• Anonym (VadÄrHälsosamt?)

    Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.

    Hej!

    Jag och min sambo har varit ihop i ca 7 år, jag jobbar heltid och han studerar heltid. Vi har inga barn, min sambo vill vi båda har en högskoleutbildning med tillsvidareanställning först samt köpt hus innan vi planerar barn och giftemål. Något som gnager i ögat på mig då vi båda är runt 30 år. Men men, det är inte problemet som jag ska ta upp idag utan följande:

    I början av vårt förhållande umgicks vi dag som natt, vi promenerade, samtalade sent in på morgonen om livet, körde runt och bodde på hotell, käkade ute, gick på bio ja allt sånt. Såklart är det ju extra mysigt i början men jag anser inte att man behöver dra ner på allt det roliga enbart för att åren gått.

    Problemet är dock att min sambo införskaffade sig en dator för 3-4 år sedan, och har sedan dess återupptagit gamla spel som han tidigare spelat i ungdomen. Detta spelandet började med någon timme i veckan och även jag kunde sitta ner och spela ihop med honom, som en kul grej ihop. Allteftersom avtog mitt intresse (efter 8-10mån) och jag sysslade med mina intressen och hans datorspelande eskalerade. han började spela mer och mer seriöst, gick med i olika grupper där 20+ personer pratade samtidigt med varandra.

    Det övergick successivt till att jag började ta mer ansvar i hemmet, dammsugning och tvättning, matlagning, handling ja det mesta, då han ej ex kunde spontant dammsuga. (Kan tillägga att min sambo var pedant när vi träffades och kunde stå och diska mitt i natten medans jag lämnade disk tills morgonen).

    Vi flyttade till en större lägenhet för en tid sen och spelande har aldrig varit så illa som det är nu. På helgerna startar han datorn det första han gör, jag ordnar frukost och får tjata att han ska komma och äta. Sen sätter han sig igen vid datorn. Jag börjar då plocka lite och sköta om hemmet. Behöver vi handla på helgen så får jag tjata att han ska följa med, han vill veta vad vi ska handla och till vilken affär, just för att räkna ut tiden han behöver vara hemifrån. Han spelar då i bilen på mobilen. Vad vi än åker på, något spontant så vill han Veta i förväg så han kan planera med sina spel vänner. Åker vi och grillar ex så spelar han i bilen på mobilen på väg dit och hem, även medans vi grillar. Jag sitter då tyst i bilen... inte jätte kul.

    På vardagarna (han studerar och jag jobbar heltid) så är datorn på när jag kommer hem från jobbet, (han studerar ju från datorn också) men jag får gå in i sovrummet där datorn står och ge han en puss. Han frågar hur dagen varit och vad vi ska äta. Jag lagar sedan mat, dukar och tjatar att han ska ordna film. (Vi äter framför tv:n) Sen brukar maten kallna medans jag väntar på att han är redo. Vi äter och ser sällan klart en film, utan när vi ätit så ligger vi på varsin ände av soffan i 10-15 min senare säger han ?ska vi duka undan?? vilket vi gör. ?vi kan väl se klart filmen imorgon?? Då dukar jag undan, diskar och ordnar matlådor etc, han sätter sig direkt och fortsätter spelar. (Skulle vi någon gång se klart en film, så spelar han från mobilen samtidigt.) oftast hjälper han till att duka undan och ställa in i kylen, ibland diskar han men han går och tittar till datorn var 3-5min.

    Han kan även pausa filmen när vi äter och ?ska bara kolla till datorn?. Efter jag ordnat allt i köket och han satt sig framför datorn så brukar jag städa, ringa familjen/vänner, gå kvällspromenad (han vill sällan följa med) så brukar möta upp någon kompis istället etc. Sen slutar det oftast med att jag slö tittar på tv, dricker kaffe och varvar ner.

    Sovrummet går inte att vara för han pratar högt och skriker, pratar alltid med någon i lurarna och skulle jag avbryta så höjer han pekfingret som att han ej kan prata utan jag får vänta. Vid 22 har jag sagt det ska vara tyst och datorn ska vara avstängd då jag vill komma till ro med någon bok i sängen innan jag ska sova då jag stiger upp tidigt.

    Hans argument är då att jag på helgerna ändå somnar förr eller senare trots hans spelande, så då borde samma gälla på vardagarna. (På helgerna somnar jag ju ändå då han spelar tills 01-02) ?är du riktigt trött så somnar du oavsett? brukar han säga. Vilket har ibland slutat i att jag i ren trötthet och frustration vid 23 - tiden har brustit ut i gråt för att jag måste få sova. (1-2 gånge per månad kanske) stiger upp 04.

    Men såhär ser våra vardagskvällar och helger ut. Oftast när jag kommer hem från jobbet är varken disken gjord eller soporna tömda. Han kan ibland ringa när jag är på jobbet och fråga vad jag vill ha till kvällsmat, men jag vet att när jag kommer hem så spelar han och jag får laga maten.

