Inlägg från: Friger |Visa alla inlägg
  • Friger

    Regeringens el-fiasko

    Padirac skrev 2021-12-05 17:25:57 följande:
    De blå-BRUNA har sämre förutsättningar än de rödgröna att kunna regera eller ens kompromissa i sakfrågor.

    Titta på budgeten de kom överens om - 98% är regeringpartiernas och fd januaripartiernas budget.  

    M+ KD har ett mindre antal mandat än S har sjävla, ändå säger UK att han inte ska bilda en blå-BRUN regering med SD och klagar sedan på att en S-regerineg har för lite stöd i riksdagen.

    Varken UK eller JÅ klarar av att komma överens med varandra om att bilda en blå-BRUN regering. 
    Den rödgröna sörjan har aldrig fungerat. Inte ens lite. Nu regerar dom på oppositionens budget. Det är ovärdigt...

    Jo, jag tror att JA och UK kommer att komma överens. Båda dom två är pragmatiker.

    Problemet för Sossarna är att deras samarbetspartier har mer dubbelmoral och principer än hjärna. Därför det inte fungerar.
  • Friger
    Padirac skrev 2021-12-06 00:08:39 följande:

    Oppositionens budget mindre än 2% av den totala budget och en mindre del av höstbudgeten - de blå-BRUNA har minst lika svårt att komma överens som de rödgröna.

    JÅ är allt annat än pragmatiker- JÅ har sina käpphästar och dessa kommer han inte att kompromissa om, JÅs senaste utspel är väl att M och KD inte får hans förtroende

    www.dn.se/sverige/akesson-inte-sjalvklart-att-sd-slapper-fram-kristersson/

    "PUBLICERAD 2021-11-26Om det vore statsministeromröstning i dag skulle Sverigedemokraterna rösta rött mot både Socialdemokraternas Magdalena Andersson och Moderaternas Ulf Kristersson.

    ? Vi är inte bekväma med någon just nu, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson

    I skuggan av den politiska turbulensen inleddes under torsdagskvällen Sverigedemokraternas landsdagar i Karlstad. Ska man tro ledande företrädare väntar ingen större omläggning av partiets politik.

    ? Partistyrelsen vill snarare ha en bekräftelse på att det här är rätt riktning så att vi kan börja jobba med valplattformen, säger partiledaren Jimmie Åkesson.

    Han räknar upp partiets prioriteringar: invandringen, rättspolitiken, energifrågorna och skolan ? som Åkesson tror kommer bli en stor fråga i valrörelsen.

    I handlingarna inför landsdagarna finns ett särskilt papper med rubriken ?förhandlingsmandat?.

    Partiledningen vill ge Jimmie Åkesson svängrum inför framtida regeringsförhandlingar. För att SD ska släppa fram en statsministerkandidat ska partiet ?försäkras inflytande i proportion till partiets andel av de riksdagsmandat som samlas av regeringsunderlaget som helhet?."

    UK har sina principer, och funkar inte de för att ta makten tillsammans med SD har han andra principer.  UKs lögner om Ms inställning till SD och den rasism och nazism som frodas både inom SD och runt SD har han ändrat flertalet gånger. Du kanske kallar det pragmatism. Med Hanifs ord skulle väl syltrygg vara en passande beskrivning.

    M + KD (vilket är UKs nuvarande uppställning om någon nu tror på honom) har färre mandat än det UK kallar en historiskt svag regering med S som har 100 mandat.

    UK har tagit över SDs rants om att DÖ och JA är odemokratiskt, sen har UK tagit över själva idén bakom dessa överenskommelser genom att vilja sluta avtal med andra partier (SD och kanske L)  Makten före all integritet för hycklaren UK.

    Mycket BS från oppositionsledaren (fast han är väl inte det heller egentligen)


    Bla bla bla

    Dom regerar på opisotionens budget. Klart som fan man inte ändrar så mycket i taget. Så dumma är man bara i bananrepubliker.

    Bakom varje budgetpost står ju ofta rätt stora saker. Du kan ju inte lägga ner försvaret ena mandatperionden för att sedan återinsätta det nästa period.

    Är du emot drar du ner. Och omvänt.

    Alla ändringar sker såklart i små steg.
  • Friger
    Padirac skrev 2021-12-06 11:15:11 följande:
    Nä - inte bla bla bla... jag tror att du åstadkom detta däremot {#emotions_dlg.flower}

    Höständringsbudgeten är ingen egen fristående budget -  det som kan göras i ändringsbudgeten är justeringar på den ordinarie budgeten - och där har de blå-BRUNA varit sparsamma, dels för att de inte kommer överens och dels för att de delvis är ganska nöjda med de från C framförhandlade budgetpunkterna.

    Oppositionen är svag, osamlad/splittrad och det handlar mest om att skräna högt så att någon i alla fall tror att 2% är mer än 98% - är du en av dessa troende?
    Opositionen kom överens. Det gjorde inte regeringen. Ska det vara så krångligt?

    Troende? Inte ens miljöpartiet är så dumma att dom försöker ändra annat än små delar av budgeten åt gången. Och då är dom ändå ganska dumma. Det avser ju hela statsapparaten och tusentals människors jobb och ännu fler människors försörjning (tragiskt nog).

    Sen tror jag att opositionen mest är en knäpp på näsan på sossarna. Framhäver deras oförmåga. Hade den varit för radikal hade det blivit en värre regeringskris. Det vill dom inte ha så här nära val.
  • Friger
    Padirac skrev 2021-12-06 11:40:46 följande:
    Så på papperet är 2-procentsbudgeten oppositionens? 

