina gränser. Samtidigt vet man ju inte riktigt vad som kommer att hända och vad de nuvarande karantänerna leder till. Sydkorea är ju väldigt bra exempel på hur de har skött allting och har kontroll över situationen. Hade Sverige med flera länder förstått allvaret från början och haft en beredskap hade det inte behövt gå så långt.

    Jag försöker ändå ha ett hopp och ta en dag i taget så får man se, särskilt nu när fler och fler börjar vakna upp.


    Det är enorm skillnad vad Sydkorea klarar av (har utrustning till ) att fixa jämfört med Sverige !!! Sydkorea testar 20.000 människor per dag. Sverige är ett U-land i jämförelse !

    Vi har ingen beredskap alls. Inga lager med mediciner eller skyddsutrustning. Vi har nu testat ca 5000personer och har nu slut på reagenser för testerna. Trots att det bara är i början av pandemin !

    Dessutom är det redan brist på skyddsutrustning på sjukhusen, Ansiktsmasker, handsprit, skyddskläder etc Så det går inte alls att jämföra Sveriges situation med Sydkorea ryvärr. De var mycket bättre förberedda.

    Sverige och många andra länder har vaknat upp på tok försent. Det går inte att försöka repetera när föreställningen redan börjat. Detta kommer bli väldigt svårt för Sverige och många andra länder i världen.

    Sverige och andra länder försöker nu desperat få tag på mer skyddsutrustning, men det är stor brist överallt eftersom alla behöver det samtidigt.

    Jan Albert, professor på Smittskydd på Karolinska institutet säger att "De allra flesta av oss kommer att smittas".

    Så det är detta vi måste förbereda oss för nu. Men att vi måste försöka isolera oss/skydda oss så pass mycket och länge att smittspridningen går tillräckligt långsamt så att vi inte överfyller sjukhusen med Coronapatienter. Lika många kommer ändå att smittas, men om det blir under längre tid har fler chans att överleva.

    När allt handlar om att överleva så kommer det inte gå att resa utomlands, allt sånt får vi ta när pandemin är över. Vi kan räkna med att det kommer ta väldigt många många månader innan vi är igenom detta, troligtvis hela resten av 2020. Nu handlar det bara om att acceptera faktum att pandemin är här.
  • UndrandeSökare

    Svenska UD avråder nu från ALLA utlandsresor sa de på nyheterna på tv idag, pgr av spridningen av Coronaviruset. Avrådan gäller tom 14 april 2020, varefter en ny bedömning kommer att göras.

    Både TUI, Apollo, och Ving ställer in alla flygningar från nu och 4 veckor framåt.

    Utländska resenärer kommer stoppas från inresa i Lettland från och med tisdag, pgr av Coronaviruset, står det på texttv. Även Litauen kommer vidta liknande åtgärder. Riga är huvudstaden i Lettland.

  • UndrandeSökare
    Fertilitetsresa skrev 2020-03-15 11:49:20 följande:
    Vi har ETT försök kvar. Jag vill få det gjort! Funderar på att chansa. Finland har ännu inte gjort några begränsningar. Med UDs avrådan försvårar såklart... Norge meddelar att de stänger gränserna på måndag. För egen del hoppas jag att Sverige och Finland OM de stänger gränserna förvarnar. Isf borde jag kunna hinna med en resa, om än bara över dagen...

    Men min resa är i början på april, det känns enormt tajt!!
    New mailCopy
    Förstår att du väldigt gärna vill åka, men frågan är hur du ska komma dit?
    Både färjorna och flygen ställs in nu från måndag fram till 16 april 2020.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/coronaviruset-ud-avrader-fran-icke-nodvandiga-resor-till-alla-lander

    Inställda kryssningar med Viking Cinderella

    Utifrån Utrikesdepartementets avrådan om alla utlandsresor och oron kring coronaviruset (covid-19) kommer vi att ställa in Viking Cinderellas samtliga avgångar från och med måndag den 16 mars till och med torsdag den 16 april 2020.
    www.vikingline.se/hitta-resa/tidtabeller-anslutningar/planerade-uppehall-och-trafikavvikelser/corona/

    Flygbolaget Finnair inleder samarbetsförhandlingar för att permittera sina anställda. Förhandlingarna omfattar hela bolagets personal i Finland.
    www.hbl.fi/artikel/finnair-kan-permittera-hela-sin-personal-pa-grund-av-coronaviruset/


    Viking Line permitterar på grund av coronaviruset ? flera rederier samarbetsförhandlar

     

  • UndrandeSökare
    Strategin: Låt många smittas i lagom takt
    Coronaviruset. Folkhälsomyndighetens strategi är att låta så många svenskar som möjligt smittas av coronaviruset, utan att samtidigt belasta vården för mycket. Nyckelordet är flockimmunitet. Om en tillräckligt stor andel av befolkningen, vanligen runt sex av tio, är immuna mot viruset genom vaccin eller smitta, kommer smittspridningen avta spontant. Att ett vaccin skulle bli klart inom kort tid ses som mycket osannolikt, och strategin från svenska myndigheter är enligt Annika Linde därför att låta svenskarna smittas av coronaviruset. www.vt.se/nyheter/strategin-lat-manga-smittas-i-lagom-takt-om6542044.aspx