    Är detta ok? Såklart får min sambo spela när det är hans intresse, men ska jag verkligen godta ett spelande som förhindrar ett hälsosamt förhållande för mig/oss? Då jag personligen ej anser att detta är så givande för ett bra och hälsosamt förhållande. Jag har pratat med honom om detta såååå många gånger. Jag har hotat med att lämna, men då kan han säga ?ja du vet vart dörren är?? Eller ?jaha och hur ska du klara dig utan mig?? Vet inte om han är seriös eller inte, men är det något som stör mig får jag lämna honom helt enkelt. Vilket gör mig ledsen att han hellre ser mig gå en att kompromissa.

    Ibland kan han säga ?ja men jag spelar ju för jag tjänar pengar till oss? men han får spela flera hundra timmar för att ?tjäna? några kronor. Han har även sagt att spelandet är hans sett att koppla av...

    Vill tillägga att i hans mening är han inte beroende då han sköter sina studier, sitt jobb och sin hygien etc. Vilket han gör. Men det är tiden utöver allt det där som enbart läggs på datorn. Han prioriterar ej tid med mig, för enligt honom umgås vi så länge vi är under samma tak. Innan kunde vi se flera filmer på rak, duscha ihop långa stunder, ligga och mysa i soffan som slutade med flera timmars sex, långa kvällspromenader, kramar och omfamningar... men det är senaste året (1 1/2) som det ändrats, (det var inte fasen som nykära, då var det ännu mer såklart)

    Sex nu har vi 1-4 gånger per månad och det är tills han kommit, jag känner stress och kan ej slappna av, så då varar det i 5-10 min. Sen duschar vi (eller ja han duschar 2-4 min och går ut medans jag står kvar) och han sätter sig vid datorn.

    Jag kan göra listan lång men jag vet inte om detta grundar sig i datorspelet eller bara att han kanske är bekväm med mig och egentligen ej har lika starka känslor längre? Det förnekar han alltid, han älskar mig mer för varje dag säger han...

    Någon annan som har liknande erfarenhet? Jag vill ju umgås med min sambo, jag lever utefter att aldrig ta livet föregivet, utan att ta vara på varje dag. Skapa minnen, uppleva och vara närvarande i nuet, i det verkliga. Ta vara på nära och köra. Sånt är viktigt för mig. Vad ska man annars tänka tillbaka på och glädjas åt som gammal sittandes i stolen på ålderdomshemmet? Livet har så mycket att ge och såvitt vi vet, har vi bara ett liv och en chans till att leva. Varför sitta framför en skärm i en låtsas värld när det verkliga står bakom ryggen? Ja.... skenade iväg lite kanske men hopps någon annan kan ge lite perspektiv.

    Tog även upp det igen nu ikväll att hans spelande är ett problem för mig och enligt mig inte hälsosamt varpå han undrar vad som är hälsosamt och hur det påverkar mig negativt, jag sa att jag ville umgås mer, ?och göra vad?? Undrade han. Han menar på att ingen bestämmer över honom, vad han vill göra sin lediga tid, han har inga barn och behöver därmed ej lägga ner tid på sånt. Att jag vill umgås mer menar han är mitt bekymmer och att han måste få göra det han vill. Jag bad han stänga av datorn helt så vi kunde umgås resterande tid av kvällen (1 timme) men då sa han ?det kan du glömma, aldrig att du bestämmer när min dator ska stängas av? sen gick han in och satte sig och tårarna på mig kom.... sa till honom att jag kommer skriva och försöka få andras perspektiv varpå han menar att människor på flshabck/familjeliv?s åsikter inte går att ta på allvar.. och att de svar jag eventuellt får tar han ej på allvar.

    Vad ska jag göra?? Överdriver jag?

  • Svar på tråden Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.
  • Anonym (Liknande)

    Jag skilde mig från en man som spelade på det sättet. Jag ville leva ett normalt familjeliv, medan min dåvarande ville spela, spela, spela och åter spela. Till slut bodde vi i princip på olika våningsplan i huset. 

    Jag blev, precis som ts, medberoende. Jag började "släta över" hans konstiga beteende när andra frågade. Jag godtog ett mycket litet umgänge. Jag godtog att han var sur, grinig och otrevlig när jag ville göra något tillsammans en ledig lördag. 

    Det som knuffade mig över kanten, var en kväll när jag bad om hjälp med att hälla av potatisvattnet. Jag hade gjort illa min arm, men trodde att jag skulle klara det själv. Det gick inte. Jag ropade på min dåvarande och bad om hjälp. Han blev jättearg. Jag skulle minsann ha förberett honom på att jag behövde hjälp. Typ en timme innan, så att han kunde planera sitt spelande därefter.

    En månad senare meddelade jag att jag ville skiljas. 

  • Anonym (Loke)
    Anonym (sant) skrev 2020-10-27 04:49:49 följande:

    Datorspel > flickvän

    Att sitta 10 kompisar och umgås samtidigt som man spelar är ju fan så mycket roligare än att sitta och slötitta på nån film med samma tjej varenda kväll. Att ni tjejer inte har något roligare för er är ju underligt.


    Vad ska du med flickvän till om du inte vill umgås med henne? Är man i relation så Bör man ju också tycka det är kul att spendera tid i hop? Behöver inte vara att gula framför tv men det verkar vara den lägsta nivå TS kille kan möta henne i.
  • Mimosa86
    Anonym (VadÄrHälsosamt?) skrev 2020-10-28 10:54:05 följande:

    Jo jag vet... det är sjukt.. ljuger för mig själv om att det fortfarande finns hopp om att allt löser sig och jag bara överdriver med allt. Vill kanske inte inse hur allvarligt det faktiskt är...


    Vad skulle hända om ni blir särbos istället? Och att du lägger ansvaret helt på honom att styra upp era träffar?

    Detta låter hårt nu TS... men han verkar inte intresserad av dig längre
  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)
    Inteutanproblem skrev 2020-10-28 10:41:14 följande:

    Både jag och sambon har som intresse att spela, och har varsin dator. Alltså, det är inte normalt det där du beskriver! Man prioriterar ju fortfarande varandra och att hitta på gemensamma saker, vad ens intresse eller hobbys inriktning är spelar egentligen mindre roll här. Problemet är inte att han har ett intresse, utan det är att han inte prioriterar dig eller er tid, alls... Jag tycker din sambo verkar har problem, eller så har han bara totalt tappat intresse för dig (tycker faktiskt det låter som det tyvärr) men vill inte erkänna det. Är väl super bekvämt att ha nån som sköter om i stort hela hemmet, får han mer tid till att spela ju. Samt så vinner han ekonomiskt på det också, då ni delar på boendekostnader och andra gemensamma räkningar.

    Men det du skriver om sexet känner jag bara avsky inför. Låter inte alls som att han skulle ha några känslor kvar för dig. Usch. Lider med dig TS.


    Jo jag har ju misstänkt att det är därför men han förnekar alltid det när jag tar upp det. Han tycker det är jobbigt att jag frågar honom ifall hans känslor förändrats och att han måste klargöra det för mig, så mycket respekt borde han ju ha att åtminstone vara ärlig med ifall han inte älskar mig längre. När jag frågar honom så brukar han säga att fortsätter jag och frågar om det så kanske det blir så tillslut. Att känslorna försvinner. Då han finner min osäkerhet i vårat förhållande som oattraktivt.

    Att han enbart är med mig för bekvämlighet och ekonomin har jag också tagit upp. Men det skämtar han bort. När jag säger att han är med mig för att jag tjänar mer än honom och kan betala mer, så säger han ändå att han är mer ekonomisk än mig och att jag är oansvarig när det gäller ekonomin, så det har han ingen nytta av. Och det stämmer ju, jag och pengar är ingen bra kombination, men följer en budget och har det under kontroll. Vi har separat ekonomi. Delar på hyran enbart. Köper jag något utöver med mina pengar Som är till hemmet och till oss båda och ber honom betala en del, så brukar han säga att han inte betalar för det för han vill inte ha något/behöver inget. Ex behöver vi nya kökshanddukar och jag köper det, så kan han säga nej men jag klarar mig med dom gamla så det för du betala om du vill ha nya handdukar. Sen har han visserligen köpt vissa möbler så ja, kanske inte mer än rätt då.

    Bilen ex står jag för alla kostnader, även fast jag skjutsar runt honom och vi kör gemensamt till affären etc, för bilen valde jag att köpa, och han kan ta bussen/cykla och därmed betalar inget. Kanske är rätt, jag vet inte.

    Tack för ditt svar
  • Anonym (...)
    Anonym (VadÄrHälsosamt?) skrev 2020-10-28 10:54:05 följande:
    Jo jag vet... det är sjukt.. ljuger för mig själv om att det fortfarande finns hopp om att allt löser sig och jag bara överdriver med allt. Vill kanske inte inse hur allvarligt det faktiskt är...
    Du är värd så mycket bättre {#emotions_dlg.flower}

    Ju längre du stannar, desto mer avtrubbad och van blir du. och ju längre du accepterar det, desto mindre villig blir han att ändra på sig.


  • molly50
    Anonym (VadÄrHälsosamt?) skrev 2020-10-28 10:54:05 följande:
    Jo jag vet... det är sjukt.. ljuger för mig själv om att det fortfarande finns hopp om att allt löser sig och jag bara överdriver med allt. Vill kanske inte inse hur allvarligt det faktiskt är...
    Du kanske ska ta hjälp av någon som kan stötta dig i allt det här och peppa dig så att du klarar av att lämna honom?
    Du förtjänar verkligen bättre än så här.
    Hur hårt det än kan låta så verkar han inte älska någon annan än sig själv och sitt spel.
  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)

    Lite uppdatering på hans reaktion av schemat, först var han positivt inställd och tyckte det var bra. Men han klargjorde att han fått ryggvärk under dagen, vilket han skrev tidigare samma dag så det visste jag om, och att han då inte kunde prestera utefter mitt schema. Han kanske kunde laga maten som nu ikväll sa han.

    Hans rena tvätt hade jag slängt i en hög på hans sida av sängen. Jaha vad är detta undrade han. Ja det är din tvätt, min har jag redan vikt, så kommer det förbli så vänj dig sa jag. Jaha men jag har ju ont i ryggen... ja vad synd sa jag, du hjälpte inte mig när jag hade ryggvärk sist.