    Det är stora ord om en liten del - sanningen är att det är ett svårt parlamentariskt läge och att det just nu inte finns stöd för annat än en enpartiregering med S - detta oavsett vad man tycker om S.

    Ja, det är nog inte mer än ett försök att brösta sig av de blå-BRUNA som inte har stöd i riksdagen för att bilda regering.
    Ja, det är opositionens budget som riksdagen röstat igenom. Regeringen kom inte överens.

    Ingen budget ändrar mer än på marginalen. Vill du ha en stor ändring kan du ju lägga ner försäkringskassan.

    Nej, Opositionen kan inte bilda regering nu. Dom inser det. Det kan ju inte sossarna heller. Därför dom får köra på opositionens budget.
  • Friger
    Mr Obvious skrev 2021-12-06 17:07:15 följande:

    Vad har du för kompetens att bedöma Rudlings kompetens?


    Kan du peka på något felaktigt i det han säger?

    Det var Socialdemokrater som byggde upp den energiförsörjning som nu håller på att raseras av en ny generation Socialdemokrater. Det är otroligt att lilla MP fullständigt har fått diktera villkoren för svensk energipolitik.

    Nu när MP är borta ur regeringen får vi i stället en miljöminister som inte ens vet hur många kärnkraftsreaktorer som har lagts ner och hur många som finns kvar. Det verkar inte finnas något krav på kompetens inom det område man ska hantera som minister.


    Nä, dom verkar inte läsa tidningen heller. Vi la ju precis ner två reaktorer i Ringhals och de var långt ifrån de första. Hon satt i regeringen då. Hur fan kan hon få det till två?

    Nu är det ju inte hennes fel att hon är dum och obildad. Men har dom inget bättre? Dom kunde lika gärna tillsatt en apa som minister. Apan är dessutom billigare i drift och roligare att se på.

    Regeringen verkar vara det enda yrket du kan ha utan att veta ett pillekvitt om vad du jobbar med. Ändå har de starka åsikter. Och skadar vårat land allvarligt.
  • Friger
    KillBill skrev 2021-12-06 20:14:12 följande:

    Du menar väl Moderaterna? 


    Följande vittnesmål är skrivet av Moderaternas tidigare energipolitiske talesman Mikael Odenberg:  www.arbetsvarlden.se/kronikor/karnkraften-behover-inget-statsstod/


    "Från borgerligt, kärnkraftsvänligt håll brukar man ofta referera till "den socialdemokratiska straffskatten på kärnkraft" Sanningen är att den mest drakoniska höjningen gjordes av alliansregeringen på förslag av finansminister Borg, vilket starkt bidrog till E.ON:s beslut att ta reaktorerna Oskarshamn 1 och 2 ur drift"


    Lite tragiskt. O2 var ju i stort sett klar efter en jätteinvestering. På wiki står det att dom investerat 8 miljarder i utbyggnaden. Enligt en kompis som jobbade med saken var det snarare 10. vet inte vad som stämmer.

    "
    Eon motiverade nerläggningen med låga elpriser i kombination med effektskatten på kärnkraft samt kommande krav på ytterligare säkerhetshöjande investeringar. Kostnaden för Plex uppges vara 8 miljarder kronor.
    "


    Borg var dum i huvudet där. Han gjorde en del rätt. Men även många fel. Reinfeldt och Borg var smygsocialister.

    Det roligaste var när han viftade med prinskorven på festen.
  • Friger
    KillBill skrev 2021-12-06 20:50:47 följande:
    Den som kallar Anders Borg och Fredrik Reinfeldt för socialister saknar grundläggande kunskap om de politiska ideologierna.
    Suck, jag var lite ironisk. Det jag menade är att dom fattade en hel del idiotiska beslut. Som försvarspolitiken, öppna ditt hjärta. Och den där effektskatten. Som jag inte visste om att han var skyldig till.

    Men du har helt rätt effektskatten var skadlig. Oavsett vem som genomförde den.

    Att det finns mer än en mordbrännare gör inte livet i trähus tryggare.
  • Friger
    KillBill skrev 2021-12-08 13:43:47 följande:

    Fortum är ett finskt bolag. Vad är det för regelverk och långsiktigt stabila villkor i Finland som saknas för att Fortum ska bygga kärnkraft där? Finland har till skillnad från Sverige underskott på el och kommer även ha under skott när Finlands nya reaktor Olkiluoto3 är i drift.


    Vad dillar du om? Det byggs kärnkraft i Finland. Fortum är med där.

    Nu känner jag inte det finska regelverket. Men Fortum antyder att det finns förenklingspotential av betydelse. Det stämmer säkert.
  • Friger
    KillBill skrev 2021-12-08 14:10:05 följande:

    Ja man bygger Olkiluoto 3 och det har man gjort i snart 17 år..  

    Ansökan om att få bygga Olkiluoto 4 har dragits tillbaka.

    När det gäller Hanhikivi som man ansökte att få bygga för 11 år sedan så har man ännu inte ens skaffat byggtillstånd. 

     

    Detta i ett land som till skillnad mot Sverige har ett stort underskott på el.  Vad är det som gör att inte Fortum bygger de snabba reaktorerna i Finland? Behovet är större där än i Sverige.


    Att man inte fått byggtillstånd på så många år är nog vad Fortum menar med byrokrati.

    Ja, dom bygger i vart fall något som fungerar. Till skillnad från oss.
  • Friger
    KillBill skrev 2021-12-08 15:25:17 följande:

    Det är faktiskt lite lustigt att landet som har världsrekord i att spräcka tids- och kostnadsbudgeten vid etablering av kärnkraftverk har så högt anseende inom den svenska högern..


    Bättre med en flytande båt än en sjunkande. Detta även om den är dyr.
Svar på tråden Regeringens el-fiasko