• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-05-15 10:23:03 följande:

    Med den nivå måste man vara helt chanslös.
    Rätt lustigt hur man före finanskrisen gick på varandra inom vården och omsorg, och hann med att gå ut med de äldre.
    Nu har man inte ens personal att sköta sina vårdtagare basala nödvändigheter.
    Vem styr nått så illa?


    Det lär ju inte finnas någon av de anställda på boendet där mannen vanvårdades som inte känt till misären.

    Och ingen av dessa har reagerat eller tillåtits reagera. 

    Jag undrar lite hur man är funtad - eller hur avtrubbad man kan bli - när man går in på ett rum som stinker av avföring och urin, där sängkläder och stolar är fläckade av avföring - utan att reagera.

    Ytterst ansvarig för äldrevården i Stockholm är Erik Slottner, KD. KD ett parti som påstår sig vara en röst för de äldre i samhället.
  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2020-05-15 15:47:06 följande:
    Har andra länder inexakta mätmetoder? Spaniens undersökning av 60 000, har den gjorts med inexakta mätmetoder? Har Sverige bättre mätmetoder? 

    Jag tror att Stockholm kommer att ha ungefär samma procent som Madrid. 
    Det finns för närvarande inga exakta mätmetoder för att kontrollera immunitet, vare sig i Sverige eller i andra länder.

    Men i och med att smittspridningen i Stockholm minskar och med stor sannolikhet i princip kommer att avtanna till sommaren så för man en slags verklighetens måttstock på immunitet.

    Men det är med största möjliga löje som jag å ena sidan noterar att pangdemister anser det oansvarigt att Sverige har en så slapp attityd till smittan å andra sidan menar att fler inte smittats i Stockholm än i städer där man reagerat med panik och stängt ner städerna.

    Pangdemister överlag tycks ha ett synnerligen otursförföljt tankemönster.

    Och fortfarande anser jag att det är mycket omoget att skratta åt det lidande som pandemin orsakat, detta apropå valet av "haha" som svans till din anonymitet.
  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2020-05-15 16:23:53 följande:
    Ojojoj, du är allt en tuffing du! "Pangdemister" och grejer! Mumsfillibabba, med vilken briljans du diskuterar! Aldrig har mitt nick passat bättre än det gör ihop med dina inlägg. 
    Nja, men jag tycker nog att man ska säga ifrån när någon skrattar när diskussionens kärna är alla de som dött och kommer att dö i covid-19.

    Jag skulle göra exakt detsamma om en tuting kom med ett plakat som det stod "haha" på vid en begravning.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-05-15 16:36:30 följande:

    Jag mår riktigt illa åt sån här behandling av äldre.
    Precis som man säger till dom här att ni saknar all betydelse.

    KD har blivit rätt konstiga det senaste, sedan när blev kristna så oempatiska?
    Och Ebba springa någons ärenden, eller varför säger man en sak och sen inte är ens i närheten att uppfylla det?
    Ansvariga borde få kraftiga reprimander här.


    Javisst är det KD som har det yttersta ansvaret för att äldreomsorgen i Stockholm misslyckades totalt med att skydda dem de ska skydda mot covid-19.

    Men det som har hänt har hänt och det kan man inte göra något åt. Jag hoppas att de styrande i Stockholm har lärt sig något av misslyckandet och att det kommer att fungera bättre i framtiden.

    Sämre borde inte vara möjligt.
  • FDFMGA
    Anonym (Saga.A) skrev 2020-05-15 17:26:46 följande:
    Om du enbart syftade till hans nickname så brukar han ofta ha det namnet oavsett diskussionsämne, tror knappast han har det för att skratta åt pandemin.
    Åh, jag har ingen aning om vem som egentligen döljer sig bakom en anonym signatur.