    Imorse vaknade jag först, han bad mig igår att väcka honom för att han skulle hinna mjuka upp ryggen inför jobbet, han jobbar vissa dagar. Under tiden satte jag på kaffe och gjorde smörgås till MIG. Jag plockade lite och ordnade till våra husdjur, vid 6 brukar jag gå in i badrummet för att göra mig iordning. Då har jag väckt honom vid 05:30. Men han ligger kvar och somnar om, så jag jämt får springa och väcka honom. Men jag sa åt honom, Stig upp eller ligg kvar, det är sista gången jag väcker dig somnar du sen om igen är det bussen som gäller. Han åker ju med mig till jobbet annars.

    Men dit jag ville komma va.... något som påverkat mig hela dagen... när jag stod där i badrummet och sminkade mig, kom han in och trängde sig förbi för att borsta sina tänder, jag backade i samband och råkade då slå ner min sminkväska på golvet så allt flög ut. Jag röt ifrån och sa åt honom att vänta på sin tur, han vet att jag ALLTID sminkar mig vid 06. Men han skulle fram och jag fick sminka mig i köket för jag skulle minsann inte hindra honom från att tvätta av sig. Jag röt ifrån och slog näven på tvättmaskinen sa åt honom att visa lite hänsyn, alla känslor från det ni har skrivit kom fram, jag bara kände FUCK YOU. Då knuffade han mig... rätt in i ett element som var bakom mig. Gjorde så jävla ont... sen slängde han tandborsten och klädde på sig och stack, tog väl bussen till jobbet. Jag körde till jobbet, tårarna kom. Gick in på kontoret, torkade tårarna och satte på pokerface. Va glad som vanligt tänkte jag.

    Men det är inte första gången han knuffar mig, och jag brukar knuffa tillbaka. Han vet att rör han mig får han samma tillbaka, hemskt men jag är aldrig rädd för honom. Tar jag sen upp Vad han gjort så har han inte gjort något, det är jag som inbillar mig.

    Har suttit och letat lägenhet hela dagen. Vill bara börja om.

    Ikväll ska jag iväg till en kompis. Vill inte vara hemma...

    Känns så skönt att ha er att prata av med mig.. vågar inte prata med våra vänner ... dom tycker så bra om honom..

  • MsFry
    Anonym (VadÄrHälsosamt?) skrev 2020-10-28 11:07:12 följande:

    Jo jag har ju misstänkt att det är därför men han förnekar alltid det när jag tar upp det. Han tycker det är jobbigt att jag frågar honom ifall hans känslor förändrats och att han måste klargöra det för mig, så mycket respekt borde han ju ha att åtminstone vara ärlig med ifall han inte älskar mig längre. När jag frågar honom så brukar han säga att fortsätter jag och frågar om det så kanske det blir så tillslut. Att känslorna försvinner. Då han finner min osäkerhet i vårat förhållande som oattraktivt.

    Att han enbart är med mig för bekvämlighet och ekonomin har jag också tagit upp. Men det skämtar han bort. När jag säger att han är med mig för att jag tjänar mer än honom och kan betala mer, så säger han ändå att han är mer ekonomisk än mig och att jag är oansvarig när det gäller ekonomin, så det har han ingen nytta av. Och det stämmer ju, jag och pengar är ingen bra kombination, men följer en budget och har det under kontroll. Vi har separat ekonomi. Delar på hyran enbart. Köper jag något utöver med mina pengar Som är till hemmet och till oss båda och ber honom betala en del, så brukar han säga att han inte betalar för det för han vill inte ha något/behöver inget. Ex behöver vi nya kökshanddukar och jag köper det, så kan han säga nej men jag klarar mig med dom gamla så det för du betala om du vill ha nya handdukar. Sen har han visserligen köpt vissa möbler så ja, kanske inte mer än rätt då.

    Bilen ex står jag för alla kostnader, även fast jag skjutsar runt honom och vi kör gemensamt till affären etc, för bilen valde jag att köpa, och han kan ta bussen/cykla och därmed betalar inget. Kanske är rätt, jag vet inte.

    Tack för ditt svar


    Kort sagt: han är ett as som utnyttjar dig. Då kan han ta bussen/cykeln då så kan du ta bilen, inga konstigheter. Sluta skjutsa runt honom.

    Sluta köp saker till hemmet så får han se hur mysigt det blir. Eller ännu hellre: bli särbos och ta med dig allt du köpt (han behöver ju inget). Logga allt du köpt.

    Och framförallt: varför tror du honom när han påstår att han är bättre med ekonomi? Det är han ju inte. Han fixar ju inget själv. Du tar ju hand om din ekonomi med budget och påtalar att han också måste betala för sig. Självklart sparar han massor av pengar på att leva på dig. Men särskilt smart är det inte av honom.

    Du måste sluta tro på det han säger om dig, han manipulerar dig så att du ska tro att du inte kan eller klarar något. För sekunden du inser att du är en kompetent person blir han helt överflödig och en extra börda i ditt liv som du med lätthet kan göra dig av med.
  • molly50
    Anonym (VadÄrHälsosamt?) skrev 2020-10-28 11:33:08 följande:

    Lite uppdatering på hans reaktion av schemat, först var han positivt inställd och tyckte det var bra. Men han klargjorde att han fått ryggvärk under dagen, vilket han skrev tidigare samma dag så det visste jag om, och att han då inte kunde prestera utefter mitt schema. Han kanske kunde laga maten som nu ikväll sa han.

    Hans rena tvätt hade jag slängt i en hög på hans sida av sängen. Jaha vad är detta undrade han. Ja det är din tvätt, min har jag redan vikt, så kommer det förbli så vänj dig sa jag. Jaha men jag har ju ont i ryggen... ja vad synd sa jag, du hjälpte inte mig när jag hade ryggvärk sist.

    Imorse vaknade jag först, han bad mig igår att väcka honom för att han skulle hinna mjuka upp ryggen inför jobbet, han jobbar vissa dagar. Under tiden satte jag på kaffe och gjorde smörgås till MIG. Jag plockade lite och ordnade till våra husdjur, vid 6 brukar jag gå in i badrummet för att göra mig iordning. Då har jag väckt honom vid 05:30. Men han ligger kvar och somnar om, så jag jämt får springa och väcka honom. Men jag sa åt honom, Stig upp eller ligg kvar, det är sista gången jag väcker dig somnar du sen om igen är det bussen som gäller. Han åker ju med mig till jobbet annars.

    Men dit jag ville komma va.... något som påverkat mig hela dagen... när jag stod där i badrummet och sminkade mig, kom han in och trängde sig förbi för att borsta sina tänder, jag backade i samband och råkade då slå ner min sminkväska på golvet så allt flög ut. Jag röt ifrån och sa åt honom att vänta på sin tur, han vet att jag ALLTID sminkar mig vid 06. Men han skulle fram och jag fick sminka mig i köket för jag skulle minsann inte hindra honom från att tvätta av sig. Jag röt ifrån och slog näven på tvättmaskinen sa åt honom att visa lite hänsyn, alla känslor från det ni har skrivit kom fram, jag bara kände FUCK YOU. Då knuffade han mig... rätt in i ett element som var bakom mig. Gjorde så jävla ont... sen slängde han tandborsten och klädde på sig och stack, tog väl bussen till jobbet. Jag körde till jobbet, tårarna kom. Gick in på kontoret, torkade tårarna och satte på pokerface. Va glad som vanligt tänkte jag.

    Men det är inte första gången han knuffar mig, och jag brukar knuffa tillbaka. Han vet att rör han mig får han samma tillbaka, hemskt men jag är aldrig rädd för honom. Tar jag sen upp Vad han gjort så har han inte gjort något, det är jag som inbillar mig.

    Har suttit och letat lägenhet hela dagen. Vill bara börja om.

    Ikväll ska jag iväg till en kompis. Vill inte vara hemma...

    Känns så skönt att ha er att prata av med mig.. vågar inte prata med våra vänner ... dom tycker så bra om honom..


    Det är bra att du röt ifrån.
    Acceptera aldrig att han knuffar dig! Aldrig någonsin!
    Jag hoppas du hittar en lägenhet så snabbt som möjligt.
    Och ta era husdjur med dig. Annars finns väl risk att han försummar dem med om han bara spelar?
    Och du,var inte rädd för att berätta för vännerna om hans beteende.
    Du behöver alt stöd du kan få.
    Som vän så hade jag i alla fal inte sått bakom någon som beter sig så som din kille gör.
    Kom ihåg att du förtjänar så mycket bättre än så här!

    Kram. {#emotions_dlg.flower}
  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)
    Anonym (Liknande) skrev 2020-10-28 10:54:28 följande:

    Jag skilde mig från en man som spelade på det sättet. Jag ville leva ett normalt familjeliv, medan min dåvarande ville spela, spela, spela och åter spela. Till slut bodde vi i princip på olika våningsplan i huset. 

    Jag blev, precis som ts, medberoende. Jag började "släta över" hans konstiga beteende när andra frågade. Jag godtog ett mycket litet umgänge. Jag godtog att han var sur, grinig och otrevlig när jag ville göra något tillsammans en ledig lördag. 

    Det som knuffade mig över kanten, var en kväll när jag bad om hjälp med att hälla av potatisvattnet. Jag hade gjort illa min arm, men trodde att jag skulle klara det själv. Det gick inte. Jag ropade på min dåvarande och bad om hjälp. Han blev jättearg. Jag skulle minsann ha förberett honom på att jag behövde hjälp. Typ en timme innan, så att han kunde planera sitt spelande därefter.

    En månad senare meddelade jag att jag ville skiljas. 


    Ja precis. Jag märker det på mig själv också att det blivit normalt i hemmet, att ha det såhär liksom. Men jag vet ju innerst inne att det inte är så jag vill leva. Jag känner igen det där, ilskan som kommer när man ropar lite snällt.

