Inlägg från: MsSuzyLee |Visa alla inlägg
  • MsSuzyLee

    BF augusti 2020 - stannar på FL

    Blandbubbel skrev 2020-08-07 22:42:41 följande:

    Hejhej!

    Hur går det för er? Här är det 5 dagar kvar till BF, men eftersom det är första barnet för mig så kommer jag väl antagligen gå över tiden. Har ont i ljumskar/bäcken under kvällar och mornar, speciellt på morgonen när jag inte rört mig så mycket. Knakar i höfterna varje gång jag vänder på mig :P har ni börjat få sammandragningar än? Min mage blir stenhård så fort jag rör mig. Sen slappnar den av efter en liten stund och är ok tills att jag vilar lite. Någon mer som har fått värk neråt i magen/ rumpan när ni ställer er upp från sittande? Som att det trycker neråt, som att man är riktigt riktigt bajsnödig? :P


    15 dagar kvar till BF. Kan inte riktigt förstå att det är så kort tid kvar. Sen blir det väl säkert några dagar till på det :)

    Jag har sjukt ont i bäckenet när jag ska ta mig ur sängen. Sen går jag som en gamling i några minuter tills det släpper. Brukar hjälpa om jag spänner rumpan några gånger, hehe.

    Inte värk direkt, men ett jättetryck neråt när jag ställer mig upp efter att ha suttit ett tag. Som att allt har dragits ner av tyngdlagen typ.

    Har också fått ont i händerna till och från. Sticks och domnar.

    Sammandragningar får jag lite då och då, som går över när jag slappnar av och andas. Har lite molvärk också, men väldigt sällan. Kanske nån gång varannan dag. Då tänker jag Aha, det är dags för mens! Sen kommer jag på att det är det ju inte.
  • MsSuzyLee
    GästenT skrev 2020-08-11 09:49:11 följande:

    Lycka till allihop! Kommer gå strålande för er!

    Våran son kom 7/8. Lite mörbultad efter ännu en snabb förlossning men överlag gick det bra!


    Grattis!!
  • MsSuzyLee
    furelise skrev 2020-08-19 20:51:09 följande:

    Jag var på UL v41+1 idag. Då upptäckte dem att vissa värden stämmer inte. Barnet rör sig som ska men är alldeles för litet. Väger för lite och enligt all mått är hon helt enkelt för litet, -26% under normalnivån. V32 vid sista UL var hon normal. Jag skickades direkt till förlossningen för flera undersökningar. De sa att barnet inte är i direkt fara men de sätter igång oss imorgon.


    Hoppas allt har gått bra!
  • MsSuzyLee

    Hur går det för er? Själv har jag BF på måndag. Antar att man får vänta ett tag till efter det. Har fått remiss för ultraljud på BF+7 om inget hänt då.

    Trycker en del neråt och har lite molvärk då och då, men annars känns det inte som att något är på gång direkt. Känns som att det blir lite jobbigare för varje dag som går, haha. Säkert för att det är så nära nu och man bara vill att hon ska komma ut. Samtidigt är jag lite nervös för förlossningen. Det hade varit skönt att veta när den kommer, istället för att gå och vara beredd hela tiden :)

    Förutom barnet längtar jag sååå mycket efter att få bli mig själv igen. En fungerande människa :D

  • MsSuzyLee
    liloma skrev 2020-08-21 14:00:39 följande:

    Jag var så inställd på att gå över tiden (BF 28/8) så i måndags kväll, när jag just lagt mig, och insåg att vattnet gick kom det ju som en överraskning!

    Ringde förlossningen och fick tid för kontroll kl 8 på morgonen. Fick lite värkar under natten men hanterbart och inte så regelbundna. Hade TENS-apparat som hjälpte också. Sov dock ingenting under natten, var alldeles för uppspelt!

    På kontrollen konstaterades att jag var öppen 5cm och inte skulle åka hem utan bebis, så sjuk känsla! Då fick sambon komma också som inte fick vara med på kontrollen.

    Först tyckte jag det inte var så farligt, men tji fick jag. Hade TENS och lustgas men bad så småningom om en epidural och det gjorde att jag fick lite energi tillbaka ett tag. Hade ju inte sovit på hela natten så var rätt trött. Kl 16 var jag helt öppen men sen stannade det liksom av och jag fick aldrig några krystvärkar, efter några timmar fick jag börja krysta ändå med guidning och jag började bli helt slut. Efter över en timmes krystande nämndes sugklocka och jag kände att vad som helst bara det tar slut snart, för där och då orkade jag inte mycket mer.

    Detta skedde mitt i skiftbytet och det kom in massor av personer på rummet, och jag ligger där med benen i vädret men just då brydde jag mig inte alls, var så inne i mitt. I efterhand kan jag också skratta åt hur kanske 7 pers hejade på mig under varje värk, som att ha en fotbollspublik när man trycker på för kung och fosterland, haha. 

    Efter 3 dragningar med sugklockan kom han ut kl. 21.24 och det var SÅÅÅ skönt att det var över, att han äntligen var ute och att få upp honom på bröstet! 