    Skriver sällan anonymt själv, men efter vad jag har förstått så kan man välja vad "svansen" ska kallas - och jag skulle knappast svansa runt med ett "haha" i en tråd som behandlar något som inneburit att ett stort antal människor dött och än fler lever i något slags limbo eftersom de tillhör riskgrupper. Eller i t ex en tråd där någon berättar att hen fått besked om obotlig cancer.

    Jag har nära anhöriga som tillhör riskgrupperna. Ett "haha" är ett synnerligen olämpligt sett att bemöta deras skräck för smitta på och min uppfattning är att ett "haha" uppfattas som ett "haha".

    Somliga har otur när de väljer namn på anonymitetssvansen de viftar med.

    Hursomhelst. Stockholm ligger ju före övriga Sverige sett till hur långt pandemin kommit. Jag tycker att det är hoppingivande att smittan sen fem veckor sjunker undan. Sådant föredrar jag att säga till dem covid-19 är en livsfarlig risk för, inte haha. 

    Till mina anhöriga som tillhör riskgrupperna är det precis det jag berättar, att smittan sjunker undan här. Något som kan komma att innebära ett visst skydd i väntan på att ett eventuellt kommande vaccin ska kunna ge skydd till riskgrupperna.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-05-15 17:31:41 följande:
    Och det ska komma från en person som är ok med att vi har 3 ggr fler döda än våra grannländer sammanlagt och tycker att fler döda är ok för att rädda ekonomin.... din nyfunna "empati" är något cyniskt.
    Jag är ju inte pangdemist och därför tror jag att man ska vänta med att räkna döda och jämföra länder emellan tills mänskligheten har lärt sig hantera sarscov2.

    Men covid-19 är inget att skratta åt - de som blir allvarligt sjuka drabbas av en mycket plågsam sjukdom.

    Jag tror att den väg Sverige har valt kan innebära att riskgrupper kan få ett partiellt skydd - och bättre det än inget alls - eller att man låser in sig några år i väntan på vaccin.

    Så jag tycker man kan glädja sig åt att smittan sjunker undan i Stockholm, trots att vi inte har låst in oss. Med detta sagt så anser jag att man naturligtvis ändå bör kritisera styret i Stockholm för att man har misskött äldreomsorgen, vilket innebar att viruset fick fri passage in på boendena.
  • FDFMGA
    Så mycket som fem procet för ett Spanien som stängde ner.

    Tänk dig då hur hög andel det måste vara i de mest drabbade städerna i Spanien och då menar jag nu och inte för några veckor sen.

    Och tänk dig då Stockholm just nu, vi som aldrig stängt ner - för en sak har ju förstås pangdemisterna rätt i - att smittan sprids lättare i en öppen stad än i en sluten.

    Inte konstigt egentligen att smittan sen cirka fem veckor tillbaka sjunker undan här, flockimmunitet är ju ett relativt begrepp.

    Vore jag spanjor, italienare, belgare, fransman eller holländare skulle jag nog försöka lägga min semester i Stockholm i sommar - kan ju mycket väl vara den smittsäkraste platsen inom EU då.
  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2020-05-15 20:16:14 följande:

    Pedro Duque säger att Spanien, utifrån 17.000 resultat häromdagen i den andra analysen i studien, ser att säkerheten i snabbtesterna är 97%. 

    Klokt att öppna landet så försiktigt och stegvis i noga planlagda faser som de gör, och klokt förstås att de genomför den här studien. Det borde alla länder göra. 


    Ja, det är nog klokt.

    De vill knappast att smittspridningen ska gå snabbare än sjukvården hinner med och samtidigt så kan det knappast fungera om dörren man gläntar på förvandlas till en svängdörr.

    Har du tillgång till statistik på stadsnivå, det kan ju vara så att man i de mest smittade delarna av Spanien inte ligger så fruktansvärt långt efter Stockholm i fråga om flockimmunitet.

    Där skulle man ju i så fall kunna applicera den svenska modellen.

    Så kommer iofs väl alla länder inse att de måste göra, såvida man inte litar på Trumps löften om när ett vaccin ska finnas tillgängligt, rengöringsmedel finns det ju redan, men det var visst inte så lyckat med den idén.

