Inlägg från: MsSuzyLee |Visa alla inlägg
  • MsSuzyLee

    BF augusti 2020 - stannar på FL

    Lili158 skrev 2020-05-02 07:44:00 följande:

    Ingen aning, de var så bm bokade. Inga extra möten eller så utan bara så många möten som hon sa var rutinen : ) jag bara förhåller mig då till detta haha.


    Det är kanske olika beroende på var man bor :D
  • MsSuzyLee
    liloma skrev 2020-05-08 12:31:31 följande:

    Menar du föda utan rädsla? Jag fick låna den boken av en kompis och har börjat läsa lite. Har också anmält oss till en "föda utan rädsla"-kurs i juni, en kollega hade gått den och var jättenöjd. Känns bra att gå nån kurs eftersom det andra är inställt! Har även lyssnat en del på förlossningspodden vilket är ett tips att få höra olika förlossningsberättelser och hur (olika) det kan vara! 

    Är livrädd att min sambo inte ska kunna vara med! Det är typ min största oro. Också lite orolig att bli hemskickad direkt. 


    Jag är också jätteorolig över att min sambo inte ska få vara med på förlossningen. Är helt ärligt rätt upprörd över hela hanteringen av corona när det gäller gravida. Jag kan inte förstå meningen med att förbjuda sambon att vara med. Det finns så mycket annat som tillåts i samhället att jag kan jag tycka att det känns mest som en dum ?det måste se ut som att vi gör något?-regel att förbjuda någon från samma hushåll, som borde få vara lika involverad i graviditeten som den gravida, att komma med på undersökningarna. Om min sambo är smittad är väl jag också smittad eller? Vi bor ju tillsammans..!
  • MsSuzyLee
    Polly1981 skrev 2020-05-09 08:58:10 följande:

    Yogobe har föda utan rädsla kurs online nu för 299kr se den när du vill. Tillgängligt kursmaterial i 1 år


    Tack för tipset! :D
  • MsSuzyLee
    reptilina skrev 2020-05-10 12:07:28 följande:

    Men i de flesta fall får väl en frisk partner/annan anhörig vara med på förlossningen? Det är väl efteråt på BB som partnern inte får vara med? Vilket jag förstått i Stockholm beror på att man har platsbrist på BB och måste ha två patienter på varje rum, istället för patient+anhörig. Det är ju såklart trist, men förståeligt givet situationen. Att (frisk) partner inte får vara med på förlossningen låter ovanligt och svårt att förstå meningen med.


    reptilina skrev 2020-05-10 12:07:28 följande:

    Men i de flesta fall får väl en frisk partner/annan anhörig vara med på förlossningen? Det är väl efteråt på BB som partnern inte får vara med? Vilket jag förstått i Stockholm beror på att man har platsbrist på BB och måste ha två patienter på varje rum, istället för patient+anhörig. Det är ju såklart trist, men förståeligt givet situationen. Att (frisk) partner inte får vara med på förlossningen låter ovanligt och svårt att förstå meningen med.


    Jag va nog lite otydlig i min text :) Syftade på att sambon inte får vara med på ultraljud och möten med barnmorskan. Det är det jag inte förstår meningen med. Platsbrist på sjukhus är ju som det är. Men det som gör mig orolig ang. förlossningen är att om dom idag säger nej till att följa med till bm, vad är det som säger att det inte ändras och också blir förbud att vara med på förlossningen om tre månader. Och den oron kommer ifrån att jag inte förstår regeln hos barnmorskan. När jag gjorde mitt ultraljud fick jag inte ens ha sambon på ett vanlig telefonsamtal. Hon sa att dom sagt nej till allt sånt. Och jag tycker att det är obefogat.
  • MsSuzyLee
    reptilina skrev 2020-05-13 11:37:25 följande:

    Jag tycker faktiskt att det är fullt förståeligt att man endast tar in den person som ska undersökas på ultraljudet, eftersom alla andra (onödiga) besökare kan vara en smittorisk för personalen. Att sambon inte fick vara med på telefonsamtal är ju dock helt knäppt (man kan ju sällan smitta genom en telefonlur), min mottagning tillåter telefonsamtal och facetime, och det känns ju som en självklarhet nästan om man tänker på viktigheten av det som undersöks. Vi hoppas att restriktionerna lättar snart!


    Hon sa att det skulle störa hennes koncentration om min sambo var med på telefon. Jag var inte alls beredd på att få det svaret och vi blev ju båda jätteledsna och chockade. Är nog en stor anledning till varför jag varit upprörd och känt mig lite övergiven och otrygg.

