• Anonym (Diddie)

    Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?

    1. Blir så irriterad, läser just nu Aftonbladets chatt, och där säger Tegnell:

    "Det finns en enda studie i världen som överhuvudtaget har försökt att titta på detta och de anser att man minskar utsöndringen lite mindre bland de som är sjuka, om man har på sig munskydd."

    Hela världen har haft Corona i 3 månader, hur kan INTE ETT ENDA LAND fått fram en studie på munskydd?

    2. Och hur många är det egentligen som dött på älderboenderna? Om vi räknar bort älderboenderna, kommer vi då ner i danmark/norge/Finland siffror i dödstal? För det är ju det de skyller det höga antalet döda på...

  • Svar på tråden Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?
  • Anonym (smulan)

    Resultaten behöver ses i jämförelse med uppsatta mål. I Sverige är målet att bromsa pandemins framfart så att den blir kontrollerbar. För övrigt samma strategi som i våra nordiska grannländer. Sverige har i stort kontroll på pandemin och då finns det egentligen inga behov att införa ytterligare åtgärder just nu.

  • AndreaBD
    AmericanMommy skrev 2020-05-09 06:06:32 följande:
    Om du läser inläggen i denna tråd så gör folk sak av att många är äldre som dör och därmed menar de att det är inte så farligt. Har också hört FHM nämna att de flesta är äldre som dör som någon sorts överslätning av dödstalen. Typ, 3000 dog men de flesta var ju äldre....
    Poängen är att vad vi än gör, så kommer det inte att göra någon skillnad. Titta på USA! Eller på Spanien. 
  • Anonym (U6)

    Jag är ganska säker på att OM fhm gör en lock down när andra vågen kommer ( som kanske drabbar 20- 40 åringar eller barn, ingen vet) kommer du att tycka det är fel också.

    Glaset är alltid halvfullt för dig, va?

  • AndreaBD
    Shoegal81 skrev 2020-05-09 06:52:10 följande:
    Fast inte ett ord av det du skriver stämmer. Tegnell står helt ensam och går emot all nationell och internationell forskning. Resten av världen, inklusive WHO, säger att smittan kan spridas via luftburna aeroler och att folk kan smitta utan att visa symptom. Dessa två orsaker är anledningarna till att forskare rekommenderar avstånd, ansiktsskydd, och att man ska stanna hemma. Sverige, som enda land, har sagt att det enbart smittar när man visar symtom. Därför har en man i en pågående pandemi låtit folk gått till sitt jobb på äldreboendet när deras familjemedlemmar är hemma med coronavirus, man har mitt under en pågående pandemi låtit 499 personer suttit tillsammans och hostat på teatern, åkt till Åre och snutit sig i handskarna och svettas på afterski. Sedan låtit dessa människor åkt och hälsat på mormor på ålderdomshemmet. Men jag undrar hur det kommer sig att så många människor har dött i Sverige? Låt mig påminna dig om att Tegnell gick ut och sa att toppen var nådd när 137 personer hade testats positivt för covid-19 i Mars! Sverige är inte det enda landet som följer forskning, Sverige är det land som har misslyckats totalt på grund av 1 person som borde ställas inför domstol.

    www.dn.se/debatt/anvand-munskydd-i-publika-miljoer-och-i-aldrevarden/

    www.aftonbladet.se/a/RRpj0A
    Snarare är det du som inte har koll. Jag har själv min mamma i ett ålderdomshem i Tyskland. Från och med i morgon är det fritt fram att hälsa på äldre igen. Och i vissa delstater där har besöken aldrig stoppats. Och jag vet också hur mycket folk i Tyskland, England, Irland, m.fl. ändå kommer ut och träffar folk. Jag vet det för att jag har kontakt med folk där och dessutom kollar i forum i dessa länder också.  I praktiken är det inte någon skillnad mellan olika länder: En stor del av människorna är vettiga och gör som som man ska, ett mindre antal är inte det. 

    Tegnell och FHM orienterar sig mycket efter internationell forskning. Det där med aerosoler har FHM ju aldrig förnekat, de har bara uttryckt det enklare och istället sagt att man ska ta två meters avstånd från varandra. Alla människor tar inte till sig såna detaljer. 

    Du har Aftonbladet som källa, jag lyssnar direkt på dem främsta internationella experter. Och du skulle inte tro hur mycket det skiljer sig!  Tyvärr så skriver Aftonbladet även i dessa tider då det är helt olämpligt sånt som bara ska sälja tidningen, trots att det oroar folk. Sånt som låter farligt, trots att det då kan vara saker som de som är lite insatta har vetat i två månader. 

    Om man följer den internationella forskningen bara lite grann, så märker man att FHM reagerar DIREKT på nya rön. Däremot är det ju ofta ett fram och tillbaka, där forskningen får helt olika resultat och ingen vet. Och precis så är det ju med munskydden. Ingen vet om de gör någon nytta. Nu kan man säga: Borde man inte då av ren försiktighet göra såna åtgärder? Nu har de sagt på presskonferenser att man KAN ha munskydd eller visir dessutom. Och då blir det ett himla liv att folk vill ha säkra direktiv. Men man vet ju inte än!!! FHMs problem kanske är att de är för ärliga?