    Det senare kan man nästan skratta åt, lit eklorin i lungorna håller doktorn borta.
  • FDFMGA
    Kermit1561 skrev 2020-05-16 09:14:02 följande:
    Fast det tror du väl inte på riktigt, att det skulle kunna avgöras i en domstol?? Kan du tänka dig hur det skulle se ut? Båda sidor skulle överösa rätten med forskningsrapporter och expertvittnen och i slutändan skulle det bara visa hur svårt det är att veta vad som är rätt och vara omöjligt att döma.

    De som kommer kunna döma i nån mån alls är framtida forskare som med facit i hand och när forskning gjorts kommer kunna dra slutsatser om vad som var bäst.
    Knappast den sortens domstol en del pangdemister tänker sig - utan snarare en folkdomstol där Tegnell inte skulle bli den enda som döms för mord.

    Men visst, hatet är väl i första hand riktat mot Tegnell som dels står som en symbol för FHM och dels som symbol för den strategi Sverige har valt.

    Tankar om folkdomstolar, landsförrädare som ska straffas är ett ganska vanligt inslag bland nyauktoritära strömningar och sträcker sig från kvinnor som inte vet sin plats via journalister som är pk-elitens språkrör till epidemiologer som inte säger att alla måste ta skydd tills mirakelmedicinen är ett faktum.

    Personligen tror jag att somliga pangdemister är resistenta mot verkligheten  som den ter sig - att pandemin kommer att bli långvarig, att man i länder där man stängt ner har få immuna och där normalisering kommer att innebära ökad smittspridning såvida man inte skapar ett kontrollsystem där varje enskild individ utsätts för en konstant övervakning.

    Själv tackar jag de lyckliga omständigheterna för att jag och min familj bor i Stockholm där man lyckats få till en hållbar minskning av smittspridningen tack vare frivillig hänsyn till andra och tack vare det faktum att ökad immunitet på gruppnivå innebär minskad smittspridning.

    De som är ansvariga för att äldreomsorgen här var omänskligt miserbael kommer knappast att ställas till svars, inte ens i nästa val - men skit samma: Det finns en liten möjlighet att vi efter pandemin har lärt oss något om mänsklighet och att våra politiker inte bara i ord utan också i handling satsar på äldreomsorgen.

    Jag har några anhöriga som lever sin sista tid på äldreboenden. Det är längesen jag hade möjlighet att hälsa på nu - men före epidemin brukade jag bli så jävla beklämd av mitt möte med konsekvenserna av politikernas brist på satsningar på de äldre att min tanke när jag gick ifrån åldreboendena ofta var att jag hellre tar livet av mig än döms till att sluta här.

    Det är vad jag skulle önska att effekterna av epidemin blev - att vi nu när den börjar klinga av ställer oss själva till svars - hur fan har vi kunnat tillåta att de äldsta av oss inte längre får ett mänskligt bemötande.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-05-16 12:22:57 följande:

    Lite mer desinformation:

    omni.se/sverige-hade-hogst-dagligt-dodstal-i-varlden-per-capita/a/1nL4EX


    Och Nordkorea har lägst andel - inte ett fall rapporterat. Det måste vara Kim Jong-uns förtjänst, vars ande svävar över det folk som följer honom i kärlek, liv och död.

    Där ser man skillanden mellan ett öppet demokratiskt samhälle och ett slutet auktoritärt.

    Skämt åsido. Det är givet att fler personer smittas och fler avlider i ett öppet samhälle än i mer slutna sådana, i synnerhet om man väljer i vilket ögonblick man gör jämförelsen. Inte desto mindre har Sverige lägre andel döda i smittan hittills än länder som Storbritannien och Belgien som valt de stängda dörrarnas politik.

    Och något pangdemister väjer för är utvecklingen i Stockholm där smittspridningen sen fem veckor stadigt minskar och detta trots att inga dörrar spikas igen.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin