• Litalu

    BIM Mars 2021 - första barnet

    Hej! Jag har försökt hålla ut och vänta på att denna tråd ska skapas men nu fick jag ta saken i egna händer då jag inte kan tänka på annat än den eviga väntan på BIM. Jag har lång cykel (33 dagar) så jag går direkt från januaritråden och hit.. 


    Vi fyller tråden med hopp och stöd så hoppas jag att vi alla får uppleva ett mirakel snart Hjärta


    Kopiera gärna listan och lägg till ditt namn och förväntad BIM.

    LISTA:

    litalu, 1/3, 25 år (2:a försöket)

  • Svar på tråden BIM Mars 2021 - första barnet
  • Soff
    Anonym (Längtartillvår) skrev 2021-03-05 18:41:44 följande:
    Tack för svar :) jag tar samma som du, förutom b-vitamin, så kanske är det som gjort att du blivit av med dem då :) jag har tänkt att det vart rätt skönt med lite mörka flytningar, så man får lite förvarning, så inte mensen kommer helt plötsligt när man är ute typ haha. Men kanske inte är så bra ändå då... får läsa på lite mer. Men skönt att du blivit av med dina!
    Ah okey! Ja kanske är det då! :) hehe, ja men precis, praktiskt så sätt >< näe är det något som är i obalans så är det förstås bra att få lite ordning på det. Ja! Det var inte ens något jag räknade med, så det var ju en bonus :P 
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-03-04 18:19:13 följande:

     

    Eller hur? Samma här! Jag tänkte ju att bli 30 år skulle va det nya "20". Hahaha!

    Såg verkligen fram emot att bli 30 år och trivs mer med mig själv nu än som 20 åring men nu känns det som att man har mer mensvärk, oro osv... Hoppas 40 blir bättre! (Bara 8,5 år till!) hahaha!


    Hahah, tack för ett gott skratt! <3
  • Rumpelstiltskin
    MAKL skrev 2021-03-04 15:02:50 följande:

    Aldrig upplevt något sådant som du beskriver men låter oroligt jobbigt. Har du ringt och pratat med vården? Kanske kan vara skönt att få något svar om vad det skulle kunna vara där ifrån.


    Link92 skrev 2021-03-04 16:09:54 följande:

    Har inte varit med om men läst om andra som haft liknande. De har via kontakt med vården fått de att de haft en äggblåsa som "förväxt" sig och blivit blodfylld cysta. Oftast inget farligt och brukar 'försvinna' av sig själv med en kraftig mens. Låter ju på dina LH-test som att hjärnan skriker att kroppen ska ägglossa, cystor kan ju ställa till att det blir svårt. Men hör av dig till barnmorska/gynekolog och be dem kolla tycker jag. Man ska inte behöva gå runt och vara orolig!


    Tack för svaren hörni. Jag kontaktade vården för kanske ett par veckor sedan och fick svaret ?kroppen kan bete sig lite konstigt efter att man slutat med p-piller? och de ville inte erbjuda mig någon undersökning eller ytterligare kontakt. Fick dessutom samtidigt även höra ?du är ung så det borde inte vara några problem för kroppen att återställa sig, det löser sig säkert snart?. Kände då att jag kanske överreagerade. Känns tyvärr som ett ganska vanligt problem att sk kvinnofrågor viftas bort som normalt fast att det inte borde vara normalt. Jag kanske borde ligga på lite och be om en faktiskt fysisk tid och undersökning. Tack hörni!
  • Sellerin
    Johanna1923 skrev 2021-03-05 08:16:43 följande:

    Jag är på ÄL+5 och mina bröstvårtor är superömma, gör ont att bara ha på sig bh. Kan man ha så tidiga symptom? Ägget borde väl inte knappt ha satt sig redan?  


    Jag hade det så en gång i höstas, det gick sedan över till generell ömhet i brösten. Har därefter varje cykel haft ömma bröst några dagar efter ÄL och sedan fram till mensen. Tror det är något med mina hormoner, men hoppas för din del att det kan betyda något helt annat!!
  • Rumpelstiltskin
    BoringBrick92 skrev 2021-03-04 21:16:56 följande:

    Hej!

    Nyfiken fråga, tar någon av er ssri? Tror ni i så fall att det kan ha påverkan på förmågan att bli gravid? Vad har ni för tankar?


