• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Är det någon som vet vad progesteronsprutorna ungefär kostar som man ska köpa i Ryssland?

  • bellis2
    Sjuttiosjuan skrev 2020-07-19 07:30:24 följande:
    Tror det var runt 2000kr
    Tack så mycket :)

    Sammanlagt för alla sprutor man behöver och inte en enskild? Jag har varit med om att sprutor kan kosta massvis.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-19 06:50:11 följande:

    Tyvärr verkar det inte gå den här gången. Tog ett till test idag och nu var strecket supersvagt, svagare än tidigare. Så om det inte var fel på testet/jag gjorde fel så har hcg minskat. Får köpa fler tester igen...


    När ska du ta ett blodprov?
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-19 12:44:08 följande:

    Har tagit ett nytt test. Knappt synbart streck. Så tyvärr blir det till att meddela kliniken negativt resultat i morgon. Så får vi se vad som händer då... Känns lite surt om det inte blir något mer försök.


    Men nej vad tråkigt :(

    Förstår inte varför det blir positivt till en början vid ÄD. Ovitrelle har jag förstått men inte vid ÄD.
  • bellis2

    För mig går det inte att jämföra behandlingarna i Sverige och på Olga-kliniken. Förutom att det skiljer sig i hur de använder olika mediciner så individanpassar de behandlingarna och ändrar utifrån ultraljudsdatan på ett annat sätt (de följer upp väldigt noggrant). 

  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-25 16:59:58 följande:

    Hur går det för er?

    Bellis, när ska ni åka? Sofia, var det nästa vecka ni skulle ha samtalet med kliniken? Nypan, hur har det gått med plusset?

    Här har mensen ivarjefall kört i gång med full makaron. Blöder ordentligt. Antar att det är en hel del som ska ut så det är väl bara bra.

    Jag är otålig och vill ha svar från kliniken, men räknar som sagt inte med att vi har det förrän i slutet av augusti. Hoppas hoppas att vi får några ägg på nån form av garanti eller reducerat pris på nytt försök. Kan bara säga att syskonlängtan har blivit större efter detta försök o inte redo att ge upp än. Håller på att bearbeta mannen för att försöka få i hop pengar till ett nytt försök oavsett...


    Jag har alltid sådan otur med mediciner, får alltid en massa biverkningar. Klexan-sprutan gjorde väldigt ont efteråt och östrogenplåstren ger mig illamående dygnet runt typ. Men men, en vecka till nu förhoppningsvis. Får tänka på resultaten, slemhinnan har sett väldigt bra ut (det har det aldrig gjort för mig innan Olga). 

    De första kom fram förra söndagen till Olga och nästa grupp imorgon. Känns overkligt.

    Vad tråkigt att höra :( Vad kostar ett försök där? Något bör de ge er.

    Ni är inte villiga att testa Olgas? Man behöver ju inte köpa ett garantipaket utan tänker att man kan köra på ett försök där.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-25 18:03:53 följande:
    Spännande att ni har kommit så långt nu! Häftigt! Så du blir ruvare om en vecka alltså? Eller är det då det görs befruktning? Jag ska hålla alla tummar och tår som jag kan! Låter ju bra med bättre slemhinna än tidigare försök!

    Jag brukar också må apa av alla mediciner. Är en sån som får biverkningar av typ alla mediciner jag tar, oavsett om det är hormoner eller inte.

    Vet inte exakt vad ett nytt försök skulle kosta. Det beror på eurokursen och hur många ägg vi skulle välja då. Och om vi skulle få någon rabatt eller inte. Men ordinarie pris är väl från 80-105 000 typ.

    Jag känner inte att jag orkar köra utomlands och allt synkande som det skulle innebära, inte som det känns nu ivarjefall. Nu har jag 30min med bil till kliniken. En stressfaktor mindre för mig.
    Vi åker om en vecka men vet inte exakt när insättning ska ske. Ja, nu hoppas jag alla motgångar vänder.

    Samma här, till och med alla vitaminer som jag fått ta.

    Ok, det verkar vara ungefär samma priser. Allt är så dyrt.

    Jag förstår. Nu har vi tur som kör på vår semester men det är inte det allra lättaste att bara släppa allt. Det otroliga med Olgas klinik är att vad som än händer ser de till att lösa det (medicinskt), de gör allt för att inte avbryta.

    Det som varit jobbigt denna gång är visumet då vi har fått specialvisum. Men det kliniken har kunnat göra för deras patienter känns overkligt. Är mycket tacksam.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-25 20:50:29 följande:
    Vi får hoppas att allt går bra nu för er! Det låter verkligen som en bra klinik. Skulle vi välja att köra utomlands så är det nog den kliniken vi skulle välja.

    Ja när man ska köra utomlands så är det smart att ta det på semestern för att slippa krångla med jobbet. Men jag ångrar lite att vi gjorde försök under semestern. Började med medicinen typ första semesterdagen. Har mensen nu som kommer hålla på en bit in på nästa vecka som blir sista semesterveckan. Hade hellre bara haft semester med facit i hand. Inte så mycket återhämtning och avkoppling känns det som nu.

    Nä, det är verkligen inte billigt att försöka få barn med hjälp. Om man lägger ihop ivf och äggdonation som vi gjort är vi uppe i över 350 000 nu. Då har jag inte räknat in sjukskrivningar och andra inkomstbortfall. Har säkert inte fått med alla mediciner och allt, men räknar man i runda slängar så... men vi har fått en dotter och hon är värd allt och mycket mer. Går liksom inte att sätta en prislapp på sånt och det är det som gör det så svårt att dra gränsen för hur mycket man ska försöka.
    Det värsta var när vi gjorde med egna ägg i Danmark och fick droppa allting typ dagen innan, hemskt.

    Ja, vi är också uppe i ca 400 000 kr under ett års tid. Vi har inga barn sedan tidigare men om det inte fungerar med garantipaketet hos Olga sätter vi stopp. Inte för pengarnas skull men mest för att jag inte klarar av så mycket mer, varken psykiskt eller fysiskt. Jag beundrar kvinnor som försöker under så många års tid men jag har gått igenom så mycket annat att jag känner att jag måste ha någon gräns.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-25 22:30:33 följande:
    400 000 på ett år!? Oj! För oss har det varit utspritt över många år. Sen stod vi ju i kö för äd i 3år så då fick vi en paus (och kunde spara ihop mer...).

    Ja det är viktigt att kunna sätta stopp nån gång också. Hade vi inte fått dottern på sista äd-ägget då så hade det inte blivit barn. Då hade vi från vi började försöka själva till vi fick henne hållit på i tio år.
    Ja, jag började inte försöka få barn förrän sent i åldern så fick aldrig någon riktig chans egentligen att försöka på egen hand. Efter chockbesked med lågt amh-värde förra året så var det bara till att försöka så fort som möjligt.

    Först kostade det en del i Danmark och sedan Ryssland. Mediciner, ultraljud, resor, hotell etc. Det går snabbt. Rysslands garantipaket kostar en del men samtidigt får man tillbaka en hel del  om det inte går vägen.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-25 22:56:05 följande:
    Ja, då förstår jag att det rullat på så snabbt.

    Vad ingår egentligen i garantipaketet? Hur många ägg och försök?
    Det är olika utifrån vad för garantipaket man har.

    Vi hade med två försök med egna ägg och två äggdonation men valde att gå över direkt till ÄD efter en gång. Klarade inte av med egna ägg mer (då hade vi testat i Danmark också) och man fick knappt ut några ägg. Vi fick ett befruktat embryo av alla gånger vi testade (och otroligt det egentligen eftersom jag hade mindre än 10 % chans) och hade vi fått det på Olga kanske det hade gått vägen. På Olga fick man inte ut något ägg trots en stor äggblåsa och att vakna upp till det beskedet var inte roligt. Varför jag ens började leta efter en klinik i Ryssland var för att vi ville välja donator själva, det var väldigt viktigt för mig. Garantipaketet var ett plus sedan men visste jag inte ens om i början.

    Vad som ingår med det garantipaketet vi har:
    IVF med egna ägg:
    Laboratory tests at our clinic for up to 2 IVF cycles
    Up to 2 ICSI procedures if necessary
    Up to 2 Blastocyst cultures
    Up to 2 embryo freezing procedures
    Embryos storage for up to 2 years from the contract date

    ÄD:
    Up to 2 IVF cycles with fresh donor eggs
    Up to 2 ICSI procedures if necessary
    Up to 2 Blastocyst cultures
    Up to 2 Embryo freezing procedures
    Embryo storage up to two years from the contract date
    Treatment plan for each embryo transfer till Live Birth is achieved
    Laboratory tests at our clinic for each embryo transfer cycle
    Transfers of usable embryos till Live Birth is achieved
    Hysteroscopy if necessary
    Sperm freezing if necessary


    Jag förstår dig helt, det är fruktansvärt tärande att gå igenom allt detta. Och försöker man inte så vet man inte om man sedan ångrar sig.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020