    Starkt av dig att våga lämna.
  • Vanessa89
    Anonym (VadÄrHälsosamt?) skrev 2020-10-28 11:33:08 följande:

    Lite uppdatering på hans reaktion av schemat, först var han positivt inställd och tyckte det var bra. Men han klargjorde att han fått ryggvärk under dagen, vilket han skrev tidigare samma dag så det visste jag om, och att han då inte kunde prestera utefter mitt schema. Han kanske kunde laga maten som nu ikväll sa han.

    Hans rena tvätt hade jag slängt i en hög på hans sida av sängen. Jaha vad är detta undrade han. Ja det är din tvätt, min har jag redan vikt, så kommer det förbli så vänj dig sa jag. Jaha men jag har ju ont i ryggen... ja vad synd sa jag, du hjälpte inte mig när jag hade ryggvärk sist.

    Imorse vaknade jag först, han bad mig igår att väcka honom för att han skulle hinna mjuka upp ryggen inför jobbet, han jobbar vissa dagar. Under tiden satte jag på kaffe och gjorde smörgås till MIG. Jag plockade lite och ordnade till våra husdjur, vid 6 brukar jag gå in i badrummet för att göra mig iordning. Då har jag väckt honom vid 05:30. Men han ligger kvar och somnar om, så jag jämt får springa och väcka honom. Men jag sa åt honom, Stig upp eller ligg kvar, det är sista gången jag väcker dig somnar du sen om igen är det bussen som gäller. Han åker ju med mig till jobbet annars.

    Men dit jag ville komma va.... något som påverkat mig hela dagen... när jag stod där i badrummet och sminkade mig, kom han in och trängde sig förbi för att borsta sina tänder, jag backade i samband och råkade då slå ner min sminkväska på golvet så allt flög ut. Jag röt ifrån och sa åt honom att vänta på sin tur, han vet att jag ALLTID sminkar mig vid 06. Men han skulle fram och jag fick sminka mig i köket för jag skulle minsann inte hindra honom från att tvätta av sig. Jag röt ifrån och slog näven på tvättmaskinen sa åt honom att visa lite hänsyn, alla känslor från det ni har skrivit kom fram, jag bara kände FUCK YOU. Då knuffade han mig... rätt in i ett element som var bakom mig. Gjorde så jävla ont... sen slängde han tandborsten och klädde på sig och stack, tog väl bussen till jobbet. Jag körde till jobbet, tårarna kom. Gick in på kontoret, torkade tårarna och satte på pokerface. Va glad som vanligt tänkte jag.

    Men det är inte första gången han knuffar mig, och jag brukar knuffa tillbaka. Han vet att rör han mig får han samma tillbaka, hemskt men jag är aldrig rädd för honom. Tar jag sen upp Vad han gjort så har han inte gjort något, det är jag som inbillar mig.

    Har suttit och letat lägenhet hela dagen. Vill bara börja om.

    Ikväll ska jag iväg till en kompis. Vill inte vara hemma...

    Känns så skönt att ha er att prata av med mig.. vågar inte prata med våra vänner ... dom tycker så bra om honom..


    Du är så jäkla stark! Tro oss som skriver; det där är absolut inte värdigt och du förtjänar så mycket bättre. Han har seriösa problem och tyvärr hamnade du i kläm i och med det. Jag hoppas verkligen du verkställer dina planer på att lämna honom för han är verkligen inte bra för dig.
  • Anonym (This)

    Åh, kära du, du måste därifrån! Att han knuffar dig så du gör illa dig - det är misshandel! Det spelar ingen roll att du brukar knuffa tillbaka, det ÄR misshandel!

    Något gör att han tar ut sin frustration på dig och risken är att det bara kommer bli värre, eftersom hans mående kommer försämras. 

    Din kille har fel, Familjeliv är fullt av vettiga människor och många vettiga har skrivit i den här tråden, lyssna på dom! Vi står alla bakom att du borde lämna honom. Den här relationen är skadlig, för er båda, men det är HANS ansvar att ordna upp sitt eget liv och du kan inte riskera att bli mer skadad innan han kommer fram till det, för det kan ta lång tid. 

    Jättebra att du kan vara hos en kompis. Kanske kompisen kan läsa den här tråden så om din kille börjar höra av sig att du ska komma hem, så kan kompisen hjälpa dig att stå emot. 

  • Anonym (...)
    Anonym (VadÄrHälsosamt?) skrev 2020-10-28 11:33:08 följande:

    Lite uppdatering på hans reaktion av schemat, först var han positivt inställd och tyckte det var bra. Men han klargjorde att han fått ryggvärk under dagen, vilket han skrev tidigare samma dag så det visste jag om, och att han då inte kunde prestera utefter mitt schema. Han kanske kunde laga maten som nu ikväll sa han.

    Hans rena tvätt hade jag slängt i en hög på hans sida av sängen. Jaha vad är detta undrade han. Ja det är din tvätt, min har jag redan vikt, så kommer det förbli så vänj dig sa jag. Jaha men jag har ju ont i ryggen... ja vad synd sa jag, du hjälpte inte mig när jag hade ryggvärk sist.

