• susye

    Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2

    3 månader har snart gått igen.Tiden rusar fram

  • Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2
  • Anonym (erfaren bipolär)

    Ja men hjärtat är väl inte fullt utvecklat för tester så tidigt! De var så jag menade.

  • Anonym
    Anonym (erfaren bipolär) skrev 2010-10-30 16:06:57 följande:
    Ja men hjärtat är väl inte fullt utvecklat för tester så tidigt! De var så jag menade.
    nej det är det först i vecka 18 man kan se om det finns skador, innan dess är det inte mycket mening med UL/VUL för att leta småskador.
  • psyko II

    I vecka 6+2 kunde dom se hjärtat picka på ett VUL dottern tog för nån/några veckor sen, jag tyckte det va konstigt, har alltid hört att hjärtat bildas typ i v 8?

    Själv e jag på ett skitknepigt humör, så ilsken att det bara kokar i mig utan orsak, irriterad, vill gråta (jag gråter i princip Aldrig), skrika. Tack å lov e jag barnledig, har haft kalaset här i dag sen körde jag sonen. Fortsatte att bara köra i stället för att åka hem igen, högt på stereon som sjutton och hårdrock speciellt Metallica (när jag e ilsken)
    Känner för att gå ut i kväll å bara rasa av mig, men antar att den iden kanske inte e så smart med tanke på ilskan. Fattar nada Obestämd

  • Anonym (erfaren bipolär)
    susye skrev 2010-10-30 13:35:00 följande:
    förlorade kampne mit mig själv igårkväll o fick ta en stesolid. varför känner jag mig som en looser då jag gör det? jag är ju ehlt knäpp. råder ju andra att ta lugnande då de mår skit o jag tar ju bara nån gång i månaden. blir så förbannad på mig själv som känner så

    Höga krav på sig själv! Jag skulle ha känt likadant om jag var i din situation.  Men man måste få vara människa oxå och få leva ett drägligt liv. De är inte farligt att ta lugnande några gånger i månaden. Många äter ju lugnande tre gånger om dagen.

  • susye
    Anonym (erfaren bipolär) skrev 2010-10-30 18:30:14 följande:

    Höga krav på sig själv! Jag skulle ha känt likadant om jag var i din situation.  Men man måste få vara människa oxå och få leva ett drägligt liv. De är inte farligt att ta lugnande några gånger i månaden. Många äter ju lugnande tre gånger om dagen.


    jag vet o det är därför jag känner mig så knäpp att jag får dessa looser känslor. åt ju 3 ggr/dag då jag låg inlagd nov-dec -07 o nu då nästna ingenting o likt förb..... känenr jag mig som en looser. så många ånegstattacker som jag reder ut själv då jag ju har ångest varje dag nu. bord eju f.. vara stolt över mig själv att jag klarar de flesta men istället så blir det tvärtom att de få jag inte reder ut själv är de jag fokuserar på
  • Anonym (Bippo2/adhd)
    Maia skrev 2010-10-30 09:06:15 följande:
    Bippo2,
    Normala dagar... jag vill inte dö, är så inne på att jag vill se min son växa upp.
    En bra normal dag så är jag faktiskt nu mer stabil. Inte alltför uppåt och inte alltför neråt. (pendlar mycket annars) tror jag äntligen funnit medicin som funkar.
    Fast idag känner jag mer och mer hjärtklappning så det är nog tid att ta stesolid snart. Det började bra men nu vill jag gråta (vilket jag oftast inte kan) mår illa, stress röker och skulle bara vilja gömma mig under täcket och väcka sambon så han får gå upp och ta hand om lillen men, jag kan inte bara ligga och "gömma" mig, får mig också att må dåligt.

    Min son är mitt ankare, min livsglädje och samtidigt ibland, min börda. Om du förstår vad jag menar.. 
    Förstår precis vad du menar med att din son är ditt ankare =)
    Anonym (erfaren bipolär) skrev 2010-10-30 10:52:12 följande:
    Nej ingen god man här. Min bror hade en i yngre år, han har ingen psykisk diagnos men han hade andra orsaker då. Han fick hjälp med räkningar och hjälp att hålla kolla på ekonomin.

    Jag ligger på 2+0+2 i lithiumdos, och jag ringer aldrig och kollar vad jag har i provsvar, Om nåt är fel så kontaktar de mig, vilket har hänt en gång, då jag hade tagit på fel tid. Viktigt med 12h +- 15 minuter sedan senaste dos.

    Så du slutade bara med lithium i v.8 bara sådär? hade du kontakt med psykiatriker om de? Jag tycker de är konstigt att man skall vänta till v.18 för att se på ultraljudet om de är nåt fel på barnet, och eventuellt avbryta då. Man vill ju helst berätta för släkt och vänner efter v 12, då de börjar bli säkrare att inget missfall inträffar.

    Varför får man havandeskapsförgiftning?

    Kram kram!!
    Aha, va det kan skilja! Jag tycker det är skitintressant att veta vad jag ligger på osv. Det får mig nog att känna att jag har kontroll eller nåt *s*
    Till mig har de sagt att 30 min hit eller dit spelar ingen roll. Men jag ser till attt vara på VC en halvtimme innan så jag verkligen får komma in i tid annars stressas jag ihjäl och blir som en barnunge och gråter nästan. Och personalen vet hur noga jag vill att det ska vara =)

    Jag slutade tvärt med litium i v.8. Då skulle vi ha ett stormöte med läkaren, litiumsköterskan och en psykolog (alla tre har nu slutat :(   ) Jag hade prrecis gjort de första ADHD-testerna. Så det föll sig jättelägligt!

    Att man väntade så länge var för att man då kunde se alla organ på en organscreening. Den apparaten ger myckeet bättre bilder än den BM vanligen använder så första bildenn på vår son är helt underbar där han ligger med armen bakom huvudet *s* Det var också då vi fick veta könet fast jag redan var säker =)

    Efter det så gck jag på samtal hos en psykoterapeut/ psykolog för att förbereda mig inför mammarollen.

    Vi berättade för alla vi kände men med ett förbehåll att det kanske inte skulle gå så bra. Så efter den screeningen så var vi ute och köpte första babyplagget Hjärta

    HVF är jag inte helt säker på varför man får men det kan beroo på att mamman och pappan inte riktigt är kompatibla. En del kan vara att man är överviktigt men det finns smala som får det också.
    Jag utvecklade ju svår HVF på mindre än en vecka :/  Men som tur är gick allt vägen och jag kan helt ärligt säga att jag är tacksam VARENDA dag för att vi fick behålla vår lille kludd Nalle

    Kram =)
  • Anonym (Bippo2/adhd)
    Anonym skrev 2010-10-30 11:12:58 följande:
    Ultraljud kan du ju inte göra förrän i vecka 11, VUL kommer du får göra om du vill ha de tidigare. I VG regionen görs alltid VUL/UL vid inskrivningen.

    Hur fick du inskrivning så fort?
    Fast.. Beror inte det på vart exakt man bor och under vilka omständigheter det är?
    Hos min BM skrevs jag in och blev sedan skickad en tid till UL i en helt annan stad senare =)
  • Anonym (Bippo2/adhd)
    susye skrev 2010-10-30 13:33:43 följande:
    angående god man så ansökte jag om det med hjälp av en kurator på psyk 2007 men fick avslag med motiveringen att jag inte provat att ha hjälp av nån närstående med ekonomin o räkningar. det var ju precis det jag ville undvika för att inte göra mig osams med den närstående unde rmina hupofaser. hade nog blivit galen om den sagt nej till pengar då. men nu är jag ju aldrig hypo längre så nu fixar jag det ju själv
    Men gud va knäppt!  Det är ju helt skevt att en närstående ska sköta om ens ekonomi. Det gör ju att man känner sig maktlös ochh det sätter mer press på den anhörige (det är min tes om det)
    Meningen är väl att man ska känna sig soom en självständig människka och inte behöva be om fickpengar av sin mamma eller vem det nu kan vara..
    susye skrev 2010-10-30 13:35:00 följande:
    förlorade kampne mit mig själv igårkväll o fick ta en stesolid. varför känner jag mig som en looser då jag gör det? jag är ju ehlt knäpp. råder ju andra att ta lugnande då de mår skit o jag tar ju bara nån gång i månaden. blir så förbannad på mig själv som känner så
    Men du! Det är absolut inte att vara en looser. Om ditt mål är att inte ta dem alls så är det ju en seger att du inte tar dem varje dag? Tycker du är stark som vågar ta hjälp så att du kan må lite bättre <3
  • Anonym (Bippo2/adhd)
    Anonym (erfaren bipolär) skrev 2010-10-30 14:15:23 följande:
     