    Förlossningen varken startade eller slutade som jag trodde, men jag är så nöjd med hur det blev, och vården! Både på förlossningen och på BB, där vi var kvar två nätter. Fantastiskt hur väl omhändertagna både jag och bebis blivit!

    Heja er som har detta framför er! Hur det än blir.

    Vilken urkraft det finns hos oss kvinnor ändå, det är skitjobbigt men man bara klarar det! 


    Men åh vad härligt!! Grattis till er!!
  • MsSuzyLee
    Elle N skrev 2020-08-22 10:59:35 följande:

    Grattis, Liloma!

    Här tror jag att saker är på gång... slemproppen gick i natt (BF+4) och har haft värkar sedan strax före 05. Fortfarande oregelbundna, och med varierande styrka, allt ifrån var tredje minut till var tjugonde.

    Hoppas på en bebis imorgon iaf


    Så spännande! Lycka till! <3
  • MsSuzyLee
    Blandbubbel skrev 2020-08-23 10:38:54 följande:

    Hej igen! Här har en liten kille anlänt, 3 dagar före BF :D måndagen den 10/8 på kvällen så kom han! Vattnet gick natten mellan sön/mån kl 02, hade bara hunnit sova ca 1,5h efter en lång och tung graviddag utan någon direkt ro. Jag ringde förlossningen och vi fick åka in direkt på kontroll då det var en vattenavgång med mekonium, därav fick vi även stanna kvar när vi väl kommit dit.

    Förlossningen tog lite tid, 20h från vattenavgång, och jag var helt utmattad mot slutet. Somnade mellan värkarna!

    Blev sydd med två stygn utan några andra komplikationer. Vi blev körda till BB där vi fick vara kvar 2,5 dygn. Amningen kom igång bra till slut vid dag 6, efter ett dygn med tokömma vårtor och bröst.. nu funkar allt som det ska :D

    Verkar som att många av er gått över BF, hoppas ni får era bebisar snart! Jag mår så sjukt bra efter förlossningen, är pigg och har varit det sen förlossningen i princip. Mat är gott igen och jag orkar fungera normalt igen :D


    Vad skönt att allt gått bra och att ni mår bra! Jag hoppas att jag också kommer kunna sova mellan värkarna. Det låter så härligt att vara pigg och fungera igen. Stort grattis till er! :D
  • MsSuzyLee
    Jooosen skrev 2020-08-23 11:21:52 följande:

    Stort grattis!! Gud låter som att allt gått väldigt bra för er. Otroligt skönt att må bra efteråt! Det är lite min farhåga haha... har ni något namn ännu? Skönt att amningen oxå kommit igång :D. Är på bf +10 och håller på att skjuta mig själv snart... ska imorn få kolla iallfall så att lillan har det bra där inne. Just nu får ja bara gå på om det rör sig som vanligt. Man är lite halvt orolig 24/7 :(.


    Har min BF idag, men känner ingenting. När va det du skulle få bli igångsatt? Känns så oändligt långt bort med förlossningen och att få träffa barnet som ligger därinne. Känner mig typ lurad, som att det här är mitt liv nu och för all framtid.

    Hoppas att allt ser bra ut idag och att vi får komma till andra sidan snart! ;*
  • MsSuzyLee
    Jooosen skrev 2020-08-24 11:41:33 följande:

    Åh hoppas du inte behöver gå så långt som jag! Håll ut. Vet precis vad du menar. Jag känner mig grundlurad och att det inte blir någon bebis. Va på UL nu och bebisen mår fint. Normalviktig oxå vilket känns skönt. Går in i v 42+0 på torsdag så ska ringa förlossningen på onsdag o boka in igångsättning. Men ber att det ska starta av sig själv innan! Har bara hört att gångsättning för förstföderskor är skitjobbigt..


    Vad skönt att allt såg bra ut! Ja, hoppas det sätter igång av sig själv, har inte heller fått någon positiv bild av igångsättning. Hur gör du för att fördriva dagarna? Jag gör superambitiösa listor på vad jag vill ha gjort, men det slutar med att jag mest sitter och ligger på olika platser i lägenheten. Försöker gå ut och gå en kort sväng varje dag, men det är himla tungt. Jag brukar bli rastlös av att inte göra något, men nu kan jag ligga i soffan och streckkolla serier utan problem :D
  • MsSuzyLee
    Elle N skrev 2020-08-23 18:15:19 följande:

    Grattis till Blandbubbel!

    Ja, TENS var bra så länge värkarna var någorlunda regelbundna. Nu har jag levt sedan igår eftermiddag med oregelbundna värkar och mensvärks- och ryggont över tiden. Inne på kontroll nu. Lite högt blodtryck, bebis röjer runt som en galning och har väldigt hög puls. Livmodertappen var iaf tillbakavikt, så defikitivt latensfas.

    Men jag är orolig. Förlossningspersonalen mindre så... vill lita på dem, samtidigt är det ju jag som ska kunna känna efter om något känns fel. Ifrågasätter mig själv.


    Hur har det gått?
Svar på tråden BF augusti 2020 - stannar på FL