    Imorse vaknade jag först, han bad mig igår att väcka honom för att han skulle hinna mjuka upp ryggen inför jobbet, han jobbar vissa dagar. Under tiden satte jag på kaffe och gjorde smörgås till MIG. Jag plockade lite och ordnade till våra husdjur, vid 6 brukar jag gå in i badrummet för att göra mig iordning. Då har jag väckt honom vid 05:30. Men han ligger kvar och somnar om, så jag jämt får springa och väcka honom. Men jag sa åt honom, Stig upp eller ligg kvar, det är sista gången jag väcker dig somnar du sen om igen är det bussen som gäller. Han åker ju med mig till jobbet annars.

    Men dit jag ville komma va.... något som påverkat mig hela dagen... när jag stod där i badrummet och sminkade mig, kom han in och trängde sig förbi för att borsta sina tänder, jag backade i samband och råkade då slå ner min sminkväska på golvet så allt flög ut. Jag röt ifrån och sa åt honom att vänta på sin tur, han vet att jag ALLTID sminkar mig vid 06. Men han skulle fram och jag fick sminka mig i köket för jag skulle minsann inte hindra honom från att tvätta av sig. Jag röt ifrån och slog näven på tvättmaskinen sa åt honom att visa lite hänsyn, alla känslor från det ni har skrivit kom fram, jag bara kände FUCK YOU. Då knuffade han mig... rätt in i ett element som var bakom mig. Gjorde så jävla ont... sen slängde han tandborsten och klädde på sig och stack, tog väl bussen till jobbet. Jag körde till jobbet, tårarna kom. Gick in på kontoret, torkade tårarna och satte på pokerface. Va glad som vanligt tänkte jag.

    Men det är inte första gången han knuffar mig, och jag brukar knuffa tillbaka. Han vet att rör han mig får han samma tillbaka, hemskt men jag är aldrig rädd för honom. Tar jag sen upp Vad han gjort så har han inte gjort något, det är jag som inbillar mig.

    Har suttit och letat lägenhet hela dagen. Vill bara börja om.

    Ikväll ska jag iväg till en kompis. Vill inte vara hemma...

    Känns så skönt att ha er att prata av med mig.. vågar inte prata med våra vänner ... dom tycker så bra om honom..


    Du har kommit en bra bit på vägen, du kommer att tycka det är så skönt att slippa honom.

    Du är stark, du visar att du inte tar vad för skit som helst, bra gjort! 
  • Anonym (Stina)

    Oj, så han knuffade dig! Efter att först ha trängt sig fram så att du tappade dina saker i golvet? Detta säger väl allt - han blir så rasande över att du inte hjälper honom med allt att han blir aggressiv.

    Det här med att du inte är rädd för honom - kom ihåg att det också är en del av en normalisering. Har haft flera väninnor som blivit misshandlade av sina män och samtliga har sagt, nästan stolta, att de minsann slår tillbaka, att de inte är rädda. Det normala när någon slår en är att reagera med avsky och ta sig från den situationen så fort man kan. Bara när man börjat normalisera våldet ser man det som en del av relationen och relativiserar det med att man ju slår tillbaka, eller knuffas tillbaka som i ditt fall.

    Så bortförklara inte det oerhört skadliga i detta med att du inte är rädd för honom. Att inte vara rädd är enda sättet för dig att förklara för sin själv varför du stannar.

    Men gå inte tillbaka till honom. På riktigt. Det låter oerhört destruktivt och det enda som kommer hända är att du stannar vid hans sida och om 10 år undrar var hela ditt liv tog vägen. Du hindrar dig själv från en normal relation, kärlek, barn - allt. Bara du kan ta steget, för han har bara något att förlora på det.

    Tro mig, det du beskriver är vansinnigt och det kommer räcka med en månad från den killen så kommer du undra vad du sysslade med. Berätta för vänner om detta också, du kommer se på deras reaktion vad detta är för relation.

  • Just Precis

    Din man ska vara din bästis, du ska vara hans. Ni ska lyssna på varandra, måna om varandras känslor och mående, och ha kul ihop. Självklart kan man få ha hobbies och vara osams ibland, men grundrelationen måste rymma vissa byggstenar som verkar saknas helt idag.

    Du kommer inte ångra dig om du lämnar honom, jag lovar! Du har ett liv, slösa inte bort det <3

  • Anonym (Omg)

    Läst hela tråden, OCH TS du gör 110% rätt som lämnar! Du är varken känslig, har fel eller överdriver - stå på dig och lita på dina känslor! Ursäkta klarspråket, men din kille (ex) är ett manipulerande jävla as!!!

    Blir otroligt provocerad av att läsa hur han behandlar dig, och du har kämpat och försökt prata, lagt massa tanke och energi på att försöka lösa allt, vara pedagogisk osv... Vad har han gjort?! Verkar som att han inte gjort ett smack! Du gör helt rätt i att flytta ut och springa andra hållet från den idioten, fy! Förstår inte hur han kan anse sig ha rätten att behandla sin partner på det sättet, det är helt sjukt! Stöttning till dig TS!!!