    Platta till kurvan (så att smittspridningen inte överbelastar sjukhusen totalt)
    svenska.yle.fi/artikel/2020/03/12/darfor-begransar-regeringen-vara-liv-den-har-coronakurvan-avgor

    Det här händer i kroppen om man smittas
    www.svt.se/nyheter/det-hander-i-kroppen-om-du-skulle-smittas-av-coronaviruset

    Inflammationshämmande läkemedel ? som exempelvis Ipren, Treo och Voltaren ? kan förvärra konsekvenserna av covid-19.
    "Att ta antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, kortison...) kan vara en faktor som förvärrar infektionen. Om du har feber, ta paracetamol", skriver Frankrikes hälsominister Olivier Véran på Twitter , rapporterar The Guardian.

    Antiinflammatoriska läkemedel utgör dock ingen särskild fara vid just covid-19.
    I stället är de enligt det franska hälsodepartementet en generell riskfaktor vid alla infektionssjukdomar, eftersom de tenderar att dämpa svaret från kroppens eget immunförsvar. Jean-Louis Montastruc, chef för klinisk farmakologi vid universitetssjukhuset i Toulouse, ger hälsoministern rätt. Antiinflammatoriska läkemedel ökar risken för komplikationer vid feber eller infektion, säger han till RTL.
    Läs hela texten här:
    www.vt.se/nyheter/franskt-larm-ipren-kan-forvarra-covid-19-om6542139.aspx

  • UndrandeSökare

    SAS permiterar nu 10.000 anställda pgr av Coronaviruset.. Pausar verksamheten tillfälligt.

    90 procent av personalen permiteras. Detta enligt en presskonferens som SAS höll nyss. Företagets skulder är 10 gånger högre än företagets kapital.

  • UndrandeSökare
    Motnyttliv skrev 2020-03-16 14:55:41 följande:

    Ja det är verkligen trist att man nu behöver vänta och man vet egentligen inte när de kan bli möjligt igen. Kostnader man redan lagt ut förgäves denna gång. Vet du om Ava clinic Riga vanligtvis har semesterstängt under en del av sommaren ?


    Jag och min man gör också äggdonation hos Avaclinic i Riga. Nej, de brukar vanliga år ej ha sommarstängt på den kliniken. Men däremot brukar nästan alla privata gyn i Sverige ha stängt över sommaren.

    Men nu är det tyvärr pandemi, och enligt Folkhälsomyndigheten och regeringen får vi räkna med att detta läge kommer råda i minst 6-9 månader ytterligare. Så det är bara att vänta som gäller nu, även om det är trist och frusterande.
  • UndrandeSökare
    Fertilitetsresa skrev 2020-03-15 11:49:20 följande:
    Vi har ETT försök kvar. Jag vill få det gjort! Funderar på att chansa. Finland har ännu inte gjort några begränsningar. Med UDs avrådan försvårar såklart... Norge meddelar att de stänger gränserna på måndag. För egen del hoppas jag att Sverige och Finland OM de stänger gränserna förvarnar. Isf borde jag kunna hinna med en resa, om än bara över dagen...

    Men min resa är i början på april, det känns enormt tajt!!
    New mailCopy
    Det råder nu undantagsförhållanden i Finland säger de just nu på SVT. Mötesförbud för än fler än 10 personer i Finland. Bibliotek, simhallar, skolorna och andra verksamheter stänger. Besöksförbud på sjukvårdsinrättningar. Gränsen till Estland stängs imorgon och även gränsen mot Ryssland.

    De har tappat kollen över smittspridningen, och har nu slutat testa för Covid-19 i Finland. De räknar med 10.000 döda i Finland pgr av Corona-19. Människor som kommer till Finland kommer nu sättas i 14 dagar i karantän.
  • UndrandeSökare
    bellis2 skrev 2020-03-16 19:42:30 följande:

    Men ändå verkar det som att Norwegian kommer att flyga mellan Nordens huvudstäder och att det kommer att gå flyg mellan Stockholm-Helsingfors?


    Vi får väl se hur det blir, läget förändras hela tiden i takt med att antalet smittade ökar. Norwegian ställer in 85 procent av sina flygningar. Det innebär att att totalt 7300 medarbetare permiteras på grund av minskad efterfrågan i Coronautbrottets spår. Finnari drar också ner med 90 procent, men kommer fortsätta med godstransporter till Finland.

    Frågan om man ens vågar försöka åka då som privatperson när mottagarlandet redan gått ut och sagt att alla som kommer hit kommer bli satta i 14 dagars obligatorisk karantän? Finland har gått ut och sagt det idag sa de på tv.

    De sa på tv4 nyheterna nu att vaccin mot Corona nu ska börja testas på människor, vilket är rekordfort, men att det kan ta upp till ett år innan ett vaccin finns klart. Vi får hoppas att forskarna lyckas med testerna så snart som möjligt !
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020