• Anonym (Förälder)

    Föräldraledigt varje år......

    Hej,

    Jag har semester som de flesta andra i sommar men tar också 4 veckors föräldraledigt. Har många dagar kvar och räknar ut att jag kommer kunna ta 4 veckors föräldraledigt på sommaren de närmsta 5 åren.

    Någon mer som gör så? Kommer typ bli halshuggen av chefen som avskyr alla som tar föräldraledighet, men så länge jag har dagar kvar och lägger in 3 månader innan så kan de väl inte neka?

    Snälla kom inte med moralkakor nu om att vara kollegial osv, det är ingen som tackar en för att man sliter och ställer upp vilket jag gör årets alla andra dagar. Men på sommaren vill jag vara med min familj.

    Har svårt att fördela det på årets andra veckor, kommer ta några dagar på julen i år, men vi får bara ta tre perioder och eftersom jag jobbar deltid så räknas detta som en period.

  • Svar på tråden Föräldraledigt varje år......
  • Anonym (Förälder)
    Anonym (Fil) skrev 2021-05-30 21:57:05 följande:

    Fast vi blir fler och folk snackar bakom ryggen även om du inte tro det.


    Det spelar ingen roll vad jag tror utan vad jag bryr mig om. Och kollegor som pratar bakom ryggen är totalt ointressanta för mig.
  • Anonym (H)
    Anonym (Nej) skrev 2021-05-31 10:19:55 följande:

    Han tjänar så långt över taket att vi skulle gå extremt mycket minus om han skulle vara hemma.


    Gå minus? Kommer någon att stjäla pengar från er?
  • Anonym (Nej)
    Anonym (Yun) skrev 2021-06-01 19:07:44 följande:

    Du uttryckte att den första tiden kommer barnen ändå inte ihåg så därför gjorde det varken till eller från för deras relation till pappan om han var hemma några månader eller inte den tiden. Om det nu gäller honom borde det ju gälla dig också. Det skulle alltså inte varit något problem för er att ha dem med en nanny eftersom ni kunde ta igen relationen till dem när de blev större.

    Om du däremot tycker att anknytningen till barnen på riktigt ÄR viktig under deras första tid så är det uppenbart så att din partner valde pengar framför att vara med sina barn.

    Det skevar i ditt resonemang när du säger att några månader som små varkengjorde till och från i relationen å ena sidan, och å andra sidan framhäver dig själv som en bättre förälder än andra eftersom du var hemma länge med era barn.


    Du har bestämt dig för att läsa in en massa som inte finns.
  • Anonym (H)
    Anonym (pedagog) skrev 2021-05-30 07:41:30 följande:

    Menar du att du inte anställer småbarnsföräldrar?

    Inga unga personer som kanske kommer att få barn efter ett tag eller hur menar du?

    När tycker du att föräldrar ska ta föräldraledigt då om inte när förskolan är stängd?  har man föräldradagar som man ska ta ut blir det ju oftast på lov när barn kan vara lediga.


    Det finns förskola på sommaren också.
  • Anonym (Ph)

    De här föräldrarna (mammor för det mesta) är just de som enbart tänker på sina egna rättigheter. Som inte tänkt på att även de är ansvariga för att det funkar på arbetsplatsen, arbetsmiljön för kollegor osv. Inte bara chefen. Och nej det är inte bara att sätta in vikarier överallt. Många gånger kräver det mer att introducera en vikarie än vad det ger. Jag har suttit med kollegor (småbarnsmammor) som börjar gråta för de inte kan få ledigt alla mellandagarna när de redan tagit hela sommaren och påsk-och sportlov. På en arbetsplats gäller ge och ta, inte bara ta och ta. Det är pga dessa personer man t ex gör tre semesterperioden så några får ta 4 veckor före midsommar, innan skolan slutat. Och då gnäller man för det. Man kan alltså inte se samband mellan sitt eget beteende och hur det blir. Men får man inte ledigt kan man alltid ta vab.

  • Anonym (Trötter)

    Att vara en gris har ett pris. Om man har tänkt jobba kvar så kanske man ska tänka aningen längre än FL-dagarna räcker.

  • Anonym (Fil)
    Anonym (Förälder) skrev 2021-06-01 20:01:28 följande:

    Det spelar ingen roll vad jag tror utan vad jag bryr mig om. Och kollegor som pratar bakom ryggen är totalt ointressanta för mig.


    Grattis, egoisten och själviskan!
  • Anonym (Fil)
    Anonym (Yun) skrev 2021-06-01 18:45:15 följande:

    Nej, är du?


    Inte i samma nivå som andra.
  • Anonym (Yun)
    Anonym (Fil) skrev 2021-06-01 22:28:47 följande:

    Inte i samma nivå som andra.


    Ok, tycker du att du med din nivå av dumhet funkar skapligt i vardagen eller känner du dig ofta otillräcklig på grund av den?

    Tycker iofs inte att det här hör till tråden, så du kanske skulle starta en egen tråd för att diskutera din dumhet. -Bara ett tips i all välmening.
  • Anonym (Fil)
    Anonym (Yun) skrev 2021-06-01 22:37:06 följande:

    Ok, tycker du att du med din nivå av dumhet funkar skapligt i vardagen eller känner du dig ofta otillräcklig på grund av den?

    Tycker iofs inte att det här hör till tråden, så du kanske skulle starta en egen tråd för att diskutera din dumhet. -Bara ett tips i all välmening.


    Ursäkta, det är lite svårt att förstå vad du skriver. Det kanske blir så när man är hemma väldigt mycket och inte stöter på utmanande och utvecklande uppgifter.
Svar på tråden Föräldraledigt varje år......