    Men! Var hos barnmorskan igår och då var det inga problem alls. Hon var jättebra och pratade med min sambo som fick vara med på telefon och det kändes lika bra som om han skulle ha varit med där. Så efter den fina upplevelsen är jag inte lika upprörd som innan. Inte upprörd alls faktiskt :)
  • MsSuzyLee
    Missmissis2 skrev 2020-05-12 20:31:59 följande:

    Har inte läst hela tråden men undrar hur mycket fosterrörelser ni känner?

    Jag går in i v 26 imorn (25+0) och jag känner bebben på morgonen, ibland under dagen men under dagen så känns det mer som ?fladder? man kände tidigare i graviditeten. Ibland är det full rulle en stund på kvällen men mer som att det känns mycket på en kort stund, sen känner jag inte så mycket mer. Läste nånstans om att man kunde känna sparkar i flera minuter, gör ni det?

    Ibland buffar jag på magen och då brukar bebben sätta igång men i söndags tog det lång tid innan jag fick svar, blev nästan orolig då.


    Jag är också i v 26 (25+2) och det är väldigt sparsamt med rörelserna. För mig beror det på att moderkakan ligger i framvägg. När bm lyssnade på hjärtat hörde hon flera gånger sparkar som jag inte kunde känna. Men hon sa att jag kommer känna mera längre fram i graviditeten och att så länge jag känner lite varje dag behöver jag inte vara orolig.

    Känner aldrig i flera minuter. Som mest kanske 30 sekunder.
  • MsSuzyLee
    Anx123456 skrev 2020-05-13 10:05:31 följande:

    Jag går in i vecka 29 imorgon och var på glukosbelastning idag. Det har varit problem från start med alla besök då min barnmorska har varit sjuk vid varje tillfälle förutom ett så jag har behövt träffa olika barnmorskor varje gång vilket känns väldigt otryggt. Vid förra besöket så mätte vi magen och låg över medelkurvan, den barnmorskan sa att allt var normalt så länge jag följer min egen kurva. Idag mätte vi magen igen och ligger fortfarande över kurvan men jag följer min kurva. Då säger den här barnmorskan att jag borde äta mindre och hälsosammare då jag har risk att få en stor bebis och citat ?man behöver sitt underliv efter förlossningen också?. Jag blev jättechockad över att hon sa så? Ligger ni över, medel eller under kurvan eller vatit med om liknande?


    Vissa människor har valt fel yrke. Helt galen sak att säga. Tycker den första barnmorskan verkar vettigare :)
  • MsSuzyLee
    Elle N skrev 2020-05-17 00:27:48 följande:

    Skönt att det känns bättre nu!

    Jag blev jätteledsen när min man inte fick vara med på vårt RUL, för jag hade känt väldigt mycket oro fram tills dess, och om det hade varit dåliga besked hade jag inte klarat att ge dem vidare själv. Men allt gick bra, som tur var, och mannen hade väntat precis utanför.

    Sedan dess har det blivit mycket bättre för oss också, för vår barnmorslemottagning ligger i ett hus som är separat från akut- och intensivvården, så han får vara med på våra "vanliga" besök nu. Det tycker jag är otroligt viktigt. Det är ju vi som ska ha barn, inte bara min kropp liksom. Han har ju också tankar och funderingar, och rätt till samma info som jag!


    Åh vad bra för er! Jag håller helt med, det är vi som ska ha barn, inte bara min kropp. Så bra formulerat :D
  • MsSuzyLee
    Polly1981 skrev 2020-05-09 08:58:10 följande:

    Yogobe har föda utan rädsla kurs online nu för 299kr se den när du vill. Tillgängligt kursmaterial i 1 år


    Köpte den kursen och började på den i helgen. Än så länge är vi jättenöjda! Väldigt intressant och peppande :) vill bara plöja igenom den!

    Vilka känslor har ni inför förlossning? Har ni gjort det förr, eller är det första gången? Jag pendlar mellan nyfikenhet och oro och längtan och rädsla. Oftast nyfikenhet faktiskt. Tänk vilken upplevelse!
  • MsSuzyLee
    Jooosen skrev 2020-05-22 22:03:21 följande:

    Tack för svar! Ja allt som allt ca 2 timmar. Kanske man vågar vara där typ 3-4 v innan iallafall! Lovar att bebben tittar ut två veckor över tiden bara för det haha! Ska ni köpa spjälsäng eller hur gör ni? Var tänker ni att bebisen kommer sova? Vi funderar på babycrib då vi bor på 40 kvadrat :/....


    Vi bor också litet och hade sån tur att vi har fått både en babycrib och en spjälsäng av vänner och bekanta. Så tänker att vi börjar med babycrib så länge hon får plats i den och sen får vi pressa in spjälsängen någonstans alt. flytta, hehe.

    Skötbord tänkte vi ha på tvättmaskinen.
Svar på tråden BF augusti 2020 - stannar på FL