  • Anonym (Anonym 46)
    Anonym (VadÄrHälsosamt?) skrev 2020-10-28 11:33:08 följande:

    Lite uppdatering på hans reaktion av schemat, först var han positivt inställd och tyckte det var bra. Men han klargjorde att han fått ryggvärk under dagen, vilket han skrev tidigare samma dag så det visste jag om, och att han då inte kunde prestera utefter mitt schema. Han kanske kunde laga maten som nu ikväll sa han.

    Hans rena tvätt hade jag slängt i en hög på hans sida av sängen. Jaha vad är detta undrade han. Ja det är din tvätt, min har jag redan vikt, så kommer det förbli så vänj dig sa jag. Jaha men jag har ju ont i ryggen... ja vad synd sa jag, du hjälpte inte mig när jag hade ryggvärk sist.

    Imorse vaknade jag först, han bad mig igår att väcka honom för att han skulle hinna mjuka upp ryggen inför jobbet, han jobbar vissa dagar. Under tiden satte jag på kaffe och gjorde smörgås till MIG. Jag plockade lite och ordnade till våra husdjur, vid 6 brukar jag gå in i badrummet för att göra mig iordning. Då har jag väckt honom vid 05:30. Men han ligger kvar och somnar om, så jag jämt får springa och väcka honom. Men jag sa åt honom, Stig upp eller ligg kvar, det är sista gången jag väcker dig somnar du sen om igen är det bussen som gäller. Han åker ju med mig till jobbet annars.

    Men dit jag ville komma va.... något som påverkat mig hela dagen... när jag stod där i badrummet och sminkade mig, kom han in och trängde sig förbi för att borsta sina tänder, jag backade i samband och råkade då slå ner min sminkväska på golvet så allt flög ut. Jag röt ifrån och sa åt honom att vänta på sin tur, han vet att jag ALLTID sminkar mig vid 06. Men han skulle fram och jag fick sminka mig i köket för jag skulle minsann inte hindra honom från att tvätta av sig. Jag röt ifrån och slog näven på tvättmaskinen sa åt honom att visa lite hänsyn, alla känslor från det ni har skrivit kom fram, jag bara kände FUCK YOU. Då knuffade han mig... rätt in i ett element som var bakom mig. Gjorde så jävla ont... sen slängde han tandborsten och klädde på sig och stack, tog väl bussen till jobbet. Jag körde till jobbet, tårarna kom. Gick in på kontoret, torkade tårarna och satte på pokerface. Va glad som vanligt tänkte jag.

    Men det är inte första gången han knuffar mig, och jag brukar knuffa tillbaka. Han vet att rör han mig får han samma tillbaka, hemskt men jag är aldrig rädd för honom. Tar jag sen upp Vad han gjort så har han inte gjort något, det är jag som inbillar mig.

    Har suttit och letat lägenhet hela dagen. Vill bara börja om.

    Ikväll ska jag iväg till en kompis. Vill inte vara hemma...

    Känns så skönt att ha er att prata av med mig.. vågar inte prata med våra vänner ... dom tycker så bra om honom..


    Bra, nu får det räcka! Du gör helt rätt, även om han kommer försöka få dig tro att allt är ditt fel.

    Var lite beredd på att han eventuellt kommer krypande när han fattar att du menar allvar. Kanske kommer löften om bättring och vad du tror är ångerkänslor, men då måste du vara stark och stå emot. Gå inte på det! Fortsätt visa samma respekt mot dig själv, för du är värd så mycket bättre.

    Kämpa på! Du är modig och stark!
  • Anonym (R)

    Heja dig ts! Förstår att det är skittufft men du fixar det!

  • Lillamusen88

    När jag var yngre var jag också beroende av dataspel, satt och spelade world of Warcraft i totalt 2 är efterjaga slutade gymnasiet. Bodde hemma under den tiden och jag gjorde inte annat än att spela. Jag minns att mamma var ledsen över saker du berättar som att hon lagade mat åt mig som alltid kallande. Mamma och pappa blev jätteoroliga för mig och kontaktade en stödgrupp för föräldrar till barn med spelberoende. För jag var verkligen beroende och det är din sambo också, det där beteendet måste brytas innan det börjar inkräkta alltför mycket

    På annat i livet. Jag tror säkert att han tycker om dig innerst inne men du måste se spelandet som en drog för det är precis så det är. Allt försakas för att han ska få spela precis som med andra missbrukare.

    Att spela så mycket vid den åldern utan att ha det som jobb för man faktiskt tjänar pr har på det tycker jag är väldigt oroande

    Jag träffade för övrigt min man via world of Warcraft och när jag blev gravid

    Med vårt första barn avtog intresset för spelet och vi slutade helt. Nu har vi inte spelat på drygt 5 år och har inga planer att börja heller för vi har verkligen inte tid.

    Jag hoppas att du kan få hjälp. Kan du be hand anhörig/ föräldrar hjälpa dig? Han behöver professionell hjälp. Och tveka inte att lämna honom om han inte är beredd att bättra sig för du är verkligen värd någon bättre. Lycka till och kram

Svar på tråden Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.