• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    GrodanS77, får man reda på i Sverige vad för kvalité det är på embryon vid insättning? Alltså, om det är A, B osv.

  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-07-26 15:13:33 följande:
    Hur gammal är du? (Jag hoppas inte det är oartigt att fråga)
    Nej då, inga problem :) 39 är jag.
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-07-26 15:14:35 följande:

    Ja, vi har videosamtal med kliniken imorgon. Jag har skrivit upp en del frågor, men mest undrar jag ju när vi kan få sätta igång! Jag känner mig redo!


    Är det på samma klinik som GrodanS77 går på?

  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-26 18:10:24 följande:
    Ok, jag förstår det. Kan ibland vara bra att vara ?lyckligt ovetande?. En blasto garanterar de. Men jag vet att hon vid något tillfälle nämnde att ?om man väljer 10ägg så finns det lite större möjlighet till garanti?. Vad hon nu menade med det? Gaah, blir irriterad på mig själv att jag inte alltid ställer raka frågor och kräver raka svar. Inte bara ?jaja, det blir bra?.

    Nä, vill inte heller att resan ska vara slut. 1-2 insättningar till kan jag tänka mig. Sen tror jag inte att tid, pengar eller ork finns. Jag är väl ?gammeltanten? i gänget här. Har fyllt 43 nu under sommaren...suck. Vart tog åren vägen liksom?? Känner mig dock piggare o yngre än när jag var 35 när vi var i mitten på ivf karusellen.

    Sofia, hur gammal är du?
    Nu går det ju att försöka upp till 50-års åldern och det är många som gör det i utlandet.

    Du är inne på andra barnet så gammeltanten är du inte :)
  • bellis2

    Det gör det definitivt och sköldkörtelproblematik är ju inte det allra härligaste för huden och håret. Vad som hjälpt mig är Membra Femin Forte.

  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-27 19:22:23 följande:
    Intressant!På vilket sätt har det hjälpt dig?Menar du hud o hår eller för andra saker också?
    Jag fick enorma problem med slemhinnorna och det märktes utanpå kroppen också på olika sätt (blev så torr överallt). Tänkte att jag inget har att förlora på att testa detta efter att ha läst på och det var det enda som hjälpte mig. Det bidrar till slemhinnornas normala funktion.
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-07-27 19:21:55 följande:
    Ja, helst skulle jag vilja sätta igång nu direkt! Men vi flyttar också nu under augusti, så det är säkert bra att inte allt sker exakt samtidigt.

    Vi behöver ta virusprover. Vet nån av er förresten exakt vilka det är? Jag hörde HIV och syfilis, men hann inte skriva upp alla. Jag mailade efter samtalet och frågade om vi kan ta dem nu medan vi väntar, eller om det måste bli efter nästa samtal. Det skulle även kunna bli så att kallelse till RMC här i Linköping kommer före samtalet hos deras beteendevetare, isf kör vi det som är först :) övriga prover sa hon inte något om att de behövdes ta nya.
    Roligt att höra att allt är igång!

    Tog en titt vad de tog på mig här i Sverige och det stod: HIH, HIV, Hepatit, HTLV, Syfilis, Rubella.

    Ingenting gentemot vad de tar i Ryssland, finns inget de inte tar på där, haha och proverna är bara giltiga i tre månader.

     
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-27 19:33:33 följande:
    Aha, då kanske jag ska testa för jag tycker att jag också har blivit väldigt torr i huden det senaste året. Och torr i ögonen. Hyn har alltid varit taskig i ansiktet förutom när jag åt p-piller. Så skulle det hjälpa mot det skulle det ju vara toppen. Finns på apoteket eller?
    Precis! Och det har troligtvis med slemhinnorna att göra, många som har haft torra ögon har blivit hjälpta. Klimakteriet och förklimakteriet, hemskt alltså.

    Japp, finns överallt, bland annat på:
    www.svenskhalsokost.se/elexir-pharma-membra-femin-forte
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-07-27 20:41:33 följande:
    Jag tänker så :) och så vill jag förbereda kroppen med allt jag kan nu. Jag äter i nuläget B-vitamin (komplex), e-vit, selen, magnesium, zink och koppar. (Åt nyss bidrottninggele 3 mån i hopp om att jag skulle kunna förbättra något gällande egna ägg, men sista VUL dödade det hoppet). Har ni några andra förslag? Jag planerar att lägga till folsyra och ev omega-3
    Viktigt att kolla av om du har några brister till en början.

    Omega och vitamin d behöver du lägga till. Gärna en multivitamin tablett om dagen.

    För mig förbättrades inte mina äggblåsor och äggen på något sätt med tillskott men behövs ju för annat också.
  • bellis2

    Sofia95, när de gjorde fertilitetsutredning har de då inte tagit alla tester som behövs (har du kollat det)? Så var det för oss i Sverige och då har inte ens gjort IVF här utan det var ett måste (innan det var ens beslutat om vi skulle få genomgå behandling eller inte).

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020