Inlägg från: MsSuzyLee |Visa alla inlägg
  • MsSuzyLee

    BF augusti 2020 - stannar på FL

    liloma skrev 2020-08-28 21:44:51 följande:

    Ja, jag var först lite osäker, men det var liksom ingen vanlig flytning, hehe. Den kom lite i omgångar för mig. 

    Jag var ju inte alls beredd på att vattnet skulle gå, och verkligen inte 10 dagar innan BF! Det är bara att ställa in sig på att inget blir som man tänkt sig när det gäller att föda barn :) Heja dig! 


    Förstår det, man räknar ju med att gå över. Va det någon som vann vadet? :D

    Tack! <3
  • MsSuzyLee
    Jooosen skrev 2020-08-31 18:32:31 följande:

    Nu är hon född! Sattes igång i lördags med tabletter. Fick otroligt jobbiga värkar efter 7 tabletter. Hela förlossningen var väldigt lång o krystande tog 2,5 timme. Föddes igår söndag 16:40. Huvudet åkte bara in o ut hela tiden. Allt var väldigt traumatiskt. När hon kom ut hade hon vatten i lungorna så har legat på neo. Nu har vi fått komma till bb. 4190 vägde hon och 55(!!) cm! Trots min lilla gravidmage där folk inte ens såg att ja va i vecka 42 haha. Men vilken härlig grej ändå allting <3 hoppas ni mår bra !


    Grattis och vad skönt att allt gick bra tillslut!

    Våran tjej föddes 1/9. 3300 kg och 49 cm lång. Verkar som att du och jag hade liknande krystningsupplevelse. Hon hade inte vridit huvudet helt rätt, så fick krysta i 1,5 timme. Trodde dom tio sista krystningarna att hon skulle komma ut, men åkte bara tillbaka in igen. Va helt slut och började känna att vad gör jag om krafterna tar slut? Och då kom hon äntligen ut! :)

    Fick vara kvar 3 nätter på BB pga problem med amning. Trodde vi skulle få åka hem på dag 2, men då fick någon i personalen för sig att jag måste testas för corona för att jag tappat rösten efter att jag skrek så mycket under förlossningen. Fick svaret ett dygn senare (negativt) och fick äntligen åka hem! <3

    Väl hemma kom mjölken också :D
  • MsSuzyLee
    Jooosen skrev 2020-09-04 16:58:53 följande:

    Hur går er amning? Mina bröstvårtor gör såååå ont. Bävar inför varje gång.. lite bättre idag dock , dag 5. Grät nästan i början!! Hur går det för dej msSuzulee? Hoppas du fött nu du med!


    Åh jag fick en jättebra kräm! Purelan. Smorde in bröstvårtorna med den och det blev så mycket bättre!

    Ja, tillslut fick jag också föda! :D men höll mig inte till augusti, hehe...
  • MsSuzyLee

    Vad fick ni för råd om hur ofta man ska amma? Till oss sa dom att hon måste väckas och äta var tredje timme, men hon är så himla svårväckt och inte alls intresserad av mat när man väl lyckas väcka henne. Hon bara somnar om igen, även fast vi byter blöja, tar på eller av kläder, kittlar under fötterna, masserar händerna... Blodsockret och vikten är bra, och när hon vaknar av sig själv äter hon jättebra och mycket. Min känsla säger att hon ska äta när hon själv vill, men vill ju inte gå emot det dom sagt på BB...

  • MsSuzyLee
    Jooosen skrev 2020-09-06 11:45:22 följande:

    Grattis! Ja låter lika! O herregud vad man skrev ja helt sjukt... ska faktiskt få på samtal om förlossningen pga att ja tyckte det va så jobbigt...

    Ang amning så kör vi när hon vill. Hon visar tydliga signaler oxå på när hon vill äta så behlver inte väcka henne. Vet inte om det är rätt men hon får i sig tillräckligt o på efterkontrollen hade hon knappt gått ner nögot så som dom brukar! Hur sover er på natten, bra ? Vår sover massa på dagen men lagom tills vi ska lägga oss så blir hon hysteriskt pigg! Vägrar sova o jag e vaken o små ammar i flera timmar! Hoppas hon ställer om sig snart. Känner mig redan som ett vrak haha! Imorn börjar pappan på praktik redan! Känns lite läskigt. Fick en vecka hemma iallafall.