    Det är absolut ingen fara, inget som skrivs kan skrämma upp mig, de här tankarna har varit med mig sedan tidigare, då jag vet att en graviditet inte är så lätt, då man blir tvungen att äta medicin. Jag har en liten inre oro tills jag får mera kött på benen, och jag söker med glädje upp all info jag an få tag på hunder tiden. Men tack för alla dina svar!!!! Hjärta

    Men jag kommer göra vad jag kan för att få den hjälp jag förtjänar, med specialistmödravård och samtal med min barnmorska på onsdag.

    Har luftat mina tankar med en liten shoppingtur på stan, de vart en ny tröja tills festen nästa helg samt lite utklädnad, en röd peruk med röda horn på.
    Läste in en annan tråd.. Och där påstood någon att det inte alls var farligt längre. Hon hänvisade mig till att googla om det men orkade inte riktigt läsa allt. Men där fanns skrifter om just detta. Testa Gravid + Litium =)

    Hade en tjej på besök idag, en gammal klasskompis från när jag var riktigt liten *s* Och det viade sig att hon också var bipolär. Världen är sååå liten. Iaf så har hon efter sin läkares rekomendationer fått ta bort litiumet då de planerar barn.

    Jag undrar vad som egentligen gäller liksom.. FÅR det verkligen skilja så mycket på råd från läkare ang. en sådan här viktiig sak?

    Jättebra att du står på dig om det skulle behövas!
    Min BM såg till att skriva in i min journal att jag är bipolär så när någon inom sjukvården (typ på förlossningen) tar upp min journal så kom det upp en röd ruta med hänvisning där det stod om just detta. Vilket gjorde att de som var läskunniga faktiskt bemötte mig lite lugnare.

    Det trista dock var att på BB så hade de inte hunnit läsa min journal och erbjöd mig hjälp att få antidepp ochh smärtstillande som är farlig för en annan sjukdom jag har. Helt galet! Men efter ett möte med läkare skärpte de sig.

    Låter underbart med shopping ju! Antar att du bor nånstans där de har affärer som är öppna en helg *avis* ;;;)
  • Anonym (Bippo2/adhd)

    Isch.. Spammarjag är igång *s*

    "Hej, jag heter anonym och jag är en spammare"

    Måste bara berätta...
    Jag fick kontakt med en gammal klasskompis från lågstadiet och idag var hon i krokarna och hälsade på! Det är så stort för mig attt våga släppa in en ny människa i mitt liv! Dessutom är hon bipolär så allt är så naturligt *ler*

    Dessutom är mitt ex och hälsar på denna helgen och hjälper till lite med febersjuk goseunge <3
    Nästa helg kommer en annan barndomsvän och hälsar på. Och förhoppningsvis exet då också (han ska koppla lite el)
    Fullt upp är det nu och det är så underbart. Men jag har dock den där lille på axeln som viskar elaka saker som att fallet kommer bli så hårt..

    Har varit ute i trädg¨rden på seneftermidfagen och eldat skräp och rensat plattor och till och med lagat mat *jublar*  Jösses, får man må så här bra?

    Och dessutom, kanske låter lite desperat, så känner jag att denna tråden är fantastiskt! Och NI är fantastiska som delar med er så mycket Hjärta

    Aja.. Ville bara dela med mig lite =) 
    Hoppas ni har en fortsatt trevlig kväll =)

Svar på tråden Bipolär/manodepressiv sjukdom, vi fortsätter i ytterligare en tråd 2