    Och det är samma sak med dem utan symptom. Man vet att de finns, men man vet inte i hur stor utsträckning de finns. Det kan vara några få, och det kan vara en majoritet. Och studierna visar olika saker. 

     En person? Vilken person då? Du menar väl inte Tegnell? Det är inte han som bestämmer, han har en chef! Kollegor har han också. Han är bara språkröret! Och FHM bestämmer inte heller, utan det är regeringen. I ett läge där man INTE VET, och där man går helt efter forskningen och efter det man vet hittills - hur kan man då överhuvudtaget göra fel? Man kan, men då kan man inte hjälpa det. Det man inte vet, vet man ju inte. 

    Alla tyska experter har ju svängt och säger numera att Sveriges sätt är bra eller åtminstone helt okej (Robert-Koch-Institutet som ju ligger bakom Tysklands lockdown). Av de amerikanska och brittiska experterna berömmer också många Sveriges strategi. Om du verkligen vill informera dig, lyssna på några experter, t.ex. i den här podserien där man intervjuar experter:


    ">


  • Anonym (Elin)
    AmericanMommy skrev 2020-05-09 06:06:32 följande:

    Om du läser inläggen i denna tråd så gör folk sak av att många är äldre som dör och därmed menar de att det är inte så farligt. Har också hört FHM nämna att de flesta är äldre som dör som någon sorts överslätning av dödstalen. Typ, 3000 dog men de flesta var ju äldre....


    Hur vet du att de menar det?

    Så tolkar inte jag inläggen. Jag tolkar inläggen i relation till trådstarten som väl handlar om att förklaringen till de höga dödstalen är att vi misslyckats med att inte få in smittanpå äldreboende, och så svarar folk med fakta kring detta.

    Att FHM lyfter att det främst är äldre som dör är väl dels attförklara varför man valt att ha högst restriktioner för 70 plus och dels att att förmå alla att skyda de äldre så mycket man kan. Det är ju jätteviktigt att få ut att äldre är en akut riskgrupp så att alla resurser sätts in på det.
  • Anonym (M)
    AmericanMommy skrev 2020-05-09 06:06:32 följande:
    Om du läser inläggen i denna tråd så gör folk sak av att många är äldre som dör och därmed menar de att det är inte så farligt. Har också hört FHM nämna att de flesta är äldre som dör som någon sorts överslätning av dödstalen. Typ, 3000 dog men de flesta var ju äldre....
    Vilka inlägg läser du in det i?
    Är det mitt inlägg där jag skriver att 90% av dom döda är över 70 år
    och ca 50% av dom bodde på äldreboende?

    Hur kan du få det till att jag inte tycker att det är fruktansvärt om det är bla mitt inlägg du refererar till. Jag svarade på ett inlägg innan där personen skrev om att en hög procent just var äldre och jag svarade med fakta som just hade hade redovisats samma dag.  

    Jag tycker att det är fruktansvärda siffror och ett stort misslyckande att man inte har kunnat skydda äldre, det är ju dom mest sköra och ofta sjukast som ju just bor på boende och dom som har svårast att klara att bli sjuka.
    Man har infört besöksförbud på äldreboende och gjorde det ganska så omedelbart men tyvärr får ofta dom som jobbar på boendet gå mellan avdelningar, när man är hemma som man ska med minsta symtom har man fått ta in vikarier, många anställda cirkulerar runt dom boende och dom har inte haft tillräckligt med skyddskläder och material osv, Personalen får slita hårt och riskerar själva att blir sjuka.
    Man har heller inte förstått att man kan sprida smittan utan att själv känna sig sjuk osv.
    Personalen gör verkligen så gott dom kan.
    Det är tragiskt att Sverige inte kunnat skydda dom äldre som är dom som drabbas hårdast.
    Ingen vad jag vet slätar över det utan alla tycker att det är fruktansvärt och de flesta av oss har just äldre släktingar som bor på äldreboende och många har förlorat en äldre släkting.
    Jag har haft tur att ingen av våra släktingar har smittats av corona ännu kanske man ska tillägga men jag kan säga att jag är oroliga varje dag för våra äldre släktingar både dom som bor på boende och dom som bor hemma.
    Vi försöker alla hjälpa dom äldre så att dom slipper gå ut och göra ärenden dvs handlar, går till apoteket, bankärenden osv.

    Jag har inte hört en enda person som inte tycker att det är tragiskt att så många äldre har avlidit pga corona. 
    De allra flesta av oss har ju äldre släktingar.
  • Glinda från Oz

    De i Asiatiska länder har ofta munskydd (även innan Coronan) trots det har de virussjukdomar där med. 