    Jag sa till min kille efter förlossningen att om jag nånsin föreslår ett till barn måste han säga nej, hahaha. Men nu har jag nästan helt glömt bort hur det kändes. Jag VET att det va så otroligt svårt och jobbigt, men känslan av hur jobbigt det va är borta. Min röst är nästan återställd nu iallafall efter allt skrikande... :D

    Haha, ja våran sover också hela dagarna och vaknar lagom tills man själv är redo att sova. Vi har lyckats senaste två nätterna att få henne att somna i sin säng, så att vi kan sova tIllsammans i några timmar. Och inatt för någon timme sen vaknade jag av att hon va hungrig och jag blev så glad att hon inte sov sitt vanliga sömnmaraton då hon är helt omöjlig att väcka för att ge mat.

    Åh, ja jag förstår det! En vecka är ju inte jättelång tid. Men det är ändå coolt vad mycket man lär sig från ena dagen till andra :)
  • MsSuzyLee
    liloma skrev 2020-09-06 17:40:41 följande:

    Grattis!! Bra kämpat!

    Och skönt att amningen kom igång :)


    Tack!! <3
  • MsSuzyLee
    Jooosen skrev 2020-09-07 16:53:29 följande:

    Haha men typ samma här! Men jävlar va fort man glömmer. Nu känns det inte alls som det va lika jobbigt längre fast ja va helt jäkla traumatiserad för en vecka sen ! Ja dom kommer väl in k sina rutiner mer o mer. Just nu känns d som att dygnet är helt omvänt haha! Hur går amningen nu?


    Försöker sluta helt med ersättning nu, så känns som att jag ammar ungefär 90% av dygnet. Hoppas mjölkmängden ökar till imorgon :)
  • MsSuzyLee
    liloma skrev 2020-09-13 15:58:43 följande:

    Hej, hur mår ni alla i bebisbubblan? :) 

    Fler som känner sig väldigt känsliga? Typ kan börja gråta helt plötsligt, bli irriterad, eller bara bli väldigt känslosam.

    Konstant sömnbrist, alla känslor som kommer med det nya lilla livet och mammarollen, att aldrig riktigt kunna bestämma över sin tid, att amma amma amma.....Visst njuter jag för det allra allra mesta och gör vad som helst för den lille, men vissa stunder känns det tufft....!


    Ja guuud, det är tufft nu..! Ammandet har knäckt mig några gånger, mycket för att mjölken inte räckt till och jag har ammat och ammat i timmar tills vi tillslut fått ge upp och ge ersättning. Men nu, tillslut, klarar vi oss med en ersättning om dagen. Så det känns mycket bättre!

    Att inte få sova är också så himla jobbigt. När jag tänker på hur många månader jag ska vakna och amma varje natt blir jag typ rädd, hahaha. Man måste nog påminna sig själv om att det faktiskt inte kommer vara såhär för evigt. Och försöka njuta ändå av dom fina stunderna (när dom sover) ;)
  • MsSuzyLee
    Jooosen skrev 2020-09-20 10:26:42 följande:

    Ja amningen har verkligen knäckt mig med. Men gör det ont för dig nu? Mitt gör lite ont fortfarande i bröstvårtorna men har typ gått över. Hur märkte du att ni behövde ge extra mjölk? Så svårt sånt där o veta! Ja hej då sömn!! Hur ofta ammar du nattetid? Ja ammar hela tiden känns d som haha. Plus att lillan (som fortf inte har ett namn haha) baaaara vill sova PÅ mig. Så ja sitter typ o sover varje natt!


    Det slutade göra ont typ idag! :D har varit som knivar första minuten, vill bara skrika. Men idag är det mkt bättre!

    Vi började med ersättning på bb och har försökt sluta sen vi fick komma hem. Vi ger fortfarande en ersättning om dagen om det behövs, när hon inte blir mätt av att amma. Det brukar sluta med att hon gråter och spottar ut bröstet. Då tolkar jag det som att mjölken är slut.. :?(

    Brukar bli två nattamningar. Sen är hon vaken från 4-6 tiden och ammar/halvsover fram till lunch. Verkligen, livet handlar bara om amning nu, hahaha.

    Ja, samma här, hon sover liggandes bredvid mig (ammar liggandes). Hon vaknar direkt man lägger henne i sin egen säng.
  • MsSuzyLee
    Blandbubbel skrev 2020-09-26 11:05:33 följande:

    Hej! Nu är det snart 7v sedan min förlossning och jag har inte blött på ca 4v. Bara haft lite gulare flytningar som luktar liiite. Idag började det kännas strävt i slidan, precis som det gör på mig precis innan mens, så jag gick och kollade och jo där var blod.. hm. Det var färskt, eller ja, precis så som det brukar se ut i början av mensen.

    Kan det vara mensen som är tillbaka redan!? Eller är det blödning från förlossningen som kommit tillbaka?


    Har du hört med förlossningen eller din barnmorska? Ammar du? Om inte kan väl mensen komma tillbaka ganska fort?
Svar på tråden BF augusti 2020 - stannar på FL