• KillBill

    Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?

    SD med Jimmie Åkesson i spetsen kämpar just nu för att Youtube ska tvingas sända program från Swebbtv som blivit utslängda efter att vid flera tillfällen ha brutit mot Youtubes regelverk (Bland annat spridit falsk information kring Covid 19). Swebbtv står för en nationalistisk linje som ligger i linje med vit makt-grupperna. De lyfter fram "etnopluralism" (nedlagda Nationaldemokraternas ideologi) och franska nyfascister/identitärer som föredömen. Det handlar om idéer som ibland är uteslutningsgrundande inom SD.


    Jimmie Åkesson får det till att det skulle handla om censur men så är det naturligtvis inte (ett privat mediebolag bestämmer själv vad den vill sända). Swebbtv sänder via sin egen hemsida och om SD vill bidra till att ytterligare lyfta fram vitmakt- propaganda, nyfascism och konspirationsteorier så kan han enkelt upplåta plats åt Swebbtv på alla SDs medieplattformar t.ex. tv-kanalen Riks.


    Man kan ju vända på steken och fråga sig om Åkesson anser att SD-kanalen Riks ska tvingas ge utrymme åt islamister, miljöextremister eller politiska motståndare långt till vänster?


    Vad tycker ni? Ska privata företag tvingas publicera bidrag från vem som helst och även vid brott mot uppsatta regelverk?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Svar på tråden Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-08-30 22:49:19 följande:
    Men visst är frågan relevant att ställa ang författaren till artikeln, då denne inte återgett kommunikationen i det sammanghang den finns så kan man utan att misstänkliggöra författaren ställa frågan om denne är opartisk eller osaklig?
    Frågorna är relevant om ditt syfte är att misstänkliggöra författaren.
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-08-30 23:08:12 följande:
    Frågorna är relevant om ditt syfte är att misstänkliggöra författaren.
    OK, så hur frågar man om artikelförfattaren återgett hela konversationen opartiskt utan att misstänkliggöra denne?
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-09-02 10:10:25 följande:
    Så du menar att ställa en öppen fråga på FL är att misstänkliggöra artikelförfattaren? 
    När det kommer från dig vars modus operandi är att ifrågasätta och brunsmeta allt och alla som inte gynnar socialdemokratin så är svaret ja.
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-09-05 16:36:15 följande:
    När det kommer från dig vars modus operandi är att ifrågasätta och brunsmeta allt och alla som inte gynnar socialdemokratin så är svaret ja.
    Jag tror du har ett större intresse av S än jag har av S, med tanke på att du verkar tror att allt ifrågasättande av brunhögern handlar om S. Men jag kan ha fel. 
    Padirac skrev 2021-08-30 22:49:19 följande:
    Det var en blinkning till PS-tråden där SDs svans och vurmare hela tiden anklagar PS för att vara partiska då de inte får komma till tals då någon uttalar som ens sina egna uppfattningar. Däri låg mitt misstänkliggörande av just dig smile2.gifMen visst är frågan relevant att ställa ang författaren till artikeln, då denne inte återgett kommunikationen i det sammanghang den finns så kan man utan att misstänkliggöra författaren ställa frågan om denne är opartisk eller osaklig?

    Menar du att frågor är att misstänkliggöra någon? Har jag genom att fråga dig detta misstänkliggjort dig? ( det var ju med blinkningen ovan jag misstänkliggjorde dig)

  • Flash Gordon

    Problemet med Facebook som godtycklig domare. Kafkas processen år 2021

    bulletin.nu/facebooks-vardegrundsdomstol-domer-godtyckligt

    Facebook är idag en mycket viktigare plats för samhällsdebatten än fysiska torg. Ändå utdömer nätjätten långa avstängningar till folk som deltar i det politiska samtalet. Yttrandefriheten inskränks utan möjlighet att veta vem som anklagar eller vad man anklagas för.


    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Flash Gordon

    Facebook häver sedan avstängningen och ber om ursäkt för att de har gjort "en missbedömning".

    twitter.com/lindbergpolemik/status/1442742790513889281

    Det är en verklig fara för demokratin när allt mer debatt flyttar över till sociala medier som styrs av Big Tech som sedan godtyckligt stänger av folk från de kanaler där debatten förs.

    Big Tech kommer att behöva regleras.


    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-10-05 08:18:26 följande:

    En bra påminnelse om varför det är en fara för samhället att förlita sig på Big Tech

    www.expressen.se/dinapengar/instagram-och-facebook-ligger-nere/

    Den här gången stängdes sidorna ned av misstag, vad det verkar. Nästa gång kan det vara någon som trycker på off-knappen med flit.


    Ja det låter ju troligt att ett kommersiellt företag som Facebook med vilja skulle stänga ner sina servrar. Not.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?