    Sverige har en annan kurva än andra länder så du kan inte jämföra. Så fort andra länder släpper på sin karantän kommer folk att dö där också de skjuter bara upp problemet. 

  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-05-09 09:52:01 följande:

    Snarare är det du som inte har koll. Jag har själv min mamma i ett ålderdomshem i Tyskland. Från och med i morgon är det fritt fram att hälsa på äldre igen. Och i vissa delstater där har besöken aldrig stoppats. Och jag vet också hur mycket folk i Tyskland, England, Irland, m.fl. ändå kommer ut och träffar folk. Jag vet det för att jag har kontakt med folk där och dessutom kollar i forum i dessa länder också.  I praktiken är det inte någon skillnad mellan olika länder: En stor del av människorna är vettiga och gör som som man ska, ett mindre antal är inte det. 

    Tegnell och FHM orienterar sig mycket efter internationell forskning. Det där med aerosoler har FHM ju aldrig förnekat, de har bara uttryckt det enklare och istället sagt att man ska ta två meters avstånd från varandra. Alla människor tar inte till sig såna detaljer. 

    Du har Aftonbladet som källa, jag lyssnar direkt på dem främsta internationella experter. Och du skulle inte tro hur mycket det skiljer sig!  Tyvärr så skriver Aftonbladet även i dessa tider då det är helt olämpligt sånt som bara ska sälja tidningen, trots att det oroar folk. Sånt som låter farligt, trots att det då kan vara saker som de som är lite insatta har vetat i två månader. 

    Om man följer den internationella forskningen bara lite grann, så märker man att FHM reagerar DIREKT på nya rön. Däremot är det ju ofta ett fram och tillbaka, där forskningen får helt olika resultat och ingen vet. Och precis så är det ju med munskydden. Ingen vet om de gör någon nytta. Nu kan man säga: Borde man inte då av ren försiktighet göra såna åtgärder? Nu har de sagt på presskonferenser att man KAN ha munskydd eller visir dessutom. Och då blir det ett himla liv att folk vill ha säkra direktiv. Men man vet ju inte än!!! FHMs problem kanske är att de är för ärliga?

    Och det är samma sak med dem utan symptom. Man vet att de finns, men man vet inte i hur stor utsträckning de finns. Det kan vara några få, och det kan vara en majoritet. Och studierna visar olika saker. 

     En person? Vilken person då? Du menar väl inte Tegnell? Det är inte han som bestämmer, han har en chef! Kollegor har han också. Han är bara språkröret! Och FHM bestämmer inte heller, utan det är regeringen. I ett läge där man INTE VET, och där man går helt efter forskningen och efter det man vet hittills - hur kan man då överhuvudtaget göra fel? Man kan, men då kan man inte hjälpa det. Det man inte vet, vet man ju inte. 

    Alla tyska experter har ju svängt och säger numera att Sveriges sätt är bra eller åtminstone helt okej (Robert-Koch-Institutet som ju ligger bakom Tysklands lockdown). Av de amerikanska och brittiska experterna berömmer också många Sveriges strategi. Om du verkligen vill informera dig, lyssna på några experter, t.ex. i den här podserien där man intervjuar experter:




    Nåväl. Jag kan hålla med om att effekten av hårda lockdowns är högst oklar; å ena sidan har vi länder som Filippinerna och Nya Zeeland med sina rätt så imponerande siffror, å andra sidan har vi.......Belgien.

    Men nog finns det gott om exempel på när FHM agerat tvärtemot WHOs riktlinjer. Även varit direkt oärliga och skickat ut dubbla budskap dessutom. När man gick ut med att befolkningen i praktiken inte kommer att testas motiverades detta med att det ändå inte ger resultat (trots att empirin visar motsatsen). Man glömde då att nämna att Sveriges beredskap är ett skämt, vilket är den egentliga anledningen.

    Sen har vi det där med flockimmunitet som kan sammanfattas med "vi säger inte att flockimmunitet är vår strategi, men......det är vår strategi". Men låt oss inte ens gå dit.

    Sen håller jag med om att Tegnell inte kan bära hela ansvaret, men tråkigt nog för honom är han ansiktet. Vem som blir syndabocken är nog inte svårt att gissa.
  • Anonym (Svar på tal)
    Glinda från Oz skrev 2020-05-09 10:57:58 följande:

    De i Asiatiska länder har ofta munskydd (även innan Coronan) trots det har de virussjukdomar där med. 


    Sverige har en annan kurva än andra länder så du kan inte jämföra. Så fort andra länder släpper på sin karantän kommer folk att dö där också de skjuter bara upp problemet. 


    Exakt! Se bara på Finland och Norge där man förväntar sig en flodvåg av döda längre fram i år!

    Den svenska modellen går ut på att plana kurvan så man kan ta hand om de som insjuknar, istället för att stå där med tusentals sjuka men bara möjlighet att ta hand om hälften. Det finns folk som dör ändå, men man måste göra det bästa man kan.
Svar på tråden Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?