    Jag slutade med mina SSRI när vi bestämde oss för att börja försöka. Vad jag förstått ska det inte påverka chansen att bli gravid särskilt mycket, men många SSRI rekommenderas inte under graviditet. Många resonerar dock som så att fostret påverkas mer av psykisk ohälsa hos mamman än av eventuell påverkan av SSRI. Men hur ?dåligt? det är att ta under graviditet är också olika beroende på vilket SSRI-preparat man tar.

    Det finns någon IVF studie gjord på typ 25 000 kvinnor där några gått på SSRI och man upptäckte då att antalet graviditeter var en gnutta lägre hos kvinnorna som gick på SSRI. Men man upptäckte att kvinnorna med ångest- eller depressionssymtom som inte gick på SSRI hade ännu lägre andel graviditeter. Summa summarum av just denna studie: det kan eventuellt vara så att man kan ha gnutta svårare att få barn om man går på SSRI, men med en obehandlad depression/ångestproblematik kan det vara ännu svårare. Man tror att den bakomliggande orsaken till att man haft svårt att få barn (i denna studie) är just ångest/depressionsproblematik och inte SSRI-behandlingen i sig. Men detta är bara en enskild studie och det är ganska lite forskning gjort på fertilitet kopplat till SSRI!
  • Soff
    Myran1234 skrev 2021-03-05 09:44:44 följande:

    Jag beklagar verkligen om mensen kommer. Vet precis hur det känns att månad för månad falla ner i en djup besvikelse och hopplöshet. Konstigt nog har jag lärt mig att chilla mer ju längre tiden går. Kanske just för att det inte lönar sig att försöka kontrollera något som inte kan bli kontrollerat. Jag har slutat med ÄL-stickor och att tempa efter bekräftad ÄL. Istället har vi sex varannandag från CD7 och fram tills ÄL blivit bekräftad av temperaturökning. Det känns lite skönare då. Lättare att slappna av. Kanske något att testa? <3 Kram på dig!


    Tack för ditt svar! Ja jag har faktiskt funderat på just det där att sluta hålla på med tempning etc. då det blir en sån stress, framförallt när det närmar sig bim. Vaknar man på morgonen och det är en tempdip kan det liksom förstöra den dagens humör, vilket blir så dumt då det inte alltid ens betyder något negativt.. det blir så mycket överanalyserande och kontroll av allting som du säger.. har nog bara inte riktigt vågat släppa det hittils.. kram!
  • jlinnea

    Igår en ljusrosa blödning och nu på morgonen en mörkbrun, BIM-3. Känns som hoppet lämnade en totalt, brukar dessvärre få en brun blödning innan mens. Oftast dagen innan, så kanske är mensen tidig...

  • Ericky
    Anonym (Längtartillvår) skrev 2021-03-05 15:07:37 följande:

    Är det något som kan göra det svårt att bli gravid om man har spottings? Har haft det så länge jag kan minnas. Mörkt bruna flytningar två dagar innan mensen drar igång, räknas det som spottings? Kan man köpa progesteronkräm utan recept?


    Menade verkligen inte att oroa dig! Om du har spottings bara ett par dagar innan BIM är det helt normalt. Jag däremot har spottings som kommer och går ända från äl till mens, och det är inte normalt :) så du kan vara lugn :) jag missuppfattade nog hur tidigt du fick det.
  • Ericky
    BoringBrick92 skrev 2021-03-04 21:16:56 följande:

    Hej!

    Nyfiken fråga, tar någon av er ssri? Tror ni i så fall att det kan ha påverkan på förmågan att bli gravid? Vad har ni för tankar?


    Hej! Jag äter 100 mg sertralin sedan november 2019. Har precis haft möte med min läkare som underströk att jag absolut inte ska sluta med de under någon som helst livsomställning. Dvs inte medan vi försöker få barn, under graviditet, eller efter graviditet. Man ska vara på en stabil plats då. Det är mycket viktigare för fertiliteten och senare barnet i magen, att jag mår bra :) har även 2 vänner som äter samma och blev gravid på 1a försöken och fick samma rekommendation. Dvs fortsätta utan att vara orolig. Sertralin skriva ut till gravida kvinnor som behöver det, eftersom den är ofarlig. Så öt du ditt SSRI och var lugn.

    Han påminde även om att över 1 miljon svenskar äter SSRI. Alltså även barnafödande person.

    Vilka äter du?
  • 96Linneaa

    Mensen kom som väntat i morse.. Nu får de bli lite uppehåll 2 månader för ingen av oss vill ha en julbebis, haha! Sen blir det nya tag.. Lycka till allihopa ????????

Svar på tråden BIM Mars 2021 - första barnet